Atlayamasanız Bile Amigo Takımına Nasıl Girersiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Her zaman bir amigo kız olmak istediniz mi? Seçmeler yaklaşıyor mu? Atlayışları yapamıyor musunuz? Atlayışları yapamasanız bile yine de amigo kız olabilirsiniz, ancak bu zordur. Takımdaki koçlar size kendinizi geliştirmeniz için ipuçları verecek ve atlayışlarda iyi olmanıza yardımcı olacak, ancak bunu başarırsanız.

Adımlar

  1. adım 1 en azından bir split alıştırması yapın.
    En azından bir split çalışın. İyi bir sıçrama yapamayabilirsiniz ama en azından esnek olmaya çalışın. Aşağıdaki esneme hareketlerini günde iki kez yapmalısınız: Pike, straddle (sağ, sol, orta), butterfly, lunge, floor lunge, split (sağ, sol, orta), duvara karşı split, köprü, omuz ve kol esnemeleri vb. Aşırı split ve back bend yapabilmelisiniz.
  2. adım 2 kendinize güvenin.
    Kendinize güvenin. Atlayışları yapamıyor olmanız, bu konuda somurtmanız gerektiği anlamına gelmez! Kendinize olan saygınızı artırın ki daha iyi bir siz olabilesiniz.
  3. 3. adım gülümseyin ve iyi bir tutum sergileyin.
    Gülümseyin ve iyi bir tutum sergileyin. Bir amigo kızın amaçlarından biri de pozitif ve mutlu olmak, eğlenmek ve takımınız için tezahürat yapmaktır. Kalabalık sizin tutumunuzdan etkilenir ve oyuncular da öyle! Seçmeler sırasında asla kaşlarınızı çatmayın ve diğer kızlar öyle olmasa bile yüzünüzden gülümsemeyi eksik etmeyin.
  4. adım 4 i̇yi bir forma sahip olun.
    İyi bir forma sahip olun. Sizi esas olarak formunuza göre değerlendirirler çünkü zıplamalar üzerinde çalışabileceğinizi bilirler ve danslarınızda ve tezahüratlarınızda keskin olmayı unutmayın. Ne zaman pratik yaparsanız yapın, hareketleri uygularken kollarınızdaki ve bacaklarınızdaki kasları gerin. Onları hızlı ve temiz yapın.
  5. adım 5 temiz olun.
    Temiz olun. Giyinme şekliniz de kişiliğinizi gösterir. Özensiz giyinirseniz bunu ciddiye almadığınızı düşüneceklerdir, ancak temiz giyinirseniz bunu istediğinizi anlayacaklardır! Seçmeler için bir kulüp veya amigo tişörtü, dans şortu, beyaz ayak bileği çoraplı beyaz amigo ayakkabıları, fiyonklu bir at kuyruğu saç ve yanağınızda veya elinizde okulunuzun adı veya maskotu olan küçük bir dövme giyin.
  6. 6. adım gürültülü olun.
    Gürültülü olun. Sizi duymalarını sağlayın ve dikkat çekin. İnsanlar sessiz olsa bile, en gürültülü olanın siz olduğunuzdan emin olun. Gürültülü ve gururlu olmalısınız. Tezahüratları söylemeyin, yüksek sesle söyleyin. Unutmayın, seyirciler sizi bir futbol sahası öteden duymalıdır.
  7. adım 7 biraz takla atmayı bilin.
    Biraz takla atmayı bilin. Eğer hiç zıplama yapamıyorsanız, takla atmanız gerekir. Genellikle takla atmanız gerekmez, ancak ekstra puan olarak sayılabilir. Yani, geriye eğilme, takla atma, yuvarlanma, amuda kalkma ve muhtemelen ellerinizin üzerinde yürüme ve geri sıçrama yapmayı bilmelisiniz. Genellikle ortaokuldaysanız ve ters takla atabiliyorsanız, başka taklalar da atabiliyorsanız, split yapabiliyorsanız, iyi tezahürat yapabiliyorsanız ve iyi zıplayabiliyorsanız takımda bir yer edinmişsiniz demektir.
  8. adım 8 atlayışlarınız üzerinde çalışın.
    Atlayışlarınız üzerinde çalışın. Atlayışı gerçekleştiremeseniz bile en azından deneyebilirsiniz. Straddle leg lifts, squat jumps, toe raises, squat ve splits yapın. Bu hareketler harikadır çünkü gerçekten hızlı bir şekilde eğilmenize yardımcı olurlar. Trambolin üzerinde, havuzunuza atlarken veya havada daha yükseğe zıplamanıza yardımcı olması için yatak direklerini kullanarak pratik yapın. En azından dizlerinizi göğsünüze doğru çekmeniz ve kollarınızı bacaklarınızın altında yarım daire şeklinde getirmeniz dışında squat sıçraması gibi olan tuck sıçramasını yapabiliyor olun.
  9. adım 9 cesaretli olun.
    Ruh sahibi olun. Amigoluğun tüm amacı budur! Okulunuzun renklerini giyin, moral mitinglerine katılın ve okulunuzu sevin!

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Jimnastik dersleri için zamanım yok. Ne yapabilirim?
    YouTube'da öğretici videolar var. Sizi fark etmesine yardımcı olacak bir arkadaş bulun ve düşme ihtimalinize karşı güzel bir çim parçası bulun. Bir gecede yuvarlanmayı öğrenemezsiniz, bu yüzden önce esneyin ve temelleri öğrenin. Ayrıca takla atmanın önemli olacağını unutmayın (eğer çok güçlü bir takımdaysanız), ancak takımda her zaman takla atamayan bir kişi vardır. Bu yüzden çok sıkı çalıştığınız sürece endişelenmemelisiniz - güçlü bir dansçı, stunter ve enunciator olmak en önemli kısımlardır!
  • Soru
    Çoğu amigo takımının deneme yapması gerekiyor mu?
    Evet. Koçlarınız sizi bir takıma almadan önce yeteneklerinizi görmek isteyecektir.
  • Soru
    Hafif skolyozum varsa yine de amigo kız olabilir miyim?
    Evet, doktorunuz izin verirse kesinlikle mümkündür.

İpuçları

  • Denemeye katılan diğer kızlara karşı nazik olun.
  • Amuda kalkmayı, ellerinizin üzerinde yürümeyi, takla atmayı, yuvarlanmayı ve geri sıçramayı öğrenerek yuvarlanma oranı için şansınızı en üst düzeye çıkarın.
  • Rutin boyunca vücudunuzu gergin ve sıkı tutun.

Uyarılar

  • Eğer yaptığınız her şeye %1000'inizi vermeyecekseniz denemeyin.
  • Diyaframınızı kullanmamak boğaz ağrısına ve ses kaybına neden olabilir, bu da sizi gerçekten mahveder.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Ayak bileği ağırlıkları, 1 pound (sıçramalarınızı geliştirmek istiyorsanız straddle bacak kaldırma hareketleri için)
  • Dayanıklılık
  • Güç
  • Esneklik
  • Bir gözcü (yuvarlanma için)
  • Zaman (egzersiz yapmak, antrenman yapmak ve bunları yapmak için)
  • Sağlıklı gıda
  • Bir besin piramidi
  • Trambolin (isteğe bağlı)
  • İsteğe bağlı ve gerekli olan hareketler, stuntlar, atlayışlar ve yuvarlanma becerileri hakkında bilgi