PSA Derecelendirmesi Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Eğer eşyalarınızı Professional Sports Authenticator (PSA) tarafından derecelendirilmek üzere göndermek istiyorsanız, süreç oldukça kolaydır ve çoğunlukla online olarak gerçekleştirilir. Sopalardan madeni paralara kadar birçok farklı türde ürün gönderebilirsiniz, ancak en yaygın ürünler ticaret kartlarıdır. En yüksek değere sahip olabilmeleri için nane kondisyonunda olan eşyaları seçtiğinizden emin olun. Birkaç dakikalık zaman ve hızlı bir paketleme ile eşyalarınıza değer biçtirme yolunda ilerleyeceksiniz!

Adımlar

Forma Gitme

  1. adım 1 psa ana sayfasına gidin ve
    PSA ana sayfasına gidin ve 'Gönderimi Başlat 'a tıklayın. İnternet tarayıcınızı açın ve web sitesinin adresini yazın. Site yüklendiğinde, sayfanın üst kısmında yeşil bir 'Gönderimi Başlat' düğmesi göreceksiniz. Notlandırma gönderiminize başlamak için buna tıklayın.
    • PSA ana sayfasını https://www.psacard.com/ adresinde bulabilirsiniz.
    • Ayrıca Hizmetler sayfasına gidip 'Fiyatlandırmayı Gör ve Gönder 'e tıklayarak da gönderim formuna ulaşabilirsiniz.
  2. adım 2 hesabınıza giriş yapın veya hesabınız yoksa bir hesap oluşturun't have one yet.
    Hesabınıza giriş yapın veya henüz bir hesabınız yoksa bir hesap oluşturun. PSA için zaten bir hesap oluşturduysanız, gönderim sayfasına yönlendirilmek için oturum açın. Aksi takdirde, hesabınızı oluşturduğunuz sayfaya yönlendirilmek için 'Gönderinizi Oluşturun' seçeneğinin altındaki 'Kaydol' seçeneğine tıklayabilirsiniz.
    • Bir hesap oluşturduğunuzda, adınız, e-posta adresiniz, kullanıcı adınız, posta kodunuz ve şifreniz gibi bilgileri gireceksiniz.
    • Bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir (üyelik satın almayı seçmediğiniz sürece).
  3. 3. adım tıklayın
    'Gönderinizi Oluşturun' altında 'Başlat 'a tıklayın. Giriş yaptıktan sonra, daha önce olduğu gibi aynı 'Gönderinizi Oluşturun' seçeneğini göreceksiniz, ancak şimdi mavi bir 'Başlat' düğmesi olacak. Gönderim formu sayfasına yönlendirilmek için buna tıklayın.

Gönderinizi Doldurmak

  1. adım 1 seçenekler listesinden ürün türünüzü seçin.
    Seçenekler listesinden Öğe Türünüzü seçin. Notlandırılmak üzere gönderdiğiniz öğe türüne tıklayın, bu muhtemelen 'Normal veya Küçük Boyutlu Kartlar' olacaktır. Büyük boy kartlar, bozuk paralar veya paketler gibi başka bir şey gönderiyorsanız, bunlar için de seçenekler vardır. Doğru öğeyi seçtikten sonra 'İleri 'ye tıklayın.
    • Emin değilseniz, her etiket size ürünün boyutlarını, örneğin büyük boy kart ile jumbo kart arasındaki farkı belirtir.
  2. 2. adım seçin
    Gönderim Türü altında 'Notlandırma 'yı seçin ve kimlik doğrulamasını seçin. Kartlarınızla ne yapacaklarını bilmeleri için ne tür bir gönderim gönderdiğinizi seçin. Listenin en üstündeki 'Notlandırma' seçeneğine tıklayın ve ardından 'İmza Doğrulaması Yok' seçeneğine tıklayın. Eğer şahsen imzalanmış bir ürününüz varsa, diğer 4 seçenekten birini seçebilirsiniz.
    • İmza Doğrulama Türünü seçtikten sonra 'İleri 'ye tıklayın.
    • Farklı etiketlerin ne anlama geldiğinden emin değilseniz mavi soru işaretinin üzerine gelin.
  3. adım 3 her bir öğe için ne kadar ödeyeceğinizi belirlemek için hizmet seviyenizi seçin.
    Her bir öğe için ne kadar ödeyeceğinizi belirlemek için Hizmet Seviyenizi seçin. Bir öğeyi derecelendirilmek üzere göndermek size bir ücrete mal olacaktır, ancak aralarından seçim yapabileceğiniz farklı seçenekler vardır. Yeni başlıyorsanız, en iyisi 'Ekonomi' veya 'Normal' seçeneğini seçmektir.
    • Örneğin, Ekonomi seçeneği kart başına 20 ABD doları tutarken, Normal seçeneği kart başına 50 ABD doları tutarındadır.
    • Her farklı hizmet seviyesi, ürününüz için beyan edebileceğiniz farklı bir maksimum değere sahip olacaktır.
    • Hizmet seviyesi ne kadar yüksekse, her kart için o kadar fazla ödeme yapacaksınız, ancak aynı zamanda her kart için daha fazla beyan edebileceksiniz.
    • Bir sonraki sayfaya geçmek için 'İleri 'yi seçin.
  4. adım 4 ürününüzü tanımlayın's details under the item entry page.
    Öğe Girişi sayfası altında öğenizin ayrıntılarını açıklayın. 'Açıklama' altında öğenizin ayrıntılarını yazmaya başladığınızda, muhtemelen belirli öğenizin bilgileri açılır. Diğer şeylerin yanı sıra yıl, oyuncu, üretici veya kart numarasını da yazabilirsiniz. Öğenizi mümkün olduğunca doğru bir şekilde tanımlaması için doğru açıklamayı seçtiğinizden emin olun. Girişinizi kaydedin ve birden fazla öğe gönderiyorsanız daha fazlasını ekleyin.
    • Örneğin, 'Mel Roach 1954' yazmaya başlayabilirsiniz ve '1954 Topps 181 Mel Roach' bir beyzbol kartı etiketiyle birlikte açılır.
    • Öğe eklemeyi bitirdiğinizde 'İleri 'ye tıklayın.
  5. adım 5 nasıl yapacağınızı seçin'll pay for the transaction under
    'Kargo ve Faturalama' altında işlem için nasıl ödeme yapacağınızı seçin. Bu sayfada, gönderim adresinizi onaylayacak ve gönderim yönteminizi seçeceksiniz. Sayfanın alt kısmında, derecelendirme için nasıl ödeme yapmak istediğinize karar verin. Çek, havale veya kredi kartı ile ödeme seçeneklerinden birini seçin. Fatura bilgilerinizi girin ve Onay sayfasına yönlendirilmek için 'İleri 'ye tıklayın.
    • Gerekirse Hesap sayfanızdan adresinizde değişiklik yapabilirsiniz.
  6. adım 6 kutunuza gidecek olan onay gönderim formlarını yazdırın.
    Kutunuza gidecek olan onay gönderim formlarını yazdırın. Resmi olması için siparişinizi onaylayın. Ekranda muhtemelen resmi formların 3-4 kopyasını yazdırmanız istenecektir, böylece 1'ini imzalayıp 2'sini ürünlerinizle birlikte kutuya gönderebilirsiniz. Basılı gönderim formu önemlidir çünkü PSA'ya kutudaki her bir ürünü ve bilgilerinizi bildirir.
    • Bir kopyasını kendi kayıtlarınız için saklayın.

Eşyalarınızın Paketlenmesi ve Gönderilmesi

  1. adım 1 varsa kartlarınızı koruyucu bir kart koruyucuya koyun.
    Varsa, kartlarınızı koruyucu bir Kart Koruyucuya koyun. Ticari kartlar gönderiyorsanız, her kartın Kart Koruyucu olarak da adlandırılan esnek bir poşetle korunduğundan emin olun. Kart Koruyucunuz yoksa, PSA web sitesinden satın alabilirsiniz.
    • Kartlarınızı göndermek için çıtçıtlı kılıf kullanmaktan kaçının çünkü bunlar postada kırılabilir.
  2. adım 2 kart destenizi karton parçaları arasına yerleştirin ve lastik bantlarla sabitleyin.
    Kart destenizi karton parçalarının arasına yerleştirin ve lastik bantlarla sabitleyin. Kartlarınızı onay sayfasındaki sıraya göre üst üste koyun. Eğilmelerini önlemek için bu yığının üstüne ve altına bir parça karton koyun ve bunları birbirine sabitlemek için lastik bantlar kullanın.
    • Lastik bantların çok sıkı takılmadığından emin olun, aksi takdirde kartları da bükebilirler.
  3. adım 3 eşyanızı bir kutuya yerleştirin ve boşlukları ambalaj malzemesiyle doldurun.
    Eşyanızı bir kutuya yerleştirin ve boşlukları ambalaj malzemesiyle doldurun. Çok fazla hareket etmemesi için kartlarınızdan veya diğer öğelerinizden biraz daha büyük bir kutu bulun. Birden fazla ürün gönderiyorsanız, bunlar aynı kutuya konabilir. Ürünü korumak ve hareketini sınırlamak için kutuya balonlu naylon veya kağıt mendil gibi ambalaj malzemeleri yerleştirin.
    • Derecelendirilecek bir sopa gönderiyorsanız, bunu bir tüp kutuya koyun.
  4. adım 4 onay sayfalarınızı ürünle birlikte kutuya yerleştirin.
    Onay sayfalarınızı ürünle birlikte kutuya yerleştirin. İmzalı sayfanın yanı sıra diğer 2 onay sayfasının da kutuda olduğundan emin olun. Hangi sayfaları kutuya koymanız gerektiği konusunda kafanız karışırsa, kağıtları okuyun, size söyleyeceklerdir.
    • Çıktısını aldığınız onay sayfalarını katlamanızda veya bükmenizde bir sakınca yoktur.
  5. adım 5 koli bandı kullanarak kutunun tüm kenarlarını sabitleyin.
    Ambalaj bandı kullanarak kutunun tüm kenarlarını sabitleyin. Kutuyu ambalaj malzemesiyle doldurduktan sonra kapatın ve kenarlarını kapatmak için ambalaj bandı kullanın. Eşyanızın zarar görmemesi için kutunun açılmayacağından emin olun.
  6. adım 6 psa'ya ulaştığından emin olmak için kutunun üzerine doğru adresi yazın.
    PSA'ya ulaştığından emin olmak için kutunun üzerine doğru adresi yazın. Hangi posta hizmetini kullandığınıza bağlı olarak ürününüzü göndermek için farklı adresler vardır. Adreslerin tam listesi için https://www.psacard.com/submissions/shipguide adresini ziyaret edin ve özel ürününüz için doğru olanı seçin. İade adresinizi de eklemeyi unutmayın!
    • Kartınızı göndermek için USPS kullanıyorsanız, göndereceğiniz adres PSA, P.O. Box 6180, Newport Beach, CA 92658'dir.
    • Kartınızı FedEx Express Service aracılığıyla göndermek için kutunuzu PSA Hold for Pick up, 7000 Barranca Pkwy, Irvine, CA 92618 şeklinde etiketleyin.
    • FedEx Kara Servisi kullanıyorsanız, kutunuzu PSA, 1610 E. St Andrew Place Ste. 150, Santa Ana, CA 92705 adresine gönderin.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • PSA'nın paketinizi henüz alıp almadığını görmek istiyorsanız https://www.psacard.com/onlinesubmissioncenter/ adresini ziyaret edin.
  • Kargo seçeneğiniz zaten sigorta ile gelmiyorsa, paketinize bir şey olması ihtimaline karşı sigorta yaptırmanız en iyisidir.

Uyarılar

  • Eşyalarınızın size geri dönmesi birkaç ay sürebilir, bu nedenle onları yalnızca bir süre elinizde olmamaları sorun değilse gönderin.