Transseksüel Bir Erkek Olarak Toplum İçinde Nasıl Yüzülür?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir trans erkek olarak yüzmeye gitmek zor gelebilir, çünkü etrafınızdaki cisgender erkekler üstsüz yüzüyor olabilir. FTM bir trans erkekseniz (veya ikili olmayan bir kişiyseniz) ve üzerinize yapışan ıslak kıyafetler ve mayolar sizi disforik hissettiriyorsa yalnız değilsiniz. Rahat hissetmeyi hak ediyorsunuz, bu nedenle mayo seçmenize, kendinizin en iyi versiyonu gibi görünmenize ve toplum içinde yüzerken eğlenmenize yardımcı olacak bazı yararlı ipuçlarını bir araya getirdik!

Adımlar

  1. adım 1 güvenli bir şekilde bağlayın...1Güvenli bir şekilde bağlayın. Yüzerken normal bir bağlayıcı takamazsınız, çünkü bazıları klor ve tuzlu suya maruz kalmak için tasarlanmamıştır ve genellikle bir bağlayıcı ile egzersiz yapılması tavsiye edilmez. Bunun yerine, bir yüzme bandı satın alabilir veya KT veya trans bant kullanarak bağlayabilirsiniz (ancak bir süre sonra düşebilir). İyi nefes alabilmek istediğiniz için doğru bedeni satın aldığınızdan emin olun.
    • Bant ya da yüzme bandı alacak paranız yoksa, bir beden büyük ya da eski, eskimiş bir bandı kullanabilirsiniz.
    • Bandı çıkarırken, çıkarmadan önce bir pamuk üzerine bebek yağı sürerek ıslatın. Bu, banttaki yapışkan maddenin yumuşamasına yardımcı olur.
    • Bağlayıcınız veya bandınız yoksa sporcu sütyeni giyin.
    • Plajda sadece uzanıyorsanız bağlama konusunda çok fazla endişelenmemeye çalışın. Çoğu insan gerçekten dikkat etmeyecektir.
  2. adım 2 bağlayıcınızın üzerine büyük boy bir tişört giyin.2Bağlayıcınızın üzerine büyük boy bir tişört giyin. Sadece bir bağlayıcı (bant değil) ile üstsüz olmak konusunda rahat değilseniz, bol bir şey giymek isteyeceksiniz. Biraz daha az yapışacak ve aynı zamanda bir bağlayıcı giyeceğiniz için nefes almanıza yardımcı olacaktır. Dar gömleklerden kaçınmaya çalışın.
    • Dikkati göğsünüze değil tasarıma çekmek için üzerinde tasarım olan bir gömlek giyin.
  3. 3. adım aşağıdaki durumlarda egzersiz için üretilmiş bir üst giyin're uncomfortable wearing a regular t-shirt.3Sıradan bir tişört giymekten rahatsız oluyorsanız egzersiz için üretilmiş bir üst giyin. Egzersiz atletleri ve yelekleri yüzme için iyi sonuç verir, ancak bağlayıcınız ve göğsünüz daha görünür olacaktır. Yerinde kalması için altınıza sokmak isteyebilirsiniz.
  4. adım 4 diğer tişörtler yüzmek için uygun değilse tüm vücudu saran bir mayo tercih edin.'t allowed.4Diğer tişörtlere izin verilmiyorsa tüm vücudu saran bir mayo tercih edin. Üst veya alt giysiye ihtiyaç duymadan vücudunuzu örten bir dalış elbisesi veya yüzme yeleği satın alabilirsiniz. Ancak, kalçalarınızı gizlemek için mayonun üzerine mayo giyebilirsiniz.
  5. 5Göğsünüzü daha da gizlemek için bir can yeleği giyin. Can yelekleri çok büyüktür ve göğsünüzü çok iyi gizleyebilir. Parlak turuncu bir yelekle çok fazla dikkat çekmek istemiyorsanız, daha profesyonel görünen lacivert veya başka bir koyu rengi internetten satın alabilirsiniz.
  6. 6Mümkünse mayo giyin. Her ne kadar başka kıyafetler de giymek isteyecek olsanız da, yüzerken veya plaja giderken erkek gibi görünmenin (kıyafet açısından) en iyi yolu mayo giymektir. Eğer mayonuz yoksa, bir kardeşinizden ya da arkadaşınızdan ödünç alabilirsiniz.
    • Çok kısa mayolar giymeyin. Kalçalarınızı daha fazla ortaya çıkaracaktır ki bunu istemezsiniz. Bunun yerine daha uzun, daha düz şortlar tercih edin.
  7. adım 7 toparlanın...7Dar bir mayo veya speedo giyiyorsanız toparlanın. Kıvrılmış çorap kullanmayın, çünkü suyun altında kalamazlar. Muhtemelen silikon bir paketleyici kullanarak sert bir paket yapmak isteyeceksiniz. Diğer yumuşak paketleyicilerin çoğu da işe yarayacaktır, ancak bir süre sonra garip veya yapışkan hissedebilirler.
    • Yüzerken düşmediğinden emin olun. Mayo veya şortun altına biraz sıkı iç çamaşırı giyerek bunu önleyebilirsiniz. Yüzme şortu giyiyorsanız muhtemelen cepli veya keseli boxer tercih etmek isteyeceksiniz.
    • Underworks veya TranZwear gibi bazı şirketler özellikle paketleme için tasarlanmış mayolar üretmektedir. Bunlara yatırım yapmak isteyebilirsiniz.
  8. adım 8 uzun saçlarınız varsa bir bone veya şapka takın.8Uzun saçlarınız varsa bir bone veya şapka takın. Saçınızı kestiremiyorsanız veya kestirmek istemiyorsanız, saçınızı bir bone veya şapkanın içine sokabilirsiniz.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • SoruSahilde regl dönemindeyken trans bir erkekle karşılaştığınızda ne yaparsınız? Yüzerken, su topu gibi su sporları yaparken, regl kanının özel bölgenizden dışarı çıkmasını önlemek için su geçirmez bir tampon kullanın.

İpuçları

  • Çok küçük bir göğsünüz varsa, üstsüz olmayı deneyebilirsiniz.