Hızlı Bikini Vücuduna Nasıl Sahip Olunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Sahile inmeye ve güneş ışınlarını içinize çekmeye hazır mısınız? Yaz güneşinde arkanıza yaslanırken en iyi şekilde görünmenin ve hissetmenin pek çok yolu var. Bir sonraki havuz veya sahil geziniz için hazırlanmak istiyorsanız, sizi teminat altına aldık. İşte hayallerinizdeki bikini vücuduna her gün biraz daha yaklaşmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları ve püf noktaları. Unutmayın: bikinili her vücut 'bikini vücudu 'dur - önemli olan kendi teninizde kendinizi rahat ve özgüvenli hissetmenizdir!

Adımlar

Her gün en az 30 dakika egzersiz yapın.

  1. egzersiz, iyi görünmenin ve kendinizi en iyi hissetmenin önemli bir parçasıdır.
    Egzersiz, iyi görünmenin ve kendinizi en iyi hissetmenin önemli bir parçasıdır. Egzersiz, kilo vermenin gerçekten önemli bir parçasıdır; ayrıca bikini sezonundan önce zayıflamanıza yardımcı olacaktır. Uzmanlara göre, koşu veya güç yürüyüşü gibi aerobik egzersizler birkaç kilo vermek için harika bir yoldur.
    • Aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok farklı aerobik egzersiz var! Jogging veya yürüyüş size göre değilse, yüzmek, bisiklete binmek, kürek çekmek, ip atlamak veya eliptik bir makine kullanmak hoşunuza gidebilir.

Haftada en fazla 2 kez HIIT egzersizlerini deneyin.

  1. yüksek yoğunluklu aralıklı antrenman, normal kardiyo egzersizlerinize benzersiz bir alternatiftir.
    Yüksek Yoğunluklu Aralıklı Antrenman, normal kardiyoya benzersiz bir alternatiftir. Bu egzersizler, kısa molalarla bölünen yoğun, hızlı tempolu tekrarlardan oluşur. HIIT egzersizi çok fazla sıkı çalışma gerektirse de, ekstra kalori yakmanın daha hızlı ve daha etkili bir yoludur.
    • Örneğin, 30 saniye boyunca barfiks çekebilir, 60 zıplama hareketini tamamlayabilir ve 20 tekrar burpee yapabilirsiniz. Ardından kendinizi 1 dakika dinlendirin. Antrenmanınızı bitirmek için bu devreyi 3 kez daha tekrarlayın.
    • Ayrıca 45 tekrar dağ tırmanışı, 20 şınav, 1 dakika planking ve 1 dakika jump roping de yapabilirsiniz. Ardından 1 dakika ara verin ve döngüyü 3 kez daha tekrarlayın.

Kollarınızı plajda geçireceğiniz bir gün için şekillendirin.

  1. sen yapmazsın't need any equipment to tone your arms at home.
    Evde kollarınızı şekillendirmek için herhangi bir ekipmana ihtiyacınız yok. Aslında, harika bir kol egzersizini yaklaşık 10 dakikada tamamlayabilirsiniz! 5 dakikalık bir ısınmadan sonra uzmanlar 10-15 tekrar geleneksel şınav, 10-15 tekrar duvar şınavı, 10-15 tekrar bench dips ve 10-15 tekrar tricep kickback yapılmasını öneriyor.
    • Duvar şınavı çekmek için açık bir duvarın önünde yaklaşık 1 kol boyu uzunluğunda durun. Ardından, zemin yerine duvara bastırarak geleneksel şınav çekiyormuş gibi yapın.
    • Bench dip yapmak için sabit bir sandalyeye oturun ve iki elinizle koltuğun kenarlarından tutun. Ardından, kollarınız 90 derecelik bir açıyla bükülene kadar kendinizi sandalyenin önünde kaldırın ve indirin. Kendinizi tekrar yukarı itin ve egzersizi tekrarlayın.
    • Trisep kickback yapmak için, sağ diziniz yere değecek ve sol bacağınız 90 derecelik bir açıyla öne doğru uzatılacak şekilde diz çökme pozisyonunda başlayın. Öne doğru eğilin ve dirseğinizi düz tutarak sol kolunuzu arkanızdan kaldırın. 10-15 tekrar yaptıktan sonra pozisyon değiştirin ve bunun yerine sağ kolunuzu çalıştırın.
    • Egzersizinizi bitirdikten sonra soğumaktan ve esnemekten çekinmeyin.

Uyluklarınızı, karnınızı, kalçalarınızı ve poponuzu hedef alan egzersizler yapın.

  1. bikini vücudunuzu şekillendirmeye 10 dakikalık kolay bir programla başlayın.
    Bikini vücudunuzu şekillendirmeye 10 dakikalık kolay bir devre ile başlayın. Hızlı bir ısınmanın ardından antrenmanınıza iki adet 15-24 tekrarlı squat setiyle başlayın. Ardından, her bacakta 15-24 tekrarlı lunge hareketine geçin. İki adet 15 tekrarlı baldır kaldırma setine, iki adet 15-20 tekrarlı köprü setine ve iki adet 15-24 tekrarlı mekik setine geçin. Devrenizi iki adet 15-24 tekrarlı sırt kaldırma seti ile birlikte 12-24 oblik ile tamamlayın.
    • Köprü yapmak için rahat bir yüzeye yüz üstü uzanın. Ardından, ayaklarınızı omuz genişliğinde açarak kalçalarınızı yerden kaldırın. Kendinizi tekrar aşağı indirin ve egzersizi tekrarlamaya devam edin.
    • Sırt yükseltme hareketi yapmak için yüz üstü karnınızın üzerine uzanın. Ellerinizi kulaklarınızın üzerine koyun, her iki dirseğiniz de bükülü ve zıt yönlere dönük olsun. Bacaklarınızı bir arada tutun ve yere sabitleyin. Ardından omuzlarınızı yerden yaklaşık 3 inç (7,6 cm) yukarı kaldırın. Kendinizi tekrar yere indirin ve egzersizi bir kez daha tekrarlayın.

Sağlıklı, sürdürülebilir bir diyet planına geçin.

  1. her hafta 1 ila 2 lb (0,45 ila 0,91 kg) kaybetmenize yardımcı olacak bir diyet planı seçin.
    Her hafta 1 ila 2 lb (0,45 ila 0,91 kg) kaybetmenize yardımcı olacak bir diyet planı seçin. Çarpışma diyetleri gerçekten cazip görünse de, uzun vadeli sonuçlara yol açmazlar. Aslında, birçok insan diyet yapmayı bıraktığında verdiği kiloları geri alır. Bunun yerine, küçük, tutarlı miktarlarda kilo vermenize yardımcı olan güvenli, sağlıklı diyet planlarına sadık kalın.
    • Akdeniz diyeti, dikkate alınması gereken akıllı ve sağlıklı bir seçenektir. Bu diyette hala kümes hayvanları, balık, deniz ürünleri, zeytinyağı, tam tahıllar ve az yağlı süt ürünleri yiyebilirsiniz. İster inanın ister inanmayın, ızgara somon, sebzeli calzone, fasulye yahnisi, kızarmış lahana ve haşlanmış armut bu diyette deneyebileceğiniz lezzetli tariflerden sadece birkaçıdır.
    • Aralıklı oruç, deneyebileceğiniz bir başka sağlıklı diyettir. Bu seçenekte, kalori alımınızı hafta boyunca değiştirirsiniz. Geleneksel bir yemek planını 5 gün boyunca uyguladığınız ve 2 boş günde 500-600 kalorilik bir program izlediğiniz 5:2 yöntemini deneyebilirsiniz. Ayrıca günlük kalorilerinizin tamamını 8 saatlik bir periyotta yiyip diğer 16 saat boyunca oruç tuttuğunuz 16/8 oruç yöntemini de deneyebilirsiniz.

Günlük kalori alımınızı azaltın.

  1. basit ama zor bir kilo verme seçeneği olarak günlük diyetinizden 500-750 kalori azaltın.
    Basit ama zor bir kilo verme seçeneği olarak günlük diyetinizden 500-750 kalori azaltın. Diyetinizde sağlıklı değişimler yaparak kalori sayınızı azaltın ve yeni hedefinizi takip etmek için bir kalori sayacı kullanın. Porsiyonlarınızı küçültmek, kalorileri azaltmanın bir başka harika ve kolay yoludur.
    • Latte içmek yerine bir fincan sade kahve yudumlayabilir veya tatlı olarak bir kase dondurma yerine bir fincan çilek yiyebilirsiniz.

Tüm besin gruplarından sağlıklı yiyecekler yiyin.

  1. i̇şlenmiş gıdaları taze olanlarla değiştirin.
    İşlenmiş gıdaları taze olanlarla değiştirin. Genel olarak, sağlık uzmanları her gün 4 porsiyon sebze ve 3 porsiyon meyve yemenizi önermektedir. Ayrıca, beyaz yerine bir dilim buğday ekmeği yemek veya tam yağlı yerine bir bardak yağsız süt içmek gibi hızlı, kolay ve sağlıklı ikamelerle diyetinizi güçlendirebilirsiniz.
    • Bir fincan (100 g) yapraklı yeşillik 1 porsiyon sebze ve 1 orta boy meyve tek bir meyve porsiyonu olarak sayılır.

İyi bir gece uykusu alın.

  1. araştırmalar, uyku eksikliğinin kilo alımına yol açabileceğini göstermektedir.
    Araştırmalar, uyku eksikliğinin kilo alımına yol açabileceğini göstermektedir. Bazı çalışmalarda, yaklaşık 4 saat uyuyan insanlar, iyi bir gece uykusu alanlara kıyasla çok daha fazla acıkmışlardır. Bazı uzmanlar, yeterince uyumadığınızda vücudunuzun iştah bastırıcı bir hormon olan leptin ve iştah artırıcı bir hormon olan ghrelini doğru miktarlarda üretemeyebileceğine inanıyor. Bunun yerine, uzmanlar mümkünse her gece en az 7 saat uyumanızı önermektedir.

Yepyeni bir bikini ile kendinizi gösterin.

  1. i̇çinde kendinizi çok rahat ve özgüvenli hissedeceğiniz bir bikini satın alın.
    İçinde kendinizi çok rahat ve özgüvenli hissedeceğiniz bir bikini satın alın. Gerçekten öne çıkmak istiyorsanız, vücut şeklinizi tamamlayan bir mayo seçin. Elma şekline sahipseniz V-tel mayolar harika görünürken, yüksek bacaklı bikiniler kum saati figürünü gerçekten vurgulayacaktır. Retro tarzı bikiniler atletik vücut şekilleri için harika bir seçimken, fırfırlı bikiniler armut şeklindeki bir figürü gerçekten tamamlar.
    • Günün sonunda, en önemli şey kişisel tercihlerinizdir. Çizgili, düz, fırfırlı veya ikisinin arasında bir yerde olsun, sizi bir milyon dolar gibi hissettiren bir bikini veya mayo seçin.

Bu Uzman Serisi ile Daha Büyük, Daha Seksi Bir Popo Elde Edin

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Bir gecede nasıl bikini vücuduna sahip olabilirim?
    Maalesef bunu yapamazsınız. Hızlı kilo vermek için kalorileri kesmenin genel sağlığınız üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Fiziksel ve ruhsal sağlığınızı dikkatle izleyin ve artan sinirlilik, yorgunluk, mide bulantısı, baş ağrısı veya adet sorunları gibi herhangi bir değişiklik fark ederseniz bir doktora danışın.

Video

İpuçları

  • Egzersiz yaparken bir arkadaşınızdan size katılmasını isteyin. Bu motivasyonunuzu korumak için harika bir yoldur!
  • Plaja veya havuza gitmeden önce bikini bölgenizi tıraş edin.

Uyarılar

  • Mümkünse alkollü içecekleri azaltın. İster inanın ister inanmayın, alkol vücudunuzun ekstra yağ yakmasını engeller.