Telesiyejden Snowboard ile Nasıl İnilir?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Snowboard yapmak için bir teleferiğe binmeniz ve inmeniz gerekecektir. Bunu yapmak için, bir snowboard, bağlamalar, botlar, stomp ped, tasma ve kasktan oluşan bir snowboard paketi kiralamanız veya satın almanız gerekecektir. Ayrıca, dağa çıkabilmenizin tek yolu olan teleferiğe binmeyi planlıyorsanız bir teleferik biletine ihtiyacınız olacaktır. Yeni başlayan biri olarak muhtemelen teleferiğe nasıl binip ineceğiniz hakkında hiçbir fikriniz olmayacaktır. Bu yazıda bir teleferikten nasıl başarılı bir şekilde ineceğinizi öğreneceksiniz. nasıl binilir veya snowboard nasıl yapılır.

Adımlar

  1. Asansörü tutan büyük direklerde boşaltma ile ilgili 'Boşaltmaya Hazırlanın' gibi uyarıları kontrol edin. Bu işareti gördüğünüzde güvenlik çubuğunu yukarı kaldırın. Her şeyin yanınızda olup olmadığını kontrol edin.
  2. 'Kayak uçları yukarı' yazan tabelayı gördüğünüzde snowboardunuzun ön ucunu biraz yukarı kaldırın. Rampayı temizlemek için snowboardunuz önünüzde düz duracak şekilde yana doğru oturun. Snowboardunuz yere değebildiğinde yavaşça ayağa kalkın.
  3. Bağlanmamış olan ayağınızı, bağlamaların arasında bulunan stomp pedine yerleştirin. Size destek vermek için sandalyenin sizi arkadan itmesine izin verin. İtilirken, tüm vücudunuzu hafifçe öne doğru eğin (tahtanın ön ucu), yaklaşık 3-5 derece, sadece ağırlığınızın bir kısmını öne doğru vermeye yetecek kadar. Bu, asansörün rampasından aşağı inerken geriye doğru düşmenizi engelleyecektir. YUKARIYA ve dümdüz ileriye bakın. Yere bakmayın, nereye gittiğinize bakın. Kendi başınıza hareket etmeye çalışmayın. Rampayı temizlemek için düz gidin.
  4. Arkanızdaki insanların size çarpmaması için hızlı hareket edin. Başınızı sandalyeye çarpmayın. Biraz eğilin ve ondan uzaklaşın. Düşerseniz olabildiğince hızlı bir şekilde yoldan çekilmeye çalışın.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Ayak bileğimin kırıldığını nasıl anlarım?
    Çok ağrınız olacaktır ve ayağınız olmaması gereken bir yöne doğru gidiyor olabilir.

İpuçları

  • Aşina olmanız gereken bazı terimler:
    • Normal- Snowboard yaparken sağ ayak arkadadır (eğer sağ elinizi kullanıyorsanız bu snowboard yaparken sağda olacağınız anlamına gelmez).
    • Goofy- Snowboard yaparken sol ayak arkadadır.
    • Stomp pad- Asansörden inerken kaymamanız için iki bağlamanın arasında bulunan tutamak.
    • Bağlamalar- Kendinizi snowboard üzerinde sabitlemek için ayaklarınızı bağladığınız bağlantılar.
  • Eğer aptal biriyseniz (sol ayak arkada), sandalyenin sağ tarafına oturmak daha kolaydır. Bunun nedeni, kontrol eden ayağınızın önde değil arkada olmasını istemenizdir. (Normal iseniz, şapşal iseniz aynı nedenden dolayı sol tarafa oturun).
  • Telesiyejler bazen çözmediğiniz ayağınızın gerçekten hızlı bir şekilde ağrımasına neden olabilir. Serbest ayağınızı tahtanın altına koymak şaşırtıcı miktarda yardımcı olabilir.
  • Normal- Snowboard yaparken sağ ayak arkadadır (sağ elinizi kullanıyorsanız bu snowboard yaparken sağda olacağınız anlamına gelmez).
  • Goofy- Snowboard yaparken sol ayak arkadadır.
  • Stomp pad- Liftten inerken kaymamanız için iki bağlamanın arasında bulunan tutamak.
  • Bağlamalar- kendinizi snowboard'a sabitlemek için ayaklarınızı bağladığınız bağlantılar.

Uyarılar

  • Asansör yolculuğu ne kadar uzun, yavaş, sıkıcı veya can sıkıcı olursa olsun SÜREKLİ DİKKAT EDİN!!! Birden başınızı kaldırıp 10 saniye içinde asansörden inmeniz gerektiğini fark etmeniz neredeyse kesinlikle bir tür düşme veya yaralanmayla sonuçlanacaktır.
  • Asansöre tanımadığınız biriyle biniyorsanız, ona hala öğrenme sürecinde olduğunuzu söyleyin. Bunu yapmanızda hiçbir sakınca yoktur ve karşınızdaki kişiyi size yer vermesi konusunda uyaracaktır.