Federal Ateşli Silahlar Ruhsatı Nasıl Alınır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu (ATF), silah alım satımı işiyle uğraşıyorsanız, bir Federal Ateşli Silah Ruhsatı (FFL) almanız gerektiğini şart koşar. Ruhsat alma süreci göz korkutucu görünebilir, ancak bazı uygunluk gereksinimlerini karşıladığınız sürece aslında basittir. Biraz hazırlık ve evrak işleriyle Federal Ateşli Silahlar Ruhsatınızı yaklaşık 2 ay içinde kolayca alabilirsiniz.

Adımlar

Başvuru Formunun Doldurulması

  1. adım 1 şunları yapıp yapmadığınızı belirleyin're eligible to get an ffl.
    Bir FFL almaya uygun olup olmadığınızı belirleyin. Kar veya geçim sağlamak amacıyla tam zamanlı veya yarı zamanlı olarak düzenli ve tekrarlı bir şekilde silah satın alıyor veya satıyorsanız, ruhsatlı olmanız gerekir. Federal Ateşli Silahlar Ruhsatınızı (FFL) almak için en az 21 yaşında olmanız gerekir.
    • Daha fazla uygunluk kriteri için ATF'nin web sitesini kontrol edin.
    • FFL'ye ihtiyaç duymadığınız bazı istisnalar vardır. Örneğin, kişisel bir koleksiyonu tasfiye ediyorsanız lisansa ihtiyacınız yoktur. Ruhsata ihtiyaç duyduğunuz ve duymadığınız durumlara ilişkin daha fazla örnek için ATF web sitesini kontrol edin: https://www.atf.gov/file/100871/download.
  2. adım 2 atf form 7'yi edinin.
    ATF Form 7'yi edinin. Burada çevrimiçi olarak mevcuttur: https://www.atf.gov/firearms/docs/form/form-7-7-cr-application-federal-firearms-license-atf-form-531012531016/download. Formu ayrıca (703) 870-7526 numaralı telefondan ATF Dağıtım Merkezi ile irtibata geçerek de temin edebilirsiniz.
  3. adım 3 atf form 7'nin a bölümünü doldurun.
    ATF Form 7'nin A Bölümünü doldurun. İsim, adres ve FFL'nin gerekli olduğu faaliyetler de dahil olmak üzere işletmeniz hakkında bilgi verin. Formda açıklanan 9 farklı FFL türünden birini seçin. İşletmenizin tüm yerel, eyalet ve federal düzenlemeleri karşılayacağını onaylayın.
    • En yaygın lisans türü, Tahrip Edici Cihazlar Dışındaki Ateşli Silah Satıcıları için Tip 1'dir.
  4. adım 4 formun b bölümü olan sorumlu kişi anketini doldurun.
    Formun B Bölümü olan Sorumlu Kişi Anketini doldurun. Adınız, yaşınız, adresiniz, SSN'niz ve fiziksel tanımınız gibi kişisel bilgilerinizi girin. Daha önce bir suçtan hüküm giyip giymediğiniz de dahil olmak üzere FFL için uygunluğunuzu belirleyen bir dizi evet veya hayır sorusunu yanıtlayın.
    • Her sorumlu kişi ayrı bir Bölüm B anketi doldurmalı ve imzalamalıdır. Sorumlu kişi, ATF tarafından ruhsatlandırılmakta olan işletmenin yönetimini ve politikalarını yönlendirme yetkisine sahip herhangi bir kişi olarak tanımlanmaktadır. Eğer işletmenizin tek sahibi iseniz, tek sorumlu kişi sizsiniz. Bir ortaklıktaki her ortak sorumlu bir kişi olarak sayılır. Bir LLC'de, şirketin tüm 'yöneticileri' sorumlu kişiler olarak listelenir.
  5. adım 5 parmak izi alın.
    Parmak izi alın. Her ATF Form 7'ye bir Parmak İzi Kimlik Kartı (FD-258) eşlik etmelidir. Bu kartı ATF Dağıtım Merkezinden çevrimiçi olarak veya (703) 870-7526 numaralı telefonu arayarak sipariş edin. Bu kartı yerel kolluk kuvvetlerine götürün, burada parmak izleriniz siyah mürekkeple damgalanacaktır.
    • Ruhsat başvurusundaki her sorumlu kişinin parmak izinin alınması gerekir.
    • Kartın ORI bloğuna 'WVATF1100 ATF-FFLC, MARTINSBURG, WV' yazın.
  6. adım 6 2'ye 2 inç (5,1'e 5,1 cm) boyutlarında bir fotoğrafınızı ekleyin.
    2'ye 2 inç (5,1'e 5,1 cm) boyutlarında bir fotoğrafınızı ekleyin. Fotoğraf son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır. Yüzünüzün tamamı önden görünür olmalıdır. Şapka takmayın veya başınızı örtmeyin. Resmin arkasına tam adınızı, SSN'nizin son 4 hanesini ve iş yerinizin adresini yazın.
    • Başvuruda listelenen her sorumlu kişi bir fotoğraf içermelidir.
  7. adım 7 başvurunuzla birlikte uygun ücreti gönderin.
    Uygun ücreti başvurunuzla birlikte gönderin. Çek, kredi kartı veya havale ile ödeme yapın. ATF nakit veya ileri tarihli çekleri kabul etmeyecektir.
    • Farklı FFL lisans türlerinin maliyeti 3 yıl için 30 ila 3000 dolar arasında değişmektedir. En yaygın lisans türü olan Tip 1'in ücreti 200 dolardır.
    • Tüm başvurunuzun bir kopyasını alın.
  8. adım 8 başvuru paketinizi atf'ye postalayın.
    Başvuru paketinizi ATF'ye postalayın. Eksiksiz ATF Form 7'nizi, Parmak İzi Kimlik Kartınızı, fotoğrafınızı ve ücretinizi ekleyin. Zarfı The Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms, & Explosives, P.O. Box 409567, Atlanta, GA 30384-9567 adresine gönderin.
  9. adım 9 başvurunuzun bir kopyasını yerel cleo'nuza gönderin.
    Başvurunuzun bir kopyasını yerel CLEO'nuza gönderin. Baş Kolluk Görevlisi (CLEO), ruhsat almak isteyen işletmenin bulunduğu yerdeki Polis Şefi, Şerif veya eşdeğeridir. Posta ile gönderin veya şahsen bırakın.

Ruhsatınız için Görüşme ve Ruhsatınızı Alma

  1. adım 1 geçmiş kontrolünüzün temizlenmesini bekleyin.
    Geçmiş kontrolünüzün temizlenmesini bekleyin. Başvurunuzu aldıktan sonra, Federal Ateşli Silahlar Ruhsat Merkezi (FFLC) başvurunuzdaki bilgileri kaydedecek ve doğruluğunu kontrol edecektir. Başvuruda listelenen her sorumlu kişi için bir geçmiş kontrolü yapacaklardır. Geçmiş kontrolü tamamlandığında, başvurunuz yerel ATF saha ofisine gider.
  2. adım 2 yüz yüze mülakat için hazırlanın.
    Yüz yüze mülakat için hazırlanın. Sizinle görüşmek üzere bir Endüstri Operasyonları Müfettişi (IOI) atanacaktır. IOI sizi arayacak ve her ikinizin de programına uygun bir buluşma zamanı ayarlayacaktır.
    • Başvuru bilgilerinizin doğru ve güncel olduğundan emin olun. İşletmeniz için federal, eyalet ve yerel yasalar ve gereklilikler hakkında bilgi sahibi olun.
    • İş yerinizin, sadece eviniz olsa bile, ATF güvenlik düzenlemelerine uygun olduğundan emin olun. ATF, tesisinizin girişinde bir kilit ve ateşli silahlarınızın depolandığı yerde bir kilit olmasını şart koşmaktadır. Bir silah kasası kesinlikle gerekli olmasa da, başvurunuzu güçlendirmek için bir kasaya yatırım yapmak iyi bir fikirdir.
  3. adım 3 görüşmeye iş yerinizde katılın.
    Görüşmeye iş yerinizde katılın. IOI sizinle federal, eyalet ve yerel düzenlemeleri ayrıntılı olarak tartışacaktır. İkiniz birlikte başvurunuzdaki tüm bilgilerin doğru ve güncel olduğundan emin olmak için başvurunuzu gözden geçireceksiniz. IOI ayrıca silah depolamaya yönelik güvenlik standartlarını karşıladığınızdan emin olmak için işletmenizin tesislerini de inceleyecektir.
    • Görüşmenin en uzun bölümü muhtemelen ilgili yasa ve yönetmeliklerin üzerinden geçmekle geçecektir.
    • IOI bir rapor hazırlayacak ve başvuruyu onaylamak veya reddetmek için bir tavsiyede bulunacaktır.
  4. adım 4 ffl'nizi postayla alın.
    FFL'nizi postayla alın. Başvurunuz onaylanırsa, FFLC FFL'nizi işletmenizin bulunduğu yere gönderecektir. FFL'nizi ATF'nin tamamlanmış başvurunuzu almasından yaklaşık 60 gün sonra almanız gerekir, ancak süreç bazen daha uzun sürebilir. Lisansınızı almanız normalden uzun sürüyorsa daha fazla bilgi için ATF'yi arayın.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    FFL'imi evimden bir iş için almayı planlıyorum, kesinlikle ateşli silah satın alan başkalarının geçmişini araştırmak için. Herhangi bir envanterim veya ofisim olmayacak. ATF bu konuda bir FFL verecek mi?
    İnternet silah perakendecilerinden ve müzayedelerden ateşli silah almak için tam olarak tarif ettiğiniz şeyi yapan bir FFL satıcısı kullanıyorum. Sadece diğer bireysel alıcılar için transfer yapıyor ve bir silahı teslim almak ve evrak işlerini tamamlamak için 20 dolar alıyor. Evinden çalışıyor, ancak silahları evinden başka bir yerde teslim alıyor ve teslimatların her gün bırakılmasını istemiyor.
  • Soru
    Silah ustası sertifikası almak için bunu almanız gerekiyor mu?
    Silah ustalığını öğrenmek için buna ihtiyacınız yoktur - ancak silah ustası olarak çalışmak için buna ihtiyacınız olacaktır.
  • Soru
    Depresyon nedeniyle bir akıl hastanesine yatmış olmam beni diskalifiye eder mi?
    Bu durum sadece bir mahkemede hakim tarafından akıl sağlığı kurumuna yatırılmasına karar verilen kişiler için geçerlidir.

İpuçları

  • Kolluk kuvvetleri de dahil olmak üzere yerel ve eyalet yönetimlerinizle iletişime geçin ve Federal Ateşli Silah Ruhsatı için başvurma niyetinizi onlara bildirin. Bu ruhsat altında faaliyet gösterebilmeniz için yerine getirilmesi gereken yerel imar yasaları ve eyalet yasaları vardır ve eyalet ve yerel düzeylerde doldurmanız gereken formlar olabilir.

Uyarılar

  • Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu ile uyum içinde kalmak için Federal Ateşli Silahlar Ruhsatınızı her 3 yılda bir yenilemeniz gerekir.
  • Birden fazla iş yeriniz varsa, her iş yeri için ayrı bir Federal Ateşli Silah Ruhsatı başvurusunda bulunmanız gerekir.
  • Eğer eyaletiniz herhangi bir nedenle iş yapmanızı yasaklıyorsa, size Federal Ateşli Silah Ruhsatı verilmeyecektir.