Uyku Tulumu Nasıl Katlanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

İster deneyimli bir kampçı olun, ister sadece arkadaşlarınızla yatıya kalacak olun, uyku tulumunu düzgün bir şekilde katlamayı ve yuvarlamayı öğrenmek faydalı bir iştir. Bu beceride ustalaşmak, uyku tulumunu temiz tutmaya yardımcı olacak ve kullanmadığınız zamanlarda çok fazla depolama alanı kaplamasını önleyecektir. Doğru makaleye geldiniz - bilmeniz gereken her şeyi ele aldık, böylece uyku tulumunuzu bir anda paketleyebilirsiniz.

Adımlar

Uyku tulumunu sallayın.

  1. sarsma işlemi kırıntıları, gizli el fenerlerini veya kayıp çorapları ortadan kaldıracaktır.
    Sarsma işlemi kırıntıları, gizli el fenerlerini veya kayıp çorapları ortadan kaldıracaktır. Uyku tulumunu temiz ve kuru bir zemin üzerine düz bir şekilde serin.

Uzunlamasına ikiye katlayın.

  1. uyku tulumunun fermuarını sonuna kadar çekin, ardından uzunlamasına ikiye katlayın.
    Uyku tulumunun fermuarını sonuna kadar çekin, ardından uzunlamasına ikiye katlayın. Kenarların ve köşelerin mükemmel bir şekilde hizalandığından emin olun, aksi takdirde uyku tulumunu düzgün bir şekilde rulo yapamazsınız.

Uyku tulumunu sıkıca sarın.

  1. uyku tulumunun açık ucundan başlayın (başınızın girdiği yer).
    Uyku tulumunun açık ucundan başlayın (başınızın girdiği yer). Malzemeyi sıkıca yuvarlamaya başlayın, çok düz tutun ve ilerledikçe havayı dışarı bastırın. Yuvarlarken bir dizinizle uyku tulumunu aşağı doğru bastırın (yuvarlama hareketleri arasında). Bu onu güzel ve sıkı tutmaya yardımcı olacaktır. Uyku tulumunun diğer ucuna ulaşana kadar yuvarlamaya devam edin.
    • İyi bir numara, uyku tulumunun üst ucuna bir çadır direği veya düz bir çubuk yerleştirmek ve tulumu kendi etrafında değil, bunun etrafında döndürmektir.

Uyku tulumunu kayışlarla sabitleyin.

  1. rulonun sonuna geldiğinizde, onu sabitlemeniz gerekir.
    Rulonun sonuna geldiğinizde, onu sabitlemeniz gerekir. Çoğu uyku tulumunda alt kenara bağlı kordonlar veya elastik kayışlar bulunduğundan bu nispeten kolay olacaktır.
    • Bir dizinizi uyku tulumunun ortasına sıkıca bastırırken, elastik kayışları rulo tulumun üzerinden eşit şekilde çekin veya kordonları etrafına bağlayın. Kordon kullanıyorsanız, ayakkabı bağcıklarınızı bağlamak için kullandığınız temel düğümü kullanabilirsiniz.
    • Uyku tulumunda kayış veya kordon yoksa, rulo tulumun her iki ucuna gevşek bir ip parçası bağlamanız yeterlidir.
    • Uyku tulumu sabitlendikten sonra, çadır direğini veya çubuğunu (kullanılıyorsa) ortasından yavaşça çekebilir ve mükemmel şekilde sarılmış uyku tulumunu taşıma çantasına yerleştirebilirsiniz.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Tüm markalarda işe yarar mı?
    Evet, bu teknik tüm markalarda işe yarar. Ancak, sıkıştırmalı bir uyku tulumunuz varsa, şirket katlamak ve saklamak için başka alternatifler önerebilir, bu nedenle katlamadan önce şirketin önerdiği talimatları okuduğunuzdan emin olun.

İpuçları

  • Torbayı çok gevşek veya düzensiz sararsanız, açın ve yeniden başlayın. Bu size sadece bir ya da iki dakikaya mal olacaktır.

Uyarılar

  • Islak veya nemli bir uyku tulumunu asla çok uzun süre sarılı halde bırakmamalısınız, aksi takdirde küf oluşabilir.