Şişman Göğüsten Nasıl Kurtulunur (Erkekler için)

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Erkeklerde genişlemiş veya yağlı göğüslerin çeşitli nedenleri ve neyse ki sorunla mücadele etmenin de birçok yolu vardır. Bazı yararlı tavsiyeler ve göğsünüzün görünümünü en aza indirmenin yolları için aşağıyı okuyun.

Adımlar

Hızlı Püf Noktaları

  1. adım 1 desenli koyu renk veya bol gömlekler giyin.
    Desenli koyu renk veya bol gömlekler giyin. Koyu renkli veya üzerinde büyük desenler olan gömlekler giymek, şişman göğüs görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir. Görünümü azaltmak için bol gömlekler de giyebilirsiniz.
  2. adım 2 kompresyon gömlekleri giyin.
    Kompresyon tişörtleri giyin. Kompresyon tişörtleri, şişman göğüs görünümünü azaltmak için mükemmel bir kısa vadeli çözümdür. Eğer anneniz, kız kardeşiniz ya da bayan arkadaşınız Spanx giydiyse, kompresyon gömleğinin prensiplerini uygulamalı olarak görmüşsünüzdür. Bu tişörtler, göğsünüzü sıkıştırarak daha ince görünmenizi sağlayan ve göğsünüzün görünümünü azaltan sıkı, spandeks benzeri bir malzemeden yapılmıştır.

Sağlığınızı Değerlendirin

  1. adım 1 yaşın oynuyor olabileceği rolü kabul edin.
    Yaşın oynuyor olabileceği rolü kabul edin. Yaş, göğsünüzün görünümünde büyük bir rol oynayabilir. Ergenlik çağındaki erkek çocuklarda ve daha yaşlı erkeklerde hormon dengesizliklerinin bir sonucu olarak geçici göğüs büyümeleri görülebilir. Bir doktora danışın ancak sorunun muhtemelen kendiliğinden çözüleceğinin farkında olun.
  2. adım 2 doktorunuza danışın.
    Doktorunuza danışın. Şişman göğüs görünümünü azaltmak için atılacak en iyi ilk adım doktorunuza danışmaktır. Genişlemiş bir göğüs, erkeklerde ciddi sağlık sorunlarının bir işareti olabileceği gibi, sadece küçük sağlık sorunlarının bir işareti de olabilir. Çeşitli testler gerekebileceğinden, yalnızca doktorunuz kesin olarak bilebilir.
  3. adım 3 nedeni belirleyin.
    Nedeni belirleyin. Göğsünüzün görünümünü azaltmanın anahtarı, neden genişlediğini bulmaktır. Bu, temel nedeni ortadan kaldırarak sorunu çözmenize olanak sağlayacaktır. Erkeklerde göğüs büyümesinin bir dizi yaygın nedeni vardır:
    • Kilo önemli bir faktördür. Aşırı kiloluysanız, muhtemelen göğsünüzde bir miktar yağ kazanacak ve göğüs görünümü vereceksiniz. Bu durum kilo verme ve egzersiz ile düzeltilebilir.
    • İlaçlar muhtemelen bir rol oynayabilir. Erkeklerin göğüs çevresinde yağ birikmesine neden olabilecek çeşitli ilaçlar ve ilaçlar vardır. Bunlar arasında steroidler, bazı yasadışı ilaçlar ve hatta bazı antidepresanlar bulunmaktadır.
    • Jinekomasti dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Bu, göğüste olağandışı bir büyümedir ve genellikle kiloya kıyasla orantısız derecede büyük olarak tanımlanabilir. Marihuana kullanımı, hormon değişiklikleri, karaciğer veya böbrek sorunları, kanser veya diğer durumlardan kaynaklanabilir. Sorununuzun bu olabileceğinden endişe ediyorsanız, bu durumların birçoğu çok ciddi olabileceğinden lütfen bir doktora danışın.
  4. 4. adım ameliyatı düşünün.
    Ameliyatı düşünün. Bu makaledeki bilgilere başvurduktan sonra, göğsünüzü küçültme konusunda hala şansınız yoksa veya etkili bir kısa vadeli çözüme ihtiyacınız varsa, plastik cerrahiyi düşünebilirsiniz. Ancak yine de altta yatan nedeni tedavi etmeniz gerekecektir ve ameliyat muhtemelen pahalı olacaktır.
  5. adım 5 diyetinizi göz önünde bulundurun.
    Diyetinizi göz önünde bulundurun. Bira gibi bazı yiyecek türleri göğsünüzde ve gövdenizde orantısız kilo almanıza neden olabilir. Sağlıksız beslenmek de su tutulmasına ve yağ birikmesine neden olabilir. Ne yediğinize ciddi bir şekilde bakın ve sağlıklı bir diyete geçmek için aşağıdaki ipuçlarını göz önünde bulundurun.

Kilo Vermek İçin Egzersiz Yapın

  1. adım 1 genel kilo vermeye odaklanın.
    Genel kilo vermeye odaklanın. Yağ hedeflemek için nokta antrenmanı fikri bir efsanedir. Vücudunuzun sadece tek bir bölgesinde yağ kaybedemezsiniz. Sorununuzun kaynağının kilo veya yağ birikimi olduğuna karar verirseniz, göğsünüzü küçültmek için genel olarak kilo verdiğinizden emin olmanız gerekecektir.
  2. adım 2 kalorilerinize dikkat edin...
    Kalorilerinize dikkat edin. Kilo vermenin asıl püf noktası, aldığınızdan daha fazla kalori yakmaktır. Bu, her bir kaloriyi saymanız gerekmediği, sadece sağlıklı yiyeceklerden sağlıklı porsiyonlar yemeniz ve bol bol egzersiz yapmanız gerektiği anlamına gelir. Hem tok olabilir hem de kilo verebilirsiniz! Kendinizi aktif tutmak ve vücudunuzu zorlamak için aşağıdaki egzersiz tekniklerinden bazılarını kullanın. Kalori açığı ne kadar büyük olursa, o kadar fazla kilo verirsiniz.
  3. adım 3 merdiven çıkın.
    Merdiven çıkın. Gerçek merdivenlerden çıkabilir veya bir spor salonundaki merdiven makinesini kullanabilirsiniz. Bir spor salonunda önceden ayarlanmış bir program kullanabilirsiniz, ancak evde kendi başınıza merdiven çıkıyorsanız, en az on dakika boyunca sürekli olarak yukarı ve aşağı gittiğinizden emin olun. Nefes nefese kalmalısınız.
  4. adım 4 i̇p atlayın...
    İp atlayın. İp atlamak, kalp atış hızınızı yükseltmenin ve kalori yakmaya başlamanın ucuz ve etkili bir yoludur. İnternette kolayca bulabileceğiniz veya bir eğitmen tarafından koçluk yapılan pek çok rutin vardır, ancak sadece temel bilgiler bile kilo verme yolunda ilerlemeniz için yeterlidir.
  5. adım 5 zıplama hareketleri yapın...
    Zıplama krikoları yapın. Bu klasik askeri ve spor salonu egzersizi, kalp atış hızınızı yükseltmek ve kalori yakmak için harikadır. Karmaşık olması gerekmez, herhangi bir ekipmana ihtiyaç duymaz ve evde yapılabilir. Bu da onları bütçesi kısıtlı olanlar için ideal kılar.
  6. adım 6 yürüyün...
    Yürüyüş ya da koşu. Koşu yapmak bazı insanlar için dizleri çok zorlasa da, yürüyüş, araştırmaların zaman içinde kilonuzu korumaya veya azaltmaya yardımcı olabileceğini gösterdiği erişilebilir bir egzersizdir.
  7. adım 7 yüzün
    Yüzün. Yüzme mükemmel ve eğlenceli bir egzersizdir. Yüzme, eklem sorunları olan veya aşırı kilolu kişilere yardımcı olmasıyla bilinir, çünkü kemiklerin yükünü azaltırken kalp atış hızını yükseltmek ve size egzersiz yaptırmak için yeterli direnç sağlar. Bir havuzda veya yakındaki su kütlelerinde yüzün, ancak her yer için uygun güvenlik önlemlerini aldığınızdan emin olun.
  8. adım 8 bisiklet
    Bisiklet. Bisiklete binmek, egzersiz yapmanın erişilebilir ve etkili bir yoludur. Kendinizi yokuş yukarı itmek veya aşırı derecede zorlamak zorunda değilsiniz; sadece temel teknikler kilo vermenize yardımcı olabilir. Dışarıda bisiklet sürebilir veya sabit bir bisiklet alıp evde kalabilirsiniz.
  9. adım 9 aralıklı antrenman kullanın.
    Aralıklı antrenman kullanın. Aralıklı antrenman, kısa süreli yüksek yoğunluklu fiziksel egzersizleri kısa süreli normal egzersiz veya dinlenme ile birleştirerek yapılır. Bu, koşu, yüzme, bisiklet veya belirli güç egzersizleri gibi yoğun olma fırsatı olan herhangi bir egzersize uygulanabilir.

Sağlıklı Beslenin

  1. adım 1 diyetinizi dengeleyin.
    Diyetinizi dengeleyin. Aldığınız kalorileri en aza indirirken tok kalmanın önemli bir parçası da sağlıklı ve dengeli beslenmektir. Meyve, sebze ve sağlıklı tam tahılları en üst düzeye çıkarırken, mümkün olan en az miktarda sağlıksız yağ ve şeker tüketin.
    • Cips ('sağlıklı' olanlardan bile), soda, şekerleme, beyaz ekmek, domuz kabuğu, kızarmış yiyecekler, hidrojenize yağlar, sahte şekerden (ve gerçek şekerden!) kaçının. Poptarts ve ızgara peynir gibi yiyecekleri hayal edin... ve sonra bu tür şeyleri yemeyin.
    • Çavdar ekmeği, kinoa, lahana, turunçgiller, brokoli, somon, fındık, sarımsak ve ıspanak yemeye çalışın. Sağlıklı yiyecekler tatsız tofu kareleri olmak zorunda değildir: burada listelenen tüm yiyecekler, onlarla ne pişirirseniz onun tadına sahip olma eğilimindedir, bu yüzden baharatınızı alın!
  2. adım 2 porsiyonlarınıza dikkat edin.
    Porsiyonlarınıza dikkat edin. Sağlıklı porsiyonlarda yemek yediğinizden emin olmak isteyeceksiniz. Mideniz bir kerede çok fazla yemek yemeye alışabilir, bu nedenle sağlıklı miktarlarda yiyeceğe yeniden alışması biraz zaman alabilir. Yemek tabağınızı Şükran Günü'ndeymiş gibi doldurmayı değil, bunun yerine mütevazı porsiyonlar almayı unutmayın.
  3. adım 3 bol bol su için.
    Bol bol su için. Gerçekten çok su için. Yetişkinlerin her gün sekiz adet 8 oz bardak su içmesi önerilir. Elbette bunu birçok farklı sıvı türüne (meyve suyu, çorba vb.) bölebilirsiniz, ancak aldığınız sıvıların sağlıklı sıvılar olduğundan emin olun ve mümkünse sade su için.
  4. adım 4 sık sık yiyin.
    Sık sık yiyin. Küçük öğünleri daha sık yemek, günde bir veya iki kez büyük öğünler yemekten çok daha sağlıklıdır. Bu sizi tok tutacak veya en azından daha az acıktıracak, ancak metabolizmanızı çok daha az zorlayacaktır.
    • Örnek olarak sabah 7'de kahvaltıda küçük bir kase yulaf ezmesi, 9'da bir avuç fındık, 11'de bir portakal, öğlen 1'de tam buğday ekmeği üzerinde marul ve soğanlı ton balıklı sandviç, öğlen 3'te birkaç parça havuç ve brokoli ve akşam 5'te peynir ve salam dilimleri ile çavdar ekmeği yiyebilirsiniz. İsterseniz bir tatlı elma püresi ile bitirin.
    • Uyuyacağınız zamana çok yakın yemek yemekten kaçınmak daha iyidir. Uyuduğunuzda metabolizmanız yavaşlar ve az önce yediğiniz yiyecekleri yakmak yerine daha fazlasını depolanmış yağa dönüştürür.
  5. adım 5 tuz alımınıza dikkat edin.
    Tuz alımınıza dikkat edin. Tuz, insan beslenmesinin gerekli bir bileşeni olsa da, dikkatli bir şekilde ölçülü olarak yenmelidir. Tuz kan basıncını yükseltebilir ve sağlık üzerinde başka olumsuz etkileri olabilir, ancak aynı zamanda daha fazla su tutmanıza da neden olur (şişkin, yağlı bir görünüm verir). Kaçınılması gereken yiyecekler şunlardır:
    • Kızartmalar, cipsler, domuz kabukları ve tuzlu patlamış mısır.
    • Salamura ürünler ve peynir. Her ikisi de yapılırken tuzlu suya batırılır, bu da yüksek tuz içeriğine neden olur.
    • Kürlenmiş etler, salam ve pastırma. Evet, pastırma. Üzgünüm.
    • Kutulanmış veya konserve et suyu veya bulyon.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    Koşu yerine yürümeye başlarsam ne kadar yürümeliyim?
    Günde bir saat hızlı tempoda her türlü kardiyo egzersizini yapın. Kaloriyi azaltın ve daha fit bir yaşamın tadını çıkarın.
  • Soru
    Her gün 6 tur merdiven çıkarsam, göğüs yağlarımı kaybetmem ne kadar zaman alır?
    Diyet yapmak göbek yağlarını daha hızlı kaybetmeye yardımcı olacaktır, ayrıca mekik ve crunch gibi mide yoğun egzersizler bu bölgelerde daha fazla yağ yakmaya yardımcı olacaktır.
  • Soru
    Bu kadar çok yemeyi nasıl bırakabilirim?
    Öğünlerinizi ve porsiyonlarınızı planlayın. Mümkünse, yemek ve atıştırmalık porsiyonlarını önceden hazırlayın, böylece kendinizi acıkmış veya aç hissettiğinizde 'yığma' seçeneğiniz olmaz. Buzdolabınızdaki ve dolaplarınızdaki cazip sağlıksız yiyecekleri daha iyi seçeneklerle değiştirin: etrafınızda abur cubur yoksa, onları yeme olasılığınız da azalır.

İpuçları

  • Arkadaşlarınızla öğle yemeği yemekten vazgeçmeye hazır olun, özellikle de öğle yemeği alışkanlığınız sağlıksız restoranlara gitmekse.
  • Yağ kaybetmek için pahalı haplar almayın. Bu para israfıdır. Onlar olmadan da yapabilirsiniz.
  • Patates ve beyaz pirinci kahverengi pirinçle değiştirin.

Uyarılar

  • Göğsünüzü asla ACE bandajlarıyla bağlamayın - bu yöntem cilt tahrişine, kaburgaların kırılmasına ve/veya boğulmaya neden olabilir. Riske atmayın.
  • Herhangi bir diyet veya egzersiz planına başlamadan önce bir doktora danışın.
  • Jinekomastiye neden olduğu için reçeteli bir ilacı almayı bırakmayın. Doktorunuzla konuşun ve alternatif seçenekleri tartışın ve istenmeyen yan etkileri olmayan bir rejim aramak için doktorunuzla birlikte çalışın.