Cırcır Böceklerinin Evinizin Dışında veya İçinde Cıvıldamasını Nasıl Durdurabilirsiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Uzun ve telaşlı bir günün ardından, sıcacık yatağınıza girip başınızı yumuşak bir yastığa koymaktan ve gözlerinizi kapatmaktan daha iyi bir şey yoktur... cıvıl cıvıl. Cırcır böcekleri geri döndü ve çok gürültülüler. Gerçekten çok gürültülü. Endişelenmeyin - ister evinizin içinden ister dışından gelsin, geceleri cırcır böceği gürültüsünden kurtulmanın 13 etkili yolu var. Bu ipuçlarını uyguladığınızda, harika bir gece uykusunun ardından sabah sadece kuş cıvıltıları duyacaksınız.

Adımlar

Cırcır böceklerini tuzağa düşürün.

  1. cırcır böceği tuzakları, suçlularınızı yakalamak için etkili bir çözümdür.
    Cırcır böceği tuzakları, suçlularınızı yakalamak için etkili bir çözümdür. Alüminyum bir soda kutusunu sadece birkaç damla kalana kadar boşaltarak evde kendi cırcır böceği tuzaklarınızı yapın. Kutuyu cırcır böceklerinin saklandığını düşündüğünüz alana yan yatırın ve gece boyunca sürünerek gelmelerini bekleyin.
    • Cırcır böcekleri sodanın kokusunu alarak onları kutunun içine çekebilir. İçeri girdiklerinde çıkışı göremeyecek ve içeride hapsolacaklardır.
    • Evinizin içinde veya çevresinde cırcır böceklerinin saklanabileceğini düşündüğünüz alanlara tuzaklar kurun. Bazı fikirler arasında banyolar, garajlar ve mutfaklar sayılabilir.
    • Cırcır böceği tuzakları hızla dolabilir, bu nedenle sık sık kontrol ettiğinizden ve cırcır böceklerini serbest bıraktığınızdan veya gerekirse imha ettiğinizden emin olun.

Sirke spreyi yapın.

  1. sirke cırcır böcekleri için öldürücüdür.
    Sirke cırcır böcekleri için ölümcüldür. Haşere durumunuzla başa çıkmanın en insancıl yolu bu olmasa da, sirkenin içindeki asetik asit cırcır böceklerini kurutur ve dakikalar içinde öldürür. Bir sprey şişesine bir miktar damıtılmış sirke dökün ve cırcır böceklerinin geri gelmesini önlemek için evinizin etrafına veya keşfettiğiniz belirli noktalara iyice püskürtün.
    • Sirke solüsyonunuzu garaj veya evin çevresi gibi sorunlu bölgelere, cırcır böceği sorununuz çözülene kadar günde bir kez püskürtün.

Uçucu yağlar püskürtün.

  1. cırcır böcekleri nane ve lavanta esansiyel yağlarından nefret eder.
    Cırcır böcekleri nane ve lavanta esansiyel yağlarından nefret eder. Bir sprey şişesine 1 ölçek lavanta veya nane yağı ile 10 ölçek su doldurun ve evinizin giriş noktalarının etrafına püskürtün. Nane yağı, böcekleri öldürmek ve geri dönmelerini engellemek için bir böcek ilacı gibi çalışan mentol içerir. Lavanta, bir başka olağanüstü doğal böcek ilacı olan linalool içerir.
    • Daha fazla böcekle mücadele gücü için suyu eşit miktarda cadı fındığı veya ispirto ile de değiştirebilirsiniz.

Bahçenizi temizleyin.

  1. çimlerinizi biçin ve evinizin etrafındaki yaprak veya odun yığınlarını kaldırın.
    Çimlerinizi biçin ve evinizin etrafındaki yaprak veya odun yığınlarını kaldırın. Cırcır böcekleri uzun otlarda, yaprak yığınlarında ve odun yığınlarında yaşamayı sever. Cırcır böceği sorununuzu çözme konusunda ciddiyseniz, cırcır böceklerini göndermek için çimlerinizi kısa tutun ve dışarıda biriken kalıntıları temizleyin.
    • Odun yığınları iyidir. İstenmeyen gürültü kirliliğini önlemek için bunları evinizden uzakta sakladığınızdan emin olun.
      çimlerinizi biçin ve evinizin etrafındaki yaprak veya odun yığınlarını kaldırın.

Işıklarınızı kapatın.

  1. i̇nsanlar gibi cırcır böcekleri de ambiyansı sever, bu nedenle dış ışıklarınızı kapatın.
    İnsanlar gibi cırcır böcekleri de ambiyansı sever, bu nedenle dış ışıklarınızı kapatın. Cırcır böcekleri gece yaşamasına rağmen, sıcaktan hoşlandıkları için potansiyel bir ısı kaynağı olarak ışığa ilgi duyarlar. Garajın üzerinde sel ışıkları veya bir fener gibi herhangi bir dış mekan aydınlatmanız varsa, geceleri bunları kapatmak sizi uyutmayan cırcır böceklerini durdurmak için aradığınız çözüm olabilir.
    • Evinizin içindeki ışık da cırcır böceklerini çekiyor olabilir, bu nedenle huzurlu bir uyku için yatmadan önce tüm iç mekan ışıklarınızı kapattığınızdan emin olun.

Çatlakları ve yarıkları doldurun.

  1. delikleri macun veya çelik yünü ile yamayın.
    Delikleri macun veya çelik yünü ile yamayın. Evler zamanla çürür, bu nedenle oluşmuş birkaç çatlak ve deliğin farkında olabilirsiniz. Evinizin içini dışarıya bağlayan tüm giriş noktaları silikon kalafat tabancası ile doldurulmalı veya bakır ya da çelik yünü ile doldurulmalıdır.
    • Açık alanlarınızı nasıl yamamaya karar verirseniz verin, çoğu malzeme yerel nalburunuzdan kolayca satın alınabilir.

Cırcırböceği yiyen avcıları tanıtın.

  1. kuşlar ve sincaplar gibi hayvanların sizin için zor işleri yapmasını sağlayın.
    Kuşlar ve sincaplar gibi hayvanların sizin için zor işleri yapmasını sağlayın. Kuşlar, sincaplar ve hatta kediler cırcır böceklerini lezzetli bir atıştırmalık olarak görür. Bu dost canlısı yırtıcıları size bir iyilik yapmaya teşvik etmek için bahçenize kuş yemliği gibi bir yaban hayatı yiyecek istasyonu kurun.
    • Örümcekler bazıları için haşere olarak kabul edilse de, mükemmel cırcır böceği avcılarıdır!

Bir nem giderici deneyin.

  1. cırcır böcekleri nemli yerlere çekilir.
    Cırcır böcekleri nemli yerlere çekilir. Bodrum veya garaj gibi nemli alanlara bir nem giderici yerleştirmek, cırcır böceklerinin evinizde kamp kurma olasılığını azaltacaktır. Nem olmadan, cırcır böcekleri gönüllü olarak yaşam alanınız olmayan daha uygun bir ortama taşınacaktır.
    • Nem gidericiler evinizdeki küfü azaltmak için de harikadır!

Evinizi 82°F'nin (27°C) altında tutun.

  1. cırcır böcekleri şu durumlarda cıvıldamayı bırakır're cold.
    Cırcır böcekleri üşüdüklerinde cıvıldamayı keserler. Sıcak bir iklimde yaşıyorsanız ve bazı sinir bozucu cırcır böceklerinin evinize gizlice girdiğinden şüpheleniyorsanız, içerideki sıcaklığı 82 Fahrenheit (27 santigrat derece) altında tutarak proaktif olun. Cırcır böceklerini başka yerlere göndermek için geceleri klimanızı açın.
    • Evinizin dışındaki sıcaklığı kontrol etmek neredeyse imkansızdır, bu nedenle bu çözüm yalnızca iç mekan cırcır böceği sorunları için işe yarayacaktır.

Ses geçirmez perdeleri deneyin.

  1. eğer kulak tıkacı't cutting it, soundproof curtains can help.
    Kulak tıkaçları işe yaramıyorsa, ses geçirmez perdeler yardımcı olabilir. Dolabınızın yatak odanızdan ne kadar daha sessiz olduğunu fark etmişsinizdir. Bunun nedeni dolabınızdaki giysilerin gürültüyü azaltmasıdır. Ses geçirmez perdeler de benzer şekilde sesin alanınızda yankılanma süresini en aza indirerek çalışır. Huzurlu bir uyku için normal pencere perdelerinizi sesi boğmak üzere tasarlanmış perdelerle değiştirin.
    • Ses geçirmez perdeler genellikle ağır, kalın malzemeden yapılır, bu nedenle geçiş yapmadan önce perde çubuklarınızın sağlam olduğundan emin olun.

Kulak tıkacı kullanın.

  1. kulak tıkaçları, az çaba veya masrafla gürültüyü engellemenin mükemmel bir yoludur.
    Kulak tıkaçları, az çaba veya masrafla gürültüyü engellemenin mükemmel bir yoludur. Cırcır böcekleri şaşırtıcı bir şekilde 100 desibel cıvıldayabilir! Bağlam açısından, çoğu endüstriyel gürültü 95 desibel veya daha düşüktür. Kulak tıkaçları en az 10-15 desibel değerinde ses azaltma sağlar, böylece ses maruziyetini önerilen 85 desibele düşürdüğünüzde rahatlayabilirsiniz.
    • Çok boyutlu köpük kulak tıkaçları ve kulaklıklar gibi sesleri engellemek için tasarlanmış birçok kulak tıkacı türü vardır. Sizin için en uygun olanı bulmak için farklı çeşitlerle denemeler yapın ve cırcır böceklerini sonsuza dek engelleyin!

Bir beyaz gürültü makinesi deneyin.

  1. cıvıltıyı huzurlu bir parazitle değiştirin.
    Cıvıltıyı huzurlu bir parazitle değiştirin. Kulak tıkacı size göre değilse, beyaz gürültü makineleri dışarıdaki cıvıltıyı maskelemek için etkili ve rahatlatıcı bir yoldur. Beyaz gürültü makineleri benzersizdir çünkü kulak tarafından algılanabilen ses spektrumundaki tüm frekansları eşit ölçüde içeren bir gürültü üretirler. Bu makineler beyninizi etrafınızdaki rahatsız edici seslerden uzaklaştırmak için harika çalışır, böylece kısa sürede huzur içinde uyursunuz.
    • Hem beyaz sesler hem de yağmur veya sahildeki dalgalar gibi eğlenceli uyku sesleri sunan çok amaçlı bir ses makinesini deneyin.

Bir yok edici kiralayın.

  1. her şey başarısız olursa, bir yok edici tutmanın zamanı gelmiş olabilir.
    Her şey başarısız olursa, bir yok edici tutmanın zamanı gelmiş olabilir. Yok ediciler, bölgenizdeki cırcır böceklerini öldüren ve uzaklaştıran bir çeşit böcek ilacı püskürtürler. Bir yok edici kiralamak maliyetli olabilir, ancak çaresizseniz cırcır böceklerini tamamen ortadan kaldırmanın kesin bir yoludur.
    • Çoğu yok edici geleneksel böcek ilaçları kullanırken, bazıları evlerinin etrafına kimyasal püskürtmekten çekinen insanlar için mükemmel olan toksik olmayan yöntemlerde uzmanlaşmıştır.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları