Silah Satıcıları Ruhsatı Nasıl Alınır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Resmi olarak Federal Ateşli Silahlar Lisansı (FFL) olarak bilinen silah satıcısı lisansı, federal düzeyde Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu (ATF) tarafından düzenlenir. Silah satıcısı lisansı almak için bir FFL başvurusu ve Uygunluk Sertifikası doldurup ATF'ye teslim etmeniz gerekir. Başka hangi gerekliliklerin gerekli olduğunu belirlemek için eyaletinizdeki politikaları da gözden geçirmelisiniz. Bazı eyaletler, bölgenizde silah veya ateşli silah satabilmeniz için eyalet için ek bir silah satıcısı lisansı almanızı veya ateşli silahlar güvenlik kursunu tamamlamanızı gerektirebilir. ATF'den nasıl silah satıcısı lisansı alabileceğinizi ve eyaletiniz tarafından talep edilen ek gereklilikleri nasıl yerine getirebileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

Adımlar

  1. adım 1 ffl'yi edinin...
    FFL başvurusunu ve Uygunluk Sertifikasını edinin. Formları ATF web sitesinden yazdırabilir veya bölgenizdeki bir ATF ofisi ile iletişime geçerek formları edinebilirsiniz.
    • Bu makalenin Kaynaklar bölümünde size verilen ATF web sitesine gidin, ardından web sitesinin sağındaki sütundan 'ATF F 5310.12 (Form 7)' üzerine tıklayın. Başvuruyu doldurmak için talimatları gösteren bir web sayfasına yönlendirileceksiniz.
      adım 1 ffl'yi alın...
    • Başvuruya erişmek için sağ sütunda 'ATF F 5310.12 (Form 7)' yazan bağlantıya bir kez daha tıklayın. Daha sonra başvuruyu doğrudan İnternet tarayıcınızdan yazdırabilirsiniz.
    • Talimatlar sayfasına dönün, ardından 'ATF F 5330.20' bağlantısına tıklayın. Bu bağlantı, doğrudan tarayıcınızdan da yazdırabileceğiniz Uygunluk Sertifikasını görüntüleyecektir.
    • İnternet erişiminiz yoksa formları alabileceğiniz bölgenizdeki saha ofisini bulmak için 1-800-800-3855 numaralı telefondan ATF merkez ofisini arayın.
  2. adım 2 parmak izi kimlik kartlarının 2 kopyasını alın.
    Parmak izi kimlik kartlarının 2 kopyasını alın. Bu kartlar yerel polis karakolunuzdan veya emniyet müdürlüğünden temin edilebilir.
    • Bölgenizdeki en yakın polis karakolunu ziyaret edin. Parmak izi kartlarını almak için fotoğraflı bir kimlik belgesi getirmeniz gerekmektedir. Bazı durumlarda, yerel polis departmanınız kartlar için ücret talep edebilir.
      adım 2 parmak izi kimlik kartlarının 2 kopyasını alın.
  3. adım 3 kendinizin 2 fotoğrafını çekin.
    Kendinizin 2 fotoğrafını çekin. Fotoğraflar yüzünüzü açıkça göstermeli ve en az 2 inç (5,08 cm) yükseklik ve genişlikte olmalıdır.
  4. adım 4 silah satıcısı için başvuru ücretlerini toplayın's license.
    Silah satıcısı ruhsatı için başvuru ücretlerini toplayın. Başvuru ücretleri, satmayı planladığınız silah türlerine bağlı olarak değişecektir. Ücretler havale, çek veya kredi kartı ile ödenebilir.
    • Tabancalar gibi tahribatsız kategoriye giren silahları satmayı planlıyorsanız 200 dolar toplayın. Patlayıcılar, füzeler veya zehirli gaz içerebilecek tahrip edici cihazlar satacaksanız 3000 dolar toplayın.
      adım 4 silah satıcısı için başvuru ücretlerini toplayın's license.
  5. adım 5 silah satıcısını doldurun's license application form.
    Silah satıcısı ruhsatı başvuru formunu doldurun. Silah satıcılığı işinizle ilgili her türlü bilgiyi girmeniz gerekecektir; iş adı ve adresi ve satacağınız silah türleri gibi. Ayrıca kişisel bilgileriniz ve varsa sabıka geçmişiniz de istenecektir.
  6. adım 6 uygunluk sertifikası formunu doldurun.
    Uygunluk Sertifikası formunu doldurun. Bu form sizden vatandaşlık durumunuzla ilgili bilgi isteyecek ve federal ateşli silahlar yasalarına uyduğunuzu onaylamanızı isteyecektir.
  7. adım 7 belgelerinizi atf'ye gönderin.
    Belgelerinizi ATF'ye gönderin. Belgeleriniz arasında FFL başvurusu, Uygunluk Sertifikası, parmak izi kartları, kendi fotoğraflarınız ve ücret yer alacaktır.
    • Zarfınızı veya paketinizi ATF'nin şu adresteki ana ofisine gönderin: Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives, P.O. Box 409567, Atlanta, Georgia, 30384-9567.
  8. adım 8 bir atf ajanı ile mülakata katılın.
    Bir ATF ajanı ile görüşmeye katılın. ATF ofisi evraklarınızı aldıktan sonra, bir görüşme ve silah veya ateşli silah satacağınız iş yerinin incelenmesi için bir ATF ajanı sizinle irtibata geçecektir.
  9. adım 9 silah satıcısını edinin's license.
    Silah satıcısı ruhsatını alın. ATF'nin onayını aldıktan sonra, ilk evraklarınızı teslim ettikten sonraki 60 gün içinde size silah satıcısı ruhsatını vereceklerdir.
  10. adım 10 eyaletinizde silah satıcısı olmak için yasaları gözden geçirin.
    Eyaletinizdeki silah satıcısı olma yasalarını gözden geçirin. İkamet ettiğiniz yere bağlı olarak, FFL'nize ek olarak başka silah satıcısı lisansları da almanız gerekebilir.
    • Bu makalenin Kaynaklar bölümünde verilen Şiddete Karşı Hukuk Topluluğu (LCAV) web sitesini ziyaret edin. Bu web sitesi, bölgenizdeki silah satıcısı yasalarını bulmanızı sağlayacaktır.
    • İkamet ettiğiniz eyalete tıklayın. Daha sonra eyaletinizdeki silah yasalarının tam bir tanımına ve açıklamasına yönlendirileceksiniz.
    • Aşağı kaydırın ve 'Bayi Yönetmelikleri' bağlantısına tıklayın. Daha sonra eyaletinizin gerektirdiği şekilde almanız gereken ek silah ruhsatları veya tamamlamanız gereken eğitim kursları için ayrıntılı bilgileri inceleyebilirsiniz.
    • İnternet erişiminiz yoksa, bölgenizdeki silah satıcısı yasaları hakkında bilgi edinmek için eyaletinizin veya bölgenizin Kamu Güvenliği Departmanı ile iletişime geçin.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Ev adresimi ruhsat için iş adresi olarak kullanabilir miyim?
    Evet, ancak bazı eyaletlerde / ilçelerde kısıtlamalar vardır. Örneğin, bir okula, bara veya kiliseye belirli bir mesafede yaşıyorsanız, ikametgahınız diskalifiye olabilir. Daha fazla bilgi için eyaletinizdeki ATF ofisini arayın.
  • Soru
    Ruhsat için onay almadan önce işletmem için bir yer belirlemeli miyim?
    Olmak zorunda. Ve ruhsatınız (alındıktan sonra) iş adresinin içinde görünür olmalıdır.
  • Soru
    Bayi lisansı almak için bir işletmem olması gerekiyor mu?
    Evet.

İpuçları

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • FFL başvurusu
  • Uygunluk Sertifikası
  • 2 parmak izi kimlik kartı
  • 2 kişisel fotoğraf
  • Başvuru ücretleri
  • Büyük posta zarfı