Futbol Bursu Nasıl Alınır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Futbol dünyanın en popüler sporlarından biridir. Her yıl binlerce lise öğrencisi üniversite düzeyinde futbol oynamak için burs almak üzere yarışmaktadır. Futbol bursları oldukça rekabetçidir ve sporcuların en üst düzeyde oynamalarını ve üniversite koçlarıyla ilişki kurmalarını gerektirir.

Adımlar

Lisede Oynamak

  1. adım 1 erken başlayın.
    Erken başlayın. Liseye geldiğinizde, yıllarca futbol oynamış olmanız gerekir. Çoğu futbolcu çocuk liglerinde oynamaya başlar ve okul takımlarında ve özel kulüplerde oynayarak ilerler.
    • Yetenekli bir futbolcunun bu spora ilk kez gençlik yıllarında başlaması nadirdir, ancak bu imkansız değildir.
    • Ne kadar çok antrenman ve pratik yaparsanız o kadar iyi olursunuz. Bazı insanlar futbolda doğuştan yeteneklidir, ancak yetenekli bir oyuncu olmak sıkı çalışma gerektirir.
  2. adım 2 uzmanlaşıp uzmanlaşmayacağınıza karar verin.
    Uzmanlaşıp uzmanlaşmayacağınıza karar verin. Birçok futbol sporcusu başka sporlar yaparak büyümüştür ve futbol sezonu dışında da takımlarda oynamaya devam ederler. Futbolda uzmanlaşmak (ve diğer sporları yapmamak) veya çok sporlu bir sporcu olmaya devam etmek isteyip istemediğinize karar verme yeteneğine sahipsiniz.
    • Futbol bursu ararken diğer sporları yapmanın faydaları vardır. Futbol sezonu dışında antrenman ve pratik yapmak sizi fiziksel olarak iyi durumda tutabilir ve bazı becerilerinizi güçlendirebilir. Örneğin, atletizm takımında koşmak, futbol sahasındaki koşu becerilerinizi güçlendirmek için faydalı bir yol olabilir.
    • Futbol sezonunda fiziksel bir spor (futbol gibi) yaptığınızda sakatlanma riskiyle karşı karşıya kalırsınız.
    • Birden fazla spor yaptığınızda, kendinizi aşırı çalışmış hissetmeye başlayabilir ve burs sürecinde dikkatiniz dağılabilir.
  3. 3. adım üniversite seviyesinde oynayın.
    Üniversite seviyesinde oynayın. Liseye girdiğinizde, okulun takımı için seçmelere katılmanız gerekecektir. Çoğu okulun bir küçükler ve bir de büyükler takımı olacaktır. Lise takımları seçmelere ev sahipliği yapacak ve bir oyuncunun hangi takıma katılacağını belirleyecektir. En iyisi mümkün olduğunca erken bir zamanda üniversite seviyesinde oynamaya başlamaktır. Bir veya iki yıl yerine dört yıl boyunca as takımda oynadıysanız, işe alım görevlileri ve üniversite koçları için daha çekici olursunuz.
    • Seçmeler tüm sınıflara ve tüm beceri seviyelerine açıktır. Yetenekli bir oyuncu olarak, seçilmek için diğer oyuncular arasından sıyrılmanız gerekir.
    • Varsity düzeyindeki futbol takımları beceri düzeyleri ve rekabetçilikleri açısından büyük farklılıklar gösterebilir. Lisenizin çok güçlü bir futbol programı olmayabilir veya rekabetçi bir takım olarak tanınıyor olabilirler.
    • Daha az rekabetçi bir takımda yer alırsanız göze çarpmak daha kolaydır, ancak iyi bilinen ve rekabetçi bir lisede oynamıyorsanız işe alım uzmanları tarafından fark edilme olasılığınız daha düşüktür.
  4. adım 4 genç takım seviyesinde oynayın.
    Genç takım seviyesinde oynayın. Eğer seçmelere katılır ve küçükler takımına seçilirseniz, yine de futbol bursu için rekabetçi bir aday olabilirsiniz. Bunu koçunuzla bir ilişki kurmak ve becerilerinizi geliştirmek için bir fırsat olarak kullanın.
    • Genç takım oyuncuları, üniversite düzeyinde oynamaya hazır olmadan önce büyümek ve becerilerini geliştirmek için alana sahiptir.
    • Bir sonraki yıl üniversite takımına girme şansınızı artırmak için genç takımda en iyi seviyenizde oynayın.
  5. adım 5 özel kulüplerde oynayın.
    Özel kulüplerde oynayın. Kulüp futbol ligleri çoğu bölgede mevcuttur. Sporculara, okul takımında oynamadıkları sezon dışında rekabetçi bir şekilde futbol oynama fırsatı verirler.
    • Kulüp futbolu, özellikle lise takımınız çok rekabetçi değilse, işe alım uzmanları için görünürlüğünüzü artırmanın iyi bir yoludur.
    • Kulüp futbol koçlarının da tıpkı lise koçunuz gibi üniversite koçlarıyla bağlantıları vardır. Üniversite koçlarıyla bağlantı kurmak ve adınızı duyurmak için onları bir kaynak olarak kullanın.

Hangi Üniversite Seviyesinin Sizin İçin Doğru Olduğunu Belirleme

  1. adım 1 ne tür bir üniversite deneyimi yaşamak istediğinize karar verin.
    Ne tür bir üniversite deneyimi yaşamak istediğinize karar verin. Üniversitede spor yapmak büyük bir sorumluluktur. Üst sıralarda yer alan okullarda haftanın neredeyse her günü oynayacak ve antrenman yapacaksınız. Sezon boyunca seyahat edecek ve maçlar için derslerinizi kaçıracaksınız.
    • Futbol takımlarının çoğu, üç bölümü olan Ulusal Kolej Atletizm Birliği (NCAA) altında düzenlenmektedir. Sadece Division I ve Division II okulları atletik burs sunmaya uygundur; aramanızı bu okullarla daraltabilirsiniz.
    • Division III takımlarındaki oyuncular akademik ve başarı bursları kazanabilir, ancak bunlar futbol bursu sayılmaz.
  2. adım 2 uygun hedefler belirleyin.
    Uygun hedefler belirleyin. Bu, kendi kendinize düşünmeyi ve yetenekleriniz konusunda kendinize karşı dürüst olmayı gerektirir. Futbol becerileriniz olağanüstü yüksek bir seviyede değilse, üst sıralarda yer alan bir üniversitede oynamak mümkün olmayacaktır. Üniversite düzeyinde futbol oynamak büyük bir taahhüttür ve oynamaya %100 kararlı değilseniz başarılı olamazsınız.
    • Beceri seviyenize uygun hedefler belirlemek sizi ileride kalp kırıklığı ve hayal kırıklığından kurtarabilir.
    • Division I ve Division II okulları içinde, kolejler rekabet güçlerine göre değişir. Diğerlerine göre daha rekabetçi olan okulları belirlemek için mevcut kolej futbol sıralamalarına bakın.
  3. adım 3 akademik hedefler belirleyin.
    Akademik hedefler belirleyin. Bu üniversitede futbol oynamak isteseniz de, eğitim almak için de oradasınız. Başvurduğunuz üniversiteler akademik hedeflerinize uygun olmalı ve futbol dışında da sizin için uygun olmalıdır.
    • Yine, bu hedefler gerçekçi olmalı ve akademik yeteneklerinizi yansıtmalıdır. Kolejler sporcuları için akademik şartlar belirler ve bu not ortalamasının altına düşerseniz takımdan uzaklaştırılabilirsiniz. Olağanüstü bir öğrenciyseniz, daha fazla fırsatınız olacaktır.
  4. adım 4 antrenörlerinizle konuşun.
    Antrenörlerinizle konuşun. Lise ve kulüp koçunuzla beceri düzeyiniz, burs kazanma potansiyeliniz ve kendinizi geliştirebileceğiniz alanlar hakkında konuşun. Antrenörlerinize burs kazanma hedefleriniz hakkında samimi ve açık olun ve onlardan yardım isteyin.
    • Antrenörleriniz büyük olasılıkla bazı kolejler ve işe alım uzmanlarıyla ilişki kurmuş olacaktır. Koçunuzun sahip olacağı bağlantıların sayısı büyük ölçüde değişebilir, ancak ayağınızı kapıdan içeri sokabilirler.
    • Onlara hangi becerilerinizi ve alanlarınızı geliştirebileceğinizi sorun. En iyi futbolcular bile becerilerinde ince ayar yapabilir ve tutarlılıklarını geliştirebilir. Antrenörleriniz zayıf olduğunuz alanları belirlemenize yardımcı olabilir, böylece işe alım görevlilerinin önünde oynamadan önce kendinizi geliştirebilirsiniz.
  5. adım 5 diğer oyuncularla konuşun.
    Diğer oyuncularla konuşun. Tanıdığınız ve bu süreçten geçmiş diğer oyuncularla ve şu anda üniversite sporcusu olan oyuncularla konuşun. Onlara deneyimlerini ve süreçle ilgili tavsiyelerini sorun. Onlara aşağıdaki gibi sorular sormayı düşünün:
    • Üniversitede futbol oynama deneyiminiz nasıldı?
    • İşe alım sürecinin en zorlu kısımları nelerdi?
    • Başlamadan önce süreç hakkında ne bilmek isterdiniz?
  6. 6. adım takım sıralamalarına bakın.
    Takım sıralamalarına bakın. Erkek ve kadın takımları, galibiyet-mağlubiyet derecelerine ve turnuvalardaki performanslarına göre sıralanır. Araştırmanızı en rekabetçi okullara odaklamak istiyorsanız, ülkenin ilk 25'inde yer alan okullar tarafından işe alınmayı hedeflemelisiniz.
    • Erkek ve kadın takımları ayrı ayrı sıralanır. Bazı okulların erkek programlarının kadınlardan daha güçlü olduğunu ya da tam tersi olduğunu görebilirsiniz.
  7. adım 7 okulların bir listesini yapın.
    Okulların bir listesini yapın. Hedeflerinize, koçlarınızın görüşlerine ve beceri seviyenize dayanarak en çok ilgilendiğiniz okulları belirlemeye başlayabilirsiniz. Bu okul listesi, futbol koçunun adını ve iletişim bilgilerini içermelidir. Çoğu okulun, bu bilgileri bulabileceğiniz atletizm programlarına ayrılmış bir web sitesi olacaktır.
    • Okul listeniz sürecinizin başında geniş olmalı ve zaman içinde daraltılmalıdır.

Uygunluğunuzu Sağlamak

  1. adım 1 akademik burs gerekliliklerini karşılayın.
    Akademik burs şartlarını karşılayın. Futbol bursu kazanmak için belirli akademik gereklilikleri karşılamanız gerekir. Üniversiteye girdikten sonra, bursu sürdürmek için bu gereklilikleri karşılamaya devam etmeniz gerekecektir.
    • Bir futbol bursu için not ortalaması gereklilikleri okula bağlıdır. Örneğin, bir Ivy League okulunun diğer okulların çoğundan daha yüksek puan gereksinimleri olacaktır.
    • Yıldız bir öğrenci olsanız bile, okul tarafından belirlenen akademik standartları karşılayamazsanız burs almaya hak kazanamazsınız.
  2. adım 2 üniversite ile tanışın's academic requirements.
    Üniversitenin akademik gereksinimlerini karşılayın. Artık işe alınmak istediğiniz okulların bir listesine sahip olduğunuza göre, okula güçlü bir başvuru sahibi olduğunuzdan emin olmanız gerekecektir. Tüm üniversite adayları gibi, potansiyel sporcu öğrencilerin de okulun kabul ettiği öğrenciler için belirlediği standartları karşılaması gerekir. Bunlar büyük olasılıkla not ortalamanız için bir baraj, standart testlerden aldığınız puanlar, güçlü tavsiye mektupları ve başvuru denemelerini içerecektir.
    • Çoğu üniversite bu bilgileri kendi web sitelerinde bulundurur. Kabul edilen öğrenci profillerine ve en son öğrencilerinin akademik puanlarına ilişkin istatistiklere bakın. Lisenizdeki bir rehberlik danışmanı da bu bilgileri bulmanıza yardımcı olabilir.
  3. adım 3 gerekirse bir özel öğretmen tutun.
    Gerekirse bir özel öğretmen tutun. Notlarınız veya standart test puanlarınız bir futbol bursu için uygunluk koşullarını karşılamıyorsa, not ortalamanızı yükseltmeniz gerekir. Bir özel öğretmen, zorlandığınız alanları hedeflemenize ve bire bir destek vermenize yardımcı olabilir.
    • Bir yazı öğretmeni, başvuru makalelerinizi ve kişisel ifadelerinizi güçlendirmenize yardımcı olabilir.
    • Belirli bir sınıfta veya konuda zorlanıyorsanız, öğretmeninizden ek yardım isteyin.
  4. adım 4 sosyal medyaya dikkat edin.
    Sosyal medya konusunda dikkatli olun. Sosyal medya, lise öğrencilerinin üniversiteye kabul edilme şeklini ve sporcuların işe alınma şeklini değiştirdi. Sosyal medya profillerinizi gizli tutun, ancak arkadaşlarınızın profilleri aracılığıyla bulunabileceğinizi unutmayın.
    • Sosyal medyanızda asla ayrımcı olarak yorumlanabilecek içerikler paylaşmayın. Bir üniversite sporcusu olarak üniversitenizi temsil edeceksiniz. Üniversiteler, okulun itibarını tehlikeye atabilecek genç sporcuları işe almak istemezler. Bu, sizi bir işe alım adayı olarak diskalifiye edebilir.
  5. adım 5 i̇yi seçimler yapın.
    İyi seçimler yapın. İşe alım sürecinde sadece bir sporcu olarak değil, bir insan olarak da değerlendirileceksiniz. Koçlar, bir takıma uyum sağlayabildiğinizi ve yasalara uyduğunuzu bilmek ister.
    • Reşit olmadan alkol almayın. Sosyal medya profillerinizde asla reşit olmadan alkol aldığınızı gösteren resimler veya içerikler paylaşmayın.
    • Herhangi bir yasadışı uyuşturucu kullanmayın. Cezai hüküm giyme riskinin ötesinde, bir üniversite futbol bursunuzu sonuçlandırmadan önce uyuşturucu testine tabi tutulabilirsiniz.

Üniversite Koçlarının Dikkatini Çekmek

  1. adım 1 bir video hazırlayın.
    Bir video hazırlayın. Öne çıkan bir video veya kaliteli becerilerinizi sergileyen bir video, diğer adaylar arasında öne çıkmanıza yardımcı olabilir. Kulübünüz veya liseniz maçlarınızı filme alıyorsa, bu videolara erişim için koçlarınıza ulaşın. Eğer çekmiyorlarsa, kaliteli bir kameraya yatırım yapmanız ve bir arkadaşınızın ya da aile üyenizin sizi çekmesini sağlamanız gerekecektir. Film, maçınızın önemli anlarını ve en iyi oyunlarınızdan bazılarını içermelidir. Ayrıca antrenman sırasında veya tek başınıza becerilerinizi sergilediğiniz görüntüleri de ekleyebilirsiniz.
    • Videoyu nispeten kısa tutun. Genel bir kural olarak, on dakikadan az olmalıdır. Bir koç daha fazla film görmek isterse sizden isteyecektir.
    • Bu videoyu internete koyun ve özgeçmişinize videonun bağlantısını ekleyin.
  2. adım 2 bir işe alım profili oluşturun.
    Bir işe alım profili oluşturun. BeRecruited ve Top Drawer Soccer gibi, NCAA sporları için lise seçmelerine adanmış bir dizi web sitesi vardır. Görünürlüğünüzü artırmak için bu sitelerde bir profil oluşturabilirsiniz. Bu profiller futbol istatistiklerinizi, lisenizi, boyunuzu, kilonuzu ve futbol ödüllerinizi içerir.
    • İşverenler, istatistiklerinize ve ödüllerinize dayanarak beceri düzeyiniz hakkında genel bir anlayış elde etmek için bu profillere bakabilir.
    • Bu, işe alım sürecinizin tamamlayıcı bir parçası olarak yapılmalıdır ve doğrudan koçlarla iletişime geçmenin yerini alamaz.
  3. adım 3 antrenörlere ulaşın.
    Antrenörlere ulaşın. Listenizdeki okullardan herhangi biriyle bağlantıları olup olmadığını görmek için mevcut koçunuza danışın. İlgilendiğiniz takımların antrenörlerine bir tanıtım e-postası veya mektubu gönderin.
    • Tanıtım e-postanız veya mektubunuz adınızı, lisenizi, mezuniyet yılınızı ve iletişim bilgilerinizi içermelidir. Antrenöre, takımlarında oynamakla ilgilendiğinizi ve neden takıma uygun olacağınızı düşündüğünüzü bildirin.
    • Kulüpte ve lisede oynadığınız geçmiş sezonlara ait ayrıntılı istatistikleri içeren profesyonel bir özgeçmiş eklemelisiniz. Lise transkriptinizin ve standart test puanlarınızın bir kopyasını da ekleyin. Filme aldığınız önemli anların bir linkini eklediğinizden emin olun.
  4. adım 4 takip edin.
    Takip edin. İlk e-postanıza yanıt veren her koça yanıt verin. Yazışmaların bu ilk aşamaları, koçla bir ilişki kurmak için çok önemlidir.
    • İki hafta sonra bir koçtan haber alamazsanız, onlara tekrar ulaşın.
    • Okulla ilgilenip ilgilenmediğinize bakmaksızın bir koçtan gelen e-postayı veya telefon görüşmesini asla görmezden gelmeyin. İşe alım sürecinin nasıl ilerleyeceğini asla bilemezsiniz ve farklı takımlarla olumlu ilişkiler sürdürmek isteyeceksiniz.
  5. adım 5 araştırmanızı yapın.
    Araştırmanızı yapın. Koçlar, üniversite düzeyinde oynamak isteyen lise oyuncularından yüzlerce veya binlerce mektup alır. Bir koç ilgileniyorsa, aracı olarak hareket etmek için kulübünüzle veya lise koçunuzla iletişime geçebilir. Onlara takımlarıyla ilgilendiğinizi göstermek için okulu ve takımın geçmişini biliyor olmalısınız.
    • Antrenörlerle yazışmalarınız sırasında, takımı tanıdığınızı ve o üniversiteye gitmeyi bir nedenle istediğinizi gösterin.
  6. adım 6 vitrin kamplarına katılın.
    Vitrin kamplarına katılın. Kolejler genellikle ülkenin dört bir yanından üst düzey oyuncuları çekmek için gelişim veya vitrin spor kamplarına ev sahipliği yapar. İşverenler bu kamplara katılacak ve bunu oyuncuların becerilerini değerlendirmek için bir fırsat olarak kullanacaklardır. Bu kamplar çoğunlukla yaz aylarında ve futbol sezonu dışında düzenlenir.
    • Kamptaki diğer insanlarla arkadaşça davranın. Hepiniz aynı burslar için yarışıyor olsanız da, bir takım oyuncusu olduğunuzu ve takım arkadaşlarınızla iyi geçinebilen biri olduğunuzu göstermek istersiniz.
  7. adım 7 en yüksek seviyede oynayın.
    En yüksek seviyede oynayın. Sahada başarılı olduğunuzda işe alım uzmanlarının dikkatini çekeceksiniz. Üniversite ve kulüp maçlarınızda en yüksek seviyede oynayın ve takımınızda göze çarpan bir oyuncu olun. Her antrenmanı ve maçı, becerilerinizi ve işe alınma şansınızı geliştirmenin bir yolu olarak ciddiye alın. Her seferinde elinizden gelen en iyi oyunu oynayın ve sanki en çok tercih ettiğiniz okulun koçu sizi izliyormuş gibi oynayın.
    • Rekorlarınızı, istatistiklerinizi ve kazandığınız ödülleri takip edin.
    • Üniversite takımınızın eyalet ligini kazanması gibi ilgilenecekleri önemli bir başarınız varsa üniversite koçlarını bilgilendirin.

İşe Alım Sürecinde İlerlemek

  1. adım 1 ön değerlendirmelerden geçin.
    Ön değerlendirmelerden geçin. Bir koç potansiyel sporcuları belirledikten sonra bu sporcuları daha yakından incelemeye başlar. Kulüp ve lise koçlarınızla önemli anlarınızı ve istatistiklerinizi doğrulayacaklardır. Ayrıca lise transkriptinizi de okulunuzdan teyit edeceklerdir.
    • Bu aşamada tüm bilgilerinizin düzenli olması önemlidir. Koçlar, potansiyel adayların bu süreci ciddiye aldıklarını ve talep ettikleri bilgilerle onları takip edebildiklerini görmek isterler.
  2. adım 2 i̇kincil değerlendirmeler yaptırın.
    İkincil değerlendirmeler yapın. Bu, koçların veya birlikte çalıştıkları işe alım uzmanlarının sizi izlemeye gelecekleri aşamadır. Sizi resmi veya gayri resmi üniversite ziyaretlerine davet edebilir ve aile üyelerinizle iletişime geçebilirler.
    • Koçlar sizin sorumluluk sahibi, takım oyuncusu, kendini futbola adamış ve üniversitelerine ilgi duyan dürüst bir genç olduğunuzu görmek isterler.
    • Bu süre zarfında, okulları ziyaret etmek ve takımdaki diğer oyuncularla tanışmak için zaman harcamanız gerekecektir. Üniversite koçuyla ilişkinizi geliştirmeye devam edin ve onlar için oynamakla çok ilgilendiğinizi vurgulayın.
  3. 3. adım teklif alın.
    Teklif alın. Bu aşamada size burs teklif etmekle ilgilenen koçlar sözlü veya resmi yazılı taahhütler verecektir. Okula bağlı olarak, bu teklifi lise veya kulüp koçunuz aracılığıyla alabilirsiniz. Teklifin şartlarını müzakere etmek için yeriniz olabilir, ancak bunları dikkatlice gözden geçirmelisiniz.
    • Her teklifi aileniz ve koçlarınızla birlikte çok dikkatli bir şekilde okuyun. Teklifin belirli bir not ortalamasını tutturmak veya okul başlamadan önce bir eğitim kampına katılmak gibi anlamanız ve uymanız gereken şartları olabilir.
  4. 4. adım mümkünse teklifinizi müzakere edin.
    Mümkünse teklifinizi müzakere edin. En iyi Division I okullarından birinde üst düzey bir aday değilseniz, muhtemelen aldığınız herhangi bir teklifi müzakere edemeyeceksiniz. Müzakere edebileceğiniz bazı özel şartlar varsa, dikkatli bir şekilde ilerleyin. Takımların çok ısrarcı veya saygısız olduğuna inandıkları sporculardan tekliflerini geri çektikleri bilinmektedir.
    • Birden fazla teklif alırsanız, bir teklifi diğerine karşı kullanmanız mümkün olabilir. Bazı okulların her yıl 20.000 $ gibi belirli bir miktar veya okul ücretinin %50'si gibi bir yüzde için burs teklif edeceğini unutmayın. Tam burs olmasa bile size en yüksek miktarı teklif eden bir koçun, okulların size daha az para teklif ettiğini duyduğunda teklifini yükseltmesi pek olası değildir.
  5. adım 5 teklifinizi kabul edin.
    Teklifinizi kabul edin. Tebrikler! İlgilendiğiniz bir takımdan futbol bursu aldınız. Bu noktada, üniversite ile imzalayacak ve onların futbol bursunu kabul edeceksiniz. Bu, aslında siz ve üniversite arasında, okula kaydolduğunuzda futbol takımlarında oynayacağınızı kabul eden bir sözleşmedir.

Uzman Soru-Cevapları

  • Soru
    Futbol bursu almak kolay mı?
    Çok sıkı çalışmayı gerektirir. Burs almak söz konusu olduğunda yetenek ve fizik önemlidir, ancak beyninizi de geliştirdiğinizden ve oyunun kavramlarını öğrendiğinizden emin olun, böylece yaratıcı bir oyuncu olabilirsiniz, bu da öne çıkmanıza yardımcı olacaktır.
  • Soru
    Futbol bursu almak için iyi bir yerel üniversiteyi nasıl bulursunuz?
    Üniversite aramanızı belirli bir bölgeyle sınırlamak istiyorsanız, konferanslarına göre üniversiteleri hariç tutmak için NCAA web sitesini kullanın. Aramanızı belirli bir coğrafi alandaki kolejlerle de sınırlayabilirsiniz.
  • Soru
    11 yaşındayım ve lisede futbol bursu almayı çok istiyorum. Futbol oynamaya devam edersem burs alabileceğimi düşünüyor musunuz?
    Evet, burs alabilirsiniz. Sadece oynamaya ve gelişmeye devam et. Senin yaşında maç yapmaktan çok antrenman yapmalısın. Maçlar iyidir ama yaşlandığınızda yeterince antrenman yapmadığınız için pişman olacaksınız. Pratik yapmak mükemmelleştirir, bu yüzden sıkı çalışmaya devam edin ve hedeflerinize ulaşacaksınız.

Video

İpuçları

  • Futbol için üniversite bursu kazanan lise oyuncularının yüzdesi çok düşüktür. İşe alım sürecinden çıkarılmak cesaret kırıcı olabilir, ancak vakaların çoğunda bu olur.
  • Erken başlayın! Bu uzun bir süreçtir, özellikle de bir Division I okulunda yarışmak istiyorsanız. Lise üçüncü sınıftan önce koçlarla iletişime geçmeye başlamanız gerekecektir.

Uyarılar

  • İşe alım ajanslarına ödeme yapma veya işe alım kitapları satın alma konusunda dikkatli olun. Her zaman bu yerlerin meşruiyetini araştırın ve öğrenin, aksi takdirde dolandırılabilirsiniz.