Açılır Çadır Nasıl Katlanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Birçok kişi açılır çadırları hızlı, kolay barınaklar olarak kullanır ancak çadırı katlamayı beklenmedik bir güçlük olarak görür. Çadırın saklanması, direklerin birlikte ve sonra birbiri üzerine katlanmasını içerir. Bu işlem, çadırı tekrar ihtiyacınız olana kadar bir torbaya koyabileceğiniz bir daire şeklinde daraltır. Katlama teknikleri hakkında biraz bilgi sahibi olarak, çadırınızı bir sonraki ihtiyacınız olana kadar paketleyebilirsiniz.

Adımlar

Katlanır Büyük Çadırlar

  1. adım 1 katlamaya başlamadan önce çadırı temizleyin.1Katlamaya başlamadan önce çadırı temizleyin. Çoğu zaman tek yapmanız gereken kir, kum ve çam iğnelerini silkelemek olacaktır. Bunu daha sonra deneyebilirsiniz, ancak kalıntılar çadır kıvrımlarına sıkışabilir. Kalıntıları dökmek için çadırı eğin. Zamanınız olduğunda çadırı biraz toz çamaşır deterjanı ve nemli bir bezle silin.
    • Nemli bir çadırı asla paketlemeyin, aksi takdirde küflenirsiniz!
  2. adım 2 üstteki iki direği birbirine katlayın.2Üstteki iki direği birlikte katlayın. Çadırın yanında durun. Direkler, çadırın üstünde sağınızda ve solunuzda bulunan çıkıntılardır. Her iki tarafı da kavramak için uzanın ve birlikte çekin.
  3. adım 3 alttaki iki direği birlikte katlayın.3Alttaki iki direği birlikte katlayın. Alttaki direkler çadırın dış kenarlarını oluşturur ve bunlar şimdi sağınıza ve solunuza doğru uzanır. Her ikisine de ulaşmanız gerekecek. Alt direklerden birini yukarı ve üst direklere doğru katlayın. Aynı işlemi diğer alt direk için de yapın, böylece dört direği bir arada tutmuş olursunuz.
    • Havayı dışarı atmak için çadırın kapısını açık bırakın.
  4. adım 4 çadırı yan yatırın.4Çadırı yan yatırın. Katlanmış çadır büyük bir tacoya benzer. Çadırı yan çevirirken dört direği tutmaya devam edin. Taco şeklinin açık tarafı yere dayanacak şekilde hareket ettirin.
  5. adım 5 üst direkleri arka elinize doğru katlayın.5Üst direkleri arka elinize doğru katlayın. Ellerinizi tekrar uzatmanız gerekecek. Dört direği bir arada tutarken, çadırın en üst kısmına doğru uzanın. Taco şeklinin arkasını kavrayın ve diğer elinize doğru indirin. Çadırı düzleştirmek için yere doğru güreştirin.
    • Direkler hafiftir, bu nedenle çadırı yıkmak için minimum miktarda güçten fazlasına ihtiyacınız olmayacaktır. Direkler ayrıca esnektir, bu nedenle kırılmaları pek olası değildir.
  6. adım 6 çadır yarılarını birbirine kaydırın.6Çadır yarılarını birbirine kaydırın. Çadırı doğru katladıysanız, yan yana iki kumaş daire gibi görünecektir. Çadırınızı paketlemeyi kolaylaştırmak için birini diğerinin üzerine getirin.
  7. adım 7çadırı bir torbaya bastırın ve mühürleyin.7Çadırı bir torbaya bastırın ve mühürleyin. Pop-up'lar çadır şekline geri dönecek şekilde tasarlanmıştır, bu nedenle direkleri sıkıca kavrayın. Düz durmasını engelleyen hava kalıntılarını gidermek için elleriniz ve dizlerinizle üzerine bastırabilirsiniz. Ardından, bir sonraki seyahatiniz için çadırı çantasına koyun.

Plaj Çadırını Katlama

  1. adım 1 çadırı katlamadan önce kalıntıları silkeleyin.1Çadırı katlamadan önce kalıntıları silkeleyin. Kaldırmadan önce çadırı temizleyin. Çadırı ters çevirin ve sıkışmış kir veya kumu silkeleyin. Daha sonra çadırı biraz su ve bir hortum veya bezle temizleyebilirsiniz. Zorlu lekelerle şimdi uğraşacak vaktiniz yoksa, çadırı paketleyip evde yapabilirsiniz.
    • Biraz toz deterjan zorlu lekeleri fırçalarken yardımcı olur.
  2. adım 2 çadırın kenarlarını tutun.2Çadırın kenarlarını tutun. Çadırın girişine bakacak şekilde durun. En yakın çadır direği, girişin üzerinde bir yandan diğer yana giden direktir. Uzanın ve çadırın her iki yanını tutun. Üzerinde bir kapak varsa kapıyı açık bırakın.
    • Plaj çadırları genellikle normal çadırlardan daha küçüktür ve çadırın genişliği boyunca uzanan direkleri yoktur. Başka bir çadırı katlamakta hala sorun yaşıyorsanız bunu da deneyebilirsiniz.
  3. adım 3 çadırın kenarlarını birbirine katlayın.3Çadırın kenarlarını birbirine katlayın. Çadırın bir tarafını ortaya doğru çekin, ardından düz bir şekilde yere doğru itin. Aşağıda tutarken, diğer tarafı üzerine getirin. Şimdi oval bir şekilde olmalıdır.
  4. adım 4 çadırı yan çevirin ve düz bir şekilde bastırın.4Çadırı yan çevirin ve düz bir şekilde bastırın. Çadırı kenarı üzerine gelecek şekilde ters çevirin. Bu kenarın ortasına bastırın. Siz düzleştirdikçe çadır şekil-8 şekline dönüşür. Yere doğru yönlendirmek için bir elinizi çadırın yan tarafına koyabilirsiniz.
  5. adım 5 çadırı kendi üzerine katlayın.5Çadırı kendi üzerine katlayın. Çadırı tutun! Bırakırsanız şekil alacaktır. Çadırın bir tarafını kaldırın, sonra diğer tarafının üzerine getirin. Bu, çadırı bir daire şeklinde daraltır. Tutuşunuzu kaybetmemek için bunu yaparken bir dizinizi çadırın üzerine koyabilirsiniz.
    • Direkler çok esnektir, bu nedenle kırılmaları konusunda endişelenmeyin.
  6. adım 6 çadırı toplayın.6Çadırı paketleyin. Çadır elastik bir bantla geldiyse, yerinde tutmak için bunu etrafına sarın. Çadırı çantasına koyun. Dışarı çıkan direkleri sıkıştırın, ardından çadırı tekrar kullanmaya hazır olana kadar çantanın fermuarını çekin.

Topluluk Soruları&A

  • SoruÇadırımın üst kısmı kırılırsa ne olur? Güvenlik nedeniyle yeni bir tane alabilirsiniz ve bu arada tamir etmek için koli bandı, yapıştırıcı veya başka bir malzeme kullanabilirsiniz.
  • SoruAçılır çadırların cepleri var mı? Hayır. Cepleri olan başka çadır türleri de vardır.
  • SoruÇocuk açılır çadırını nasıl katlarsınız? (1) Çadır kumaşını çadırın üst kısmından tutun ve çadırı çökertmeye başlamak için yukarı doğru çekin. (2) Çadır kumaşını tutarken, çadırın kenarlarını birbirine doğru iterek çadırı kompakt bir şekle getirin. (3) Çadır büyük ölçüde çöktüğünde, diğer elinizi kullanarak çadırın üst kısmını aşağı doğru itin ve tamamen düzleşene kadar çökertmeye devam edin. (4) Çadırı daha da sıkıştırmak için daire şeklinde bükün. (5) Çadırı kompakt bir şekilde tutmak için sağlanan kayışları veya bağları bağlayın. (6) Çadırı taşıma çantasında veya güvenli bir yerde saklayın. Alışmak birkaç deneme gerektirebilir, ancak biraz pratik yaparak çadırı kolayca katlayabilirsiniz.

İpuçları

  • Her çadır biraz farklı katlanır. Daha fazla katlama kılavuzu için çadırla birlikte gelen talimatlara bakın
  • Çadırla birlikte gelen talimatlara sahip değilseniz, katlama videoları için internette arama yapın. Tüm açılır çadırlar benzer temel katlamaları kullanır, bu nedenle küçük bir deneme ile herhangi bir çadırı katlamayı başarabilirsiniz.