Super Bowl Biletleri Nasıl Alınır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Super Bowl sporun en heyecan verici maçlarından biridir, ancak maçı şahsen izlemek için bilet bulmak şaşırtıcı derecede zor olabilir! Biletlerin sadece küçük bir yüzdesi halka açıktır ve bir sezonluk bilete sahip olmanız bile takımınızın şampiyonluk maçını izleyebileceğinizi garanti etmez. Ayrıca, biletler binlerce dolara mal olabilir. Ancak, eğer gerçekten gitmeye kararlıysanız, büyük maç için koltuk bulmanın yolları var!

Adımlar

Bilet Bulma

  1. adım 1 nfl'den doğrudan bir bilet satın alın're available.
    Biletler mevcutken doğrudan NFL'den bilet satın alın. NFL her yıl toplam biletlerin yaklaşık %25'ini kendisi dağıtmaktadır. Bu biletlerin bazıları nominal değer üzerinden doğrudan satın alınabilir, ancak biletleri maçtan çok önce satın almanız gerekir.
    • Bunlar genellikle çok hızlı satılır ve genellikle AFC ve NFC şampiyon takımları belirlendikten sonra bunları yeniden satan bilet simsarları tarafından satın alınır.
    • Ayrıca, bu biletlerin birçoğunun konaklama, uçak bileti ve maç öncesi, sırası ve sonrasında eğlenceyi de içeren paketlerin bir parçası olarak satıldığını unutmayın.
    • NFL'den bilet satın alma hakkında daha fazla bilgi için https://nflonlocation.com/superbowl-tickets/ adresini ziyaret edin.
  2. adım 2 sezonluk biletleriniz varsa bir takım piyangosuna girin.
    Sezonluk biletleriniz varsa bir takım piyangosuna katılın. Her yıl Super Bowl maçının biletlerinin %35'i şampiyonluk maçını oynayan takımlara, %17,5'i de her takıma verilir. Bu biletler genellikle önce sponsorlar ve oyuncular arasında paylaştırılır, ardından belirli bir miktar kombine bilet sahiplerine piyango yoluyla sunulur. Bir sezonluk bilet paketi satın aldıysanız, çekilişe katılma sürecini öğrenmek için organizasyonla iletişime geçin.
    • Çekilişte seçilmeniz halinde, 2017'de Super Bowl LI için 950$'dan başlayan fiyatlarla bilet satın alabilirsiniz.
    • Takımınız Super Bowl'a gitmese bile çekilişe katılabilirsiniz. Toplam biletlerin %5'i ev sahibi takıma giderken, toplam biletlerin %34,8'i kalan takımlar arasında paylaştırılır ve bunların da küçük bir yüzdesi çekilişle dağıtılabilir.
    • Örneğin, 2019 yılında Super Bowl biletlerinin %5'i şampiyonluk maçında kimin oynadığına bakılmaksızın Atlanta Falcons'a gitmiştir.
  3. adım 3 aşağıdaki durumlarda super bowl ada rastgele çekilişine başvurun're disabled.
    Engelliyseniz Super Bowl ADA Rastgele Çekilişine başvurun. NFL her yıl engelli olan ve Super Bowl'a katılmak isteyen taraftarlar için bir çekiliş düzenlemektedir. Kazanmanız halinde, bir tekerlekli sandalye bileti ve bir refakatçi için her ikisi de nominal değer üzerinden bir bilet satın alma olanağına sahip olacaksınız. Katılabilmek için başvurunuzun Super Bowl'dan önceki yılın 1 Şubat ile 1 Haziran tarihleri arasında yapılmış olması gerekmektedir.
    • Örneğin, 2020 yılında Miami'de düzenlenecek Super Bowl LIV'e katılabilmek için 1 Şubat 2019 ile 1 Haziran 2019 tarihleri arasında başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
    • Başvuru tam adınızı, adresinizi, telefon numaranızı ve e-posta adresinizi içermelidir. Mektup veya kartpostal olabilir, ancak onaylı veya taahhütlü posta yoluyla gönderilmelidir.
    • Başvuruyu şu adrese postalayın: Super Bowl ADA Random Drawing, 345 Park Avenue, New York, NY 10154.
  4. adım 4 maça yakın bir zamanda çevrimiçi bir bilet satış sitesine bakın.
    Maça yakın bir zamanda online bilet satış sitelerine bakın. Bilet simsarları biletleri ikincil web siteleri üzerinden satışa sunar, ancak bireyler de örneğin bir çekilişle seçildikleri halde oyuna katılmamayı tercih ederlerse biletlerini çevrimiçi olarak satabilirler. Genellikle, kombine bileti olmayan ya da bir sponsor veya takım üyesiyle bağlantısı olmayan bir taraftar iseniz, şampiyon takımlar belirlendikten sonra koltuk bulmak için en iyi seçenek budur.
    • Bireylerden yeniden satış bileti satın almanın bir yolu da Ticketmaster tarafından işletilen NFL bilet borsasını ziyaret etmektir.
    • Diğer popüler yeniden satış siteleri arasında Stub Hub, Tick Pick ve Seat Geek bulunmaktadır.

    İpucu: İkincil bir kaynaktan bilet satın alırken, biletler için genellikle nominal değerden çok daha fazlasını ödeyeceğinizi unutmayın. Fiyat, maç öncesinde bu biletlere olan talebe bağlıdır.

  5. adım 5 yerel radyo ve tv çekilişlerine katılın.
    Yerel radyo ve TV çekilişlerine katılın. Bazen, yerel radyo ve TV istasyonlarına Super Bowl biletleri verilir ve bunlar bir çekilişin parçası olarak ücretsiz olarak dağıtılır. Bu çekilişlerden birini duyarsanız, giriş kurallarına çok dikkat edin. Kazanma ihtimali çok yüksek değildir, ancak birisinin kazanması garantidir, bu yüzden denemeye değer!
    • En sevdiğiniz web sitelerinde bile Super Bowl çekilişleri bulabilirsiniz, bu yüzden internete göz atmayı unutmayın!

En İyi Fırsatı Yakalamak

  1. adım 1 tüm deneyiminizi tek bir satın alma işleminde birleştirmek için bir bilet paketi satın alın.
    Tüm deneyiminizi tek bir satın alma işleminde birleştirmek için bir bilet paketi satın alın. Super Bowl'a ev sahipliği yapan şehirde yaşamıyorsanız, muhtemelen uçuşunuzu, konaklamanızı ve maçtan önce ve sonra tadını çıkarmak isteyebileceğiniz eğlenceyi hesaplamanız gerekecektir. Tüm bunları halletmenin kolay bir yolu için, doğrudan NFL'den veya üçüncü taraf bir satıcıdan bir bilet paketi satın alın.
    • Genellikle farklı kişiselleştirilmiş hizmet seviyelerine sahip birden fazla paket seviyesi arasından seçim yapabilirsiniz. Daha iyi koltuklara sahip paketlerin burun kanaması bölümündeki paketlerden çok daha pahalıya mal olacağını unutmayın. Bir süitte bilet almak için on binlerce dolar bile harcayabilirsiniz.
    • Bu paketlerden bazıları konser biletleri veya özel partilere davetiyeler içerebilirken, diğerleri daha basit olabilir, sadece uçak biletinizi ve otel odanızı sağlayabilir.

    İpucu: Bir paket satın almadan önce otel ve uçuş fiyatlarını araştırın. Her şeyi ayrı ayrı satın alarak tasarruf edebilirsiniz, ancak bazı durumlarda bir paket anlaşma daha uygun maliyetli olacaktır.

  2. adım 2 düşük bir fiyat bulmak için maçtan önceki ay bilet fiyatlarını izleyin.
    Düşük bir fiyat bulmak için maçtan önceki ay bilet fiyatlarını izleyin. Bilet fiyatları Super Bowl'a giden haftalarda önemli ölçüde dalgalanabilir. Super Bowl takımlarının belirlendiği NFC ve AFC şampiyonluk maçlarından hemen sonra zirve yapma eğilimindedirler. Biletinizi almadan önce fiyatların düşmesi için 1-2 hafta daha beklemek en iyisi olabilir.
    • İyi bir fırsat yakaladığınızdan emin olmanın en iyi yolu, birkaç hafta boyunca fiyatları izlemektir. Ardından, maçtan yaklaşık bir hafta önce, makul görünen bir günde biletlerinizi satın alın. Her ne kadar bu bir garanti olmasa da, tarihsel olarak en düşük fiyatın maçtan önceki Pazartesi, Salı veya Çarşamba günü olduğu görülmüştür.
    • Maçtan önceki son birkaç günde fiyatlar tekrar yükselme eğilimindedir, bu nedenle son dakikaya kadar beklememeye çalışın!
  3. adım 3 maça yakın bir yerde kalmak için mümkün olan en kısa sürede konaklama rezervasyonunuzu yaptırın.
    Maça yakın bir yerde konaklamak için mümkün olan en kısa sürede yerinizi ayırtın. Bilet fiyatları maçtan hemen önce düşse de, otel odaları için genellikle bunun tersi geçerlidir. Bir paket anlaşma satın almadığınız sürece, Super Bowl'a gideceğinizi öğrenir öğrenmez bir otel rezervasyonu yaptırmalısınız.
    • Stadyuma en yakın oteller çok hızlı bir şekilde dolar ve odalar rezerve edilmeye başlandığında fiyatlar genellikle yükselir. Otel rezervasyonu yapmak için ne kadar uzun süre beklerseniz, maçtan o kadar uzakta kalırsınız ve daha fazla para ödemeniz gerekir.
  4. 4. adım aşağıdaki durumlarda bir araç için bütçe ayırın're not within walking distance.
    Yürüme mesafesinde değilseniz bir araç için bütçe ayırın. Oteliniz stadyuma yürüyerek gidemeyeceğiniz kadar uzaksa, ulaşım için bir yol bulmanız gerekecektir. Arabayla giderseniz, etkinlik çevresinde artan trafik nedeniyle muhtemelen normalden çok daha pahalıya mal olacak park yeri için ödeme yapmanız gerekebilir. Ayrıca, Uber ve Lyft gibi hizmetlerin Super Bowl gibi büyük etkinlikler öncesinde ve sonrasında fiyatlarını artırabileceğini unutmayın.
    • Taksi hizmetleri genellikle ek ücret talep etmez. Ancak, yüksek talep sokakta taksi bulmayı zorlaştırabileceğinden, yolculuğunuzu önceden ayarlamak en iyisidir.
  5. adım 5 eğer yapabiliyorsanız bir izleme partisine katılın't score tickets.
    Bilet bulamıyorsanız bir izleme partisine katılın. Bilet bulmak zorsa veya çok pahalıysa, Super Bowl'u kalabalığın bir parçası olarak izleme hissinin tadını çıkarabilirsiniz! Bazen oyuna katılan takımlar kendi stadyumlarında bir izleme partisi düzenlerler, ancak ülke çapında oyunu izlemek için diğer insanlarla bir araya gelebileceğiniz çeşitli etkinlikler vardır.
    • Katılabileceğiniz etkinlikleri bulmak için arama çubuğunuza 'Super Bowl watch parties near me' yazmayı deneyin!
    • Yakınınızda herhangi bir izleme partisi yoksa, arkadaşlarınızı davet edin ve bufalo tavuk sosu, kızarmış kanat veya nachos gibi eğlenceli futbol atıştırmalıkları yapın!

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    ABD'de ikamet etmeyenler NFL bilet piyangosunu kullanabilir mi?
    Elbette, paranız olduğu sürece!
  • Soru
    Çekilişe kaç katılım gönderebilirsiniz?
    Super Bowl ADA Rastgele Çekilişine hane başına sadece 1 giriş kabul edilmektedir. Bireysel bir takım çekilişi için piyango girişlerinin sayısı değişebilir, ancak muhtemelen kişi veya hane başına yalnızca 1 giriş olacaktır.
  • Soru
    Kanadalıların bilet almak için katılmalarına izin veriliyor mu?
    Evet, ancak 2018 itibariyle tek çekiliş Super Bowl ADA Rastgele Çekilişi ve bireysel takımlar tarafından düzenlenen piyangolardır.

İpuçları