Kafa Kilidinden Nasıl Kurtulunur

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kafa kilidi çok güçlü bir boyun eğme tutuşudur. Saldırganınız veya rakibiniz bir girişim başlattığında, kaçmak için azami çaba göstermelisiniz. Birkaç temel taktikle, saldırganınız sizden daha büyük olsa bile, neredeyse her zaman bir tür istifa sağlayabilirsiniz.

Adımlar

Yan Kafa Kilidinden Kaçmak

  1. adım 1 başınızı saldırgana doğru çevirin.
    Başınızı saldırganınıza doğru çevirin. Hava yolunuzun artık daralmaması için rakibinizin vücuduna doğru dönün. Bu nefes almanızı sağlayacak ve böylece baş kilidinden kaçabileceksiniz.
  2. adım 2 saldırganınızı sersemletin.
    Saldırganı sersemletin. Testislerine vurmak için saldırganınızın vücudunun ön tarafına en yakın elinizi kullanın (saldırganınız erkekse). Ayrıca dirseğinizle rakibinizin bağırsaklarına veya kaburgalarına vurmaya çalışın. Saldırganınızın bağırsaklarına ve kaburgalarına vurmak hem erkek hem de kadın saldırganlar için işe yarar.
    • Testislerine saldırmak ya da saldırgan size vurmaya çalışırsa yüzünüzü korumak için dış elinizi serbest bırakın.
    • Eğer bir ölüm kalım meselesi söz konusuysa, ısırmak tamamen masadadır ve düzgün bir şekilde ayarlanmamışsa saldırganı yaralamak için mükemmel bir yoldur.
    • Ancak, eğer sizi uygun bir şekilde boğmaya çalışıyorlarsa (dirsek eklemi yemek borunuzla dikey olarak aynı hizadaysa ve boğma kolu eli karşı pazı üzerindeyse, diğer eli kafatasınızın tabanındaysa), ısırmaya çalışmanın boynunuzu kendilerine doğru çekmeleri için onlara kolay bir şans vereceğini ve sizi bilinçsiz hale getireceğini unutmayın.
  3. adım 3 saldırganınıza ulaşın's head.
    Saldırganın kafasına doğru uzanın. Saldırganın yüzüne doğru uzanmak için dış kolunuzu kullanın. Bu bir ölüm kalım durumuysa, parmaklarınızı kullanarak gözlerini oymaya çalışın, başını geriye çekmek için elinizle veya parmaklarınızla burnunun altına uzanın ya da başını geriye çekmek için elinizle çenesinin altına uzanın. Diğer elinizi başınızı kilitleyen kol ya da elin üzerinde tutun.
    • Vücut başı takip etmelidir. Bu yüzden başlarını geriye çekmek dengelerini bozacaktır.
  4. adım 4 ayağa kalkın ve saldırın.
    Ayağa kalkın ve saldırın. Saldırganınızın başını geriye çekerken, onu daha da etkisiz hale getirmek için dik durun (sırtı kavisli olacaktır). Başını kilitleyen elini ve kolunu tutan elinizi kullanarak kaburgalarından ya da kasıklarından tekrar saldırın ve onu kendinizden uzaklaştırın.
    • Bu sizin kaçma ve kurtulma zamanınız olacaktır.

Arkadan Kafa Kilidinden Kaçmak

  1. adım 1 hava yolunuzu koruyun.
    Solunum yolunuzu koruyun. Başınızı saldırganın sizi boğduğu tarafa doğru çevirin. Bu, hava yolunuzun kesilmemesini sağlayacaktır. Ellerinizi kullanarak saldırganın kolunu tutun, parmaklarınız kolun iç tarafında, çenenizin yanında olsun.
  2. adım 2 çenenizi sıkıştırın.
    Çenenizi sıkıştırın. Omuzlarınızı kaldırın veya silkerek çenenizi vücudunuza doğru sokabileceğiniz bir alan yaratın ve parmaklarınızı kolları ile çeneniz arasındaki boşluğa sokun. Çenenizi dirseğinin kıvrımına sokmayı hedefleyin; en fazla kıpırdama alanı orada olacaktır. Dizlerinizi bükerek onun tutuşuna gömülün.
    • Bu, saldırganınızın kolunu boynunuza kilitlemesini daha zor hale getirecektir.
  3. 3. adım geri çekilin.
    Geri adım atın. Saldırganınızın sizi boğduğu tarafta, bacağını kilitlemek için ayağınızı onun ayağının arkasına doğru atın.
    • Sırtınızı geriye doğru eğmeyin. Bunun yerine sırtınızı öne doğru eğik tutun. Geriye doğru eğilirseniz, dengenizi kaybederek kendinizi savunmasız hale getirirsiniz.
    • Bacaklarınız baldır baldıra gelecek şekilde yana değil, ayaklarının arkasına doğru adım atın.
  4. adım 4 dışarı dönün ve onları aşağı atın.
    Dışarı dönün ve onları aşağı atın. Dizlerinizi bükün ve adım attığınız ayağınıza doğru 180° dönün. Elleriniz hala onun kolunda, çenenizle kolu arasında olmalıdır. Kafa kilidinden çıktıktan sonra, saldırganı yere atmak için vücudunuzu çaprazlamasına çekin.
    • Karşı ayağınızı (saldırganın bacağının arkasında kilitlenmeyen ayak) güçlü tutun, böylece rakibinizi vücudunuz boyunca yere fırlatırken çelme takabilirsiniz.
    • Saldırganınızı fırlatamıyorsanız, daha fazla kaldıraç oluşturmak için omuzlarınızı ve kalçalarınızı içe doğru çevirmeye devam edin. Sonunda bu, başınızı dışarı çekebileceğiniz kadar boşluk yaratacaktır.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Kafa kilidine girmeyi nasıl önlersiniz?
    Çenenizi saldırganın ellerine doğru eğin. Bu, kollarının nefes borunuza gelmesini önlemeye yardımcı olabilir, böylece sizi boğamazlar.
  • Soru
    Kafa kilidinden nasıl kurtulurum?
    Kaldıraç kullanın-kollarınızı ve ellerinizi aşağı doğru bir koparma hareketiyle boğma yönüne doğru gönderin. Oradan, kaldıraç oluşturmak için kalçalarınızı ve omuzlarınızı içe doğru döndürün. Üzerinde çalışmaya devam ederseniz, sonunda başınızı dışarı çekmeniz için yeterli alan açılacaktır.

Video

İpuçları

  • Çenenizi içeride tutun, böylece rakibiniz bir boğma hareketi başlatamaz.
  • Tehlikeli bir boyunduruk durumu varsa, kişiyi özel bölgelerinden veya gözlerinden yaralamaya çalışın. Tehlikede olmadığınız sürece bunu yapmayın!
  • Serbest kaldığınız an için bir kaçış planınız hazır olsun.

Uyarılar

  • Kafa kilidinden kaçmak genellikle başınıza ve boynunuza büyük miktarda yük bindirir, bu da çok tehlikeli ve acı verici olabilir. Pes etme seçeneğiniz varsa (sıradan güreş), bunu ciddi olarak düşünün.