GKR Karate'de Sarı Kuşak Nasıl Alınır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Go Kan Ryu Karate veya GKR, dünyanın en büyük karate stillerinden biridir. Beyaz kuşak olarak başlarsınız ve ilk tam renkli derece sarı kuşaktır.

Adımlar

  1. adım 1 süreci öğrenin.
    Süreci bilin. Karateye başladığınızda 10. Kyu beyaz kuşaksınız. Bu, siyah kuşak öğretmekten 10 kademe uzakta olan bir öğrenci olduğunuz anlamına gelir. Bu aşamada karate üniforması giymek zorunda değilsiniz, ancak giyerseniz düz beyaz bir kemer takarsınız. Bu şekilde sensei'ler sizin karatede oldukça yeni olduğunuzu ve ekstra yardıma ihtiyacınız olabileceğini görebilirler.
  2. adım 2 6 karate dersini tamamladıktan sonra.
    6 karate dersini tamamladıktan sonra 9. Kyu sarı uca yükselirsiniz. Bu, artık siyah kuşaktan 9 kademe uzakta olduğunuz ve kuşağınızda ilk renk parçasına sahip olduğunuz anlamına gelir.
    • Sarı ucu kazanmak için özel bir şey yapmanıza gerek yoktur. Bu, bağlılığınız ve devamlılığınız için bir ödüldür. Yeni bir şey denemek ve ilk 6 ders boyunca buna bağlı kalmak büyük bir özgüven gerektirir. Sensei'niz, sarı kuşağınız varsa hala oldukça yeni olduğunuzu ancak tüm temelleri deneyimlemiş olacağınızı görebilir.
  3. adım 3 sarı kuşağa geçmek için en az 12 ders karate yapın ve tüm temel teknikleri bilin.
    Sarı kuşağa geçmek için en az 12 ders karate yapın ve tüm temel teknikleri öğrenin. Yetişkinlerin çocuklardan biraz daha fazla temel teknik bilmesi gerekir.
  4. adım 4 sensei'nizden bir fiş alın.
    Sensei'inizden bir fiş alın. Sensei'niz hazır olduğunuzu hissederse size notlandırma fişi adı verilen bir fiş verecektir. Üzerinde bilgileriniz ve derecelendirmelerin nerede ve ne zaman yapılacağı yazacaktır.
    • Değerlendirmeler genellikle ayda bir kez Pazar günleri yapılır. Bölgenin her yerinden öğrenciler not vermek üzere davet edilir. Genellikle siz de daha yüksek renkli kuşaklarla birlikte derecelendirilirsiniz.
  5. adım 5 derecelendirmeniz için en az 20 dakika erken geldiğinizden emin olun, bazen çok sayıda insan olabilir.
    Derecelendirmeniz için en az 20 dakika erken geldiğinizden emin olun, bazen çok fazla insan olabiliyor. Geldiğinizde oturum açmanız gerekecektir. Notlandırma fişinizi teslim etmeniz ve notlandırma için ödeme yapmanız gerekecektir. Ayrıca bir kemer satın almak isteyebilirsiniz. Kemeri başlangıçta satın almak daha iyidir, çünkü genellikle sonunda tezgahı satarlar veya kapatırlar. Eğer geçerseniz kemeri takabilirsiniz. Eğer geçemezseniz bir dahaki sefere kadar saklayabilirsiniz.
    • Sınıflandırma normal bir ders gibi olacak, ısınma hareketleri yapacaksınız ve ardından temel vuruş ve bloklarınızı yapacaksınız, daha sonra bazı bacak esnemeleri ve temel duruşlar ve tekmeler yapacaksınız. Hareket kombinasyonları ve başka şeyler de yapabilirsiniz.
    • Birçok usta etrafta dolaşıp sizi izleyecektir. Panik yapmayın, çoğunlukla daha yüksek dereceleri izliyorlar. Beyaz kuşakların geçmek için mükemmel olmaları beklenmez, sadece kısa bir süredir karate yaptığınızın farkındadırlar.
  6. 6. adım hazırlıklı olun.
    Hazırlıklı olun. Daha önce yapmadığınız bazı şeyleri yapmanız istenebilir. Yine panik yapmayın. Bunları yapamazsanız başarısız olmazsınız, sadece size yeni deneyimler kazandırırlar. Notunuz sadece vuruşlarınızı, bloklarınızı, duruşlarınızı ve tekmelerinizi ne kadar iyi yaptığınıza bağlıdır.
  7. adım 7 kata ve kumite için daha yüksek dereceleri izleyebilirsiniz.
    Kata ve kumite için daha yüksek dereceleri izleyebilirsiniz.
  8. adım 8 sonunda tüm sertifikalar dağıtılacak ve eğer bir tane alırsanız sarı kuşağınızı takmaya başlayabilirsiniz.
    Sonunda tüm sertifikalar dağıtılacak ve eğer bir tane alırsanız sarı kuşağınızı takmaya başlayabilirsiniz. Sarı kuşakta başarısız olmanız çok nadirdir, ancak başarısız olursanız, sadece bir ay sonra yapılacak olan bir sonraki derecelendirmede geri gelip tekrar deneyebilirsiniz.
  9. 9. adım bir kez olduğunuzda...
    Sarı kuşak olduğunuzda daha gelişmiş vuruşlar, bloklar, duruşlar ve tekmeler öğrenmeye başlayacaksınız, kata yapacaksınız ve sparring yapmaya başlayabilirsiniz. Antrenman için kendinize eldiven ve ped alın.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Eğer 16 haftadan daha uzun bir süre kayma almazsam ne yapmalıyım?
    Her zaman 'Ne üzerinde çalışmam gerekiyor?', 'Beni izleyip bana bazı ipuçları verebilir misiniz?' veya 'Antrenman yapabilir miyiz?' gibi sorular sorun. Bu, sensei'nize veya sınıfınızdaki herhangi bir üyeye olabilir. Ayrıca, bölgelere göre değişen farklı öğretim teknikleri ve insanlar nedeniyle daha fazla sınıfa katılarak karıştırmayı deneyin. Herkesin farklı olduğunu ve bazı senseilerin size diğerlerinden daha iyi rehberlik edebileceğini unutmayın.
  • Soru
    Bireysel karate dersleri ne kadar sürer?
    Çoğu karate dersi 1 ila 2 saat sürer ve çoğu öğrenci haftada 2 ila 3 derse katılır.
  • Soru
    Yapmam gereken egzersizler nelerdir?
    Şınav, squat, zıplama tekmeleri, ön yumruk, alçak yumruk, yüksek blok, alçak blok, ön tekme ve yan tekme.

İpuçları

  • Bir temel bilgiler DVD'si edinin, böylece temel bilgilerinizi evde çalışabilirsiniz ve sarı kuşak olarak öğreneceğiniz yeni temel bilgiler de orada yer alır.
  • Sensei'nizden bir Gi satın alın. Rolünüzü hissetmenize ve rolünüze uygun görünmenize yardımcı olacaktır. Eğer bir Gi'niz yoksa, genellikle derecelendirmenizden bir tane satın alabilirsiniz.

Uyarılar

  • Not verme gününde gitmeden önce bol bol su için