Yankee Stadyumuna Nasıl Gidilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Beyzbol takımı New York Yankees'in evi olan Yankee Stadyumu, New York City'nin (NYC) Bronx ilçesinde yer alan bir simge yapıdır. İster bir maç izliyor ister sadece ziyaret ediyor olun, seyahatinizi trafiğe takılmayacak şekilde planlayın. NYC çok yoğun olduğundan, en iyi seçeneğiniz kapsamlı toplu taşıma sisteminden yararlanmaktır. Yankee Stadyumu'nun kapısının hemen dışında bir metro durağı vardır. Ayrıca oraya otobüs veya demiryolu ile de gidebilirsiniz. Trafiğe aldırmazsanız, oraya kendiniz de gidebilirsiniz. Stadyuma ve onu çevreleyen tüm tarihe bir göz atmak için oraya gidin.

Adımlar

Metroya Binmek

  1. adım 1 stadyuma doğrudan ulaşmak için east 161st street durağına gidin.
    Stadyuma doğrudan ulaşmak için East 161st Street durağına gidin. Metro istasyonu stadyumun hemen dışındadır. Birçok farklı metro hattı bu istasyona bağlanmaktadır, bu nedenle nereden gelirseniz gelin stadyuma ulaşabilirsiniz. New York'un Manhattan'ın hemen üzerindeki bölgesi olan Bronx'a doğru ilerleyin. Stadyuma gitmek için gerektiğinde tren aktarması yapın.
    • Seyahate çıkmadan önce rotanızı planlayın. https://web.mta.info/maps/submap.html adresindeki gibi bir metro haritası kullanmayı deneyin.
    • Şehrin tüm metro istasyonlarında ücretsiz haritalar bulunmaktadır. Gitmeniz gereken yere ulaşmanıza yardımcı olması için yanınıza bir tane alın.
  2. adım 2 aşağıdaki durumlarda d hattı trenini kullanın're traveling from west brooklyn or manhattan.
    Batı Brooklyn veya Manhattan'dan seyahat ediyorsanız D hattı trenini kullanın. Bu hat 161. Cadde istasyonunda durur, dolayısıyla bu trene binerseniz stadyuma ulaşacağınızdan emin olabilirsiniz. Yol üzerindeki durakların çoğu tüm gün çalışmaktadır. Doğru yolda olduğunuzu anlamak için trenin önündeki D harfli büyük, turuncu çıkartmaya bakın.
    • Manhattan'dan gelen D hattı trenleri, en yoğun saatleri olan sabah 6:15 ile 9 arası ve öğleden sonra 4 ile 6:45 arası Yankee Stadyumu'nda durmaz. Manhattan'dan yoğun saatlerde geliyorsanız, bir sonraki istasyona gidip yürümeniz, otobüse binmeniz veya 4 numaralı trene aktarma yapmanız gerekecektir.
  3. adım 3 aşağıdaki durumlarda #4 trenine binin're traveling from the east side of the city.
    Şehrin doğu yakasından seyahat ediyorsanız #4 trenine binin. 4 numaralı treni doğu yakasının D hattı trenine cevabı olarak düşünün. Benzer güzergâhlara sahiptirler çünkü 4 numaralı tren de Brooklyn'den başlar ve Manhattan'dan geçer. Her zaman çalışır ve her zaman 161. cadde istasyonunda durur.
    • Doğru treni bulmak için üzerinde 4 rakamı olan yeşil çıkartmayı arayın. Şehrin güney yakasından veya Bronx'un üst kısmından geliyorsanız bu harika bir seçimdir.
  4. adım 4 aşağıdaki durumlarda b hattı trenine binin're traveling during a weekday.
    Hafta içi seyahat ediyorsanız B hattı trenine binin. B hattı, stadyuma giderken normalde binebileceğiniz D hattı ve # 4 trenlerine bir alternatiftir. Sadece hafta içi çalışan bir trendir. Uygun bir şekilde, D hattının 161. Cadde durağını atladığı yoğun saatlerde çalışır. Hafta boyunca akşam beyzbol maçları için bundan yararlanın.
    • B hattı, D hattına benzer bir güzergah izler. Brooklyn'in güney ucundan başlayıp Manhattan'ın batısından Bronx'un kuzey ucuna kadar uzanır.
  5. adım 5 aşağıdaki durumlarda başka bir metro hattına aktarma yapın're coming from further away.
    Daha uzak bir yerden geliyorsanız başka bir metro hattına aktarma yapın. Yankee Stadyumu metro istasyonundan başka bir hat geçmez, bu nedenle yolculuğunuz sırasında tren aktarması yapmanız gerekecektir. Bu, nereden geldiğinize bağlı olacaktır. D, B ya da #4 trenlerinden birine bindiğiniz sürece stadyuma ulaşabilirsiniz. Diğer bir seçenek de bir demiryolu trenine, otobüse atlamak ya da farklı bir metro istasyonundan yürümektir.
    • Eğer Queens'ten, yani güneyden geliyorsanız, Grand Central ve 59. Cadde istasyonu gibi duraklarda #4 trenini arayın.
    • Long Island'da direkt hat yoktur, bu nedenle Penn İstasyonu'na giden bir trene binin. 34 St-Herald Meydanı'na yürüyün, ardından B veya D metrosuna binerek stadyuma gidin.
    • New Jersey'den doğuya seyahat etmek için Penn İstasyonu'na gidin. E metro hattını kullanarak 7. Cadde'ye gidin, ardından B veya D hattına aktarma yapın.
  6. adım 6 i̇stasyona girdiğinizde metro biletleri için ödeme yapın.
    İstasyona girdiğinizde metro biletleri için ödeme yapın. New York City metro istasyonlarının hepsinde bilet basan ATM'ler vardır. İstasyona geldiğinizde, gideceğiniz yeri girin ve ardından bilet ücretini ödeyin. Nereye gidiyor olursanız olun tek bir yolculuk için ücret 2,75 USD'dir. Stadyuma giderken başka bir trene aktarma yapmanız gerekirse ekstra ödeme yapmanız gerekmez.
    • Seyahatinizi kolaylaştırmak için ATM'den ya da istasyondaki bir gişeden MetroCard almayı düşünebilirsiniz. Karta para yüklemek için ATM'yi kullanabilir, ardından turnikede okutabilirsiniz, böylece her seyahatinizde bilet almak zorunda kalmazsınız.
    • Metro istasyonlarında görevli bulunmaktadır, bu nedenle sorularınız varsa bir görevliye sorun. Bir görevliyle konuşmak için bir bilet gişesine gidin veya gişedeki yeşil yardım düğmesine basın. Onlardan stadyuma giden bir rota isteyin.

Otobüs Kullanmak

  1. adım 1 aşağıdaki durumlarda otobüse binin're already in new york city.
    Zaten New York'taysanız otobüse binin. Halk otobüsleri stadyum çevresindeki trafiği atlatmak için harika bir yoldur. Metro kullanmayı sevmiyorsanız, otobüse binin. Stadyumun önündeki istasyonla bağlantılı bir metro istasyonuna gitmekten daha hızlı olabilir. Otobüs güzergâhları şehir boyunca uzanır ve birçoğu Yankee stadyumunun yakınında durur.
    • Seyahatinizi planlamak için kullanabileceğiniz bir güzergah haritası için https://new.mta.info/maps/bus adresine gidin.
  2. adım 2 161. caddeye veya yakındaki başka bir durağa giden bir otobüse binin.
    161. Caddeye ya da yakındaki başka bir durağa giden bir otobüse binin. Stadyuma yakın birkaç olası durak vardır, bu nedenle nereye gittiğinizi görmek için her otobüsün önündeki elektronik tabelayı kontrol edin. Tabelanın üzerinde otobüs numarası ve Yankee Stadyumu yazacaktır. Durağınıza ulaştığınızda, banda veya otobüsün içindeki pencere ve tırabzanların etrafındaki durdurma düğmelerinden birine basın.
    • Bx6 ve Bx13 otobüsleri, stadyumun hemen önündeki East 161st Street ve River Avenue'de durur.
    • Bx1 ve Bx2 otobüslerine binerek East 161st Street ve Grand Concourse'a gidin. Stadyumu bulmak için batıya doğru çok kısa bir yürüyüş yapın.
    • Güneyden geliyorsanız BxM4 otobüsüne binerek Grand Concourse ve East 161st Street'e gidin. Kuzeyden seyahat ediyorsanız, bunun yerine Doğu 158. Cadde'ye gidin.
  3. adım 3 otobüse bindiğinizde yolculuk ücretini ödeyin.
    Otobüse bindiğinizde yolculuk ücretini ödeyin. Nakit ödeme yapıyorsanız, ücret makinesinin yalnızca bozuk para aldığını unutmayın. Bir yolculuk 2,75 $ tutarındadır ve gerekirse ekstra ödeme yapmadan başka bir otobüse aktarma yapabilirsiniz. Otobüse bindiğinizde şoförün yanında bir bozuk para kutusu arayın. Ayrıca şehrin dijital seyahat bileti MetroCard ile de ödeme yapabilirsiniz.
    • MetroCard satın almak için yakındaki bir metro istasyonuna gidin. Metrocard'lar seyahat etmeyi kolaylaştıran yeniden yüklenebilir kartlardır. Bir metro bilet ATM'sinde veya gişesinde nakit, banka veya kredi kullanarak karta biraz para yükleyin.

Demiryolu ile Seyahat

  1. adım 1 aşağıdaki durumlarda trenle seyahat edin're traveling from outside the city.
    Şehir dışından seyahat ediyorsanız trenle seyahat edin. New York oldukça kapsamlı bir metro sistemine sahip olsa da mükemmel değildir. Yankee Stadyumu'na ulaşmak bazı yerlerden diğerlerine göre daha kolaydır. Stadyumun önündeki 161. Cadde durağına giden ana metro hatlarının dışındaysanız, daha doğrudan bir rota için tren tarifesini kontrol edin. Trenlerin çalıştığından emin olmak için maç günü programını kontrol ettiğinizden emin olun.
    • Erişilebilir tren hatlarının bir haritası için https://web.mta.info/mnr/html/yankees/yankee_service.htm adresini ziyaret edin.
    • Trenler genellikle hafta sonu Yankee Stadyumu'na gider, bu nedenle hafta içi bir maça gidecekseniz alternatiflere bakın. Programı https://web.mta.info/mnr/html/yankee_service.htm adresinden kontrol edin.
  2. adım 2 aşağıdaki durumlarda metro-north demiryolunu kullanın're coming from the north.
    Kuzeyden geliyorsanız Metro-North demiryolunu kullanın. Amacınız Yankees-East 153rd Street durağına ulaşmak. En yakın tren istasyonuna gidin, ardından ihtiyacınız olan treni bulmak için bilgi panolarını kontrol edin. Nereden geldiğinize bağlı olarak Hudson, Harlem ya da New Haven hatlarını arayın. Bunların çoğu doğrudan stadyumun hemen dışındaki 153. Cadde durağına gider.
    • Örneğin New Haven hattı Bronx'tan Connecticut'ın kuzeydoğusundaki New Haven'a kadar uzanır. Eğer oradaysanız şehre gitmek için hızlı bir yoldur.
    • Harlem hattı stadyumun güneyindeki Harlem'den geçiyor. Doğrudan stadyuma gitmez, bu nedenle Harlem veya Melrose duraklarında indiğinizden emin olun.
    • Hudson hattı Yankee Stadyumu yakınlarında başlar ve Hudson Nehri boyunca kuzeybatıya doğru ilerler.
  3. adım 3 trenler çalışmıyorsa grand central i̇stasyonu'ndan bir servis aracına binin't active.
    Trenler aktif değilse Grand Central İstasyonu'ndan bir servis aracına binin. Servis treni doğrudan Yankees Stadyumu'na gitmektedir, bu nedenle hafta içi bir maça yetişmeye çalışıyorsanız şanssız sayılmazsınız. İstasyon Manhattan'da olduğundan metro ya da başka bir yöntemle oraya ulaşabilirsiniz. Maç günü trafiğiyle uğraşmak zorunda kalmadan stadyuma ulaşmanın kolay bir yoludur.
    • Grand Central İstasyonu'nda park yeri vardır, bu nedenle yarı yolda araba kullanmayı düşünmüyorsanız bundan yararlanın.
  4. adım 4 uygulamadan veya istasyondan bir tren bileti satın alın.
    Uygulamadan veya istasyondan bir tren bileti satın alın. Tüm tren istasyonlarında bilet makinelerinin yanı sıra bilet satın alabileceğiniz görevliler de vardır. Gideceğiniz yeri seçin, ardından nakit, kredi veya banka kartı ile ödeme yapın. Gideceğiniz yere ulaşana kadar biletinizi saklayın. Trenden inerken bilet görevlisine gösterin.
    • Biletler artık çevrimiçi olarak mevcut değildir, bu nedenle cep telefonunuzdaki MTA eTix uygulamasını kullanmanız gerekecektir. Her ay trenle seyahat ediyorsanız, diğer bir seçenek de biletlerin size postalanmasıdır.

Stadyuma arabayla gitmek

  1. adım 1 aşağıdaki durumlarda stadyuma gidin're willing to deal with traffic.
    Eğer trafikle uğraşmak istiyorsanız stadyuma arabayla gidin. New York'ta gezinmek oldukça zor olabilir. Büyük bir şehrin olağan trafiğinin yanı sıra, caddelerde karşıdan karşıya geçen çok sayıda insanla da mücadele ediyorsunuz. Eğer buna alışık değilseniz, bu bir güçlüktür. Ancak, erken gelmeye istekliyseniz bu yapılabilir.
    • Trafikle başa çıkabilmek için en iyi şansınız, stadyuma 2-3 saat önceden gitmek olacaktır. Çıkışta trafikten kaçamayacaksınız, ancak girişte park etmek için daha kolay bir zamanınız olacak.
  2. adım 2 major deegan otoyolunu kullanarak one east 161st street'e gidin.
    Major Deegan Otoyolu'nu kullanarak One East 161st Street'e gidin. Navigasyon için GPS kullanıyorsanız, One East 161st Street, Bronx, New York yazın. I-87 olarak da bilinen Major Deegan Otoyolu boyunca yer almaktadır. Otoyol, stadyum ile Harlem Nehri kıyıları arasında kuzey ve güney yönünde uzanmaktadır. Otoyol üzerindeyseniz, stadyum doğuda olacaktır, bu nedenle sürüş sırasında onu arayın.
    • Eğer kuzeye doğru gidiyorsanız, Doğu 149. Cadde ve 145. Cadde Köprüsü'ne giden 4. Çıkışı arayın. Çıkış 5'e de devam edebilirsiniz.
    • Otoyolda güneye doğru ilerliyorsanız, Doğu 161. Cadde ve Macombs Barajı Köprüsü'ne giden 5. Çıkışı arayın. Stadyum otoyolun birkaç dakika doğusundadır. Köprüden ters yöne doğru ilerleyin.
    • Otoban stadyuma giden tek yol değildir, ancak gezinmesi en kolay olanıdır. Şehrin sokaklarından geçmeyi düşünüyorsanız rotanızı planlamak için bir yol haritasına bakın.
  3. adım 3 arabanızı saklamak için yakınlarda bir kapalı otopark bulun.
    Arabanızı saklamak için yakınlarda bir otopark bulun. Park ücretlerini ödemek için yanınızda biraz para getirin. Şehir, stadyumun hemen yanında çok sayıda garaj işletmektedir. Çok fazla yürümek istemiyorsanız bu alanlar harikadır, ancak biraz pahalı olabilirler. Bir etkinlik için stadyuma gidecekseniz 25 ila 30 dolar arasında bir ücret ödemeyi göze alın. Daha ucuz bir şey arıyorsanız, daha uzağa park edin.
    • Örneğin, 164. Cadde garajı ve diğer 2 otopark stadyumun hemen arkasındadır. Ayrıca, batıdaki Doğu 161. Cadde ve Ruppert Plaza garajlarına da bakın.
    • Daha ucuz otoparklar arıyorsanız, Macombs Baraj Köprüsü'nden batıya doğru gitmeyi deneyin. Oradaki otoparklar genellikle yarı fiyatına. Stadyuma geri dönmek için yürüyün ya da otobüse binin.
    • Boş yer bulma konusunda endişeleriniz varsa SpotHero park uygulamasını telefonunuza indirin. Otoparklardan birinde park yeri ayırtmak için bu uygulamayı kullanın.
  4. adım 4 aşağıdaki durumlarda sokakta park edecek bir yer bulun're looking to save money.
    Tasarruf etmek istiyorsanız sokakta park edecek bir yer bulun. Oraya erken gitseniz bile sokakta yer bulacağınızın garantisi yoktur. Şanslıysanız, çevredeki mahallelerde park yeri bulmanız mümkün olabilir. Stadyumu geçtikten sonra doğuya veya kuzeye gitmeyi deneyin, sonra park ettikten sonra geri yürüyün. Bölgede çok sayıda insan olduğundan güvenlik endişe verici değildir.
    • Sokaklardaki park yerleri ilk gelene ilk hizmet şeklinde olduğundan hemen yer bulmayı beklemeyin. Biraz etrafta dolaşın. Erken giderseniz, bir şey bulamazsanız bir kapalı otoparka gidebilirsiniz.
  5. adım 5 engelli yardımına ihtiyacınız varsa yankee stadyumunu arayın.
    Engelli yardımına ihtiyacınız varsa Yankee Stadyumunu arayın. Yankee Stadyumu'nun dışında sokakta park yeri yoktur, ancak önceden aramanız halinde alma ve bırakma işlemlerine izin verir. Mesajlı telefon kullanıyorsanız (718) 579-4510 veya (718) 579-4595 numaralı telefonu arayın. Stadyum yetkilileri, orada geçireceğiniz zamanın tadını çıkarmanız için gereken her şeyi ayarlamanıza yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.
    • Yakındaki otoparkların tümünde engelliler için yer vardır. Ancak NYC diğer eyaletlerden alınan park kartlarını kabul etmemektedir. Arabanızın camında göstermek için bir New York engelli levhasına ihtiyacınız vardır.
    • Başka bir erişilebilirlik seçeneği için 646-599-9999 numaralı telefondan veya Accessible Dispatch NYC uygulamasını kullanarak bir tekerlekli sandalye taksisi çağırın.
    • Otobüslerde de tekerlekli sandalye kullanılabilir. Bu şekilde seyahat etmek için stadyumun dışındaki East 161st Street durağından yararlanın.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Şehir, Yankee maçları sırasında çalışan bir su taksisi sunmaktadır. Sadece Harlem Nehri'ne yakınsanız ve stadyuma 10 dakika yürümeye istekliyseniz kullanışlıdır.
  • New York'ta yürümek her zaman bir seçenektir. Doğrudan stadyuma gitmek yerine stadyuma yakın bir yerden seyahat etmeyi ve yolun geri kalanını yürümeyi deneyin.
  • Stadyumdaki etkinlikler için bütçe ayırmayı unutmayın. Otoparka ek olarak, yiyecek, ürün ve satın almak istediğiniz diğer her şeyi düşünün.

Video

Uyarılar

  • Stadyumda bir etkinliğe gidecekseniz, insanları karaborsa veya sahte bilet almaya ikna etmeye çalışan bilet dolandırıcılarına dikkat edin. Onları etrafta dolaşırken gördüğünüzde, teşekkür etmeyin ya da yanlarından geçip gidin.