Esneyerek Boy Nasıl Uzar?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Eğer daha uzun boylu olmayı dilediyseniz, boyunuzu uzatmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. Ne kadar uzun olacağınızı büyük ölçüde genetik belirleyecek olsa da, özellikle 25 yaşın altındaysanız, tam boy potansiyelinize ulaşmanıza yardımcı olacak diyet değişiklikleri yapabilirsiniz. Kemiklerinizin büyümesi ve kaynaşması durduğunda, esneme hareketleri yapmak ve duruşunuzu iyileştirmek daha uzun görünmenize yardımcı olabilir. Germe hareketlerini oturduktan sonra yapmaya çalışın çünkü omurganızdaki diskler sıkışır ve bu da daha kısa görünmenize neden olur.

Adımlar

Temel Boy Uzatma Esneme Hareketleri Yapmak

  1. Ayak parmaklarınıza dokunun Belinizi güçlendirmek ve esnekliğinizi artırmak için her gün. Her gün esneme hareketleri yaparak omurganızın gevşemesine yardımcı olun. Ayaklarınız omuz genişliğinde açık olacak şekilde dik durun ve kalçalarınızı öne doğru bükerek kollarınızı aşağı indirin. Gerginlik hissedene kadar bükülmeye devam edin ve ellerinizi 10 ila 30 saniye boyunca aşağıda tutun.
    • Üst sırtınızdan bükmeyin, aksi takdirde alt sırt kaslarını düzgün bir şekilde esnetemezsiniz.

    İpucu: Ayak parmaklarınıza ulaşamıyorsanız endişelenmeyin! Her gün esnerseniz daha esnek olursunuz, bu yüzden kendinize biraz zaman tanıyın.

  2. 5 ila 30 hareket yapmaya çalışın KÖPRÜ Belinizi esnetmek için günde bir egzersiz yapın. Sırt üstü düz bir şekilde uzanın ve dizlerinizi bükerek ayaklarınızı yerde tutun. Kollarınızı yan tarafınıza düz bir şekilde yerleştirin ve alt karın kaslarınızı sıkın. Sırtınızı yerde tutarken kalçalarınızı kaldırın ve 3 büyük nefes alırken bu pozisyonu koruyun. Ardından kalçalarınızı yere indirin ve egzersizi en az 4 kez daha tekrarlayın.
    • Köprü egzersizlerine pelvik eğme de denir. Kalça fleksörlerinizi esneterek omurganızı rahatlatır, böylece biraz daha uzun oturabilir veya ayakta durabilirsiniz.
  3. Günlük antrenmanınıza kalça fleksör esneme hareketlerini de ekleyin. Günün büyük bölümünde oturmak belinizi ve kalçalarınızı zorlayabilir. Kendinizi esnetmek için, özellikle masa başında oturduktan sonra, yere bir minder koyun ve 1 dizinizi üzerine doğru bükün. Diğer dizinizi önünüzde tutun, böylece bacağınız 90 derecelik bir açıyla bükülmüş olur. Ardından, uyluğunuzda bir esneme hissedene kadar kalçanızı öne doğru eğin ve 30 saniye boyunca esnemeyi tutun.
    • Kalça fleksör esneme hareketini her gün her bacak için 3 kez tekrarlayın.
    • Diz çökmekte zorlanıyorsanız, ayakta durun ve bacaklarınızdan birini hafifçe bükülene kadar öne doğru kaydırın. Ardından bunu diğer bacak için tekrarlayın.
  4. Sırtınızdaki baskıyı azaltmak ve omurganızı esnetmek için kobra duruşunu uygulayın. Kendinizi omuzlarınızı öne doğru kamburlaştırırken bulursanız, sırtınızı esneten bir yoga pozu yapmak için bir dakikanızı ayırın. Karnınızın üzerine düz bir şekilde uzanın ve ellerinizin avuç içlerini yanlarınızda düz tutun. Kollarınızı düzleştirirken göğsünüzü yavaşça yukarı kaldırın ve derin nefes alın. Sırtınızın alt kısmındaki veya poponuzdaki kasları germeyin. Bunun yerine omurganızı gevşetmek için rahatlayın.
    • Duruştan çıktığınızda omurganızın daha da esnemesine yardımcı olmak için, çocuk duruşuna geçmeden önce dört ayak üzerinde durun.
  5. Egzersiz esnekliğinizi korumak için hafta boyunca. Boyunuzun uzamasını sağlayan belirli bir spor ya da egzersiz yoktur. Bunun yerine, düzenli olarak egzersiz yapmak vücudunuzu insan büyüme hormonları salgılamaya ve kendini onarmaya teşvik eder. Fiziksel olarak aktif olmak da esnek kalmanıza yardımcı olur, böylece esnemeniz daha kolay olur.
    • Sevdiğiniz sporları veya aktiviteleri seçin, böylece onları düzenli olarak yapma olasılığınız artar. Örneğin, deneyin yüzme Kollarınızı, bacaklarınızı ve sırtınızı esnetmenize de yardımcı olan düşük etkili bir egzersiz şekli istiyorsanız.

Duruşunuzu İyileştirme

  1. adım 1 vücudunuzdan düz bir çizgi geçtiğini hayal ederken dik durun.
    Vücudunuzdan düz bir çizgi geçtiğini hayal ederken dik durun. Ayakta dururken ağırlığı bir ayağa kaydırmak veya kambur durmak kolaydır, ancak bu aslında sizi olduğunuzdan daha kısa gösterebilir. Tam boyunuza ulaşmak için dik durun ve omuzlarınızı geriye doğru çekin. Ardından, tavandan vücudunuza doğru inen düz bir çizgi gördüğünüzü hayal edin.
    • Gün boyunca kambur durduğunuzu fark ettiğinizde bu düz çizgiyi hayal edin. Biraz pratik yapmanız gerekecek, ancak sonunda hiç düşünmeden düz ve dik duracaksınız.

    İpucu: Düz durup durmadığınızı anlamak için, ayaklarınız birkaç santim önünüzde olacak şekilde bir duvara yaslanın. Sırtınız, omuzlarınız ve poponuz duvara karşı düz durmalıdır. Ardından, hala dik durup duramadığınızı görmek için öne doğru adım atın.

  2. adım 2 ayaklarınız yere düz basacak ve sırtınız dik duracak şekilde oturun.
    Ayaklarınız yerde düz ve sırtınız dik olacak şekilde oturun, böylece uzun oturursunuz. Ne yazık ki, gün boyunca çok fazla oturmak omurganıza baskı yaparak biraz daha kısa görünmenize neden olabilir. Bu baskının bir kısmını önlemek için, sandalyenizde ayaklarınız önünüzde düz olacak şekilde oturun ve sırtınız bacaklarınızla 90 derecelik bir açı oluşturacak şekilde oturun.
    • Kaslarınızın esnek kalması için saatte bir kalkıp esnemek veya dolaşmak da iyi bir fikirdir.
  3. Yoga yapın veya tai chi omurganızı hizalamanıza yardımcı olmak için. Esnemek önemlidir, ancak iyi bir duruşa sahip olmak güç ve esneklik gerektirir. Duruşunuza ve vücudunuzun nasıl hareket ettiğine odaklanmak için yoga pozları veya tai chi hareketleri uygulayın. Gün boyunca nasıl oturduğunuzun, ayakta durduğunuzun ve yürüdüğünüzün daha fazla farkına varacaksınız.
    • Örneğin, dağ duruşu yapmak için dik durun. Ayaklarınızı bir arada tutun ve ağırlığınız ayaklarınız arasında dengeli olacak şekilde durun. Kürek kemiklerinizi geriye doğru çekerken kollarınızı yanlarınızda tutun. Nefes alın ve 30 ila 60 saniye boyunca bu pozda durun.
  4. Öğrenmek Pilates esnekliğinizi geliştirmek ve duruşunuzun daha fazla farkında olmanızı sağlamak için. Pilates boyunuzun uzamasını sağlamasa da duruşunuza daha fazla dikkat etmenizi sağlayacaktır. Dik durarak, omuzlarınızı geriye atarak ve düzenli Pilates esneme hareketleri uygulayarak, öne doğru eğilmek yerine tam boyunuza ulaşabilirsiniz.
    • Sundukları dersler için yerel toplum merkezinizi kontrol edin. Başlangıç veya orta seviye bir Pilates sınıfına kaydolabilirsiniz.

Sağlıklı Yaşam Tarzı Değişiklikleri Yapmak

  1. adım 1 süt veya yoğurt ekleyin...
    Büyümenize yardımcı olması için her öğüne süt veya yoğurt ekleyin. Sağlıklı beslenmek tam potansiyelinize ulaşmak için çok önemlidir, ancak bazı süt ürünlerinin boy uzaması için kritik öneme sahip olduğu gösterilmiştir. Her gün yaklaşık 3 porsiyon süt veya yoğurt yemeye çalışın.
    • Peynir, boy uzamasından sorumlu olan aynı süt proteinlerini içermez, bu nedenle süt ve yoğurda sadık kalın. Tam yağlı, az yağlı veya yağsız olmaları fark etmez.

    İpucu: Süt ve yoğurt, güçlü kemikler oluşturmak için önemli olan kalsiyum bakımından zengindir. Diyetinizde başka kalsiyum kaynakları bulmak için brokoli, somon konservesi, fasulye ve badem yiyin.

  2. adım 2 dengeli beslenin...
    Dengeli beslenin, böylece boyunuzun uzaması için ihtiyacınız olan besinleri alırsınız. Büyüyebilmeniz için vücudunuzun protein, lif, vitamin ve mineral karışımına ihtiyacı vardır. İhtiyacınız olan besinleri almanın en iyi yolu, her öğünde çeşitli sağlıklı yiyecekler yemektir. Tabağınıza bakın ve tabağınızı doldurmaya çalışın:
    • Elma, kuru meyve, salata veya buharda pişmiş sebze gibi meyve ve sebzeler
    • Tam buğday ekmeği veya esmer pirinç gibi tam tahıllar
    • Süt veya yoğurt
    • Fasulye, yağsız et, yumurta, fındık veya tohum gibi protein açısından zengin yiyecekler
  3. adım 3 sizi daha uzun boylu yapacağını vaat eden takviyeleri almaktan kaçının.
    Sizi daha uzun boylu yapacağını vaat eden takviyeleri almaktan kaçının. Boyunuzun uzamasına yardımcı olduğunu iddia eden besin takviyelerinin satıldığını görebilirsiniz. Ne yazık ki, bunların hiçbiri federal olarak düzenlenmemiştir ve takviyelerin boyu uzattığı gösterilmemiştir. Takviye almak yerine, büyürken sağlıklı seçimler yapmaya odaklanın.
    • Kafein ve alkol büyümenizi engellemese de, başka sağlık sorunlarına neden olabilir. Alkollü veya kafeinli bir içeceğe uzanmak yerine, boyunuzun uzamasına yardımcı olduğu kanıtlanmış olan sütü deneyin.
  4. adım 4 7 ila 11 saat arası uyuyun...
    Vücudunuzun büyüyebilmesi için her gece 7 ila 11 saat arasında uyuyun. Vücudunuz siz uyurken insan büyüme hormonu salgılar, bu yüzden çocukların yetişkinlerden çok daha fazla uykuya ihtiyacı vardır. Eğer 6 ila 13 yaşları arasındaysanız, gecede 9 ila 11 saat uyumaya çalışın. Eğer 14 ila 17 yaş arasındaysanız, 8 ila 10 saat uyuyun. Yetişkinlerin yaklaşık 7 ila 9 saate ihtiyacı vardır.
    • Vücudunuz uyurken kendini de onarır, bu nedenle tam bir gece uykusundan sonra kendinizi daha iyi hissedersiniz.

Esneme Kas Kazanma Yeteneğinizi Etkileyebilir mi?

Uzman Soru ve Cevapları

  • Soru
    Ayak parmaklarımıza ne kadar süreyle dokunmalıyız?
    Esneme hareketlerini en az 20 saniye veya dilerseniz daha uzun süre (60 saniyeye kadar) tutun.
  • Soru
    Esneme hareketleri kas yapar mı?
    Hayır, esneme hareketleri kas yapmaz. Sadece kası çalıştırmak onu geliştirir, ancak esneme kas liflerini uzatır.
  • Soru
    13 yaşındayım. Boyum 1.80 ve arkadaşlarımın hepsi çok uzun. Herkes bana bakıyor ve 10 yaşında olduğumu düşünüyor. Nasıl ve ne zaman daha fazla büyüyebilirim?
    Hala büyüyebilirsiniz. Yirmili yaşların başına kadar büyümemiz tamamen durmaz. Yine de 2-3 ay boyunca bir egzersiz yapmak pek yardımcı olmayacaktır. Omurganız için 20'li yaşlarınıza ulaşana kadar ya da hatta sonsuza kadar günlük ya da gün aşırı güçlendirme ve esneme rutinine devam etmeniz daha iyi olacaktır. Unutmayın, hayatınız boyunca yetecek bir vücudunuz var.

İpuçları

  • Kalçalarınızı ve belinizi esnek tutan bel esneme hareketlerini denemekten çekinmeyin, çünkü bunlar omurganızı dekompanse ederek daha uzun görünmenizi sağlayabilir.
  • Tütün içmenin boyunuzu kısaltıp kısaltmadığını gösteren bir çalışma bulunmamakla birlikte, araştırmalar pasif içiciliğin boy potansiyelinize ulaşmanızı engelleyebileceğini göstermektedir.
  • Esneme hareketleri veya egzersizlerden herhangi birini yaparken ağrı hissederseniz, durun ve ara verin. Tekrar başladığınızda ağrınız devam ederse, sakatlanma riskinizi azaltmak için durun.

Uyarılar

  • Boyunuzun uzamasına yardımcı olduğu kanıtlanmış düzenlenmiş bir takviye yoktur, bu nedenle sizi hızla uzatmayı vaat eden ürünleri almayın.