Çöp Torbasıyla Kızakla Nasıl Kayılır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Karlı bir günde kendinizi kızaksız bulduğunuzda, kızak yapmanın en hızlı ve kolay yollarından biri bir çöp torbası kullanmaktır. Bir çöp torbasının içinde sağlam bir taban oluşturmak için karton kullanın veya bir tepeden aşağı kayarken bacaklarınızı ve arkanızı korumak için sadece bir tanesinin içine girin. Her iki durumda da, sadece birkaç dakika içinde kullanılabilir bir kızağa sahip olacaksınız, böylece dışarı çıkıp kış havasından yararlanabilirsiniz!

Adımlar

Kızak Yapımı

  1. adım 1 sağlam tabanlı bir kızak yapmak için bir parça kartonun etrafına bir çöp torbası bantlayın.
    Sağlam tabanlı bir kızak yapmak için bir karton parçasının etrafına bir çöp torbası bantlayın. Üzerine oturabileceğiniz büyüklükte bir karton parçasını ağır hizmet tipi bir çöp torbasının içine kaydırın. Torbanın ucunu ve gevşek kısımlarını katlayarak kartonun etrafına sıkıca sarın. Sıkıca sabitlemek için katlanmış kısımların etrafına koli bandı veya ambalaj bandı sarın.
    • Karton sağlam bir taban oluşturur, böylece kızakla kayarken daha az sürtünme olur. Ayrıca tepeden aşağı kızakla kayarken arkanızı korumak için yalıtım ve biraz dolgu sağlayacaktır.
    • Demonte bir karton kutu kullanabilir ve sizin için çok büyükse makas veya maket bıçağıyla doğru boyutta kesebilirsiniz. Üzerinde rahatça oturabilmek için vücudunuzun yaklaşık 2/3 uzunluğunda olmasını istersiniz.
    • Bulabildiğiniz en kalın çöp torbasını kullanın ki kızakla kayarken kolayca yırtılmasın.
  2. adım 2 eğer kızakla kaymak istemiyorsanız içine oturabileceğiniz kadar büyük bir çöp torbası kullanın.'t have a cardboard base.
    Karton tabanınız yoksa içine oturabileceğiniz büyüklükte bir çöp torbası kullanın. Tüm bacaklarınızı ve poponuzu kaplayacak kadar büyük, ağır hizmet tipi bir çöp torbası alın. İçine oturun ve kızakla kayarken kenarlarını vücudunuza doğru sıkıca tutun.
    • Kulplu bir çöp torbası kullanırsanız, kardan daha da fazla korunmak için belinize dolayabilirsiniz.
  3. adım 3 1 tanesine sığamayacak kadar uzunsanız daha uzun bir çanta yapmak için 2 çöp torbasını birbirine bantlayın.
    1 tanesine sığamayacak kadar uzunsanız daha uzun bir çanta yapmak için 2 çöp torbasını birbirine bantlayın. 1 ağır hizmet tipi çöp torbasının altını makasla kesin. Kestiğiniz poşetin alt kısmını başka bir poşetin üst kısmına yerleştirin, ardından üst üste geldikleri yerden koli bandı veya ambalaj bandıyla bantlayarak birleştirin.
    • Kestiğiniz çöp torbasının belinize kadar gelmesini istiyorsunuz. Doğru yere bağladığınızdan emin olmak için bantlamadan önce torbaların içine oturun.
    • Kızakla kaymaya gittiğinizde bağlı kaldıklarından emin olmak için torbaların birleştiği yerin etrafına yaklaşık 2-3 kat bant sarın.

Kızakla Kaymaya Başlarken

  1. adım 1 sizi sıcak ve kuru tutmak için kat kat sıcak tutan, su geçirmez giysiler giyin.
    Sizi sıcak ve kuru tutmak için kat kat sıcak tutan, su geçirmez giysiler giyin. Varsa kar botları ve kar pantolonları da dahil olmak üzere en sıcak tutan kışlık giysilerinizi giyin. Şapka, eldiven veya eldiven ve kışlık ceket giyin.
    • Atkı takmadığınız zaman kızakla kaymakÇünkü gevşeyebilir ve kızağınızın altına ya da içine sıkışabilir.
  2. adım 2 hafif eğimli ve dibinde düz bir alan olan karlı bir tepe bulun.
    Hafif eğimli ve dibinde düz bir alan olan karlı bir tepe bulun. Dibinde güvenli bir şekilde duramayacağınız kadar dik bir tepe seçmeyin. Tepenin bir otoparkta, caddede veya ağaçların, göletlerin, çitlerin veya çarpabileceğiniz diğer nesnelerin yakınında bitmediğinden emin olun.
    • Tümsek, kaya, ağaç, direk ve diğer engellerin bulunmadığı bir tepe seçin.
    • Alt kısmında uzun düz bir alan olan ve hiçbir engel bulunmayan tepeler kızak için en güvenli olanlardır.
  3. adım 3 ayaklarınız yokuş aşağı bakacak şekilde tepenin üst kısmında kızağınızın üzerine oturun.
    Ayaklarınız yokuş aşağı bakacak şekilde tepenin üstündeki kızağınıza oturun. Tepenin zirvesine tırmanın ve çöp torbası kızağınızın üzerine oturun veya torbanın içine girin. Ayaklarınızı yokuş aşağı çevirin ve dik oturun.
    • Bir tepeden aşağı asla yüzüstü veya ayakta kaymayın. Bu ciddi yaralanmalara neden olabilir.
    • 5 yaş ve altındaki çocuklar bir yetişkinle birlikte kızak kaymalıdır. 5-12 yaş arasındaki çocukların her zaman bir yetişkin veya daha büyük bir vasi tarafından izlenmesi gerekir.
  4. adım 4 tepeden aşağı kızakla kaymaya başlamak için kendinizi itin.
    Tepeden aşağı kızakla kaymaya başlamak için kendinizi itin. Belinizin etrafındaki çöp torbasına tutunun veya karton tabanlı bir tane yaptıysanız ön tarafa doğru eğilin ve tutun. Tepeden aşağıya doğru ilerlemeye başlamak için arkanıza yaslanın veya tek elinizle kendinizi itin.
    • Yaralanmaları önlemek için her zaman ayaklarınız önde ve dik oturarak tepeden aşağı düz bir şekilde kayın.
  5. adım 5 kızağa tutunun ve kollarınızı ve bacaklarınızı kızağın içinde tutun.
    Kızağa tutunun ve kollarınızı ve bacaklarınızı kızağın içinde tutun. Dibe ulaşana kadar çantanın yanlarından veya kızağın önünden tutunmaya devam edin. Hareket ederken kızağı bırakmayın veya kızaktan inmeyin.
    • Kazara kızaktan düşerseniz, güvenli bir şekilde durana kadar momentumunuzla yuvarlanmaya devam edin.
  6. adım 6 altta güvenli bir şekilde kayarak durun.
    Altta güvenli bir şekilde kayarak durun. Taban yeterince düz bir alana sahipse doğal olarak duracaksınız. Gerekirse kızağı frenlemeye yardımcı olmak için ellerinizi alt kısımdaki karda sürükleyin. Sadece tam olarak durduktan sonra ayağa kalkın.
    • Kızağınız durmazsa, bırakıp yuvarlanarak kızaktan uzaklaşın, böylece kaza yapmazsınız. Bir çöp torbasının içinde oturuyorsanız, hala torbanın içindeyken kendinizi durdurmak için yana doğru yuvarlanmaya başlayabilirsiniz.
    • Tepeden aşağı inen başka kızakçılar varsa, durduğunuzda hızla yoldan çekilin. Tepeye geri dönmek ve tekrar aşağı kaymak istiyorsanız, tepenin kenarından yukarı, onların yolunun dışına doğru yürüyün.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Kar yoksa çöp torbasıyla nasıl kızak kayabilirim?
    Daha çok koşarak başlamanız ve eğime ulaşmadan hemen önce çantaya atlamanız gerekecektir. Bundan sonra, karda yaptığınız gibi dik oturmak ve yönlendirmek için eğilmek yerine, düz ve eğim çizgisine dik olarak uzandığınızdan emin olmak isteyeceksiniz. Bu noktada, çanta etrafınıza sarılmış halde tepeden aşağı yuvarlanırsınız.
  • Soru
    Ya bir tepem yoksa?
    Tüm arkadaşlarınıza bahçelerinde veya yakınlarında bir tepe olup olmadığını sorun veya tepesi olan halka açık bir parkta kızakla kaymaya gidin.
  • Soru
    Torba birinin başının üzerinden geçerse bu tehlikeli olamaz mı?
    Yani, bunu bir çocuk üzerinde kullanmazdım, sadece poşet tarafından tamamen kaplanmayacak yetişkinler/insanlar üzerinde kullanırdım. Eğer çocuğunuz varsa, bir karton kutu kullanın ve çöp poşetleriyle kaplayın. Her tarafını koli bandıyla sabitleyin. Bunun nasıl yapılacağını gösteren tonlarca web sitesi var.

İpuçları

Uyarılar

  • Beş yaşın altındaki küçük çocuklara yetişkinler eşlik etmelidir. 12 yaşın altındaki tüm çocukların gözetim altında tutulması gerekir.
  • Başlarını korumak için küçük çocuklara bisiklet kaskı veya kar sporları için tasarlanmış bir kask takın.
  • Altında güvenli, düz bir iniş alanı olmayan veya çarpabileceğiniz engeller bulunan bir tepede kızakla kaymayın.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • 1-2 ağır hizmet tipi çöp torbası
  • Karton (isteğe bağlı)
  • Koli bandı veya ambalaj bandı (isteğe bağlı)

Video