Florida'da Ffl Lisansı Nasıl Alınır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Florida eyaletinde Federal Ateşli Silahlar Ruhsatı (FFL) almak isteyen işletme sahipleri bunu Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu'na (ATF) ruhsat başvurusunda bulunarak yapabilirler. FFL lisansını almak için belirli federal yasa kriterlerini karşılamanız, bir geçmiş kontrolünden geçmeniz ve FFL başvurusunu tamamlamanız gerekir. Ayrıca ATF'ye parmak izi, fotoğraflı kimlik ve başvuru ücreti vermeniz gerekecektir. Tüm gereklilikleri yerine getirdikten ve başvuru paketinizi ATF'ye gönderdikten sonra, başvurunuz incelenecek ve bir ATF saha ofisi müfettişi bir görüşme yapmak ve iş yerini incelemek için sizinle bir araya gelecektir. FFL başvurunuz ATF tarafından tamamen onaylandıktan sonra, başvuruyu teslim ettiğiniz günden itibaren 60 gün içinde FFL lisansınızı alacaksınız.

Adımlar

  1. adım 1 ffl lisansı almaya uygun olduğunuzu doğrulayın.
    FFL lisansı almaya uygun olduğunuzu doğrulayın. Federal yasalara göre, en az 21 yaşında olmanız, 1 yıldan fazla ceza gerektiren suçlardan hüküm giymemiş olmanız, federal ateşli silahlar yasalarını ihlal etmemiş olmanız, ateşli silah satabileceğiniz bir iş yerinizin olması ve eyaletinizin gerektirdiği geçerli lisanslara sahip olmanız gerekir.
    • Florida eyaleti, ateşli silah veya tabanca satma izni için herhangi bir eyalet ruhsatı veya izni almanızı gerektirmez.
  2. adım 2 ffl lisansı için gerekli formları alın.
    FFL lisansı için gerekli formları temin edin. Bu formlar arasında FFL başvurusu ve FFL Uygunluk Sertifikası bulunmaktadır.
    • FFL başvurusu ve Uygunluk Sertifikasının kopyalarını görüntülemek ve yazdırmak için bu makalenin Kaynaklar bölümünde verilen ATF web sitesini ziyaret edin. Her form için bağlantılar sağ tarafta, 'Gerekli Malzemeler' bölümünün altında listelenecektir.
      adım 2 ffl lisansı için gerekli formları edinin.
    • İnternet erişiminiz yoksa, formları doğrudan bölgenizdeki bir ATF saha ofisinden temin edin. Miami bölgesel saha bölümünü 305-597-4800 numaralı telefondan arayarak, MiamiDiv [at] atf.gov adresine e-posta göndererek veya 11410 Northwest 20th Street, Suite 201, Miami, Florida, 33172 adresindeki ofislerini ziyaret ederek iletişime geçin.
      adım 2 ffl lisansı için gerekli formları alın.
  3. adım 3 2 adet parmak izi kimlik kartı edinin.
    2 adet parmak izi kimlik kartı edinin. Bu kartlar yerel emniyet teşkilatınızdan alınabilir ve kimlik tespiti ve geçmiş kontrolü için gereklidir.
    • Bölgenizdeki en yakın kolluk kuvvetini ziyaret edin veya 850-410-7000 numaralı telefondan Florida Kolluk Kuvvetleri Departmanı merkezini arayarak en yakın ofisi bulun.
  4. adım 4 yüzünüzün 2 fotoğrafını çekin.
    Yüzünüzün 2 fotoğrafını çekin. Fotoğraflar kimlik tespiti amacıyla kullanılacak ve ATF'de dosyada tutulacaktır.
    • Fotoğraflar aynı olabilir; ancak en az 2 inç (5,08 cm) yüksekliğinde ve 2 inç (5,08 cm) genişliğinde olmalıdır.
  5. adım 5 gerekli başvuru ücretlerini toplayın.
    Gerekli başvuru ücretlerini toplayın. Başvuru ücretleri çek, havale veya kredi kartı ile ödenebilir.
    • El bombası, bomba ve füze gibi tahrip edici cihazlar satmayı planlıyorsanız, başvuru ücreti 3000 dolar (2119 avro) olacaktır. Sadece tabanca gibi tahrip edici olmayan cihazlar satmayı planlıyorsanız, başvuru ücreti 200 dolar (141 avro) olacaktır.
      adım 5 gerekli başvuru ücretlerini toplayın.
  6. adım 6 ffl başvurusunu tamamlayın.
    FFL başvurusunu tamamlayın. Formu eksiksiz olarak doldurmanız gerekecektir. Başvuru sizden işletmenizin iletişim bilgileri, satmayı planladığınız ateşli silah ürünleri türleri, günlük çalışma saatleri, kişisel ateşli silah ruhsat bilgileri ve mevcut sabıka geçmişi gibi bilgileri girmenizi isteyecektir.
  7. adım 7 uygunluk sertifikasını doldurun.
    Uygunluk Sertifikasını doldurun. Bu belge, yasal bir Birleşik Devletler vatandaşı olduğunuzu onaylamanızı gerektirecektir.
  8. adım 8 tüm materyalleri atf merkez ofisine gönderin.
    Tüm materyalleri ATF merkez ofisine gönderin. Pakete dahil edilmesi gereken malzemeler başvuru, Uygunluk Belgesi, 2 parmak izi kartı, 2 fotoğrafınız ve ücrettir.
    • Zarfı şu adrese gönderin: Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives, P.O. Box 409567, Atlanta, Georgia, 30384-9567.
  9. adım 9 bir atf saha ofisi temsilcisi ile görüşün.
    Bir ATF saha ofisi temsilcisi ile görüşün. ATF başvuru paketinizi aldıktan sonra bilgileriniz incelenecek ve bir geçmiş kontrolü yapılacaktır. Daha sonra bir ATF saha ofisi temsilcisi sizinle iletişime geçecek ve yüz yüze bir görüşme için sizinle buluşacaktır. Görüşme sırasında, temsilci federal FFL yasalarını anladığınızı doğrulayacak ve bölgenizdeki imar gereksinimlerini karşıladığından emin olmak için işletmenizi denetleyecektir.
  10. adım 10 ffl lisansınızı almak için bekleyin.
    FFL lisansınızı almak için bekleyin. ATF temsilcisi sizin ve işletmenizin federal ve eyalet yasalarına uygun olduğunu doğruladıktan sonra, FFL lisansını 60 gün içinde alacaksınız.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    İnternet üzerinden satış yapmak istiyorsam ve bir iş yerim yoksa ne yapmalıyım?
    Bir mağazanız olması gerekmez, ancak yasal belgelerde listelemek, ürünlerin gönderilmesini sağlamak vb. için herhangi bir yere (eviniz uygundur) sahip olmanız gerekecektir.
  • Soru
    FFL almak için bir iş yerim olmak zorunda mı?
    Hayır, FFL almak için bir işletmeniz olması gerekmez.
  • Soru
    Ateşli silah taşıma ruhsatı ne kadar tutar?
    Bu yaşadığınız eyalete göre değişir. Arizona açık veya gizli taşıma izni gerektirmez. Florida gizli taşıma ruhsatı gerektirir ve sadece gizli taşımaya izin verir. Eyalet tarafından belirlenen ücret 102 dolardır. Eyalet gerekliliklerini karşılamak için gereken ders, dersi kimin verdiğine göre değişir.

İpuçları

Uyarılar

  • Florida, FFL lisansına sahip tüm işletme sahiplerinin satın alma tezgahına aşağıdaki ifadeleri içeren bir uyarı levhası asmasını zorunlu kılmaktadır: '18 yaşından küçüklerin ulaşabileceği veya kolayca erişebileceği herhangi bir yerde ateşli silah bulundurmak veya bırakmak ya da bir ateşli silahın sahipliğini veya zilyetliğini bilerek reşit olmayan veya akli dengesi yerinde olmayan bir kişiye satmak veya başka bir şekilde devretmek yasa dışıdır.' Harfler en az 1 inç (2,54 cm) yüksekliğinde blok harf formatında olmalıdır.
  • FFL ruhsatları 3 yıl için geçerli olsa da, yıllık yenileme ücreti ödemeniz gerekecektir. Tahrip edici cihazlar satan bayiler için yenileme ücreti 3000 dolar (2119 avro) iken, tahrip edici olmayan cihazlar satan bayiler 90 dolar (63 avro) ödeyecektir.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • FFL başvuru formu
  • FFL Uygunluk Sertifikası formu
  • 2 parmak izi kartı
  • 2 adet fotoğrafınız
  • Başvuru ücretleri
  • Büyük zarf