D1 Üniversite Basketbol Takımına Nasıl Girilir?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Her takımda en az 12 oyuncu bulunan 100'den fazla NCAA Division 1 (D1) okulu vardır. Ancak bu, takıma girmeyi hiç de kolay hale getirmiyor. Üniversiteler yüzlerce veya binlerce lise adayını inceliyor ve sizin de öne çıkmanın bir yolunu bulmanız gerekiyor.

Adımlar

Burs Kazanın

  1. adım 1 doğru liseyi seçin.1Doğru Liseyi Seçin. Liseye gitmeden önce okulu değerlendirin. Size en uygun okul olup olmadığına bakın. Okuldan ne gibi avantajlar elde edeceğinizi bilin. Avantajlar şunları içerebilir:
    • Zorlu basketbol bölümü. (program)
    • Basketbol tanıtım turnuvalarına katılır.
    • İyi bir öğrenme ortamı.
    • Yetenek eksikliği - as takımı daha kolay ve daha çabuk yapmak için.
  2. adım 2 varsity takımınızı kurun.2Üst düzey takımınızı oluşturun. Ne kadar erken o kadar kolay. Birinci sınıftan önce kendinizi baş antrenörünüze tanıtın. Ona hedeflerinizin ne olduğunu söyleyin ve onun takım için hedeflerinin ne olduğunu öğrenin. Takımın hangi stilde oynadığını görün. İşte takıma girmenin birkaç yolu.
    • Acele edin! Koçlar, top kaybetmek için mücadele eden ve kirlenmeye istekli bir adam görmeyi severler.
    • Atletik olun, insanlar gözlerini çok hızlı bir çocuktan ya da smaç basan bir çocuktan alamazlar.
    • Çok yönlü olun, oyununuzun her alanında ortalama olmanıza bile gerek yok, Örn: Antrenman yaparken hiç top sürmemiş veya ribaund almamış gibi görünmeyin
    • En iyi yaptığınız şeyi yapın. Sahaya yeni şeyler yapmak için çıkmayın ya da arada bir çalıştığınız bir hareketi yapın, eğer şutörseniz 3'lük atın, slasher'sanız potaya gidin, defansif tipler, adamınızı durdurun ve top çalmaya/blok yapmaya çalışın.
    • Oyununuzun zirvesinde olduğunuzdan emin olmak için her gün basketbol antrenmanı yapın.
  3. adım 3 yerel bir aau takımında oynayın.3Yerel bir AAU takımı için oynayın. AAU, sezon dışında oyununuzu geliştirmenin en iyi yoludur. Sadece bu da değil, aynı zamanda bazı turnuvalarda üniversite koçlarının dikkatini çekebilirsiniz. AAU takımı hakkında biraz araştırma yapın, takımın kaç tane DI mezunu olduğunu görün.
  4. adım 4 i̇yi notlar alın.4İyi notlar alın. Burs alamayıp DIII basketbol oynamak zorunda kalan ya da NCAA uygunluğunun bir veya iki yılını notlarını yükseltmek için kullanan sayısız aday var. Standartların çok üzerinde iyi bir not ortalamasına sahip olmak, bir üniversite koçuna üniversite düzeyinde uygun olacağınıza dair daha fazla güven verir.
  5. adım 5 üniversitelerle i̇letişime geçin.5Kolejlerle İletişime Geçin. Bir üniversite koçuna e-posta gönderin, resmi ziyarette bulunun (lisede alt sınıf öğrencisiyseniz resmi olmayan ziyaret). E-postalarda ulaştığınız hedefleri, öne çıkan videoları ve koçun ilgisini çekebilecek diğer bilgileri paylaşın.
  6. adım 6 bir işe alım profili oluşturun.6Bir işe alım profili oluşturun. Bugünlerde katılabileceğiniz bir sürü işe alım web sitesi var. Buraya öne çıkan videolar, istatistikler ve kişisel bloglar ekleyebilirsiniz.
  7. adım 7 yıllık hedefler belirleyin.7Yıllık hedefler belirleyin. Her yıl gelişmeyi hedefleyin. 1000 sayı atmak veya All-State/Area takımına girmek gibi kariyer hedefleri belirleyin.

JUCO / Mezuniyet Sonrası Yıl(lar)

  1. adım 1 nedenini anlayın.1Nedenini Anlayın. Bir Junior College'da veya Yüksek Lisans'ta geçirdiğiniz süre boyunca neyi geliştirmeniz gerektiğini bilin. İster akademik olarak ister becerilerinizi geliştirmek için olsun.
  2. adım 2 en uygun olanı seçin.2En uygun olanı seçin. Gereksinimlerinize uygun bir okul seçin. Karar vermeden önce şu soruları sormalısınız.
    • Evime uzak mı yoksa yakın mı olmak istiyorum?
    • Bu okul ismimi duyurmama yardımcı olacak mı?
    • Bu okul yardıma ihtiyacım olan yerlerde bana yardımcı olacak mı?

Yürümeye Devam Et

  1. adım 1 bu zor olacak.1Bu zor olacak. En kötü ihtimalle o okula devam etmeniz gerekecek. Yürümeye devam etmek, okulun normal ücretini ödemeniz gerektiği anlamına gelir (mali yardım almaya hak kazanmadığınız sürece). Yürümeye devam etmek aynı zamanda takımda bir yeriniz olmadığı anlamına gelir. Yani bunu bir denemede kazanmanız gerekir.
  2. adım 2 takıma girin.2Takıma girin. Temelde lisedeyken takıma girmeye çalışırken yaptığınız şeyin aynısını yapmanız gerekir. Ancak bu kez, oyununuzun her bölümünde en azından iyi olmalısınız. Ama en önemlisi atletik olmak. Eğer sizi sahanın her yerinde uçarken ve sağa sola smaç basarken görürlerse bu çok dikkat çeker. Daha sonra topa iyi vurduğunuzu gördüklerinde, umarım sizin için bir yer açacaklardır.

Uzman Soru-Cevap

  • SoruD1 basketbola girmek ne kadar zor? Çok zor! Bir D1 basketbol takımına girmek çok sıkı çalışma ve özveri gerektirir. Sadece haftada birkaç kez antrenman yapamazsınız, her gün oynamanız gerekir.
  • SoruD1 kolejlerinin sizi fark etmesini nasıl sağlarsınız? İster inanın ister inanmayın, basketbol antrenmanınızı sosyal medyada paylaşmak öne çıkmanıza yardımcı olmaz. Gerçek bir D1 adayı o kadar çok basketbol oynuyor olacaktır ki sosyal medya paylaşımları için zamanları olmayacaktır.

İpuçları

Uyarılar