3. Sınıf Ateşli Silah Ruhsatı Nasıl Alınır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Ateşli silahlarla ilgili bir iş kurmak isteyenlerin çoğu, özellikle otomatik silahlar, kısa namlulu tüfekler ve susturucular gibi aksesuarları içeren Ulusal Ateşli Silahlar Yasası kapsamına giren ürünlerle ilgilenmeyi planlıyorlarsa, uygun ruhsatlandırma için hangi formları sunacaklarından emin olmayabilirler. Tüm bu ürünler genellikle 3. Sınıf Ateşli Silahlar olarak adlandırılır. İlgili tarafların Federal Ateşli Silahlar Ruhsatı almalarının yanı sıra Ulusal Ateşli Silahlar Yasası kapsamına giren ürünler için meslek vergisiyle ilgili başka bir belgeyi tamamlamaları gerekmektedir. Süreç biraz zaman ve para gerektirse de, işletmeniz için gerekli tüm evrakları kolayca tamamlayabilirsiniz.

Adımlar

Federal Ateşli Silah Ruhsatı Almak

  1. adım 1 atf form 5310.12'yi doldurun.1ATF Form 5310.12'yi tamamlayın. Genellikle ATF Form 7 olarak anılan bu form, Federal Ateşli Silah Ruhsatınız için asıl başvurudur. ATF Form 5310.12, ateşli silah satışı işinizi nasıl yürütmeyi planladığınızla ilgili çeşitli konuları kapsayan on sekiz sayfalık bir formdur.
    • Form, işletmedeki her sahip veya ortak için kişisel bilgiler, önceki sabıka kaydı bilgileri ve çalışma saatlerinden İşveren Kimlik Numarasına (işletmenin kanıtı olarak) kadar değişen işletme ayrıntıları dahil olmak üzere geniş bir bilgi yelpazesi gerektirecektir.
    • Formu çevrimiçi olarak şu adreste bulabilirsiniz: https://www.atf.gov/files/forms/download/atf-f-5310-12.pdf
    • Başvuru ile ilgili ücret, başvuruda bulunduğunuz FFL Türüne bağlı olacaktır. FFL kapsamını Ulusal Ateşli Silahlar Yasası (NFA) öğelerini içerecek şekilde genişleten Sınıf 3 Özel Mesleki Vergi lisansınızı nihayetinde almak için, 200 $ ücreti olan Tip 1 FFL'ye başvurmak istersiniz.
  2. adım 2 atf form 5330.20'yi doldurun.2ATF Form 5330.20'yi tamamlayın. Bu form, başvuru sahibinin ABD vatandaşı veya daimi ikamet eden bir yabancı olduğunu kanıtlayan bir uygunluk belgesidir.
  3. adım 3 her sorumlu kişi için iki fd-258 kartı doldurun.3Her sorumlu kişi için iki adet FD-258 kartı doldurun. Bunlar, hazırlatmak için yerel bir kolluk kuvvetine götürmeniz gereken parmak izi kimlik kartlarıdır. İşletmenizdeki her sorumlu kişi için iki kart doldurulmalıdır.
    • ATF'ye göre sorumlu kişiler şunları içerir: 'tek mal sahibi, ortak veya ateşli silahlarla ilgili olarak işletmenin yönetimini, politikalarını ve uygulamalarını yönetme yetkisine sahip herhangi biri. Bir şirkette bu, şirket yetkililerini, hissedarları, yönetim kurulu üyelerini veya yasal yetkiye sahip diğer herhangi bir çalışanı içerir.'
  4. adım 4 i̇ki adet 2 gönderin4Her sorumlu kişi için iki adet 2 'x2' boyutunda fotoğraf gönderin. ATF, iki parmak izi kartına ek olarak, parmak izi kimlik kartlarını dolduran her bir kişinin iki adet 2 'x2' boyutunda fotoğrafını da istemektedir.
    • Bu fotoğrafları vesikalık fotoğrafların çekildiği herhangi bir yerden temin edebilirsiniz.
  5. adım 5 bir endüstri operasyonları müfettişi ile mülakat.5Endüstri Operasyonları Müfettişi ile Görüşme. Formlarınız doldurulduktan ve ücretleriniz işleme konulduktan sonra, bulunduğunuz yerde yetkili olan ATF saha ofisi bir Endüstri Operasyonları Araştırmacısı (IOI) ile yüz yüze bir görüşme planlayacaktır. IOI, tüm bilgilerin güncel ve doğru olduğundan emin olmak için başvurunuzu sizinle birlikte kapsamlı bir şekilde ele alacak ve ayrıca bölgenize göre eyalet ve yerel gereklilikleri de ele alacaktır.
    • IOI'nin başvuruda listelenen tüm sahipler, ortaklar ve sorumlu taraflarla konuşması gerekecektir. IOI, tüm tarafların en az yirmi bir yaşında olduğunu, doğru bilgi verdiklerini ve EIN ve işletme lisansı bilgileri de dahil olmak üzere işletme ayrıntılarının doğru olduğunu doğrulayacaktır.
    • IOI ayrıca başvuruda açıklanan sabıka kaydı bilgilerini doğrulamak için uygun makamlarla kişisel olarak takip edecektir.
    • Bir IOI'nin FFL'yi reddetmek için bildirebileceği en yaygın nedenlerden bazıları, eyalet veya yerel yasalara uyulmaması (işletmeniz için imar yönetmelikleri gibi), 1968 tarihli Silah Kontrol Yasasının daha önce kasıtlı olarak ihlal edildiğine dair kanıtlar veya sunulan başvuruda kasıtlı olarak tahrifat yapıldığına dair kanıtlardır.
  6. adım 6 yaklaşık altmış gün bekleyin.6Yaklaşık altmış gün bekleyin. İşletmenizdeki tüm sorumlu tarafların geçmişlerinin kontrol edildiğini ve uygun formların doğru bir şekilde gönderildiğini varsayarsak, ruhsatınızı almadan önceki tüm sürecin tamamlanması yaklaşık altmış gün sürecektir.

Sınıf 3 Özel Meslek Vergisi Alınması

  1. adım 1 atf form 5630.7'yi doldurun.1ATF Form 5630.7'yi doldurun. Bu form NFA ürünlerinin satıcıları, ithalatçıları ve imalatçılarından alınan özel vergiler içindir. Formu çevrimiçi olarak şu adreste bulabilirsiniz: https://www.atf.gov/files/forms/download/atf-f-5630-7.pdf
    • Formda işletme sahibi bilgileri, İşveren Kimlik Numarası gibi işletmeyi doğrulamaya yönelik bilgiler ve fiziksel işletme kayıt bilgileri istenecektir.
  2. adım 2 formda vergi sınıfı 3'ü seçin.2Formda Vergi Sınıfı 3'ü seçin. Sınıf 3 tanımı ATF Form 5630.7'deki Vergi Sınıfı 3'ü ifade eder. Bu tanımlama, özellikle ateşli silahları ithal etmeden veya üretmeden ticaretini yapan kuruluşlar için geçerlidir.
  3. adım 3 doldurulan formla birlikte 500$ yıllık ücreti gönderin.3Doldurulan formla birlikte 500 $ yıllık ücreti gönderin. Vergi Sınıfı 3, NFA ürünleriyle ilgilenen tüm yerler için iş yeri başına yıllık 500 $ vergiye tabidir.
  4. adım 4 her yıl 1 temmuz'a kadar yeniden gönderin.4Her yıl 1 Temmuz'a kadar yeniden gönderin. Bu yıllık bir meslek vergisi olduğundan, işletmenizin yıllık aidatlarını güncel tutması gerekir. Vergi için ATF takvimi 1 Temmuz'da başlar ve 30 Haziran'da sona erer, bu nedenle faiz ve olası cezalardan kaçınmak için her yıl bu son tarihten önce ödeme yapmalısınız.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruBir SBR satın almak için 3. sınıf bir lisansa ihtiyacım olacak mı? Hayır SBR'ler NFA yasası kapsamına girmez. Eğer bunların satıcısı olmayı planlıyorsanız, o zaman evet. Ancak kişisel kullanım için satın alıyorsanız, sadece 3. sınıf bir bayi bulmanız, evrakları doldurmanız, silah için ödeme yapmanız, transfer ücretini ödemeniz ve bir kerelik 200 $ vergi ödemeniz gerekir.
  • SoruSusturucu satın almak için 3. sınıf ruhsata ihtiyacım var mı? Hayır, sadece 3. sınıftan bir tane satın alabilirsiniz. Yerel silah mağazanıza gidin ve bir susturucu satın alın. Satın alma belgenizi aldıktan sonra, ATF'ye göndermeniz gereken evraklar ve bir kereye mahsus 200$'lık verginizi ödemeniz için size yol göstereceklerdir. ATF tarafından onaylanmak için muhtemelen 3 ila 4 ay bekleyeceksiniz ve ardından bastırıcınızı almak için mağazaya geri döneceksiniz.
  • Soruİnternetten ateşli silah satın almak için 3. sınıf ruhsata ihtiyacım var mı? Ateşli silah yerel satıcınıza gönderilirse gerekmez. Sanırım bir ücret olacak ve geçmiş kontrolü yapacaklar.

İpuçları

  • Çevrimiçi form yerine ABD postası yoluyla size bir paket gönderilmesi için Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu Dağıtım Merkezini (703) 455-7801 numaralı telefondan arayabilirsiniz.
  • Ateşli silahlar ve patlayıcı ruhsatlandırması hakkında sıkça sorulan sorular ATF sitesinde bulunabilir: https://www.atf.gov/content/Firearms/firearms-industry/FAQ-firearms.

Uyarılar

  • ATF Sınıf 3 lisansınızı resmi olarak alana kadar herhangi bir kısıtlanmış ateşli silah veya kısıtlanmış aksesuar satın almayın, saklamayın veya satmayın. Onaylanmış olsanız bile, ATF 3. Sınıf silahlar veya aksesuarlarla zamanından önce işlem yaptığınızı öğrenirse, lisansınızı iptal edebilir ve sizi yargılayabilir ve/veya para cezasına çarptırabilir.