Florida'da Silah Satıcıları Lisansı Nasıl Alınır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Florida eyaletinde silah satıcısı lisansı almak isteyen kişilerin eyalet lisansı veya izni almaları gerekmez; ancak yine de federal bir lisans gereklidir. Federal Ateşli Silahlar Lisansı (FFL) olarak da bilinen silah satıcısı lisansı doğrudan Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu (ATF) aracılığıyla alınabilir. Bir FFL alma süreci, lisans için bir başvurunun doldurulması, sabıka geçmişi kontrolünden geçilmesi ve ATF'den bir müfettişle görüşülmesinden oluşur. ATF başvurunuzu onayladıktan sonra, Florida'da silah ve ateşli silah satmak için silah satıcısı lisansınızı alabilirsiniz.

Adımlar

  1. adım 1 ffl'ye başvurmak için gereken evrakları edinin.
    FFL'ye başvurmak için gereken evrakları edinin. Silah satıcısı ruhsatına başvurmak için FFL başvuru ve Uygunluk Sertifikası formlarına ihtiyacınız olacaktır. Evraklar bir ATF ofisinden veya internetten temin edilebilir.
    • Formları posta yoluyla almak için Florida'da bulunan ATF saha ofisini 1-305-597-4800 numaralı telefondan arayın. (Eğer ararsanız, şimdi web sitesini ziyaret etmeye ve evrakları kendiniz yazdırmaya yönlendirileceksiniz).
      adım 1 ffl başvurusunda bulunmak için gereken evrakları alın.
    • Miami bölgesinde yaşıyorsanız, formları 11410 Northwest 20th Street, Suite 201, Miami, Florida, 33172 adresinde bulunan ATF saha ofisinden şahsen temin edin.
    • Formları internetten yazdırmak için, bu makalenin Kaynaklar bölümünde verilen ATF web sitesini ziyaret edin, ardından web sitesinin sağ tarafında bulunan başvuru ve Uygunluk Sertifikası bağlantılarına tıklayın.
      adım 1 ffl'ye başvurmak için gereken evrakları edinin.
  2. adım 2 parmak izi kartı almak için bir florida kolluk kuvvetleri dairesi (fdle) ofisini ziyaret edin.
    Parmak izi kartı almak için bir Florida Emniyet Müdürlüğü (FDLE) ofisini ziyaret edin. ATF, sabıka geçmişinizi kontrol etmek için parmak izi kartlarını kullanacaktır.
    • FDLE ofisinden parmak izi kimlik kartlarının 2 kopyasını isteyin. Bazı ofisler parmak izi kartlarını almak için bir ücret ödemenizi isteyebilir.
    • En yakın FDLE ofisini bulmak için yardıma ihtiyacınız varsa, 1-850-410-7000 numaralı telefondan FDLE genel merkezini arayın.
  3. adım 3 2 adet fotoğrafınızı toplayın.
    Kendinize ait 2 fotoğraf toplayın. Fotoğraflar en az 2 inç (5,08 cm) uzunluğunda ve 2 inç (5,08 cm) genişliğinde olmalıdır.
  4. adım 4 başvuru ücretinizin miktarını belirleyin.
    Başvuru ücretinizin miktarını belirleyin. Başvuru ücreti, işletmenizde satmayı planladığınız silah ve silahların türüne bağlı olarak farklılık gösterecektir.
    • Sadece tabanca ve tahribatsız silah satacaksanız ücret için 200 dolar (145 avro) alın.
    • El bombaları ve bombalar gibi tahrip edici cihazlar olarak kabul edilen silahları satacaksanız başvuru ücreti olarak 3000 dolar (2177 avro) alın.
  5. adım 5 ücreti bir çek veya havale şeklinde alın.
    Ücreti bir çek veya havale şeklinde alın. Kredi kartı ile ödeme yapmayı planlıyorsanız, kredi kartı bilgilerinizi başvuruya yazdırma fırsatınız olacaktır.
  6. adım 6 silah satıcısını doldurun's license application.
    Silah satıcısı ruhsat başvurusunu doldurun. Başvuru, işletmenizin adı ve adresi, satmayı planladığınız silahların türü, varsa iş ortaklarınızın adları ve varsa suç geçmişinizle ilgili bilgiler gibi bilgileri girmenizi gerektirecektir.
  7. adım 7 uygunluk sertifikasını doldurun.
    Uygunluk Sertifikasını doldurun. Bu form, Birleşik Devletler vatandaşlık durumunuzu belirtmenizi gerektirecektir.
  8. adım 8 tüm evrak işlerinizi atf'deki federal ateşli silahlar ruhsatlandırma merkezine (fflc) gönderin.
    Tüm evrak işlerinizi ATF'deki Federal Ateşli Silahlar Ruhsatlandırma Merkezi'ne (FFLC) gönderin. FFLC başvurunuzu ve ek evrak işlerinizi aldıktan sonra, tüm evrak işlerinizi Miami'de bulunan ATF saha ofisine gönderecektir.
    • Silah satıcısı ruhsat başvurunuzu, Uygunluk Sertifikanızı, parmak izi kartlarınızı, resimlerinizi ve ücretinizi FFLC'ye göndermek üzere bir zarfa koyun.
    • Zarfı şu adresteki ATF merkez ofisine postalayın: Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives, P.O. Box 409567, Atlanta, Georgia, 30384-9567.
  9. adım 9 atf'den endüstri operasyonları müfettişi (ioi) ile görüşün.
    ATF'den Endüstri Operasyonları Müfettişi (IOI) ile görüşme. IOI, iş yerinizi incelemek ve Florida bölgeniz için imar gereksinimlerini karşıladığından emin olmak için sizinle görüşecektir. IOI ayrıca sizinle silah satıcısının ruhsatlandırma yasaları hakkında da konuşacaktır.
    • Florida eyaletinin herhangi bir özel ruhsatlandırma gerekliliği olmadığından, IOI, silah satıcısı ruhsatına sahip olmakla ilgili federal yasaları tam olarak anladığınızdan emin olacaktır.
  10. adım 10 fflc'den geri bildirim alın.
    FFLC'den geri bildirim alın. IOI ile görüşmenizin ardından IOI, silah satıcısı ruhsatı başvurunuza ilişkin tavsiyelerini FFLC'ye sunacaktır. Geçmiş kontrolünü geçtikten sonra, silah satıcısı ruhsatınızı 60 gün içinde alacaksınız.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Evimin dışında bir silah dükkanı işletebilir miyim?
    Çocuklarınız ve 20 yaşından küçük gençleriniz varsa bir silah dükkanı işletmeniz tavsiye edilmez. Ancak, yapabilirsiniz. Sadece silahlar için kilitli bir odanız olduğundan emin olun.
  • Soru
    Gizli taşıma ruhsatım varsa, yine de parmak izi kartı ve geçmiş kontrolü yapmam gerekir mi yoksa uygulamanın bu kısmı için numaramı verebilir miyim?
    Yerel kolluk kuvvetlerinden (polis karakolu vb.) başka bir parmak izi kartı almanız gerekir. Gizli Taşıma Ruhsatı ve ATF ayrı kurumlardır.

İpuçları

Uyarılar

  • FFL başvurunuzu ATF'ye teslim ettikten sonra, işletmenizin adı veya çalışma saatleriniz gibi başlangıçta girdiğiniz herhangi bir bilgiyi değiştirmeye karar verdiyseniz, silah satıcısı ruhsatınızı almak için 60 günlük bekleme süresi yeniden başlatılabilir.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Silah satıcısı ruhsat başvurusu
  • Başvuru ücreti
  • 2 adet fotoğrafınız
  • Uygunluk Belgesi formu
  • 2 parmak izi kimlik kartı
  • Büyük posta zarfı