Boks Salonuna Nasıl Gidilir?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir boks spor salonuna gitmek basit bir görev gibi görünse de, oldukça fazla araştırma ve biraz deneme yanılma gerektirir. Öncelikle bölgenizdeki spor salonlarını araştırmanız ve hangisinin ihtiyaçlarınıza en uygun olduğunu görmek için onları ziyaret etmeniz gerekir. Profesyonel bir dövüşçü olmak istiyorsanız, kaliteli bir eğitim yeri bulmak için her spor salonundaki ekipmanı ve profesyonel dövüşçüleri eleştirel bir şekilde değerlendirmelisiniz. Son olarak, boks becerilerinizi geliştirmeye başlayabilmeniz için bir eğitmen bulmanız ve uygun ekipmanları almanız gerekecektir.

Adımlar

Spor Salonu Bulma

  1. Adım 1 Farklı spor salonu türlerini düşünün.
    Farklı spor salonu türlerini düşünün. Neden spor yapmak istediğinizi düşünün. boks yapmaya başla ve boks deneyiminizden ne beklediğiniz. Boksör olmakla ilgileniyor musunuz? profesyonel boksör yoksa sadece daha iyi bir şekle mi girmek istiyorsunuz? Eğer sadece forma girmek istiyorsanız, bir boks salonu iyi bir seçim olabilir. Bununla birlikte, yerel YMCA veya fitness kulübünüzde de boks dersleri alabilirsiniz. Amatör veya profesyonel bir boksör olmak istiyorsanız, bir boks salonuna katılmanız ve kişisel eğitim almanız gerekecektir.
    • Yeni başlayan biriyseniz, birkaç fitness boks dersi almak spora olan ilginizi test etmek için iyi bir yol olabilir.
    • Dövüşmek istediğiniz için boks yapmayın; bir dövüş sanatı öğrenmek istediğiniz için boks yapın. Vücudunuz için iyidir ve özgüven oluşturur.
  2. Adım 2 İnternette arama yapın.
    Çevrimiçi arama yapın. Ne tür bir spor salonuna katılmak istediğinizi belirledikten sonra, spor salonlarını aramaya başlamalısınız. Bölgenizdeki boks spor salonları için basit bir Google araması yapın ve birkaç web sitesini ziyaret edin. Birçok spor salonu size hizmetlerinin ve spor salonlarında neler bekleyebileceğinizin ilkel bir listesini verecektir.
    • Muhtemel spor salonlarının ücretlerini kontrol ettiğinizden emin olun. Çoğu saf boks spor salonu yalnızca küçük bir aylık ücret talep eder. Ancak, bir antrenör için de ödeme yapmanız gerekecektir.
    • Profesyonel bir dövüşçü olmak istiyorsanız, profesyonel ve amatör dövüşçülerinin reklamını yapan spor salonlarını arayın. Ayrıca eğitmenler hakkında da bilgi bulabilmeniz gerekir.
  3. Adım 3 Birden fazla spor salonuna göz atın.
    Birden fazla spor salonuna göz atın. İnternette bazı yerleri kontrol ettikten sonra, muhtemel spor salonlarını şahsen ziyaret etmelisiniz. Atmosfer hakkında bir fikir edinin ve hangi yerin en çekici olduğunu belirleyin. Birden fazla spor salonunu ziyaret ettiğinizden emin olun ve ziyaret ettiğiniz ilk spor salonuna katılmamaya çalışın. Seçeneklerinizi tartmak istersiniz.
    • Spor salonlarını test etmek için günlük geçişlerden veya deneme üyeliklerinden yararlanmalısınız. Bir spor salonunda çalışmak, orada bulunmaktan hoşlanıp hoşlanmayacağınızı belirlemenin en iyi yoludur.
    • Size güçlü bir destek sistemi sunacak bir spor salonu arayın. Bu, dövüş sanatınızı bir sonraki seviyeye taşımanıza yardımcı olabilir.
  4. Adım 4 Ekipmanı değerlendirin.
    Ekipmanı değerlendirin. Yüksek kaliteli bir boks salonu, bir dövüşçü olarak antrenman yapmak için ihtiyaç duyacağınız tüm ekipmanlara sahip olacaktır. Spor salonunda ağır torbalar, hız torbaları, çift uçlu torbalar, bir ring, bir zamanlayıcı ve serbest ağırlıklar bulunmalıdır. Bunlardan herhangi biri mevcut değilse, başka bir spor salonunu düşünmek isteyebilirsiniz.
    • Ancak, ekipmanın kalitesini yargılamak için acele etmeyin. Ekipmanın yeni olması bir spor salonunun kaliteli olduğunu göstermez. İyi bir spor salonu, kullanımdan dolayı yıpranmış ancak yine de bakımı yapılmış ekipmanlara sahiptir.
  5. Adım 5 Eğitmenlerle konuşun.
    Eğitmenlerle konuşun. Çeşitli spor salonlarına göz atarken, muhtemel eğitmenlerle konuşmaya özen gösterin. Spor salonu personeline veya ön kapıdaki kişiye tanışabileceğiniz herhangi bir eğitmen olup olmadığını sorun. Eğitmenlerle konuştuğunuzda, onlara ücretlerini, çalışma saatlerini ve kaç müşterileri olduğunu sorun. Bu, eğitmeninizin size ne kadar ilgi göstereceği ve onlarla çalışmanın ne kadara mal olacağı konusunda size bir fikir verecektir.
    • Potansiyel eğitmenlerle çalışmak için ücretsiz deneme derslerinden yararlanmalısınız. Hoşunuza giden ve sizi motive eden birini bulmaya çalışın. İyi bir antrenör sizin çıkarlarınızı gözetecek ve bir dövüş sanatçısı olarak ilerlemenize yardımcı olmakla ilgilenecektir.
    • Ayrıca, size ihtiyacınız olan zamanı ve ilgiyi verebilecek yeterli sayıda eğitmene sahip bir spor salonu bulmak isteyeceksiniz.
    • Potansiyel eğitmenlere 'Ne kadar süredir eğitim veriyorsunuz?' ve 'Kimin altında eğitim verdiniz?' gibi sorular sorduğunuzdan emin olun. Ayrıca şu anda kaç müşteriye eğitim verdiklerini de sormalısınız.
  6. Adım 6 Profesyonel dövüşçüler arayın.
    Profesyonel dövüşçüler arayın. Kaliteli bir boks salonu, profesyonel dövüşçülerden oluşan bir müşteri kitlesine sahip olacaktır. İnternetten başlayın ve amatör ve profesyonel dövüşçüleri hakkında ilan veren spor salonlarını arayın. Spor salonlarını ziyaret ettiğinizde, ringi kullanan ve antrenman ekibiyle idman yapan yerel profesyonelleri arayın. İyi dövüşçülerden oluşan bir istikrar, bir spor salonunun kalitesinin güçlü bir göstergesidir.
    • Yüksek profilli bir spor salonunda antrenman yapmanın dezavantajı, profesyonellerin ekipmanı sizin gibi sıradan sporculara göre öncelikli olarak kullanacak olmalarıdır. Ringe ve antrenman ekipmanlarına düzenli olarak erişmek istiyorsanız, yolun ortasındaki bir spor salonunu tercih edebilirsiniz.
  7. Adım 7 Duvarlardaki hatıra eşyalarına dikkat edin.
    Duvarlardaki hatıra eşyalarına dikkat edin. Çoğu ciddi boks salonu, dövüşçülerinin hatıra eşyalarını duvarlara asar. Bunlar gazete kupürleri, dövüş panoları ve dövüşçülerin resimleri olacaktır. Dövüşçüler ne kadar başarılı olursa, duvarlarda o kadar fazla hatıra olacaktır. Bu bir spor salonunun kalitesinin garantisi olmasa da, iyi bir spor salonunun iyi dövüşçüler çıkaracağından emin olabilirsiniz.
  8. Adım 8 Yerel bir dövüşe katılın.
    Yerel bir dövüşe katılın. Bir spor salonunun kalitesini ölçmek istiyorsanız, orada eğitim almış dövüşçüleri değerlendirmek isteyebilirsiniz. Bunu yapmanın en iyi yollarından biri, bazı dövüşlere katılmak ve çeşitli spor salonlarının dövüşçülerinin ringde nasıl performans gösterdiğine dikkat etmektir. Belirli bir spor salonunun dövüşçüleri özellikle iyi performans gösteriyorsa, iyi bir eğitim aldıklarını varsayabilirsiniz.

Spor Salonuna Kaydolmak

  1. Adım 1 Spor salonuna katılın.
    Spor salonuna katılın. Bir spor salonu seçtikten sonra üye olmanız gerekecektir. Spor salonunun olanaklarını kullanmak için aylık bir ücret ödemeniz gerekecektir. Bir fitness merkezi ile karşılaştırıldığında, bu ücret önemli ölçüde daha düşüktür. Ancak, belirli dersler için ek ücret ödemeniz gerekebilir. Ayrıca, bu yola gitmeye karar verirseniz bir eğitmen için ekstra ödeme yapmanız gerekecektir.
    • Tipik olarak, bir spor salonunun ihtiyaç duyacağı tek bilgi adresiniz, telefon numaranız ve e-posta adresinizdir.
  2. Adım 2 Bazı sınıflar seçin.
    Birkaç ders seçin. Dersler sunan bir spor salonuna katılırsanız, mümkün olan en kısa sürede bu derslere kaydolmalısınız. Birçok spor salonu, size ayak hareketleri ve duruş gibi boksun temellerini öğretecek giriş dersleri sunar. Bazı spor salonları, öğrencilerinin antrenmana başlamadan önce bu dersleri almalarını şart koşar. Spor salonunun tekliflerine bakın ve programınıza ve beceri seviyenize uygun dersleri seçin.
    • Eğer bir antrenörle çalışmak için para ödüyorsanız, derslere ihtiyacınız olmayabilir. Aslında, bir antrenör başka birinin size boks eğitimi vermesinden hoşlanmayabilir.
  3. Adım 3 Vücut ağırlığı egzersizleri için kaydolun.
    Vücut ağırlığı egzersizlerine kaydolun. Profesyonel boksörler belirli ağırlık sınıflarında dövüşebilmek için kilolarını korumak zorunda olduklarından, vücut ağırlıklarını yakından kontrol ederler. Spor salonunuz, dövüş tekniği üzerine tipik derslerin yanı sıra, diyet ve uygun kilo yönetimi hakkında kurslar da sunabilir. İyi bir kilo yönetimi kursu, kilonuzu yönetmenize ve daha sağlıklı beslenmenize yardımcı olacaktır.
    • Purging, oruç veya dehidrasyon gibi sağlıksız kilo yönetimi uygulamalarından kaçınmalısınız. Bunlar önemli sağlık sorunlarına neden olabilir.

Boks Salonuna Başlarken

  1. Adım 1 Bir eğitmen edinin....
    Bir eğitmen eğitmen. Bir antrenör seçmek, hangi spor salonuna katılacağınızı belirlemekle el ele gidebilir. İdeal olarak, sevdiğiniz bir eğitmen bulduğunuz için bir spor salonuna katılırsınız. Bir antrenör sizi bir egzersiz rejimine sokacak ve tekniğinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır. Bir dövüşçü olarak ilerlemeniz için çok önemlidirler.
    • Spor salonunda farklı eğitmenleri gözlemleyin ve herhangi birinin boks stilinizle çalışıp çalışmayacağını görün. Eğer öyleyse, onlara antrenörünüz olup olamayacaklarını sorun veya resepsiyonda onlarla antrenman seansları için kaydolun.
  2. Adım 2 Ekipmanı satın alın.
    Malzemeleri satın alın. Bir boks eviniz ve biraz talimatınız olduğunda, uygun teçhizatı almalısınız. Kaliteli bir çift boks eldivenine, iyi bir atlama ipine ve bazı el sargılarına ihtiyacınız olacak. Eğer müsabaka yapıyorsanız, ayrıca bir başlığa, bir kasık koruyucusuna ve bir sakız kalkanına da ihtiyacınız olacaktır. Son olarak, iyi bir çift boks ayakkabısına da yatırım yapmak isteyebilirsiniz.
    • Birçok spor salonunda müşterilerin kullanabileceği ekipmanlar bulunur. Ancak bunlar genellikle yıpranmış ve kullanımı hijyenik değildir.
    • Antrenörünüzle hangi aletleri almanız gerektiği konusunda konuşun.
  3. 3. Adım Sarma yapmayı öğrenin...
    Öğrenmek ellerini sar. Boks sargıları uygulamak, ellerinizin ciddi şekilde yaralanmasını önlemenize yardımcı olacaktır. Antrenörünüz muhtemelen size sargıları nasıl uygulayacağınızı öğretecektir. Aslında, siz bu işte yetkin olana kadar deneyimli bir kişinin sizin için ellerinizi sarmasını sağlamalısınız.
    • El sargısı giymek Katı nesnelere yumruk attığınızda kemiklerinize ve eklemlerinize ekstra destek sağlar.
  4. Adım 4 Bir antrenman partneri bulun.
    Bir antrenman partneri bulun. Spor salonunda biraz zaman geçirdikten sonra, sizin beceri düzeyinizde olan kişileri arayın. Bu kişileri tanımalı ve onlarla antrenman yapmalısınız. Antrenman yapmak, hızınız, doğruluğunuz, zamanlamanız ve tekniğiniz üzerinde çalışırken biraz ring içi deneyim kazanmanın harika bir yoludur.
    • Antrenörünüz sizi birlikte antrenman yapabileceğiniz kişilerle de buluşturabilir.
    • Çok daha deneyimli bir dövüşçüyle antrenman yapmak hoş olmayan bir deneyim olabilir. Muhtemelen sizi yıpratacak ve biraz döveceklerdir.
  5. Adım 5 Profesyonelleri izleyin.
    Profesyonelleri izleyin. Spor salonunuzdaki profesyonel dövüşçüler, spor hakkında daha fazla bilgi edinmek için harika bir kaynaktır. Profesyoneller elit becerilerini ve spor hakkındaki bilgilerini sergileyeceklerdir. Onları antrenman yaparken, torbaları çalıştırırken ve ayak hareketlerini uygularken izlemek için sahip olduğunuz her avantajı kullanın. Onları hareket ederken izlemek kendi tekniğinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır.
  6. Adım 6 Temel bilgileri evde uygulayın.
    Temel bilgileri evde çalışın. Yeterli alanınız olduğu sürece ayak hareketlerinizi ve gölge boksunuzu her yerde yapabilirsiniz. Evde boks konusunda ciddileşmek istiyorsanız, 75 ila 100 kiloluk bir kum torbası satın almalısınız. Bu, spor salonunda olmadığınız zamanlarda bazı temel yumruklama ve ayak hareketleri yapmanıza olanak sağlayacaktır.
    • Zaten haftada birkaç kez antrenman seanslarına katılıyorsanız, evde ekstra torba antrenmanı yapmayın. Ellerinizi aşırı çalıştırarak sakatlanmalara neden olabilirsiniz. Bunun yerine kardiyo egzersizlerine ve kuvvet antrenmanlarına ağırlık verin.

Uzman Soru-Cevapları

  • Soru
    Bir boks salonu seçerken nelere dikkat etmeliyim?
    Harika bir destek sistemine sahip olmak önemlidir, bu nedenle güçlü bir takım ruhuna sahip bir spor salonu arayın. Ayrıca, bir antrenör seçerken, sizin için en iyisini düşünen ve bir dövüş sanatçısı olarak ilerlemenize yardımcı olmayı gerçekten önemseyen birini arayın.

İpuçları