Fiziksel ve Zihinsel Olarak Harika Güreş Formuna Nasıl Girilir?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Dayanıklılık, iyi bir güreşçi ile harika bir güreşçiyi birbirinden ayıran şeydir. Rakibiniz daha güçlü, daha hızlı ve daha yetenekli olsa bile, bir sonraki seviyede güreşmenin gerektirdiği tutum ve dayanıklılığa sahip olmak, böyle bir rakibi yenmenizi sağlayacaktır.

Adımlar

  1. adım 1 çalıştır.1Koş. Sabah okuldan/sınıftan/herkes uyanmadan önce uyanın ve kusmak isteyeceğiniz bir mesafeyi koşun. Bunu hızlı bir tempoda yapın. Hem yarı yolda hem de bitiş noktasında şınav ve mekik çekin ve esneme hareketleri yapın. Koşularınızın mesafesini birkaç günde bir artırın.
  2. adım 2 protein dolu bir kahvaltı yapın.2Protein dolu bir kahvaltı yapın.
  3. 3. adım okuldan sonra, 20 yardalık (18,3 m) sprint tekrarları, arada mola vermeden, kondisyon seviyenize bağlı olarak 15-30 arasında yapın.3Okuldan sonra, 20 yarda (18,3 m) sprint tekrarları, arada mola vermeden, kondisyon seviyenize bağlı olarak 15-30 arasında yapın. Her zaman daha fazlasını yapabilirsiniz, ancak her zaman sprint attığınızdan emin olun.
  4. adım 4 bir partnerle güreşin.4Bir partnerle güreşin. Temel hareketleri yanlış yapmayana kadar tekrar tekrar yapın. Tekniği yaparken ne yaptığınızı söyleyin.
  5. adım 5 en az 2 diğer güreşçi ile round robin kullanarak 30 dakika ile bir saat arasında canlı güreşin.5En az 2 diğer güreşçi ile round robin kullanarak 30 dakika ila bir saat arasında canlı güreşin. Her periyottan sonra rakipleri değiştirin, her maçtan sonra değiştirin. Motivasyonunuza ve fiziksel durumunuza göre daha fazlasını yapmaktan her zaman çekinmeyin. Ayrıca 'karın kasları' elde etmek için mekik çekmeyi deneyin.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruGüreşirken hangi yiyeceklerden kaçınmalıyım? Güreşirken, belirli bir ağırlık sınıfına ulaşmaya çalışıp çalışmadığınıza bağlıdır. Sezon dışında, yüksek protein ve orta düzeyde karbonhidrat oranına sadık kalın (bunların basit karbonhidratlar olmaması gerektiğini unutmayın). Belirli bir ağırlık sınıfına inmeye çalışıyorsanız bol miktarda protein (yumurta, balık ve tavuk) ve bol miktarda parlak sebze yemelisiniz.
  • SoruOlimpiyat seçmelerine nasıl hazırlanabilirim? Hedefinize aynı anda ulaşmanıza yardımcı olacak güreş tekniklerinize odaklanın.
  • SoruGüreşe 18 yaşında başlayabilir miyim yoksa daha genç yaşta mı başlamak gerekir? Zihinsel olarak olgunsanız ve spora hazırsanız 15 yaş civarında başlayabilirsiniz. Ancak, kesinlikle 18 yaşında güreşmeyi öğrenebilirsiniz. Daha olgun olduğunuz için yaşınızın büyük olmasının size avantaj sağladığını görebilirsiniz.

İpuçları

  • Malum nedenlerden dolayı bu antrenmandan önce büyük bir öğle yemeği yemeyin.
  • Ne zaman bırakmak isteseniz, kendinize bu egzersizin sizi bir şampiyon yaptığını söyleyin ve ezeli rakibiniz olan başka bir adamın bunu her gün yaptığını hayal edin.
  • Her vuruş/egzersiz arasında nefes almaya odaklanın.

Uyarılar

  • Her zaman iyi bir esneme ve ısınma hareketi yapın (10-25 dakika uzunluğunda) ve nefesinizi kontrol edin.
  • Herhangi bir zamanda başınızın döndüğünü, midenizin bulandığını veya başınızın ağrıdığını hissederseniz, yaptığınız işi bırakın ve ara verin.
  • Baygınlık hissederseniz, ara verin ve bir içecek alın.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Cesur bir güreş arkadaşı.
  • Bir güreş minderi veya trambolin.