Maçtan Hemen Önce Nasıl Gaza Gelebilirsiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kendinizi motive hissetmiyorsanız bir oyunda iyi performans göstermek zor olabilir. Atletik olsun ya da olmasın, herhangi bir oyundan önce gaza gelmenin birçok yolu vardır. Oyun başlamadan önce düşüncelerinizi sakin ve pozitif olmaya yönlendirerek doğru zihin durumuna girin. Sizi motive etmeye yardımcı olması için maçtan önce sizi coşturacak müzikler dinleyin. Ayrıca oyunu kazanmaya hazır olduğunuzdan emin olmak için sağlıklı beslenerek, su içerek ve iyi uyuyarak vücudunuza iyi bakmalısınız.

Adımlar

Zihniyete Girmek

  1. adım 1 nefes almak için birkaç dakika ayırın.
    Nefes almak için birkaç dakika ayırın. Oyundan önce gerginseniz, nefes almak için bir saniye ayırın. Gözlerinizi kapatarak ve nefesinize odaklanarak başlayın. Burnunuzdan nefes alırken zihninizde ikiye kadar sayın. Nefesinizi bir saniye boyunca tutun ve ardından iki saniye boyunca burnunuzdan verin. Nefesinizi bir saniye daha tutun ve tekrarlamaya devam edin.
    • Deneyebileceğiniz birçok nefes alma ve rahatlama tekniği vardır. Hatta maçtan önce meditasyon veya yoga bile yapabilirsiniz.
  2. adım 2 vücut taraması yapın.
    Vücut taraması yapın. Vücut taraması yapmak, maçtan önce gerginliğinizi atmanıza ve sakinleşmenize yardımcı olabilir. Sırt üstü uzanın ve avuç içleriniz yukarı baksın. Rahat olduğunuzdan ve gerilmediğinizden emin olun. Gözlerinizi kapatın ve ayak parmaklarınıza odaklanın. Kendinize nasıl hissettiklerini sorun. Ayak parmaklarınız soğuk mu yoksa sıcak mı? Birkaç nefes alın ve ardından ayak tabanınıza odaklanın. Yukarı doğru ilerlerken her bir vücut parçasının (ayak bileği, baldır, diz, uyluk, kalça, vb.) nasıl hissettiğini kendinize sormaya devam edin. Bu işlem yaklaşık 10 dakika sürer ve maçtan önce doğru zihniyete girmenize gerçekten yardımcı olabilir.
  3. adım 3 kendinize bunu yapabileceğinizi söyleyin.
    Kendinize bunu yapabileceğinizi söyleyin. Kendi kendinize 'O kadar uzağa koşamam' veya 'O hareketi yapamam' gibi şeyler düşünmeyin. Maçtan önce aklınızdan böyle bir düşünce geçerse, bunu beslemeyin ve maçtan önce kötü bir zihinsel duruma girmeyin. Bunun yerine, doğru zihniyete girmek için kendinize 'Golü atabilirim!' gibi olumlu mesajlar verin.
    • Kendinize şu gibi olumlamalar söyleyin: 'Hadi yapalım! Bunu yapabilirim!'
    • Diğer takıma kızmak için kendinize düşünceler söyleyin, bu onları yenmeniz için sizi motive edebilir.
  4. 4. adım kendinize ne için minnettar olduğunuzu hatırlatın.
    Kendinize ne için minnettar olduğunuzu hatırlatın. Oyun başlamadan önce ne için minnettar olduğunuzu düşünün. Bu, kişisel hayatınızdan spor veya aktivitenin kendisine kadar her şey olabilir. Bu, perspektifinizi korumanıza yardımcı olacak ve sizi sakinleştirecektir. En azından maç kötü giderse harika bir aileniz ya da başınızı sokacak bir eviniz var.
  5. adım 5 oyunu görselleştirin.
    Oyunu gözünüzde canlandırın. Oyun başlamadan önce kendinizi oynarken hayal edin. Kendinizi en iyi oyununuzda hayal etmek için tüm duyularınızı kullanın. Olan biten her şeyi, nasıl başarılı olduğunuzu ve başarılı olmanızı neyin sağladığını düşünün. Sonra en kötü oyununuzu düşünün. Oyunu kafanızda tekrar oynayın ama daha iyi bir sonuçla. Görselleştirme zihninizi rahatlatmaya ve kendinizi daha güvende hissetmenize yardımcı olabilir.

Pompalama Müziği Seçmek

  1. adım 1 oyundan hemen önce müzik çalın.
    Maçtan hemen önce müzik çalın. Maça giderken, maç için ısınırken veya maç başlamadan hemen önce biraz müzik açın. Bu sizi canlandıracak ve oyun için motive edecektir. Müzik, oyunu gözünüzde canlandırmanıza ve doğru zihniyete girmenize yardımcı olacaktır.
    • Bazı kişilerin her maç öncesi dinledikleri bir oyun öncesi şarkısı, albümü veya çalma listesi vardır.
  2. adım 2 neşeli bir müzik seçin.
    Neşeli bir müzik seçin. Dinlemek istediğiniz özel müzik sizin zevkinize bağlıdır. Ancak, dinlemeyi seçtiğiniz her şey iyimser olmalıdır. Yavaş bir balad dinliyorsanız motive olmanız zor olacaktır. Sizi doğru zihniyete soktuğu sürece pop, hip-hop, rock, elektronik veya country müzik dinleyebilirsiniz.
  3. adım 3 müziğin motive edici sözlere sahip olduğundan emin olun.
    Müziğin motive edici sözlere sahip olduğundan emin olun. Şarkı neşeli olsa bile, sözleri bir ayrılık hakkındaysa, sizi neşelendirmek için en iyi şarkı değildir. Sizi motive edecek sözlere sahip şarkıları seçin. İlham verici sözleri olan, kendinizi güvende hissetmenizi sağlayan ve savaşma isteği uyandıran müzikler seçin.
  4. adım 4 ağır bir temeli olan müzikler seçin.
    Ağır tabanlı bir müzik seçin. Derin bir ses insanlar ve hayvanlar için baskındır. Ağır tabanlı bir müzik dinlemek bize derin sesli baskın bir kişiyi hatırlatır. Maçtan önce kendinizi daha güçlü ve motive hissetmek için ağır tabanlı bir müzik dinleyin.

Vücudunuza İyi Bakın

  1. adım 1 i̇yi görünün.
    İyi görünün. İster futbol maçı yapıyor olun, ister jimnastik yarışması, dans gösterisi ya da poker oyunu, iyi göründüğünüz takdirde en iyi performansı sergileyeceksiniz. Hijyeninize dikkat ettiğinizden emin olun. Oyundan önce üniformanızı (veya kıyafetinizi) yıkayın ve kurulayın. Oyuna tıraşsız ve kirli bir üniformayla gelirseniz, bu durum oyun öncesi zihniyetinizi etkileyebilir. Eğer harika bir oyuncu gibi görünürseniz, harika bir oyuncu olduğunuza dair kendinize daha fazla güvenirsiniz.
  2. adım 2 maçtan önce sağlıklı beslenin.
    Maçtan önce sağlıklı beslenin. Maçtan önceki gece ve maç günü sağlıklı beslendiğinizden emin olmak istersiniz. Maçtan önce yulaf ezmesi veya meyveli smoothie gibi sağlıklı bir kahvaltı yapın. Spor maçı yapıyorsanız enerji kazanmanıza yardımcı olacak karbonhidratlı yiyecekler yemeye çalışın (ekmek, kraker, mısır gevreği ve makarna gibi). Yemek yerken dikkatli olun. Spor maçından önce sindirim için kendinize iki ila üç saat verdiğinizden emin olun ve aşırı yemeyin.
  3. adım 3 bol bol uyuyun.
    Bol bol uyuyun. Oyundan önce iyi bir gece uykusu almak çok önemlidir. Yarı uykuluysanız oynamak için motive olmanız zor olacaktır. Yeterince uyumak beyin zihniniz ve atletik performansınız için önemlidir. Maçtan önceki birkaç gün, gerçekten iyi dinlenmiş olacağınızdan emin olmak için normalden daha fazla uyumaya çalışın. Bu şekilde, bir gece önce sinirden dolayı uyumakta zorlansanız bile bu büyük bir sorun olmayacaktır.
  4. adım 4 oyundan önce yeterince su için.
    Maçtan önce yeterince su için. Spor maçından önce su içmek vücudunuzu hazır hale getirebilir ve herhangi bir müsabakadan önce su içmek zihniyetinize yardımcı olabilir. Bir spor maçından önce yaklaşık 12-16 ons su içmelisiniz. Oyun boyunca mümkün olduğunca su içmeye devam edin.
    • Alternatif olarak elektrolitlerinizi yerine koymak için bir sporcu içeceği içebilirsiniz.
    • Bir spor maçından önce çok fazla su içmemeye dikkat edin, aksi takdirde kramp girebilir. Kramplar koşarken hiç de iyi değildir
  5. adım 5 oyundan önce esneyin.
    Maçtan önce esneyin. Birçok kişi şuna inanır germe sakatlanmaları önlemeye yardımcı olabilir ve daha iyi performans göstermenizi sağlayabilir. Ancak diğer insanlar aynı fikirde olmayabilir. Vücudunuzu tanıyın ve maçtan önce kendinizi iyi hissetmenize neyin yardımcı olduğunu bilin. Maçtan önce esnemeyi seviyorsanız, esnemek için biraz zaman ayırın.
    • Oynadığınız oyun atletik olmasa bile, esnemek yine de sizi rahatlatmaya ve iyi bir zihniyete sahip olmanıza yardımcı olabilir.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    Sporda nasıl daha iyi olabilirim?
    Mümkün olduğunca çok pratik yapın. Antrenmanda veya oyunda yaptığınız hatalardan ders alın. Başarılı takım arkadaşlarınızın neler yaptığını izleyin ve koçunuzdan tavsiye isteyin.
  • Soru
    Ya oyun hakkında düşündüğünüzde gerçekten korkuyorsanız?
    Derin bir nefes almaya çalışın ve kendinize her şeyin yoluna gireceğini söyleyin. Biraz cesaret almak için birisine kaygınızdan da bahsedebilirsiniz. Gerçekten iyi giden bir oyun veya antrenman hakkında düşünmek de zihniyetinizi değiştirmenize yardımcı olabilir.
  • Soru
    Bu internetteki rekabetçi kart oyunları için de geçerli mi?
    Evet, bu ipuçlarından bazıları çevrimiçi kart oyunları oynamak için gaza gelmek için uygulanabilir.

İpuçları

  • Kazanacağınızı düşünün!
  • Oyundan önce çok fazla yememeye çalışın.
  • Abur cubur yemekten kaçının.