Bilardo Masasından Nasıl Kurtulunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

O eski bilardo masası, değerinden biraz daha fazla yer kaplıyor ve bilardoya veda etmenin zamanı geldi. Neyse ki, ondan kurtulmak için pek çok seçeneğiniz var. İster bağışlayın, ister rehin verin ya da çöpe atın, her zaman istediğiniz bar arabasına ya da gözünüze kestirdiğiniz yeni pelüş kanepeye yer açmak için onu evinizden çıkarmak için birçok fikir vereceğiz. Ayrıca kolay sökülmesi için nasıl söküleceğini de göstereceğiz.

Bilmeniz Gerekenler

  • Bilardo masasını bir hayır kurumuna ya da Goodwill veya The Salvation Army gibi genellikle nezaketen teslim alma hizmeti sunan bir ikinci el satış mağazasına bağışlayın.
  • Bilardo masasını Craigslist veya eBay üzerinden yerel bir alıcıya satarak yatırımınızdan bir miktar getiri elde edin veya yer açmak için verin.
  • Şehrinizin büyük eşya toplama programını kontrol edin ve bilardo masasını atık yönetimi için kaldırıma bırakın ya da birkaç arkadaşınızın yardımıyla çöplüğe götürün.

Adımlar

Bilardo Masasından Kurtulmanın Yolları

  1. adım 1 bilardo masasını bir hayır kurumuna bağışlayın's in decent condition.
    Bilardo masası iyi durumdaysa bir hayır kurumuna bağışlayın. The Salvation Army veya Vietnam Veterans of America gibi ulusal hayır kurumları, çok yıpranmamış olduğu sürece her türlü ikinci el mobilyayı memnuniyetle kabul etmektedir. Dahası, genellikle 48 saat içinde nezaketen bir teslim alma planlamanıza izin verirler, böylece işin büyük kısmı sizin için yapılır. Sadece bu da değil, genellikle vergi makbuzu da veriyorlar, böylece bağışı vergilerinizden düşebiliyorsunuz.
    • Ayrıca yerel kâr amacı gütmeyen kuruluşları veya mobilya bağış depoları, huzurevleri veya toplum merkezleri gibi diğer iyi amaçları arayarak isteyip istemediklerini öğrenebilirsiniz. Teslim almayı teklif etmeyebilirler, ancak bilardo masanızı yeniden eve götürmek ve topluma vermek için iyi bir yoldur.
  2. adım 2 hızlı para kazanmak için bilardo masasını craigslist veya ebay'de satın.
    Hızlı para kazanmak için bilardo masasını Craigslist veya eBay'de satın. Cebinize biraz para koymak istiyorsanız (kelime oyunu), bilardo masanızı Craigslist'te satmak veya eBay, Facebook Marketplace veya başka bir açık artırma sitesinde listelemek para kazanmak için harika bir yoldur. Alıcıların iyi bir anlaşma olduğunu anlaması için bol miktarda fotoğraf ve durumuyla ilgili kapsamlı bir açıklama sağladığınızdan emin olun.
    • Kullanılmış bilardo masaları, durumlarına bağlı olarak birkaç bin dolara veya antika ya da tasarımcıysa daha fazlasına satılabilir. Sizinkini nasıl fiyatlandıracağınıza dair bir fikir edinmek için benzer bilardo masaları için bu sitelere göz atın.
    • Ayrıca, yalnızca yerel satış ve teslim alma için olduğunu belirttiğinizden emin olun. Eski bir bilardo masasını ülkenin bir ucundan diğer ucuna göndermek, değerinden daha fazla sorun yaratabilir.
  3. adım 3 bilardo masasını internet üzerinden veya bir arkadaşınıza verin.
    Bilardo masasını internet üzerinden ya da bir arkadaşınıza verin. Masayı aceleyle taşımanız gerekiyorsa ve paraya pek önem vermiyorsanız ya da satmak için yeterince iyi durumda değilse, ücretsiz olarak vermeyi düşünün. Hiçbir ücret ödemeden Craigslist veya Facebook Marketplace'te listeleyin ya da arkadaşlarınızı, ailenizi ve iş arkadaşlarınızı arayarak ağınızdaki herhangi birinin alıp almayacağını öğrenin. Ya da Freecycle.org gibi komşuların kullanılmayan eşyaları takas ettiği yerel bir takas sitesinde listeleyin.
    • İşyerinize ya da şehir çevresine el ilanları asarak bu tatlı anlaşmanın reklamını yapın ve erişim alanınızı genişletin.
  4. 4. adım bilardo masasını çöpe atın ya da bir kaldırma hizmeti tarafından alınmasını sağlayın.
    Bilardo masasını çöpe atın ya da bir taşıma hizmeti tarafından alınmasını sağlayın. Bilardo masanız eskidiği için daha kötüyse, onu çöpe atmanın zamanı gelmiş olabilir. Şunları yapabilirsiniz bilardo masanızı sökün ve çöplüğe kendiniz götürün. Ya da çoğu şehirde, atık servisinin daha büyük mobilya parçalarını taşıdığı büyük eşya toplama günleri vardır. Bu günlerin takvimini almak için yerel yönetiminizin web sitesini kontrol edin veya belediye atık yönetimini arayın.
    • Ya da profesyonel, özel bir büyük eşya kaldırma hizmeti kiralayarak birinin gelip masayı sizin için almasını sağlayabilirsiniz. Ancak bu hizmetin maliyeti 275-400 dolar veya daha fazla olabilir.
    • Daha çevre dostu bir yol izlemek isterseniz, bazı geri dönüşüm tesisleri bilardo masalarını da kabul edebilir.
  5. adım 5 bilardo masanızı yeni bir şey yapmak için yeniden kullanın veya dönüştürün.
    Yeni bir şey yapmak için bilardo masanızı yeniden kullanın veya dönüştürün. Yeşil keçenin hemen altında genellikle bir arduvaz levha saklanır ve bu da ileri dönüşüm için birçok olanak sunar. Arduvaz levhayı kendin yap tezgahı ya da çalışma tezgahı için sağlam bir yüzey yapmak için kullanın. Ya da keçeyi kaldırıp korkuluğu sökerek şık bir endüstriyel bar veya mantıklı ve görkemli bir orta sehpa yapabilirsiniz.
    • Masadaki ahşabı dolap ya da daha küçük masalar yapmak gibi diğer kendin yap projelerinde de kullanabilirsiniz.
    • Masa tamamen tost olmadıysa, şunları yapabilirsiniz yeniden hissettim ve ahşabı cilalayarak yenileyin, evinizde yeni bir hayat verin (veya yeniden satışta ekstra para kazanın).

Bilardo Masasını Sökme

  1. adım 1 cep ağlarını bir zımba sökücü ile çıkarın.
    Cep ağlarını bir zımba sökücü ile çıkarın. Çoğu bilardo masasında, cepler masanın altındaki sağlam zımbalarla yerinde tutulur. Koruyucu gözlük takın (düşen zımbalardan korunmak için), sırt üstü uzanın ve ağır hizmet tipi bir zımba sökücü veya düz uçlu bir tornavida ile zımbaları çıkarın.
    • Zımbaları bir karton kutuya koyun ve çöpe atın. Masayı daha sonra yeniden monte etmeyi planlıyorsanız, yine de yeniden zımbalamanız gerekecektir.
  2. adım 2 rayları sökün ve çıkarın.
    Rayları sökün ve çıkarın. Rayların alt tarafındaki cıvataları gevşetmek ve çıkarmak için bir lokma anahtar kullanın ve bunları etiketli bir plastik torbada saklayın. Ardından, rayları masadan kaydırın ve güvende tutmak için eski bir battaniyeye veya başka bir yastıklı malzemeye sarın. Cep kapları gibi diğer gevşek parçaları da çıkarmanız gerekebilir.
    • Masayı çöpe atmak için söküyorsanız, hiçbir şeyi sarmaya gerek yoktur. Aksi takdirde, masanın parçalarını korumak için dikkatlice çalışın ve her şeyi düzenli tutun.
  3. adım 3 masayı çıkarın's felt with a staple remover.
    Masanın keçesini bir zımba sökücü ile çıkarın. Bilardo masasının keçesi genellikle rayların altına zımbalanır. Bu durumda, zımbaları çıkarmak için bir zımba sökücü veya düz uçlu bir tornavida kullanın, ardından keçeyi katlayın ve bir kenara koyun. Keçe yapıştırılmışsa, kenarlarından hafifçe kaldırın, gerilmesini önlemek için yukarı veya öne değil geriye doğru çekin. Ancak keçe özellikle yıpranmışsa, onu sökmekten çekinmeyin ve masayı yeniden eritin daha sonra.
  4. adım 4 arduvaz levhaları masa üstünden çıkarın.
    Kayrak levhaları masa üstünden çıkarın. Kayrak levhaları masanın tabanından sökmek için bir elektrikli matkap kullanın. Teker teker çalışın, her seferinde bir levhayı serbest bırakın ve vidaları etiketli plastik torbalarda saklayın. Ardından, 4-5 yetenekli arkadaşınızdan yardım alarak levhaları kaldırın ve yere, eski bir battaniyenin ya da sarmak için başka bir dolgu malzemesinin üzerine yerleştirin. Bu arduvaz parçalarının her birinin 250 pound (110 kg), hatta tek bir parça ise 800 lb (360 kg) ağırlığında olabileceği konusunda uyarılmalıdır, bu nedenle dikkatli çalışın ve kendinizi fazla zorlamayın.
    • Arduvaz ağır olmakla birlikte son derece kırılgandır ve düşürüldüğünde muhtemelen çatlayacaktır. Kaldırmanıza ve taşımanıza yardımcı olacak yeterli sayıda eliniz olduğundan emin olun.
  5. adım 5 masanın iskeletini sökün.
    Masanın çerçevesini sökün. Şimdi geriye sadece masanın çerçevesi ve ayakları kaldı. Masayı ters çevirin ve ayakları çıkarın - vidalar veya cıvatalarla sabitlenmiş olabilirler, bu nedenle bunları çıkarmak için bir tornavida veya lokma anahtar kullanın, her zaman olduğu gibi donanımları etiketli bir plastik torbada saklayın. Bacakları eski bir battaniyeye ya da balonlu naylonlara sarın. bilardo masasını yeni bir yere taşımak.
    • Zamanı geldiğinde, bilardo masasını söktüğünüz sıranın tersine göre yeniden inşa edin - bacakları ve çerçeveyi tekrar bir araya getirin, arduvazları yerleştirin, keçeyi zımbalayın, ardından rayları ve cepleri ekleyin.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları