Avcılık Ruhsatı Nasıl Alınır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Nerede yaşıyor olursanız olun, avcılık lisansı almak oldukça basit bir süreçtir. Lisans almak için birkaç temel gereksinimi karşılamanız gerekir ve bazı durumlarda özel etiketler almanız gerekebilir. Bununla birlikte, kurallar ve düzenlemeler değişiklik gösterir, bu nedenle eyaletinizin özelliklerini öğrenmek için yaşadığınız bölgedeki vahşi yaşam veya balık ve oyun departmanına danışın. Ardından, kurallara uyduğunuzdan emin olun ve avın tadını çıkarın!

Adımlar

Gereksinimlerin Karşılanması

  1. adım 1 12 yaşından büyük olun.
    12 yaşından büyük olun. Çoğu eyalette, 12 yaşında veya daha büyükseniz avcılık lisansı alabilirsiniz. Eğer 12 ile 16 yaş arasındaysanız, lisansınızı almak için bir ebeveyn veya vasiden izin almanız gerekir.
  2. adım 2 geçerli bir kimliğiniz olsun.
    Geçerli bir kimliğiniz olsun. Avcılık lisansı almak için kimliğinizi kanıtlamanız gerekir, bu nedenle geçerli, güncel bir ehliyetiniz, pasaportunuz veya devlet tarafından verilmiş başka bir fotoğraflı kimlik kartınız olduğundan emin olun.
    • Bazı eyaletler, lisans almaya çalışmadan önce kimliğinizin 6 ay veya daha uzun bir süre önce düzenlenmiş olmasını gerektirir.

    İpucu: Avlanmayı planladığınız eyalette yaşıyorsanız, daha ucuz bir lisans almak için ikametgahınızı kanıtlayın. Devlet tarafından verilmiş bir kimlik, vergi beyannamesi, seçmen kimlik kartı, emlak vergisi beyanı veya araç kaydı göstermeyi planlayın. Alternatif olarak, 6 aylık elektrik faturası veya maaş bordrosu da sunabilirsiniz.

  3. 3. adım şunlardan emin olun're legally allowed to operate a firearm.
    Yasal olarak ateşli silah kullanma izniniz olduğundan emin olun. Şiddet içeren suçlar veya ağır suçlar gibi belirli suçlardan hüküm giydiyseniz, yasal olarak ateşli silah sahibi olmanıza veya kullanmanıza izin verilmeyebilir. Bu durumda av ruhsatı alamazsınız.
    • Yasal olarak ateşli silah kullanıp kullanamayacağınızdan emin değilseniz, yerel emniyet teşkilatınıza danışın.
    • Bu kurallar, yayla avlanmayı planlasanız bile geçerlidir.
  4. adım 4 varsa, çocuk destek ödemelerinizi güncel tutun.
    Varsa, nafaka ödemelerinizi güncel olarak yapın. Av ruhsatı alabilmek için sosyal güvenlik numaranızı vermeniz gerekmektedir. Eğer nafaka ödemelerinizi aksatıyorsanız, size avcılık lisansı verilmeyecektir. Nafaka ödemelerine uymamanız durumunda sahip olduğunuz mevcut avcılık lisansları geçersiz olacaktır.
  5. adım 5 bir avcı alın's education course if necessary.
    Gerekiyorsa bir avcı eğitimi kursu alın. Avcı eğitimi kursu alma gerekliliği bölgelere göre değişmektedir, bu nedenle ihtiyacınız olup olmadığını ve nasıl alacağınızı belirlemek için eyaletinizin yaban hayatı veya balık ve oyun departmanına danışın. Çoğu durumda, hem sınıf içi eğitim hem de ateşli silahı güvenli bir şekilde kullanabileceğinizi gösteren bir saha testinden oluşan 2 bölümlü bir kursa katılmanız gerekir (tuzak veya yay avı yapmayı planlıyor olsanız bile).
    • Sınıfın eğitim kısmını çevrimiçi olarak yapabilir ve yalnızca ateşli silah güvenliği kısmına şahsen katılabilirsiniz.
    • Aktif ya da gazi ordu mensupları da dahil olmak üzere bazı kişiler avcı eğitiminden muaf tutulabilir.
    • Kursu başarıyla tamamladığınızda bir avcı güvenlik kartı alacaksınız.

Lisans Almak

  1. adım 1 avlanmak istediğiniz eyalette ruhsat başvurusunda bulunun.
    Avlanmak istediğiniz eyalette ruhsat başvurusunda bulunun. Bir eyalette avlanmak için orada yaşamak zorunda değilsiniz. Aslında, birçok avcı farklı türleri avlamak için başka eyaletlere seyahat eder. Sadece lisansınızın avlanmayı planladığınız eyalet için geçerli olduğundan emin olun.

    Bunu biliyor muydunuz? Tuzak, ateşli silah veya yay kullanacak olsanız da, nasıl avlanmayı planladığınızdan bağımsız olarak bir lisansa ihtiyacınız vardır.

  2. adım 2 çoğu durumda yıllık bir lisans seçin.
    Çoğu durumda yıllık ruhsat seçin. Tipik olarak, avcılar yıllık ruhsatı tercih ederler. Bu, tek bir yıl boyunca (genellikle 1 Eylül'den 31 Ağustos'a veya 1 Nisan'dan 31 Mart'a kadar) avlanmalarına izin verir. Bununla birlikte, birçok eyalet kısa süreli lisanslar (1 günlük, 2 günlük ve 5 günlük lisanslar gibi) vermektedir. Yerleşik olmayan biriyseniz veya sadece kısa bir süre için avlanmak istiyorsanız, bu daha uygun maliyetli bir seçenek olabilir.
    • Birçok eyalet ömür boyu avlanma lisansı vermektedir, eğer kendinizi ava adamış biriyseniz bunu tercih etmek isteyebilirsiniz.
  3. adım 3 yerel bir spor malzemeleri mağazasından tezgah üstü bir lisans alın.
    Yerel bir spor malzemeleri mağazasından tezgah üstü ruhsat alın. Çoğu durumda, av malzemeleri satan herhangi bir perakendeciden lisans satın alabilirsiniz. Avcılık ve balıkçılık bölümündeki tezgaha yaklaşın ve görevliye ne tür bir lisans istediğinizi söyleyin. Avcı güvenlik kartınızla birlikte geçerli bir kimlik gösterin ve bilgilerinizi Balık ve Yaban Hayatı Hizmetleri veri tabanına girebilmeleri için sosyal güvenlik numaranızı verin. Ücreti ödeyin ve size hemen orada bir lisans yazdırsınlar.
    • Ruhsat ücreti ruhsat türüne, bölgeye ve bazı durumlarda yaşınıza bağlı olarak değişecektir.
    • New York'ta, 16 ila 69 yaşları arasındaysanız 22 $ karşılığında yıllık avlanma lisansı alabilirsiniz. Daha yaşlı veya daha gençseniz, lisans sadece 5 $'dır.
    • Alternatif olarak, yıllık avlanma ruhsatı Indiana'da ikamet edenler için 17 $, ikamet etmeyenler için 80 $'dır.

    Varyasyon: Şahsen lisans almak istemiyorsanız, internetten, telefonla veya posta yoluyla lisans alabilirsiniz. Daha fazla bilgi edinmek için eyaletinizin balık ve av veya yaban hayatı departmanına ulaşın.

  4. adım 4 gerekirse özel bir etiket için başvurun.
    Gerekirse özel bir etiket için başvurun. Ne avlamak istediğinize bağlı olarak, o belirli hayvan için bir etikete ihtiyacınız olabilir. Örneğin, tavşan, kaplumbağa, kunduz, çayır köpeği, sincap ve vaşak gibi hayvanları avlamanıza izin veren küçük av ruhsatı alabilirsiniz. Ancak, Colorado ve Kaliforniya gibi eyaletlerde geyik, karaca veya geyik gibi büyük av hayvanlarını avlamak istiyorsanız, çekiliş için başvurmanız gerekir. Bu, avlamak istediğiniz hayvan türü ve avlamayı planladığınız alan hakkında bilgi verdiğiniz piyango tipi bir programdır.
    • Talebinizin onaylanıp onaylanmadığını görmek için beklemeniz gerekir, bu da birkaç ay sürebilir. Talebiniz onaylanmazsa, yılın ilerleyen dönemlerinde aynı tür için tezgah üstü bir lisans satın alabilirsiniz. Hayvanı avlayabileceğiniz bölge muhtemelen başvurduğunuzdan farklı olacaktır.
    • Colorado da dahil olmak üzere bazı eyaletlerde Habitat Damgası da satın almanız gerekmektedir. Bunun yıllık maliyeti 10 dolardır ve para eyalet parkları ve yaban hayatı programını desteklemeye gider. Diğer eyaletlerde, benzer pullar 'onay' olarak adlandırılabilir.

Yasaları Takip Etmek

  1. adım 1 sadece belirlenen sezonda avlanın.
    Sadece belirlenen sezonda avlanın. Her hayvan ya da hayvan grubu sadece 'mevsiminde' avlanabilir. Yapmak istediğiniz avlanma türü de (ateşli silah veya yay ile avlanmaya karşı tuzakla avlanma) sezon tarihlerini etkiler. Bu zaman çizelgeleri eyalete göre değişir, bu nedenle avlamak istediğiniz hayvanın ne zaman sezonda olduğunu öğrenmek için balık ve av veya vahşi yaşam departmanınıza danışın.
    • Örneğin, Oklahoma'da 1 Ekim'den 15 Ocak'a kadar geyikleri yayla avlayabilirsiniz. Ateşli silahla geyik avını ise 23 Kasım ile 8 Aralık tarihleri arasında yapabilirsiniz.
    • Yalnızca belirlenen saatlerde avlandığınızdan emin olun; bu saatler genellikle gün doğumundan gün batımına veya gün doğumundan gün batımından yarım saat öncesine kadardır.
  2. adım 2 i̇zin verilen alan içinde kalın.
    İzin verilen alan içinde kalın. Çoğu lisans, özellikle çekilişle bir etiket aldıysanız, avlanma faaliyetinizi belirli alanlarla sınırlandırır. Belirlenen alanda kaldığınızdan emin olmak sizin sorumluluğunuzdadır ve bu alanın dışında bir hayvan öldürürseniz para cezasına çarptırılabilir ve hatta lisansınızı kaybedebilirsiniz.

    Uyarı: Mülk sahibinden izin almadan asla özel mülkte avlanmayın.

  3. adım 3 i̇zin verilen limitlere uyun.
    İzin verilen sınırlara uyun. Kuşlar ve sincaplar gibi küçük hayvanlar için, tek bir lisansla 1'den fazla hayvanı avlayabilir ve öldürebilirsiniz. Ancak, bu lisansla veya tek bir günde kaç hayvan öldürebileceğiniz konusunda katı sınırlamalar vardır, bu nedenle avlandığınız eyaletin sınırlarını öğrendiğinizden emin olun. Alternatif olarak, bir sezon içinde tek bir hayvan için birden fazla etiket satın alabilirsiniz.
    • Örneğin, Kaliforniya'da bir yıl içinde en fazla 5 vaşak etiketi satın alabilirsiniz.
    • Pennsylvania'da günlük 6 ördek veya deniz ördeği limiti vardır.
  4. adım 4 etiketi takın ve gerekiyorsa öldürdüğünüzü bildirin.
    Gerekiyorsa etiketi takın ve öldürdüğünüzü bildirin. Eyalete ve hayvana bağlı olarak, öldürdüğünüz her hayvana bir etiket iliştirmeniz gerekebilir. Bazı eyaletler ayrıca yaban hayatı popülasyonlarını takip etmek için hem başarılı hem de başarısız avları rapor etmenizi gerektirir. Bölgenizdeki kuralları öğrenmek için yaban hayatı veya balık ve oyun departmanınıza ulaşın.
    • Örneğin, Kaliforniya'da hem başarılı hem de başarısız geyik avcıları 31 Ocak'a kadar rapor vermelidir. Bir geyik hasat ettiyseniz, sezonun bitiminden sonra 15 gün boyunca etiketi takılı tutmanız gerekir. Bu kurallara uyulmaması para cezasıyla sonuçlanır.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları