Karın Kasları Nasıl Esnetilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Karın kaslarınızı esnetmek hem egzersiz rutininizin bir parçası hem de fotoğraflarda harika görünmek için bir araç olabilir. Egzersiz sırasında karın kaslarınızı esnetmek için, karın kaslarınıza ekstra bir egzersiz yaptırmak üzere setler boyunca merkez bölgenizi çalıştırmaya çalışın. Fotoğraflarda karın kaslarınızı esnetmek için, karın kaslarınızı öne doğru itmek ve biraz göstermek amacıyla kollarınızı kullanmaya çalışın. Acı hissederseniz durduğunuzdan emin olun. Karın kaslarınızı gerginlik noktasına kadar esnetmek sakatlanmaya neden olabilir.

Adımlar

Karın Kaslarınızı Güçlendirmek için Esnetmek

  1. adım 1 göbek deliğinizi omurganıza doğru çizin.
    Göbek deliğinizi omurganıza doğru çekin. Göğüs kemiğinizi ve leğen kemiğinizi hafifçe birbirlerine doğru çekin. Bunu yaparken omuzlarınızı kare şeklinde tutun.
  2. adım 2 kürek kemiklerinizi aşağı doğru bastırın.
    Kürek kemiklerinizi aşağı doğru bastırın. Sırtınızı düz tutmak için kürek kemiklerinizi geriye doğru hareket ettirin Kürek kemiklerinizi hafifçe birbirine doğru itin. Göbek deliğinizi içe doğru çekili tutmaya devam edin.
  3. adım 3 pelvisinizi kaldırın.
    Pelvisinizi kaldırın. Karın kaslarınızı meşgul tutarken pelvisinizdeki kasları hafifçe yukarı çekin. Karın kaslarınızı çalıştırırken bu kasları hafifçe kasmak karın kaslarınızın sıkı kalmasına yardımcı olur.

Pozisyonlarda Karın Kaslarınızı Esnetmek

  1. adım 1 esnedikçe nefes verin.
    Esnerken nefes verin. Karnınızı içeri çekmek veya nefesinizi tutmak istemezsiniz. Bununla birlikte, bir pozu tutarken hafifçe nefes vermek karın kaslarınızı biraz daha vurgulamanıza yardımcı olabilir.
    • Ciğerlerinizdeki tüm nefesi dışarı vermemeye çalışın, çünkü bu nefesinizi tutuyormuş gibi görünmenize neden olur. Bu, pozun gergin görünmesine neden olur. En iyi sonuçları elde etmek için nazik ve doğal bir şekilde nefes verin.
  2. adım 2 ellerinizi uyluklarınıza koyun ve karın kaslarınızı esnetin.
    Ellerinizi uyluklarınıza doğru yerleştirin ve karın kaslarınızı esnetin. Ellerinizi uyluklarınıza bastırmak karın kaslarınızı esnetmenize yardımcı olacaktır. Her iki elinizi de avuç içleri vücudunuza bakacak şekilde uyluklarınızın önüne yerleştirin. Ellerinizi uyluklarınıza biraz bastırın ve bunu yaparken karın kaslarınızı esnetin.
  3. adım 3 vücudunuzu hafifçe yana doğru döndürün.
    Vücudunuzu hafifçe yana doğru döndürün. Bir tarafa doğru dönün. Nefes verirken ve ellerinizi uyluklarınıza bastırırken, vücudunuzu döndürerek poz verdiğiniz aynaya veya kameraya bakın. Vücudunuzun hafifçe büküldüğü bir yan poz, belinizi inceltir ve karın kaslarınızın daha belirgin görünmesini sağlar.
  4. adım 4 karnınızı emme dürtüsünden kaçının.
    Bağırsaklarınızı emme dürtüsünden kaçının. Birçok insan esneme hareketi yaparken karnını inceltmek için karnını içine çeker. Ancak bunun istenen etkiyi yaratması pek olası değildir. Karnınızı emmek, karın kaslarınızın doğal olmayan bir şekilde ince görünmesine neden olabilir ve daha rahat pozlara bağlı kalmak kadar gurur verici olmayacaktır.

Karın Kaslarınızı Etkili Bir Şekilde Esnetmek

  1. adım 1 antrenmanlarınıza esneme hareketlerini dahil edin.
    Antrenmanlarınıza esnemeyi de dahil edin. Temel hareketleri yaparken merkez bölgenizi çalıştırma konusunda rahat olduğunuzda, antrenmanınız sırasında esnemeyi deneyin. Merkez bölgenizi her zaman meşgul tutun, ancak tüm egzersiz boyunca kaslarınızı esnetmeye çalışmayın. Pelvik kaslarınızı veya karnınızı gevşetmenizi gerektiren hareketler yapmanız gerekiyorsa, bunu yapın, ancak merkez bölgenizi güçlendirmek için mümkün olduğunca meşgul tutmaya çalışın.
  2. adım 2 gün boyunca merkez bölgenizi meşgul tutun.
    Gün boyunca merkez bölgenizi meşgul tutun. Merkez kaslarınızı çalıştırmak ve karın kaslarınızı güçlendirmek için spor salonunda olmanıza gerek yok. İyi bir duruş sergileyin ve karın kaslarınızı gün boyu çalıştırın. Markette sıra beklerken, iş yerinde masanızda otururken veya gece televizyon izlerken duruşunuzu kontrol etmek ve karın kaslarınızı çalıştırmak için bir dakikanızı ayırın.
  3. adım 3 ağrı hissederseniz durun.
    Acı hissettiğinizde durun. Karın kaslarınızı sürekli bükülü tutamazsınız. Bazı pozlar da bazı kişiler için ağrıya neden olabilir. Çok fazla ağrı hissediyorsanız, durun ve dinlenin. Ağrı noktasının ötesinde esnemek zorlanmaya ve yaralanmaya neden olabilir.
    • Karın kaslarınızda şiddetli, ani veya keskin bir ağrı varsa esnemeyi bırakın ve doktorunuzu arayın. Bu bir yırtılmaya işaret edebilir.

Fotoğraflar için Karın Kaslarınızın Görünümünü İyileştirme

  1. adım 1 bronzlaşın.
    Bronzlaşın. Bronzlaşmak karın kaslarınızı vurgulamanıza yardımcı olabilir. Bronzlaşma kabinlerini kullanmak istemiyorsanız, bir bronzlaşma salonuna birkaç kez gidin veya sprey bronzlaşmaya gidin.
  2. adım 2 biraz mekik çekin.
    Biraz mekik çekin. Fotoğraf çekiminizden hemen önce mekik çekmek karın kaslarınıza giden kan akışını artırmaya yardımcı olabilir, bu da daha fazla öne çıkmalarına yardımcı olabilir.
  3. adım 3 karın kaslarınıza yağ sürün.
    Karın kaslarınıza yağ sürün. Yağ, karın kaslarınızın fotoğraflar için daha fazla öne çıkmasına yardımcı olabilir. Fotoğraf çekiminden hemen önce karın kaslarınıza biraz bebek yağı veya masaj yağı sürmeyi deneyin. Bu onları parlak gösterecek ve ışığı yakalamaya yardımcı olacaktır.
  4. adım 4 işık kaynağınızı yan tarafınıza yerleştirin.
    Işık kaynağınızı yan tarafınıza yerleştirin. Profesyonel bir fotoğrafçıyla çalışıyorsanız, sizi nasıl konumlandıracaklarını ve en iyi sonucu elde etmek için aydınlatmayı nasıl kullanacaklarını bileceklerdir. Ancak, fotoğrafları kendiniz ayarlıyorsanız veya bir arkadaşınız sizin için çekiyorsa, en iyi ortamı kendi başınıza yaratmanız gerekecektir. Karın kaslarınızı daha fazla öne çıkarmanın en iyi yollarından biri, ışık kaynağınızı yan tarafınıza ayarlamaktır. Bu, karın kaslarınızın tüm ayrıntılarını ortaya çıkarmaya yardımcı olacaktır.

Uzman Soru-Cevapları

  • Soru
    Çekirdek esnekliğimi nasıl geliştirebilirim?
    Esnekliğinizi her yerde geliştirmenin en iyi yolu her gün esnemektir. Gerçekten süslü bir numara veya ipucu yok; sadece her gün esnemeye devam edin. Esnekliğinizi zaman içinde geliştirmenin tek yolu gerçekten budur. Unutmayın, belirli bir kas grubuna aşırı odaklanmayın. Her esnediğinizde tüm vücudunuzu esnetmek en iyisidir.
  • Soru
    Karın esnetmek bir egzersiz midir?
    Karın esnetme gerçekten bir egzersiz olmasa da, karın kaslarınızı çalıştırmaya ve güçlendirmeye yardımcı olabilir. Karın esnetmeyi hem antrenmanlarınıza hem de günlük rutininize dahil edin.

İpuçları