Üniversite Mektubu Nasıl Alınır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Üniversite mektubu, lisede belirli bir alanda başarılı olan öğrencilere verilen bir onurdur. Geleneksel olarak atletizm için verilse de, gönüllü çalışmalar ve bazen diğer müfredat dışı dersler için de üniversite mektubu alabilirsiniz. Eğer bir üniversite mektubu istiyorsanız, işinizi ciddiye alın, antrenmanlara ve etkinliklere katılın ve göze çarpan biri olmak için çaba gösterin. Biraz sıkı çalışma ve özveri ile üniversite mektubu onuruna erişebilirsiniz.

Adımlar

Bir Etkinlik Seçmek

  1. adım 1 atletik seçenekleri keşfedin.
    Atletizm seçeneklerini keşfedin. Çoğu okul atletizm için üniversite diploması verir. Beyzbol veya basketbol gibi belirli bir spor dalında zaten oynuyorsanız, o dalda okul takımına girmeye çalışın. Halihazırda bir takımda değilseniz, okul yılı boyunca takım için denemeler yapın. Takıma kabul edilirseniz, üniversite mektubu kazanmak için söz konusu sporda mükemmelleşmek için çalışabilirsiniz.
  2. adım 2 deneyim sahibi olduğunuz bir şey seçin.
    Deneyim sahibi olduğunuz bir şey seçin. Zaten deneyiminiz olan bir spor veya etkinlik türü seçin. Daha önce hiç basketbol oynamadıysanız, basketbol takımına katılmak zor olacaktır. Buz pateni konusunda deneyiminiz varsa, hokey takımını deneyin.
  3. adım 3 toplum hizmeti için bir üniversite mektubu almayı deneyin.
    Toplum hizmeti için bir üniversite mektubu almayı deneyin. Mutlaka okulunuz aracılığıyla bir üniversite mektubu almanız gerekmez. Yerel hayır kurumları veya toplum merkezleri genellikle belirli bir miktarda toplum hizmeti yapanlar için okul birinciliği verir. Bu, üniversite özgeçmişinde harika görünen ödüllendirici bir deneyim olabilir. Sporla ilgilenmek istemiyorsanız bu da alternatif bir seçenek olabilir.
    • Yerel bir toplum merkezini ziyaret edebilir veya okulunuzdaki bir rehberlik danışmanıyla konuşarak toplum hizmeti için bir üniversite mektubu kazanmanıza izin verecek organizasyonlar bulabilirsiniz.
  4. adım 4 okulunuzun geleneksel olmayan alanlarda mektuplar sunup sunmadığına bakın.
    Okulunuzun geleneksel olmayan alanlarda mektuplar sunup sunmadığına bakın. Bazı okullar, açıkça atletizmle ilgili olmayan müfredat dışı dersler için de okul birincilikleri sunabilir. Quiz Bowl, satranç kulübü, drama veya okuldaki başka bir kulüp veya alan gibi bir şey için üniversite mektubu alıp alamayacağınıza bakın.

Kriterleri Karşılamak

  1. adım 1 okulunuz tarafından belirlenen kriterleri gözden geçirin.
    Okulunuz tarafından belirlenen kriterleri gözden geçirin. Okulunuz, üniversite mektuplarına nasıl hak kazanılacağı hakkında çevrimiçi bilgi veya bir öğrenci el kitabı sağlamalıdır. Yeterlilikler okula ve mektup yazmak istediğiniz alana göre büyük ölçüde değişir. Kendi okulunuz ve alanınız için yeterlilikleri dikkatlice incelediğinizden emin olun.
    • Takıma girme kriterlerini nerede bulacağınızdan emin değilseniz, bir koça veya öğretmene nerede bulabileceğinizi sorun.
  2. adım 2 maçları, antrenmanları ve etkinlikleri kaçırmayın.
    Maçları, antrenmanları ve etkinlikleri kaçırmayın. Üniversite mektubu almak hem beceri hem de bağlılık gerektirir. Tüm antrenmanlara, etkinliklere ve maçlara katılmak genellikle mektup almak için bir gerekliliktir. Antrenmanlara ve etkinliklere katılmak beceri setinizi geliştirmenize de yardımcı olur. Bu, belirli bir alanda mektup yazmak için gereken deneyim ve uzmanlığı kazanmanıza yardımcı olur.
    • Unutmayın, hafifletici nedenler çoğu zaman her maça ve antrenmana katılmanızı engelleyebilir. Acil bir durum ortaya çıkarsa, koçunuza veya öğretmeninize önceden haber verirseniz okulunuz anlayışlı olacaktır.
  3. adım 3 kaç saate ihtiyacınız olduğunu kontrol edin.
    Kaç saate ihtiyacınız olduğunu kontrol edin. Toplum hizmeti gibi bir şeyde, üniversite mektubu almak için belirli sayıda saati tamamlamanız gerekebilir. Kaç saatin gerekli olduğunu öğrenmek için birlikte çalıştığınız kuruluşa veya okulunuza danışın.
  4. adım 4 saatlerinizi takip edin.
    Saatlerinizi takip edin. Hafta sonları ve okuldan sonra kaç saatinizi gönüllü olarak geçirdiğinizi takip ettiğinizden emin olun. Saatlerinizi yakından takip etmeniz gerekecektir. Ayrıca gönüllü koordinatörü gibi birinin saatlerinizi girdiğinizi onaylayan bir belgeyi imzalaması gerekebilir.
    • Saatlerinizi doldurmak için önceden plan yapın. Hafta sonları ve okul tatillerinde gönüllü olmaya çalışın. Yaz boyunca da gönüllü olabilirsiniz.
  5. adım 5 alanınızda mükemmelleşmek için çalışın.
    Alanınızda mükemmelleşmek için çalışın. Bir mektup kazanmak istiyorsanız seçtiğiniz alanda başarılı olmanız önemlidir. Çoğu okulun, okul birinciliği için başarı şartı vardır. Örneğin bir spor takımında sezon boyunca belirli sayıda puan almanız gerekebilir.
    • Kendi zamanınızda pratik yapın. Hafta sonları ve okuldan sonra, bir üniversite mektubu kazanma hedefiniz doğrultusunda çalışmak için biraz zaman harcayın.
    • Takım arkadaşlarınız varsa onlarla bir araya gelin. Eğer quiz bowl'daysanız birlikte trivia sorularını gözden geçirebilirsiniz. Atletizmde harf almaya çalışıyorsanız antrenman maçları yapabilirsiniz.
  6. adım 6 akademik durumunuzu iyi tutun.
    Akademik durumunuzu iyi tutun. Çoğu okul, seçilen bir alanda beceriye ek olarak iyi bir akademik durum gerektirir. Ödevlerinizi takip ettiğinizden ve testler ve sınavlar için çalıştığınızdan emin olun. Not ortalamanız belirli bir puanın altına düşerse, diğer kriterleri karşılasanız bile üniversite mektubu kazanamayabilirsiniz.
    • Her haftanın başında kendinize bir program yaparak hem alıştırma hem de ev ödevleri için zaman ayırdığınızdan emin olun.
    • Belirli bir konuda zorlanıyorsanız, öğretmeninizden yardım isteyin. Özel bir öğretmen tutma konusunda ailenizle de konuşabilirsiniz.
  7. adım 7 i̇yi bir tutum sergileyin.
    İyi bir tutum sergileyin. Sportmenlik genellikle bir üniversite mektubu kazanmak için gereklidir. Antrenmanlarda ve maçlarda iyi bir tutum sergilemeye çalışın. Diğer oyunculara karşı destekleyici ve cesaretlendirici olun. Maçların sonunda rakip takımla tokalaşın. Gösteriş yapmaktan veya övünmekten kaçının. Unutmayın, iyi bir oyuncu kendi çıkarlarından ziyade takımın çıkarlarını düşünür.

Süreci Tamamlamak

  1. adım 1 okul yılını veya sezonu tamamlayın.
    Okul yılını veya sezonu tamamlayın. Üniversite mektubu kazanmak için tüm okul yılı veya sezonu boyunca kararlı olun. Genellikle sezon bitene ve koçunuz veya öğretmeniniz başarılarınızı gözden geçirme şansı bulana kadar mektubunuzu kazanamazsınız.
    • Okul yılının sonunda tükenmek kolay olabilir. Ancak, bunun sizin başınıza gelmemesi için çalışın. Bir okul yılının veya sömestrin sonuna doğru heyecanınızın azalmasına izin vererek sağlam bir sezonun ilerlemesini geri almak istemezsiniz.
  2. 2. adım şunları yapıp yapmadığınıza bakın're eligible for the letter.
    Mektup için uygun olup olmadığınıza bakın. Okul yılı bittikten sonra, mektup almaya uygun olup olmadığınızı öğrenmek için koçunuz, öğretmeniniz veya yöneticinizle görüşün. Eğer uygunsanız, farklı okulların mektup vermek için farklı politikaları vardır. Okulunuzda bir tören veya moral toplantısı olabilir. Mektup size antrenman sırasında veya sezonun son maçından ya da etkinliğinden sonra da verilebilir.
  3. adım 3 mektubunuzu nereye koyacağınıza karar verin.
    Mektubunuzu nereye koyacağınıza karar verin. Mektubu, en geleneksel seçenek olan üniversite ceketinin üzerine dikebilirsiniz. Ancak bu, mektubun kirlenmesi veya kaybolması riskini taşır. Mektubu çerçeveletip evinizde bir yerde saklamayı da tercih edebilirsiniz.
    • Çerçevelenmiş bir üniversite mektubu, üniversiteye giderken yanınızda götürebileceğiniz güzel bir hatıra olabilir.
  4. 4. adım eğer başaramazsanız gelecek yıl tekrar deneyin't make the cut.
    Eğer seçilemezseniz gelecek yıl tekrar deneyin. Ne yazık ki, en iyi çabalarınıza rağmen seçilemeyebilirsiniz. Unutmayın, her zaman gelecek yıl vardır. Bu başarısızlıktan ders çıkarmaya çalışın ve koçunuzdan, öğretmeninizden veya amirinizden bir sonraki yıl nasıl daha iyi olabileceğinize dair dürüst geri bildirim isteyin.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları