Geyik Avına Nasıl Gidilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Geyik eti, insan tüketimi için en sağlıklı hayvansal protein kaynaklarından biridir. Geyik avlamak neredeyse her zaman eşsiz bir deneyimdir. Elbette amacınız her zaman hedefe yönelik, hızlı ve insancıl bir öldürme olmalıdır, ancak bazen moralinizi yükseltmek için gereken tek şey uçsuz bucaksız açık havada doğayla bütünleşmektir. Başarı şansınızı artırmak ve bunu yaparken eğlenmek istiyorsanız, işte geyik avı geziniz için bazı temel ipuçları.

Adımlar

Av için Hazırlık

  1. adım 1 gerekli izinleri alın...
    Yerel Çevre Koruma Departmanı (DEC) Ofisinden veya Doğal Kaynaklar Departmanından (DNR) ya da diğer düzenleyici kurumlardan gerekli izinleri alın. Web sitelerini ziyaret edin. Avlanmaya başlamak için ihtiyaç duyacağınız izin(ler) hakkında size tüm bilgileri vereceklerdir. İzniniz, bulunduğunuz yere bağlı olarak 40 ila 200 dolar arasında olmalıdır ve aşağıdaki temel bilgileri içerecektir:
    • Geyik sezonunun ne kadar süreceği. Genellikle 'sezon' silah sınıflarına ayrılır - yani tabancalar için bir sezon, ok ve yay için bir sezon vb.
    • Kaç geyik etiketleyebileceğiniz
    • Ne tür geyikleri etiketleyebilirsiniz
    • Kıyafet gereklilikleri ve avlanma saatleri gibi diğer güvenlik düzenlemeleri
  2. adım 2 durumunuzu aklınızda tutun's laws concerning firearms.
    Eyaletinizin ateşli silahlarla ilgili yasalarını aklınızda bulundurun. Geyik avına çıkmak için ateşli bir silaha ihtiyacınız olmasa da, geyik avının en popüler şeklidir. Yerel emniyet müdürlüğünüze gidin ve sorun. Bir ateşli silah edinmek için sizden tam olarak ne isteniyorsa onu yapın. Dalga geçmeyin - yasalara uyun! Yasal veya tıbbi nedenlerle ateşli silah kullanamıyorsanız, ateşli silahla avlanmak kadar heyecan verici olan yayla avlanmayı düşünün. Hangi izin(ler)e ihtiyacınız olduğunu anladıktan sonra buna göre başvuruda bulunun.
  3. adım 3 kıyafetlerinizi düzene sokun.
    Kıyafetlerinizi düzene sokun. Ne giydiğiniz önemsiz görünebilir, ancak düşündüğünüzden daha önemli olabilir. Diğer avcılarla uğraşırken, uyum sağlamaya çalışırken ve uzun süre otururken, ne giymeye karar verdiğiniz çok önemli bir karardır.
    • Turuncu. Geyikler çok iyi göremezler. Elinizde ateşli bir silah olacaksa, ne kadar turuncu giymeniz gerektiğine dair eyalet yönetmeliklerini kontrol ettiğinizden emin olun; bu, tüm eyaletlerde olmasa da çoğu eyalette zorunludur.
    • Kamuflaj. Hem ortama uyum sağlamak hem de havalı görünmek için güzel bir kamuflaj kombinasyonu ile kıyafeti tamamlayın. Hangi mevsimde avlanacağınıza bağlı olarak, kullandığınız kamuflaj türünü değiştirmek isteyebilirsiniz.
    • Av botları. Bir çift Gore-Tex, 800 Gram Thinsulate-Ultra Yalıtım, Cordura Naylon satın alın. Gore-Tex botlarınızı su geçirmez hale getirir, 800 gram Thinsulate ayaklarınızı sıcak tutar ve Cordura Naylon deriye kıyasla daha az bakım gerektirir.
  4. adım 4 uygun ekipman edinin.
    Uygun ekipmanlar edinin. Seçtiğiniz silahınız, kıyafetleriniz ve yorulmak bilmeyen cesaretinizin yanı sıra, ava çıkarken bazı temel ekipmanlara ihtiyacınız olacak. İşte ihtiyacınız olan temel şeyler. Kişisel tercihlerinize göre daha fazlasını isteyebilirsiniz, ancak aşağıdaki listeyi tüketirseniz, gitmeniz iyi olacaktır.
    • Sıcak koltuk. Bu, ormanda otururken arkanızı sıcak tutacaktır. Kalın bir köpük sıcak koltuk alın. Yaklaşık sekiz inç uzunluğunda bir ilmek dikin, sıcak koltuğunuza tutturun ve pantolonunuzun arkasındaki ilmeğe sıkıştırın. Sıcak koltuğunuzu yalnızca hava çok soğuksa veya yağmur ya da kar yağıyorsa kullanın... Bazı avcılar yumuşak ve sıcak bir şeyin üzerine oturmayı sever.... Bu arada, hava aşırı soğuksa sıcak koltuğun üzerinde durabilirsiniz.
    • Dürbünler. Dürüst olalım: 'avlanmak' için harcayacağınız zamanın çoğu aslında beklemekle geçecek. Güvenilir bir dürbününüz varsa, geyikleri menzile girmeden çok önce fark edebilir ve sizi av için hazırlıklı hale getirebilir.
    • Telemetre. Bir telemetre, nihayet geyiği gördüğünüzde, atış zamanı geldiğinde atışınızı kaçırmadığınızdan emin olmak için son derece yararlı olabilir.
    • Bel çantası veya Serseri Çantası kiti. Yanınıza şu temel malzemeleri içeren bir bel çantası almayı düşünün: böcek kovucu, el feneri, bıçak ve bileme taşı, küçük bir ilk yardım çantası, pusula ve bütan çakmak.
    • Doğru silah ve mühimmatı alın. Bu, avlanırken her zaman önemlidir çünkü yanlış silahla bir geyik vurursanız lisanslarınız ve izinleriniz elinizden alınır.
  5. adım 5 en iyi geyiklerin nerede dolaştığını öğrenin.
    En iyi geyiklerin nerede dolaştığını öğrenin. Bir et hayvanı için avlanırken nereye bakacağınızı bilmeniz gerekir. Mesele şu ki, büyük geyikler akıllı geyiklerdir. Yaşlanmalarının bir nedeni vardır: İnsanlarla etkileşime girmekten kaçınma eğilimindedirler ve kendilerini potansiyel olarak tehlikeli durumlardan izole etmek için özen gösterirler. Daha genç ve olgun bir geyiği vurmak muhtemelen daha iyi bir sofra yemeği olacaktır. İşte geyiklerin nerede aranacağına dair bazı ipuçları:
    • İnsanların geçebileceği en yoğun, en misafirperver olmayan yerleri seçin. İnsanların ayak basmadığı yerlerde geyikler dolaşabilir. Sık sedir çalılıkları, eski bataklıklar, adını siz koyun; bir iz arayın ve bir stand kurun.
    • Daha büyük geyikler gölgeli, yüksek rakımlı yerlerde yatıp dinlenme eğilimindedir. Burada daha gizlidirler ve insan gibi tehditlerden daha uzaktadırlar.
    • Kalın dere tabanları da büyük geyikler için daha olası saklanma yerleridir. Bu yerler nispeten izole bir alanda dinlenmelerini ve su içmelerini sağlar.
  6. adım 6 gerekirse avlanabileceğiniz birkaç tırmanma ağacı standı kurun.
    Gerekirse avlanabileceğiniz birkaç tırmanma ağacı standı kurun. Bazen, ağaç standlar sizin için zaten kurulmuş olacaktır. Çoğu zaman bunları kendiniz kurmanız gerekecektir. Geyikler alışkanlıklarını değiştirdiğinden, av sezonu öncesinde ve sırasında çeşitli yerleri keşfedin. Hava koşullarındaki ve insan faaliyetlerindeki değişiklikler çevrelerini büyük ölçüde etkiler.
    • Aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç çeşit ticari ağaç standı vardır. Bunlar arasında askılı ağaç standları ve merdivenli ağaç standları gibi küçük, daha ucuz ünitelerin yanı sıra tripod ağaç standları, kule ve kutu panjurlar gibi daha büyük, daha pahalı üniteler de bulunmaktadır.
    • Basit bir ahşap platformu uzun bir ağacın üzerine yeterince yükseğe kaldırarak kendi ağaç standınızı oluşturun. Ağaç standının nasıl göründüğü, ne kadar güvenli ve yüksek olduğu kadar önemli değildir.
  7. adım 7 avlanabileceğiniz özel bir araziniz varsa bölgenizi yemleyin ya da bir yiyecek alanı oluşturun.
    Avlanabileceğiniz özel bir araziniz varsa bölgenizi yemleyin ya da bir yiyecek alanı oluşturun. Yemleme, geyiklere belirli bir yerin iyi bir bölge olduğunu hatırlatmak için iyi bir yol olabilir. Pek çok eyalet, yemin 300 yarda (274,3 m) yakınında avlanmanıza izin vermez, bu nedenle avlanmadan bir hafta veya 10 gün önce yemlemeyi bırakın:
    • Mısır
    • Elmalar
    • Havuçlar
    • Mineral yalamaları
    • Şeker pancarı

Av Sırasında

  1. adım 1 bir arkadaşınızı veya aile üyenizi davet edin.
    Bir arkadaşınızı veya aile üyenizi davet edin. Sorumluluk sahibi ve güvenilir arkadaşlardan ve aile üyelerinden oluşan bir grupla avlanmak daha keyiflidir. Yalnız avlanıyorsanız, güvenlik nedeniyle farklı yapmanız gereken birkaç şey vardır:
    • Her zaman tam şarjlı bir cep telefonu alın.
    • Birine ava gittiğinizi ve ne zaman dönmeyi planladığınızı söyleyin ve dönüş saatinize sadık kalın. Güvenli bir şekilde döndüğünüzden emin olmak için birisinin sizi kontrol etmesini sağlayın.
    • Avlanacağınız bölge hakkında ilk elden bilgi sahibi değilseniz, bir GPS cihazı taşımak veya bölgenin topografik haritasını satın alıp incelemek gibi bölge hakkında biraz araştırma yapmak isteyebilirsiniz; kaybolmanız durumunda o yerel dönüm noktasını veya akarsuyu hatırlamak küçük bir fark yaratabilir.
  2. adım 2 avlanmaya başlarken ormanda işaretler arayın.
    Avlanmaya başlarken ormanda işaretler arayın. Sıyrıklar, sürtünmeler ve av izleri geyiklerin belirli bir bölgeyi sık sık ziyaret ettiğinin işaretleridir. İşaretlerin atış menzilinde avlandığınızdan emin olun.
    • Sıyrıklar, geyiklerin kızışma mevsimi boyunca kazdıkları yerlerdir. Av sezonunda ne kadar erken bir zamanda kazıntı bulursanız, avlanmak için o kadar güvenilir bir gösterge olurlar.
    • Sürtünmeler, kızgınlık dönemindeki geyiklerin boynuzlarını ağaçlara sürtmesiyle oluşan sıyrıklardır. Sürtünmenin büyüklüğü genellikle geyiğin büyüklüğünün iyi bir göstergesidir.
  3. adım 3 avlanırken kokunuzu gizlemek için örtü kokusu kullanın.
    Avlanırken kokunuzu gizlemek için örtü kokusu kullanın. Geyiklerin duyuları inanılmaz derecede keskindir, özellikle de işitme ve koku alma duyuları. Kendi kokunuzu maskelemek, o kupa geyiğine daha iyi bir şans vermenin iyi bir yoludur.
    • Koku gizlemek için çok fazla para harcamak istemiyorsanız, bunun yerine karbonat kullanmayı deneyin. Bir çorba kaşığı karbonatı kokusuz sabunla karıştırın ve avdan önce duşta kullanın. Botlarınıza biraz koyun; karbonat ve kıyafetleri katlayarak kıyafetlerinizle bir 'lazanya' oluşturun; hatta cesursanız dişlerinizi karbonatla fırçalayabilirsiniz. Karbonat her tür avcı için kolay ve ucuz bir koku örtüsüdür.
  4. adım 4 geyiği bulunduğunuz yere çekin ya da ikna edin.
    Geyiği bulunduğunuz yere doğru çekin ya da ikna edin. Tecrübeli avcılar geyiği bekledikleri yere çekmek için sayısız teknik kullanırlar. Bir dizi farklı seçeneğiniz var:
    • Geyik çağrıları kullanmayı deneyin. Geyik sesleri kendi sesinizi kullanarak ya da 'kızgınlık dönemindeki dişi geyik' kutusu kullanarak mekanik olarak üretilebilir. ('Östrus', cinsel alıcılığın en yoğun olduğu zaman anlamına gelir.) Östrus meleme dizisini taklit etmek için kutuyu hızlı bir bilek hareketiyle ters çevirmeniz yeterlidir.
    • Dişi östrus kokusu. Dişi östrus spreyi kullanın ya da ava giderken yanınızda dişi östrus idrarına batırılmış bir bez getirin. Bazı durumlarda geyik, dişinin kokusunu takip ederek doğrudan size gelecektir.
    • Erken sezonda geyik idrarı. Geyikler sezonun başlarında, özellikle de dövüşürken çok bölgeci olurlar. Sezon başında kokunuzu geyik idrarı ile örtmenin ya da kullanmanın ödülleri olabilir.
    • Sezon başında boynuzları sallamak. Çıngıraklı boynuzlar diğer geyiklerin kavga ettiğine dair bir işaret gönderir, bu da özellikle erken sezonda geyikleri çeker. Uzaklardan gelen geyikleri cezbetmek için bunu kullanın.

Atış Yapmak

  1. adım 1 sabırlı olun.
    Sabırlı olun. Kokunuzu yaydıysanız, uygun çağrıları yaptıysanız ve doğru feromonları gönderdiyseniz, geyiğinizin önünüzden çok kısa bir mesafeden geçme ihtimali yüksektir. Sabırlı olun. Geyiğiniz 20 veya 30 yarda (18,3 veya 27,4 m) yakınındayken öldürmek için ateş etmek çok daha kolaydır. Uzaktan atış yapmayın; geyiğin hayati organlarını ıskalama, geyiğin geri kalanını ürkütme ve sadece yaralamayı başarma (yavaş, acılı bir ölüme neden olma) ihtimaliniz vardır.
  2. Fırsatını bulur bulmaz ayağa kalkın. Geyik yaklaşırken, ancak yeterince yaklaşmadan önce ayağa kalkmaya çalışın. Bu yapacağınız en büyük harekettir ve çok geç yaparsanız geyiği ürkütme olasılığı en yüksektir.
    • Ayakta durmak ateş etmek için çok dengesiz bir pozisyondur. Yüzüstü, oturur veya diz çökmüş pozisyonda atış yapmak daha iyidir.
      adım 2 fırsatını bulur bulmaz ayağa kalkın.
  3. adım 3 atışa hazırlanırken mümkün olduğunca hareketsiz olun.
    Atışa hazırlanırken mümkün olduğunca hareketsiz olun. Ateş etmeden hemen önce mümkün olduğunca sessiz kalmak çok önemlidir, aksi takdirde geyiği ürkütme riskiniz vardır. Bu genellikle avlanmak için ne tür bir silah kullandığınıza bağlı olacaktır.
    • Eğer bir tabanca ya da arbalet kullanıyorsanız, silahınızı tamamen doldurun ve emniyetini açık tutun. Ateş etmeye hazır olduğunuzda yapmanız gereken tek şey emniyeti kapatmak ve tetiği çekmektir. Meşhur pantolonunuz aşağıdayken yakalanmayın ve silahınızı doldurmayı unutmayın.
    • Eğer geyik hala yürüyorsa ve iyi bir atış yapabilmeniz için durmuyorsa, kısa bir meleme sesi çıkarın. Bu geyiğin dikkatini çekecek ve size ateş etmek için zaman kazandıracaktır. Yine de hızlı olmalısınız çünkü meledikten sonra ateş etmeniz uzun sürerse geyik ürkecek ve kaçacaktır.
    • Yay ve ok kullanıyorsanız, okunuzu çekerken çok metodik olun. Yay ile avlanırken ayakta durmaya çalışın. Bu formunuzu geliştirecek ve yapabileceğiniz atış türünü sınırlamayacaktır.
  4. adım 4 üst omuz, boyun veya beyni hedefleyin.
    Üst omuz, boyun veya beyni hedefleyin. Atışınızı ön bacağın hemen arkasına, göğüsten 6 inç (15,2 cm) yukarıya yerleştirin. Doğru şekilde vurulursa, bu atış geyiğin hayati organlarından geçecek ve onu insancıl bir şekilde öldürecektir. Nişan alınabilecek diğer yerler arasında boyun veya beyin sayılabilir.
  5. adım 5 eğer've hit the deer, inspect the blood.
    Eğer geyiği vurduysanız, kanı inceleyin. Sorumlu bir avcı olarak hedefiniz tek atışta öldürmektir; bu şekilde geyik fazla acı ve ıstırap çekmeden hızlı bir şekilde öldürülür. Ne tür bir atış yaptığınızı kontrol etmek için, hayvanı vurduğunuz yerin yakınında yerdeki kana bakın. Eğer kan
    • Kahverengi kıllar ve pembe kan, hava kabarcıkları varsa, muhtemelen kalp ya da akciğeri vurmuşsunuzdur. Bu harika bir haber. Bu, geyiğinizin muhtemelen yakınlarda bir yerde olduğu ve acı çekmeyeceği anlamına gelir.
    • Kahverengi kıl ve koyu kırmızı kan, geyiği muhtemelen daha geriden, muhtemelen karaciğerinden vurdunuz demektir. Geyiğiniz istediğinizden daha uzun süre hayatta kalabilir, ancak yine de nispeten hızlı bir şekilde ölmeleri gerekir.
    • Beyaz kıl ve safra ya da başka bir mide maddesi içeren ince ya da sulu kan, muhtemelen tek atışta öldürmeyi kaçırdınız demektir. Geyiğin izini sürmeniz ve acısına insanca son vermek için başka bir öldürme atışı yapmanız gerekebilir.

Avdan Sonra

  1. adım 1 geyiği vurduğunuzda tam olarak nerede olduğunu belirlemeye çalışın.
    Geyiği vurduğunuzda tam olarak nerede olduğunu belirlemeye çalışın. Bu konumla başlayın. Buradan bir kan izi bulmaya çalışın ve geyiğin kaçarken genel olarak hangi yöne doğru gittiğini hatırlayın. Pusulanız, GPS'iniz ve bir arkadaşınızla bu yöne doğru gidin ve nereye gittiğinizi not edin.
    • Geyiği izlemeye başlamadan önce 30 dakika beklemeye çalışın. Bu, geyiğe uzanması ve muhtemelen kanaması için bir şans verecektir. Geyiği hemen takip ederseniz, adrenalin devreye girecek ve geyik aksi takdirde gidebileceğinden çok daha uzağa gidebilir.
  2. adım 2 sizi geyiğe götürene kadar kan izini takip edin.
    Sizi geyiğe götürene kadar kan izini takip edin. Geyiğinizin nereye gitmiş olabileceğine dair herhangi bir işaret bulmak için izlerin kenarındaki çalılara ve yeşilliklere bakın. İşte kan izini görünürde tutmanıza yardımcı olacak bazı püf noktaları:
    • Sprey şişesinde hidrojen peroksit kullanın. Bir sprey şişesini hidrojen peroksit ile doldurun ve bir alanı hafifçe buğulayın. Herhangi bir kan köpürmeye başlayacaktır, tıpkı bir kesiğe hidrojen peroksit uyguladığınızda olduğu gibi.
    • Floresan ışık kullanın. Kullanışlı bir floresan ışığı 20 dolara satılır ve özellikle alacakaranlıkta ya da şafakta kanı tespit etme işini çok daha kolay hale getirir.
  3. adım 3 geyiği gördüğünüzde ölü olduğundan emin olun.
    Geyiği gördüğünüzde öldüğünden emin olun. Hatta geyiği ormandan çıkarmanıza yardım etmesi için bir arkadaşınızı bile çağırabilirsiniz.
  4. adım 4 nasıl yapılacağını öğrenin...
    Bir geyiğin sahada nasıl düzgün giydirileceğini öğrenin. Arazide et işlemek bir zanaattır, yazılı talimatlardan kolayca öğrenilebilecek bir şey değildir. Avcıların çoğu bu işi ustalarından öğrenir ve birçok nedenden dolayı tercih edilen yöntem budur. Deneyimli bir av partneri bulmaya çalışın. Yalnız avlanmak nispeten güvensiz olmakla kalmaz, bir av partneri uzun ve sağlıklı bir arkadaşlık kurmanızı sağlar ve bu gibi görevlerde size yardımcı olabilir.
  5. adım 5 ganimetin tadını çıkarın.
    Ganimetinizin tadını çıkarın. Beslenmeniz için yaşamı sona eren hayvana saygı gösterin. Tüm etlerini kullanın ve sadece ihtiyacınız kadar etiket alın.
    • Geyiği kendiniz kesmeyi de öğrenmek isteyebilirsiniz.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    Geyik öldürmek iyi bir şey mi?
    Bazı bölgelerde aşırı bir nüfus var. Eğer onları avlamak yerel olarak yasalsa, o zaman evet.
  • Soru
    Bir geyiği boynundan mı vurmalıyım?
    Hayır, ön bacağın arkasındaki noktaya nişan almalısınız, böylece kalbinden vurabilirsiniz.
  • Soru
    Avlanırken bir grup geyikle karşılaşılırsa, gruptaki hangi geyik hedef alınmalıdır?
    Bildiğim kadarıyla, en büyüğü hedef alınmalı. Eğer silahla ateş ederseniz çok ses çıkarır ve diğer geyikleri ürkütürsünüz. Ayrıca bu şekilde daha fazla et elde edersiniz.

İpuçları

  • İki yönlü telsizler avlanırken son derece önemli olabilir. Bunları kullanarak, avcı arkadaşlarınızla her zaman iletişim halinde kalabilirsiniz... Bir geyik vurduğunuzda / yakaladığınızda, yardım için avcı arkadaşlarınızı arayabileceksiniz. Ayrıca daha fazla yürüyüş yapabileceksiniz. Ormandan/yoldan bir araba ya da yardıma ihtiyacı olan başka bir avcı görürseniz, av arkadaşlarınızı yardıma çağırabilirsiniz. Avcılar bir geyikle ya da daha da iyisi bir ayıyla canlı bir karşılaşmayı duymaya ve tartışmaya bayılırlar! Arkadaşlarınızı arayın ve durumu ayrıntılı olarak anlatın. Bu herkesi heyecanlandıracaktır! Ayrıca arkadaşlarınızla sohbet ederken soğuk havayı aklınızdan çıkarmanıza da yardımcı olabilir. En iyi TWR'ler 12 mil menzili kapsayabilen ve 5 watt güce sahip olanlardır.
  • Döndür ya da kaybet! Eldivenlerinizde, şapkalarınızda, baş örtülerinizde, sıcak koltuğunuzda (diğer bol giysilerinizde) halka yoksa; bir terziye, yerel temizlikçilere veya daha iyisi bir aile üyesine bir tane diktirin. Yaklaşık bir inç genişliğinde ve üç inç uzunluğunda parlak turuncu veya sarı halkalar en iyi seçimdir. Daha sonra Home Depot'tan birkaç tane 99 sentlik kelepçe satın alın. Pahalı ekipmanlarınızdan hiçbirini kaybetmemek için giysileri pantolonunuzun halkalarına kelepçeleyin.
  • Devlet arazilerinde avlanmayı deneyin. Her eyaletin geyik sezonu olan parkları vardır. Bu devlet arazilerinde avlanmak daha zordur, ancak çok daha ucuz olabilir.

Uyarılar

  • Bir avcılık lisansı satın aldığınızdan ve bir avcı eğitim kursuna katıldığınızdan emin olun.
  • Bir insan değil bir geyik vurduğunuzdan yüzde yüz emin olun.
  • Eyaletinizin Avlanma ve Yakalama Yönetmeliği Kılavuzunu (baştan sona) okuyun - ücretsizdir ve son derece faydalı olacaktır.
  • Asla özel mülke izinsiz girmeyin, avlanmadan önce arazi sahibinin yazılı iznini alın.
  • Ateşli silahınızı güvenli bir şekilde kullanın. Atış yapmaya hazır olana kadar parmağınızı tetikten uzak tutun. Bunu alışkanlık haline getirin.
  • Ateş ettiğiniz halde geyiği düşürmezseniz ve geyik kaçarsa, onu kovalamayın veya yerinizi belli etmeyin. Birçok geyik saklanmak için metrelerce koşar ve sonra sessizce kan kaybından ölür. Ancak kovalanan bir geyik kilometrelerce koşabilir.
  • Ağaçlara tırmanırken ve inerken dikkatli olun.
  • Asla bir parkta avlanamazsınız. Ulusal Orman'da avlanabilirsiniz. Aradaki farkı bildiğinizden emin olun.
  • Çok sayıda geyik ve dişinin dolaştığı bilinen alanlardan kaçındığınızdan emin olun. Çoğu zaman, birçok geyik dişi geyiklerle çiftleşmek için buraya gelir, bu nedenle sadece bir dişi geyiğin yavru doğurduğunu görmek istediğiniz için ava gitmeyi tercih etmeyin.
  • Kendinizi savunmadığınız veya hayvanı yemeyi planlamadığınız sürece asla bir hayvanı vurmayın. Spor için öldürmek zalimce ve gereksizdir; aynı heyecanı sağlayan birçok insancıl alternatif vardır.
  • Ateşli silahlarınıza her zaman doluymuş gibi davranın. Namlunun ucunu her zaman insanlardan uzağa doğrultun ve ateşli silahınızın ateş hattının her zaman farkında olun. Hedefinize ateş etmeye hazır olana kadar emniyetinizi daima açık tutun.