NBA'e Nasıl Girilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Profesyonel bir basketbol takımına girmek kolay bir iş değildir, ancak kesinlikle mümkündür. İster ortaokulda, ister lisede veya üniversitede olun, gözünüzü NBA'e dikmek sadece oyununuzu geliştirebilir, bu yüzden büyük hayaller kurmaktan korkmayın.

Adımlar

Elinizden Gelenin En İyisini Yapın

  1. adım 1 sahanın her yerinden şut atma alıştırması yapın.1Sahanın her yerinden şut atma pratiği yapın. Yakın mesafeden, uzun mesafeden ve ardından 3 sayı mesafesinden şut atma alıştırmaları yapın, böylece becerikli ve çok yönlü bir şutör olursunuz. Şut yeteneğiniz üzerinde üç haftalık sürekli rotasyonlar halinde çalışmak, her bir şut türü üzerinde bir hafta çalışmak yardımcı olabilir. Asla çok hassas olamazsınız.
    • Güçlü bir şut ortalamasını korumaya çalışın: 2 sayılık atışlardan en az %60, 3 sayılık atışlardan %40 ve serbest atış çizgisinden %75 ortalama.
  2. adım 2 basketbol maçlarında oynarken kendinizi videoya kaydedin.2Basketbol maçlarında oynarken kendinizi videoya kaydedin. İyi basketler attığınızda ve kaçırdığınızda vücudunuzun hareketlerini izlemek, aksayan yönlerinizi düzeltmenize ve oyununuzu geliştirmenize yardımcı olabilir. Eğer ortaokul ya da lisedeyseniz, bir arkadaşınız ya da ebeveyniniz video kaydı yapmanıza yardımcı olması için bir maça katılsın. Üniversitedeyseniz, birçok takımın üniversite için maçları kaydeden medya asistanları vardır. Koçunuza bazı maç görüntülerini inceleyip inceleyemeyeceğinizi sorun.
    • Kolejdeyseniz, bu maçlardan en iyi görüntülerinizi potansiyel NBA işe alım uzmanları için bir vurgu makarasında derlemek yararlı olabilir. Gecikmeli anları minimumda tutmak için videoyu düzenleyin ve videonuzu 5 dakikanın altında tutun.
  3. adım 3 sizden daha iyi olan kişilerle oynayın.3Sizden daha iyi olan insanlarla oynayın. Becerileri sizinkinden üstün olan biri tarafından zorlandığınızda daha güçlü ve daha stratejik bir basketbol oyuncusu olursunuz. Sizi daha iyi olmaya zorlayan diğer oyuncularla düzenli olarak antrenman yaparak oyununuzu geliştirin. Lisedeyseniz ve zaten tanıdığınız en iyi basketbol oyuncusuysanız, oyun yetenekleri sizi gerçekten yeni bir seviyeye iten insanları bulmak için yerel bir AAU (Amatör Atletik Birliği) takımına katılmaya çalışın.
    • En iyi AAU takımları, önde gelen üniversite işe alım uzmanları tarafından takip edilir ve atletik burs almanın en iyi yollarından biridir. Bu bölgesel takımlar birçok liseden en iyi oyuncuları çeker, bu nedenle işe alım uzmanları daha büyük bir yetenekli çocuk havuzunu görmek için onları ziyaret etmeyi sever. Örneğin Dwight Howard, Kobe Bryant ve Josh Smith AAU basketbol oynayarak büyümüşlerdir. Bölgenizdeki bir AAU kulübünü aausports.org adresinden bulabilirsiniz.
  4. adım 4 antrenmanlarınızın zorluğunu artırın.4Alıştırmalarınızın zorluğunu artırın. Normal koşu ve antrenman alıştırmalarına zorluk derecelerini artırarak biraz yoğunluk katın. Kumda koşmayı veya çakılda top sürmeyi deneyebilirsiniz. Bunu yapmak becerilerinizi daha keskin hale getirecek ve dayanıklılığınızı artıracaktır. Bunu ister ortaokulda, ister lisede ya da üniversitede olun yapabilirsiniz.
    • Daha iyi bir oyuncu olmanıza yardımcı olmak için her gün ne yapacağınıza dair bir plan oluşturun.
  5. adım 5 kas geliştirmek için bir kuvvet antrenmanı rejimine başlayın.5Kas geliştirmek için bir kuvvet antrenmanı rejimine başlayın. Fiziksel gücünüzü artırmak, daha uzaktan şut atmanızı ve sizi koruyan kişilerin etrafından dolaşmanızı sağlayacaktır. Basketboldan anlayan bir antrenörle güç antrenmanı rejimine başlayın. Egzersizlerinizi vücudunuza ve sporunuzun özel ihtiyaçlarına göre uyarlayabilirler.
    • Lisedeyseniz, okulunuzun atletizm direktörü ile iletişime geçin ve sizi basketbol deneyimi olan bir kaldırma antrenörüne bağlayıp bağlayamayacaklarını sorun.
    • Üniversitedeyseniz, okulunuzda muhtemelen halihazırda kuvvet antrenmanı uzmanları vardır. Kişisel bir antrenörle bire bir seanslar ayarlayıp ayarlayamayacağınızı öğrenmek için atletik yöneticinizle iletişime geçin.
  6. adım 6 sağlıklı alışkanlıklar edinerek dayanıklılığınızı artırın.6Sağlıklı alışkanlıklar edinerek dayanıklılığınızı artırın. Basketbol sahada bir aşağı bir yukarı çok fazla koşmayı gerektirir, bu nedenle oyunun başından sonuna kadar en iyi şekilde oynayabilmeniz için fiziksel kondisyonunuzu korumanız şarttır. Susuz kalmamak, gecede 8 saat uyumak ve sağlıklı gıdalarla beslenmek vücudunuzun en iyi şekilde çalışmasına ve dayanıklılığınızın artmasına yardımcı olacaktır.

Kalabalığın Arasından Sıyrılmak

  1. adım 1 doğru koçu bulun.1Doğru koçu bulun. Ortaokul veya lisedeyseniz, okul basketbol takımınızın muhtemelen zaten bir koçu vardır. Ancak bu koçtan çok fazla bireysel ilgi görmüyorsanız ve basketbol oyununuzu geliştirmek konusunda gerçekten tutkulu hissediyorsanız, özel bir koç tutmayı düşünün. Özel bir koç, bir oyuncu olarak daha hızlı büyümenize ve oyununuzun zayıf alanları üzerinde çalışmanıza yardımcı olmak için size kişiselleştirilmiş geri bildirim verebilir.
    • Coachup.com sizi bölgenizdeki özel yetenekli bir basketbol eğitmeni ile buluşturabilir.
    • Bir koçla bire bir çalışmak, daha samimi bir mentor-menti ilişkisi kurmanızı sağlar. Potansiyel özel antrenörlerle görüşürken, iyi bir uyum içinde olduğunuz ve başarılarına saygı duyduğunuz birini arayın. Etkili işe alım uzmanlarıyla bağlantıları olması da bir avantajdır.
  2. adım 2 sahip olduğunuz her beceriyi avantajınıza kullanın.2Sahip olduğunuz her beceriyi kendi yararınıza kullanın. Özellikle güçlü bir oyun beceriniz varsa, bunu kendinize özgü hale getirin. Çok sayıda harika basketbol oyuncusu var, ancak NBA'de olmak istiyorsanız kendinizi bir alanda uzman olarak sürüden ayırmanız gerekecek.
    • Örneğin özellikle hızlıysanız, sahada yaptığınız her beceriye hız katmaya çalışın. İnsanlar bunun bir oyuncu olarak sizin eşsiz bir gücünüz olduğunu fark edecektir.
  3. adım 3 saha içinde ve dışında bir lider olun.3Saha içinde ve dışında bir lider olun. Tutum önemlidir. Bir basketbol takımı prima donna'larla dolu bir kadroyla çalışamaz çünkü bu bir takım sporudur. Hem saha içinde hem de saha dışında bir lider ve örnek bir insan olarak kendinizi potansiyel işe alım uzmanlarına çekici hale getirin. Herkes başkalarıyla iyi geçinen ve takımın daha iyi olması için ilham veren bir oyuncu ister.
    • Hatalarınızdan ders çıkarmak ve yüksek bir standart belirlemek, liderlik oyununuzu hızlandırmanın iki harika yoludur.
    • Sonunda, bir basketbol oyuncusu olarak başarılı olmanıza yardımcı olan şey iş ahlakınız, bağlılığınız ve kararlılığınız olacaktır.
    • İster lise ister üniversite olsun, okuldaki koçunuza yaklaşmaktan ve takımda daha fazla sorumluluk almanın bir yolu olup olmadığını sormaktan çekinmeyin.
  4. adım 4 mümkün olduğunca çok turnuva oynayın.4Mümkün olduğunca çok turnuva oynayın. Büyük üniversitelerden (lisedeyseniz) ve NBA takımlarından (kolejdeyseniz) yetenek avcılarının önüne çıkmak basketbol kariyerinizde ilerlemenin anahtarıdır. Mümkün olduğunca çok turnuvaya katılın, çünkü buralar önemli koçların ve etkili kişilerin yeni nesil oyuncuları görmek ve seçmek için gittikleri yerlerdir. Sizi oynarken ne kadar çok etkili kişi görürse o kadar iyidir.
    • Eğer lisedeyseniz, birçok AAU ligi okulunuzun katılmadığı bölgesel turnuvalara katılır. Ekstra bir şey için kaydolmanıza gerek yok, ancak program diğer taahhütlerinizin üzerine yorucu olabilir. Eğer NBA'de oynamak gerçekten hayalinizse, katılabildiğiniz kadar çok turnuvaya katılmaya çalışın.
    • Eğer üniversitede okuyorsanız, okulunuzun basketbol takımı zaten tüm doğru turnuvalara katılıyordur. Elinizden gelenin en iyisini yaparak bölgesel konferans turnuvalarında ve Mart Çılgınlığı'nda oyuncu seçme fırsatlarından en iyi şekilde yararlanın.

Profesyonel Oyun için Kendinizi Konumlandırın

  1. adım 1 bir üniversite takımına girebilmek için lise takımınızı kurun.1Lise takımınızı kurun ki bir üniversite takımına girebilesiniz. NBA'de oynamak için 19 yaşında olmanız gerekir ve çoğu oyuncu kolejden draft edilir. Duke, Kentucky veya North Carolina gibi rekabetçi bir basketbol okulunda oynayabilmek için lise ve AAU basketbolunda elinizden gelenin en iyisini yapın. NBA'in en iyi oyuncu seçicileri genellikle sadece Division 1 basketbol programlarından gelen oyuncuları dikkate alır.
    • Olmanız gereken yerde değilseniz, özel bir basketbol koçu oyununuzu hızlandırmanıza yardımcı olabilir.
    • Lisedeyseniz, iyi notlar sizi tam bir 'paket' olarak tamamlamaya yardımcı olacak ve bir öğrenci-sporcu olarak sizi daha çekici hale getirecektir. Bir işe alım uzmanı gibi düşünün: Sizin durumunuzu kime anlatmaları gerekiyorsa ona kolay bir satış olmak istersiniz. Notlarınızı yükseltmek için akademik bir öğretmene ihtiyacınız varsa dekanlığınızla iletişime geçin. Sizi ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir öğretmenle buluşturabilirler.
    • Çoğu lise ve kolej koçu, hangi işe alım görevlilerinin belirli oyunlarda veya gösterilerde olacağını iyi bilecektir. Biriyle bağlantı kurmayı umuyorsanız, koçunuza bu konuda herhangi bir bilgisi olup olmadığını sorun.
  2. adım 2 mümkünse uluslararası oynayın.2Mümkünse uluslararası oynayın. Kolej programlarından seçilmeyen NBA oyuncularının çoğu lige katılmadan önce uluslararası alanda oynar. Eğer bir D2, D3 üniversitesine ya da ortaokuluna gittiyseniz, bu NBA'e giden iyi bir yol olabilir. Uluslararası oyun sizi çok çeşitli güçlü oyunculara ve farklı basketbol stillerine maruz bırakır. Olağanüstü bir oyuncuysanız ancak üniversitenin size göre olmadığını düşünüyorsanız, NBA'den daha az yaş ve uygunluk gereksinimi olan uluslararası bir basketbol ligi aramak yararlı olabilir.
    • Hoopsagents.com, başlamak için sizi istediğiniz ülkedeki bir menajerle buluşturacak büyük bir uluslararası dizine sahiptir.
  3. adım 3 bir temsilci kiralayın.3Bir menajer tutun. Yüksek bir oyun seviyesinde olmanıza rağmen henüz bir menajer tarafından aranmadıysanız, bunun nedeni üniversite çağını geçmiş olmanız veya doğru kişilerin sizi izlemesini sağlayamamış olmanız olabilir. Profesyonel kariyerinizi rayına oturtmak için önemli görüşmeleri kolaylaştırmaya yardımcı olması için ABD'deki bir menajerle iletişime geçin.
    • Hoopshype.com'da en iyi basketbol menajerlerinin bir listesi ve onlarla iletişime geçebilmeniz için spor ajanslarının bağlantıları bulunmaktadır. Belirli bir takıma gönül verdiyseniz, her menajerin kaç oyuncuyu nereye yerleştirdiğini görebilirsiniz.

Uzman Soru-Cevapları

  • SoruProfesyonel bir basketbol oyuncusu olmak için ne gerekir? Hayallerinizi destekleyecek eylemlere sahip olmalısınız. Koçunuzla birlikte çalışarak günlük olarak yapacağınız ve sizi hedefleriniz doğrultusunda adım adım ilerletecek şeylerin bir planını oluşturun. Sonuçta her şey sizin iş ahlakınıza, bağlılığınıza ve kararlılığınıza bağlıdır.
  • Soru NBA'e girme ihtimali nedir? O kadar ileriye gitmek çok zor. Ancak, hedefiniz doğrultusunda çalışmaya devam ederseniz, mümkün olduğunu hiç düşünmediğiniz başka alanlarda kapılar açılabilir, bu yüzden pes etmeyin.
  • SoruABD dışında yaşıyorsam NBA'e girebilir miyim? Evet! Avustralya, İngiltere ve Güney Amerika da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından birçok oyuncu NBA'e girmiştir. Kayıt olmayı deneyin veya denizaşırı ülkelerde oynayın - yeterince başarılı olursanız, NBA'de oynamak için talepte bulunabilirsiniz.

Video

İpuçları

  • Vücudunuzu çalıştırarak ve iyi bir atış formu uygulayarak güç kazanın ve sonunda o 3'lükleri kolayca atabileceksiniz!
  • Bir basketbol yaz kampını denemeyi düşünün. Genellikle oynama süresi alacaksınız.
  • Sahada her zaman mümkün olan en olumlu şekilde öne çıkmaya çalışın. Özel bir hareketiniz olsun ve bu harekette ustalaşın ve mümkün olduğunca çok gözün üzerinizde olmasını sağlamaya çalışın!

Uyarılar

  • Daha iyi performans göstermenize yardımcı olması için ilaç kullanmayın, bu yasa dışıdır ve takımdan atılırsınız.
  • Oynamak istediğiniz pozisyon hakkında gerçekçi olun. Boyunuzu ve yapınızı o pozisyondaki ortalama bir NBA oyuncusuyla karşılaştırın
  • Yanlış kişilerle ilişki kurmayın veya uyuşturucu kullanmayın. Uyuşturucu, atletik performans gösterme yeteneğinizi azaltabilir.