Boks Torbası Nasıl Onarılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Boks torbaları birçok şeye dayanabilir, ancak en iyileri bile sonsuza kadar dayanmaz. Yırtıklar oluşur, kayışlar kopar ve yeterince vurursanız çantanızın içindeki dolgu bile yıpranır. Yeni bir çantaya çok para harcamak yerine, eskisini tamir etmek için bazı akıllıca yollar bulabilirsiniz. Dikiş dikmeyi bilmeseniz bile çoğu yırtığı onarmak oldukça kolaydır. Ayrıca bir torbayı taze dolgu ile yeniden doldurarak yumuşatabilirsiniz. Egzersiz rutininize geri dönmek için kum torbanızın bakımını yapın.

Adımlar

Yırtıkların Bant ile Onarılması

  1. adım 1 yırtığın etrafındaki yıpranmış kenarları makasla kesin.
    Yırtığın etrafındaki yıpranmış kenarları makasla kesin. Yırtık kanatları yavaşça geri çekin, ardından gevşek iplikler olup olmadığını kontrol edin. Olabildiğince düzgün görünmeleri için düzeltin. İşiniz bittiğinde, önce geri koymanız gereken bir dolgu malzemesi yoksa bunları tekrar çantaya doğru düzleştirin.
    • Onarmak için kum torbasını indirmeniz gerekmeyecektir, ancak yırtıklara ulaşmak zorsa bunu yapabilirsiniz.
  2. adım 2 gevşek dolgu malzemelerini torbanın içine geri sokun.
    Gevşek dolgu malzemelerini torbanın içine geri sokun. Yırtık kısmı geri çekin, ardından dolguyu tekrar içeri itin. Herhangi bir onarım yapmadan önce çantanın dış yüzeyinin düz ve tutarlı olduğundan emin olun. Şu anda doğru görünmüyorsa, büyük olasılıkla daha sonra vurmak çok eğlenceli olmayacaktır.
    • Eğer dolgunun bir kısmını kaybettiyseniz, her zaman yerine yenisini koyabilirsiniz. Genellikle paçavra ile doldurulurlar, bu nedenle eski giysiler gibi benzer bir şeyle doldurun.
    • Kum torbanız dolgusunu kaybettiğinde, elleriniz üzerinde o kadar yumuşak olmayacaktır. Parmaklarınız ve bileğiniz üzerindeki ekstra stres yaralanma olasılığını artırır.
  3. adım 3 kalıntıları gidermek için torbayı sabun ve suyla temizleyin.
    Kalıntıları gidermek için torbayı sabun ve suyla temizleyin. Yaklaşık 1 fincan (240 mL) sıcak su ve 1 yemek kaşığı (15 mL) bulaşık deterjanını karıştırın. Yırtık kısmı sabunlu suyla ıslatılmış bir süngerle iyice ovalayın. Bir süredir temizlemediyseniz, çantanın geri kalanını da silebilirsiniz.
    • Sirke de etkili bir temizleyicidir. Örneğin bulaşık deterjanı yerine 1 çorba kaşığı (15 mL) sirke kullanabilirsiniz.
    • Deri bir çantanız varsa, nem hasarından korumak için bunun yerine bir deri temizleyici kullanabilirsiniz.
  4. adım 4 sabunu çıkarmak için çantayı nemli bir bezle yıkayın.
    Sabunu çıkarmak için çantayı nemli bir bezle yıkayın. Bir bezi veya süngeri ılık suda hafifçe ıslatın, ardından çanta üzerinde kullanmadan önce fazla nemi sıkın. Tüm sabunu ve kapağın etrafında kalan kalıntıları aldığınızdan emin olun. İşiniz bittiğinde, onarıma başlamadan önce kurulayın.
    • Çanta kirli veya nemli ise bant çok iyi yapışmayacaktır, bu nedenle temizlemek için bolca zaman ayırın.
  5. adım 5 üst üste binen koli bandı şeritlerini deliğin üzerine dikey olarak yerleştirin.
    Üst üste binen koli bandı şeritlerini deliğin üzerine dikey olarak yerleştirin. Koli bandının ilk uzunluğunu deliğin her iki ucundan 2 inç (5,1 cm) üst üste gelecek şekilde kesin. Yırtığın sol veya sağ kenarları boyunca yerleştirin. Ardından, bir sonraki şeridi ilk şeridin yarısına kadar üst üste gelecek şekilde yerleştirin. Delik kapanana kadar bu şekilde yeni şeritler yerleştirmeye devam edin.
    • Şeritlerin üst üste binmesi onarımı daha güçlü hale getirir. Bant, içinde boşluk olmayan güçlü bir dokuma oluşturmalıdır. Bu şekilde, bir dahaki sefere vurduğunuzda hemen dağılmayacaktır.
  6. adım 6 koli bandı şeritlerini onarımın kenarları üzerine yatay olarak yerleştirin.
    Koli bandı şeritlerini onarımın kenarlarına yatay olarak yerleştirin. Şeritleri, daha önce yaptığınız bant ağı boyunca uzanacak kadar uzun olacak şekilde kesin. Bunları yırtığın üst ve alt kenarları boyunca yerleştirin. Mevcut kayışlarla yarı yarıya örtüşecek şekilde yerleştirin. Bunlar, dikey dokumayı çantaya yapışık tutarak onarımı yerinde kilitlemek içindir.
  7. adım 7 mühürlemek için onarım boyunca yatay olarak atletik bant uygulayın.
    Kapatmak için onarım boyunca yatay olarak atletik bant uygulayın. Koli bandını kaplayacak kadar uzun bant şeritleri kesin. İlk şeridi daha önce yatay olarak yerleştirdiğiniz koli bandı parçalarından birinin üzerine yerleştirin. Ardından, başka bir şeridi yarısına kadar üst üste gelecek şekilde yanına yerleştirin. Tüm koli bandı kaplanana kadar bu şekilde daha fazla şerit yerleştirmeye devam edin.
    • Onarımı mümkün olduğunca gizlemek için, kum torbanızın rengine en yakın renkte bir atletik bant seçin.
    • Atletik bant internetten ve çoğu spor malzemeleri mağazasından temin edilebilir.
    • Yırtık kısım bantla kapatıldıktan sonra, güvenli bir şekilde tekrar vurabilirsiniz. Mühür genellikle uzun süre dayanacaktır. Bant sökülürse, yırtığı yeniden kapatmak için değiştirin.

Sertleşmiş Dolgunun Değiştirilmesi

  1. adım 1 dolguyu yumuşatmak için torbaya vurun't want to replace it.
    Değiştirmek istemiyorsanız dolguyu yumuşatmak için torbaya vurun. İster inanın ister inanmayın, yıpranmış bir kum torbasını yumuşatmanın en basit yolu onu biraz daha yumruklamaktır. Asılı bırakabilir ve ardından istediğiniz yumuşaklığa ulaşana kadar vurabilir veya tekmeleyebilirsiniz. Ancak, onu indirmeyi, üzerine oturmayı, üzerinde tepinmeyi ve kullanmak için başka yollar bulmayı deneyin. Bu, dolguyu çok daha eşit bir şekilde dağıtır, böylece çantanız daha uzun süre en iyi durumda kalır.
    • Boks torbaları, tüm dolgu malzemesi dibe çöktüğünde sertleşir. Torba altta sert ama üstte boş hissediliyorsa, sorun dolgu maddesindedir.
    • Torbanızın ayarlanması gerektiğinde, dolguyu yeniden dağıtmak için vurun. Düzeltme sonsuza kadar sürmez, ancak torbayı yeniden doldurmak zorunda kalmamak için bunu süresiz olarak yapmaya devam edebilirsiniz.
  2. adım 2 kum torbanızı yumuşak tutmak için dolguyu kum ve giysilerle değiştirin.
    Kum torbanızı yumuşak tutmak için dolguyu kum ve giysilerle değiştirin. Eski dolguyu yumuşatsanız bile tekrar sertleşmeye başlayacaktır. Torbayı tamir etmenin tek yolu, eski dolguyu yeni bir parti ile değiştirmektir. Biraz dağınıktır ama yapması çok zor değildir. Bir kum torbası üreticisinden yedek malzeme satın almak yerine evde kendi dolgunuzu yapabilirsiniz.
    • Yeni dolgu malzemesi de eninde sonunda yıpranır, ancak en az torbada kullanılan orijinal dolgu malzemesi kadar uzun ömürlüdür. Mümkün olduğunca uzun süre dayanmasını sağlamak için iyi paketlediğinizden emin olun.
    • Dolgu katılaşmaya başlarsa, her zaman aşağı indirebilir ve tekrar yumuşatmak için vurabilirsiniz.
  3. adım 3 torbanın fermuarını açarak tüm eski dolguyu boşaltın're replacing it.
    Değiştiriyorsanız, eski dolgunun tamamını boşaltmak için torbanın fermuarını açın. Torbayı asılı olduğu yerden aşağı indirin, ardından üst kenarındaki fermuarı bulun. Dolguyu ortaya çıkarmak için fermuarı açın. Tüm gevşek dolguyu toplamak için yakınlarda birkaç boş çöp torbası bulundurun. Delme torbasını çöp torbasının içine koymaya çalışın ve ardından dolguyu dökmek için ters çevirin.
    • Kum torbaları kum ve parçalanmış kumaş gibi gevşek malzemelerle doldurulur. Dolguyu değiştirmek dağınıklığa neden olabilir, bu nedenle fermuarı açar açmaz bir kısmının dökülmesine hazırlıklı olun.
    • Bazı torbaların içinde çuvallar vardır. Bunlar su, hava, kum ya da başka bir şeyle dolu olabilir. Eğer hala iyi durumdaysalar, tekrar kullanabilirsiniz.
  4. adım 4 70 lb'ye (32 kg) kadar giysinin metalini kesin.
    En fazla 70 lb (32 kg) giysinin metalini kesin. Parçalamaktan çekinmeyeceğiniz bir grup kullanılmış giysi toplayın. Fermuarları, düğmeleri ve çantanızı delebilecek diğer metal parçaları kesmek için keskin bir makas kullanın. Kıyafetleri kesmek konusunda endişelenmeyin, çünkü çantanın içine girdikten sonra onları hiç görmeyeceksiniz.
    • Kesilmiş giysi parçalarını kullanmakta bir sakınca yoktur, ancak bunları çantanın etrafına doldurduğunuzdan emin olun. Kesilmemiş giysileri kullanmak, alanı daha az dağınıklıkla daha hızlı doldurduğu için daha kolaydır.
  5. adım 5 torbanın daha sert olmasını istiyorsanız 3 ila 5 sandviç torbasını kumla doldurun.
    Torbanın daha sert olmasını istiyorsanız 3 ila 5 sandviç torbasını kumla doldurun. En fazla 1 US qt (950 mL) kum alabilen birkaç adet yeniden kapatılabilir plastik torba alın. Biraz oyun kumu alın ve torbaları mümkün olduğunca doldurmak için kullanın. Ardından torbaları kapatın ve kapalı kaldıklarından emin olun. Kum plastik torbanın içinde kaldığı sürece kum torbanıza zarar vermeyecektir.
    • Çantanızı sadece kıyafetlerle doldurabilirsiniz. Vücudunuz için daha yumuşak olacaktır, ancak ona vurarak daha fazla güç geliştiremezsiniz.
    • Eğer kumunuz yoksa talaş, tahıl ya da benzeri bir şey kullanabilirsiniz. Torbaya ağırlık katacak ama vurduğunuzda ellerinize zarar vermeyecek bir şey seçin.
  6. adım 6 ek dolgu için plastik torbaların etrafına koli bandı sarın.
    Ek dolgu için plastik torbaların etrafına koli bandı sarın. En azından, vurduğunuzda patlayıp açılmasını önlemek için her bir torbanın yeniden kapatılabilir ucuna bir parça bant sarın. Daha fazla koruma için tüm torbayı bantla kaplayın. Altındaki plastiği artık göremeyene kadar bandı poşetin etrafına sarmaya devam edin, ardından rulodan kesin. Açıkta kalan noktalar görürseniz, bunları başka bir bant parçasıyla kapatın.
    • Gerçekten çok fazla bant kullanamazsınız, bu nedenle çanta çok korunaklı görünmüyorsa daha fazla ekleyin. Daha fazla yastıklama daha iyidir, çünkü patlayan bir torba, kum torbanızın iç kısmını aşındırabilecek büyük bir karmaşa yaratır.
  7. adım 7 torbanın altına bir kum torbası ve dolgu ekleyin.
    Torbanın altına bir kum torbası ve dolgu ekleyin. Torbayı açın, ardından ortasına kapalı bir kum torbası yerleştirin. Zarar görmemesi için etrafını giysilerle çevreleyin. Kum torbasının kalın ve iyi yastıklanmış olması için olabildiğince çok giysi koyun.
    • Yumruk ve tekmelerinizden mümkün olduğunca az darbe alması için dolguyu torbanın ortasında tutun. Giysiler darbeleri yumuşatmak içindir ve siz antrenman yaparken kum torbaları dışarıda kalırsa veya yer değiştirirse işe yaramayacaktır.
  8. adım 8 dolguyu torbanın altına doğru itmek için bir sopa kullanın.
    Dolguyu torbanın dibine doğru itmek için bir sopa kullanın. Sopanız yoksa tırmık ya da süpürgenin sırık ucu gibi sağlam bir şey bulun. Kum torbasını ortasından kırmamaya dikkat ederek giysinin üzerine bastırın. Daha sonra kum torbasının ne kadar yastıklı olduğunu kontrol edin. Muhtemelen etrafında biraz boşluk göreceksiniz. Korumak için içine biraz daha giysi koyun.
    • İçini güzelce ve sıkıca doldurun. Sonunda kum torbalarını doldurmak ve yerinde tutmak için daha fazla giysi dolduracak yeriniz olacaktır.
  9. adım 9 torbayı paketlerken kum torbalarını 1 ft (0,30 m) aralıklarla yerleştirin.
    Torbayı doldururken kum torbalarını 1 ft (0,30 m) aralıklarla yerleştirin. Sopayla bastırarak torbaya daha fazla giysi eklemeye devam edin. Torbayı 1 ft (0,30 m) malzeme ile doldurduktan sonra ortasına bir kum torbası daha yerleştirin. Sopayla sıkıştırarak bir kat daha giysi ekleyin. Torbanın tamamı dolana kadar kum torbalarını ve giysileri değiştirmeye devam edin.
    • Torba dolduğunda, fermuarını çekin ve test etmek için asın. Dolu ama kullanımının rahat olduğundan emin olun.
    • Düzenli kullanımda kum torbaları yaklaşık bir yıl dayanır. Daha sonra dolguyu değiştirebilir veya torbayı tekrar rahatça vurmak için yeterince yumuşak hale getirmek için yeniden ayarlayabilirsiniz.
  10. adım 10 fermuarını çekin ve kum torbasını asın're done stuffing it.
    Doldurma işlemini tamamladığınızda kum torbasının fermuarını çekin ve asın. Torbanın üstteki fermuarın altındaki dolgu ile tamamen dolu olduğundan emin olun. Fermuarı çekerek kapatın, ardından ihtiyacınız varsa küçük bir merdiven kullanarak yukarı kaldırın. Çantayı standındaki veya tavan montajındaki asma kancasına klipsleyin ve ardından bir deneme sürüşü yapın.
    • Çantayı asmadan önce test edin. Birkaç kez vurmayı deneyin. Tutarlılığından memnun olduğunuzdan emin olun, böylece tekrar aşağı indirmek zorunda kalmazsınız.

Kopan Kayışları Yeniden Takmak

  1. adım 1 kum torbasını askı aparatından ayırın.
    Kum torbasını asılı olduğu yerden ayırın. Torbaya ulaşmak için ihtiyacınız varsa küçük bir merdiven kurun. Kayışlar, yuvaya tutturulmuş en az bir halkanın etrafına bağlanacaktır. Açmak için halkanın mandalını geri çekin, ardından torbayı yere indirin.
    • Bir arkadaşınız çantayı yakalamanıza yardım etsin. Bunu kendi başınıza da yapabilirsiniz, ancak siz merdivenden inerken başka birinin ağırlığını desteklemesi daha kolaydır.
  2. adım 2 naylon kayışları sabitlemek için ağır sicimi bir dikiş tığına geçirin.
    Naylon kayışları sabitlemek için bir dikiş tığına ağır sicim geçirin. Tığın üstündeki metal kapağı sökün ve içindeki her şeyi çıkarın. Bunun yerine tığın içine ağır bir dikiş ipi bobini yerleştirin. Sicimin ucunu yan taraftaki delikten geçirin ve hiç dolaşmadığından emin olun. Ardından metal kapağı tekrar tığın üzerine yerleştirin.
    • Dikiş tığı, kalın kayışları delip içinden ip geçirebilmenizi sağlayan bir el aletidir. Bir dikiş makinesi kullanabilirsiniz, ancak bızlar bunu elle yapmanın acemi dostu bir yoludur.
  3. adım 3 kayış tamir edilemiyorsa yeni bir naylon dokuma uzunluğu satın alın.
    Kayış sabitlenemiyorsa yeni bir naylon dokuma uzunluğu satın alın. Genel olarak, yaklaşık 40 inç (100 cm) uzunluğunda ve 20 inç (51 cm) genişliğinde bir kayış seçin. Hangi boyutta alacağınızdan emin değilseniz, eski kayışı ölçün. Yeni kayışın ikiye katlanabilecek kadar uzun olduğundan emin olun. Kamp çantalarında ve diğer aksesuarlarda kullanılan türden almaya çalışın, çünkü bunlar çok güçlüdür ve bir kum torbasının ağırlığını taşıyabilecek kapasiteden fazladır.
    • Kayışları internette ve birçok dış mekan malzemeleri satan mağazada bulabilirsiniz. Bir başka seçenek de eski bir emniyet kemerini yeniden kullanmaktır.
    • Kayış tamamen kopmuşsa, yeni bir naylon dokuma satın alın. İnternetten ve çoğu kamp malzemeleri mağazasından temin edilebilir. Eski bir emniyet kemerini de yeniden kullanabilirsiniz.
    • Eski kayış tamir edilebilir durumdaysa, arkasına naylon dokuma gibi uzun bir malzeme koyabilir ve ardından takviye için bunları birbirine dikebilirsiniz.
  4. adım 4 i̇ğnenin içinden geçirmek için sicimi tığın etrafına sarın.
    İğnenin içinden geçirmek için sicimi tığın etrafına sarın. Sicimi daha önce geçirdiğiniz deliğin yakınında küçük, metal bir iplik tutucu arayın. İpliği metalin etrafına dolayın ve kuyruk ucunu altında tutun. Ardından, ipliği tığın üst ucundan çıkana kadar üzerindeki oluktan geçirin. İpliği kapağın içinden geçirin, kapağı saat yönünde bızın üzerine vidalayın, ardından ipliği içinden geçirmek için iğneyi kapağın içine sokun.
    • Tığınız düz ve kavisli bir iğne ile gelebilir. Kırık kayışları onarmak için düz iğneyi kullanın.
  5. adım 5 naylon kayışı kum torbasının asılı olduğu metal halkalara sarın.
    Naylon kayışı kum torbasının asılı olduğu metal halkalara sarın. Asılı kum torbalarında genellikle her biri üstteki bir metal halkaya bağlanan 4 kayış bulunur. Ucunu halkanın içinden geçirin ve kayışın geri kalanının altına sıkıştırın. Kayışı olabildiğince sıkı çektiğinizden emin olun.
    • Etkili bir şekilde dikmek için kuyruk ucunun kayışın geri kalan kısmının üzerine en az 2 inç (5,1 cm) kadar katlanması gerekir. Hasarlı kayış bunun için çok kısaysa, değiştirmeyi düşünün.
    • Yeni bir kayışı doğrudan bir kum torbasına bağlamaya çalışıyorsanız, kumaşın içinden geçerken tığa ulaşabilmek için fermuarını açın. Dolgu torbanın dışındayken bunu yapmak daha kolaydır.
  6. adım 6 kayışın ucunda bir çift dikiş çizgisi çizmek için bir kalem kullanın.
    Kayışın ucunda bir çift dikiş çizgisi çizmek için bir kalem kullanın. Asma halkasından yaklaşık 1 inç (2,5 cm) ölçün. Kayışın genişliği boyunca bir çizgi çizin. Ardından, bundan 1 inç (2,5 cm) daha geriye doğru ölçün ve başka bir çizgi çizin. Bu çizgiler dikişleri düz tutmanıza yardımcı olacak, böylece yeni kayış sadece dayanmakla kalmayacak, aynı zamanda harika görünecektir.
    • Dikişlerinizi güzel ve düz tutmak için bu çizgileri kullanın. Kayışı güçlendirmek için ek çizgiler ekleyecekseniz, bunları birbirinin 1 inç (2,5 cm) üzerinde işaretleyin.
  7. adım 7 i̇ğneyi üst çizgiden geçirin ve ipliği içinden çekin.
    İğneyi üst çizgiden geçirin ve ipliği içinden çekin. Öğretilmiş halde tutmak için kayışın ucundan tutun. İğneyi yaklaşık olarak 1⁄2 'lik (1,3 cm) bir mesafe bırakın. Ardından, tığı işaretlediğiniz kalem çizgisinden geçirin. Malzemeyi delmek zor olabilir, bu nedenle biraz güç kullanmaya hazır olun.
    • Çalışmaya devam ederken gevşek ipliği delikten sarkıtın. İpliği düğümlemek ve her bir dikişi bitirmek için kullanabilirsiniz.
  8. adım 8 kayış üzerinde ilk deliğin altında ikinci bir delik açın.
    Kayıştaki ilk deliğin altında ikinci bir delik oluşturun. Deliği, asma halkasına daha yakın olacak ikinci çizgiye taşıyın. İğneyi yaklaşık olarak 1⁄2 (1,3 cm) ilerisindeki ilk deliğe doğru bastırın. Ardından, tığ kayışı tekrar delene kadar aşağı doğru bastırın. İğneyi henüz geri çekmeyin.
    • Tam aralık, her dikiş için tutarlı tutmak kadar önemli değildir. Daha sonra ters yönde dikiş yaparken daha fazla delik yerleştirmek için kendinize yeterli alan bırakın.
  9. adım 9 gevşek sicimi tığın yanındaki ilmeğin içinden geçirin.
    Gevşek sicimi tığın yanındaki ilmeğin içinden geçirin. İğnenin yanında küçük bir sicim halkası olup olmadığını kontrol edin. Eğer göremezseniz, tığı hafifçe geri çekin, böylece ip ondan ayrılır. İlk delikten sarkan sicimin kuyruk ucunu alın ve ilmeğin içinden geçirin. Tığı geri çekin, ardından bir kilit dikişi oluşturmak için ipin her iki ucunu da sıkıca çekin.
    • Sicimi sıkıca çekin, böylece kayışa karşı düğümlenmiş olarak kalacaktır. Sicimi yeterince uzun bırakmayı unutmayın, böylece kayış boyunca hareket ettikçe daha fazla dikiş eklemeye devam edebilirsiniz.
  10. adım 10 kayışı sabitlemek için kalem çizgilerinden alternatif delikler açın.
    Kayışı sabitlemek için kalem çizgilerinden dönüşümlü olarak delikler açın. İğneyi ilk deliğin en az 1 inç (2,5 cm) ilerisine yerleştirerek tığı ilk çizgiye geri getirin. Tığ kayışı kırdıktan sonra, ilmek oluşturmak için geri çekin, düğümlemek için sicimi tekrar içinden geçirin ve ardından sıkıca çekin. Ardından, ikinci çizgiden tekrar bir delik açın. Kayışın sonuna ulaşana kadar ileri geri değiştirmeye devam edin.
    • Dikişin güçlü ve eşit olması için delikleri tutarlı bir şekilde aralıklı yerleştirin. Nasıl görünmesi gerektiğinden emin değilseniz, çantanızdaki diğer kayışlara bakın.
  11. adım 11 i̇lave güvenlik için dikişi ters yönde tekrarlayın.
    Ek güvenlik için dikişi ters yönde tekrarlayın. Kayışın uzak ucundan başlayın, iğneyi açtığınız son deliğin karşısındaki çizgiye yerleştirin. İğneyi geçirin, ardından her zamanki gibi dikişi düğümleyin. Bu kez, açtığınız her delik başlangıçta açtığınızın tersi olacaktır. Sonunda, kum torbasını astığınızda parçalanmaması için kayışı güçlü tutan zikzak bir desen oluşturacaksınız.
    • Dikişi güçlendirmek için kayış boyunca yaklaşık 1 inç (2,5 cm) yukarı çıkın ve dikişe devam edin. Bunu 3 ila 5 kez yapabiliyorsanız, dikiş gerçekten güçlü olacaktır.
    • Son dikişe ulaştığınızda ipliği sıkıca çekin, gevşek uçları düğümleyin ve ardından fazla uzunluğu kesin.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Bir çantayı kendiniz tamir edemiyorsanız, bir ayakkabı tamircisine başvurun. Profesyonel ayakkabıcılar genellikle kum torbalarını düşük bir fiyata tekrar dikebilirler.
  • Kum torbanızın bakımı önemlidir, bu nedenle dışarıda tutarsanız daha hızlı yıpranmasını bekleyin.
  • Bakımında ne kadar iyi olursanız olun, hasarlı bir kum torbası kaçınılmazdır. Sizinkinin eninde sonunda değiştirilmesine hazırlıklı olun, ancak temizleyerek, saklayarak ve onararak ne kadar uzun süre dayanacağını koruyabilirsiniz.

İhtiyacınız Olan Şeyler

Yırtıkların Bant ile Onarılması

  • Koli bandı
  • Atletik bant
  • Makas

Sertleşmiş Salmastranın Değiştirilmesi

  • Makas
  • Kum
  • Eski giysiler
  • 1 US qt (950 mL) sandviç poşeti
  • Merdiven (isteğe bağlı)

Kırık Kayışların Yeniden Takılması

  • Naylon dokuma
  • Dikiş tığı
  • Kalın dikiş ipi
  • Düz dikiş iğnesi
  • Makas
  • Merdiven (isteğe bağlı)