Spor Takımınızdan Çıkarılmanın Üstesinden Nasıl Gelebilirsiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Takımınızdan çıkarılmak bir şok etkisi yaratabilir. Böyle bir deneyimle birlikte gelen pek çok zor duygu vardır ve bunların üstesinden gelmek çok zor olabilir. Sabır ve destekle bunu atlatabilir ve diğer taraftan daha güçlü çıkabilirsiniz.

Adımlar

Hayal Kırıklığı ile Başa Çıkmak

  1. adım 1 kendinize biraz zaman tanıyın.
    Kendinize biraz zaman tanıyın. Bu duyguları hazmetmek biraz zaman alabilir. Elit sporcular bile bir takımdaki pozisyonlarını kaybettiklerinde zorlanırlar. Üzgün olmak normal bir tepkidir. Sabırlı olun ve kendinize sert davranmayın. Bir kayıptan sonra ilerlemeyi öğrenmek hayatınız boyunca size yardımcı olacak bir beceridir, bu nedenle bunu atlatmak için ihtiyacınız olan tüm zamanı ayırın.
  2. adım 2 biriyle konuşun's been through it.
    Bunu yaşamış biriyle konuşun. Bir takımdaki yerini kaybetmiş başka birini bulun. Pek çok insan aynı deneyimi yaşamıştır. İyi arkadaşlarınızdan veya aile üyelerinizden bu durumla ne zaman karşılaştıklarını anlatmalarını isteyin. Neler yaşadıklarını ve bununla nasıl başa çıktıklarını dinleyin. Böyle bir kayıp dünyanın sonu gibi hissettirebilir, bu nedenle daha önce bunu yaşamış birinden perspektif alın.
  3. 3. adım koç ile görüşün.
    Koç ile bir araya gelin. Neden takıma giremediğinize dair görüşlerini sorun. Bu, olayın kişisel olmadığı konusunda sizi rahatlatabilir. Koçlar sadece tek bir oyuncuyu değil, takımı bir bütün olarak değerlendirmelidir. Koçun kararına katkıda bulunan nedenleri dinleyin. Tekrar denemeye karar vermeniz durumunda üzerinde çalışabileceğiniz bir şey olup olmadığını öğrenin.

Yeni Şeyler Denemek

  1. adım 1 yeni bir etkinlik deneyin.
    Yeni bir etkinlik deneyin. Daha önce farklı kulüpleri ve sporları takip edemeyecek kadar meşgul olabilirsiniz. Bu fırsatı ilginizi çeken başka bir faaliyeti keşfetmek için kullanın.
    • Bir takımın parçası olmanın pek çok yolu vardır. Bölgenizdeki farklı sporları ve kulüpleri araştırın. Arkadaşlarınıza nelerden hoşlandıklarını sorun ve yeni şeyler denemeye açık olun.
    • Başka ilgi alanlarının peşinden gidin. Her zaman merak ettiğiniz aktiviteleri araştırın. Sanat, dans veya yemek pişirme gibi şeyleri deneyin. Yeni yetenekler keşfedebilirsiniz!
  2. adım 2 sporunuzu rekreasyonel düzeyde yapın.
    Sporunuzu rekreasyonel düzeyde yapın. Sporda aktif kalmak için rekabetçi olmayan bir takıma katılın. Daha az baskı altında bir takımda oynamak, oyunu hala eskisi gibi sevip sevmediğinize veya tükenip tükenmediğinize karar vermenize yardımcı olabilir. Daha az stresli bir ortamda oyun oynamaktan keyif alıp almadığınızı görün.
  3. adım 3 takımı desteklemeye devam edin.
    Takımı desteklemeye devam edin. Takımdaki arkadaşlarınızla ilişkilerinizi kaybetmeyin, bu sadece kendinizi daha yalnız hissetmenize neden olur. Takım arkadaşlarınızla iletişim halinde kalın. Onları desteklemek için maçlara katılın. Grubun bir parçası olarak kalmak istediğinize karar verirseniz, istatistik tutmak veya ekipman yönetimi gibi işlerde gönüllü olarak yardımcı olun.

Tekrar Denemek

  1. adım 1 seçmelere hazırlanmak için bir plan yapın.
    Seçmelere hazırlanmak için bir plan yapın. Sporunuzu hala sevdiğinize ve tekrar denemek istediğinize karar verirseniz, becerilerinizi geliştirmek için somut bir plan yapın. Sporunuzun temelleri üzerinde çalışmanıza yardımcı olması için kütüphaneden kitap ve DVD'lere göz atın. Antrenörün bahsettiği alanlara odaklanın ve gelişmenize yardımcı olacak alıştırmalar ve egzersizler bulun. Sizi takip edecek bir antrenman programı hazırlayın.
  2. adım 2 farklı bir pozisyon denemeye hazır olun.
    Farklı bir pozisyon denemeye hazır olun. Yeteneklerinizin daha önce oynadığınızdan farklı bir pozisyonda daha iyi çalıştığını fark edebilirsiniz. Neyi denemek istediğiniz konusunda esnek olun. Hatta farklı bir pozisyondan daha fazla keyif alabilirsiniz. Takıma en iyi nasıl yardımcı olabileceğinize odaklandığınızı gösterin.
  3. adım 3 don't give up on yourself.
    Kendinizden vazgeçmeyin. Takıma tekrar girmeye karar verseniz de vermeseniz de, bu deneyim sayesinde ne kadar çok şey öğrendiğinizi unutmayın. Hayal kırıklığı karşısında yolunuzu bulmak sizi daha güçlü kılar. Sporda ve hayatta kendinizi geliştirmek için çalışmaya devam edin ve kendinize inanın!

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Yerime başkasının getirilmesiyle nasıl başa çıkabilirim?
    Koçun sizi neden değiştirdiğini düşünmek için kendinize biraz zaman verin. Emin değilseniz koçunuza sorun. Takımda olmayı hak ettiğinizi kanıtlayın. Mümkün olan her antrenmana gelin, boş zamanlarınızda pratik yapın ve olabildiğince çok çalışın. Pozisyon değiştirmeyi de düşünebilirsiniz, yeteneklerinize daha uygun bir pozisyon bulabilirsiniz.
  • Soru
    Takıma girip girmediğimi öğrenmeden önceki gece nasıl uyuyabilirim?
    Bunu daha önce yaşamış biri olarak, kendinize güvenen, olumlu düşünceler düşünerek kendinizi rahatlatmaya çalışın. Kesilme düşüncesinin zihninizi ele geçirmesine izin vermeyin, çünkü endişelenebilir ve kesileceğinize dair daha fazla düşünceye sahip olabilirsiniz. Konuyu tamamen göz ardı ederek tamamen farklı bir konu hakkında düşünmeyi de deneyebilirsiniz.
  • Soru
    Onlar takıma girmiş ve ben girememiş olsam bile arkadaşlarımla kalmalı mıyım?
    Evet! Benim deneyimlerime göre, takımdaki tüm arkadaşlarınızı bırakmak kendinizi daha da yalnız hissetmenize neden olur. İyi arkadaşlar, onlar takıma girip siz giremediğiniz için sizinle dalga geçmez veya sizi küçümsemez. Kendinizi geliştirmek için onlarla pratik yapmayı düşünün ve eğer yapmak istediğiniz buysa gelecek yıl tekrar deneyin.

İpuçları

  • Beceri seviyenizi ilerletmek için sporunuzdaki bir profesyonelden bire bir kişisel koçluk almayı düşünün.
  • Unutmayın, spor eğlenceli olmak içindir! Aktif kalmanın ve bir takım olarak başkalarıyla etkileşime geçmenin bir yoludur. Bunu diğer aktivitelerden ve takımlardan da elde edebilirsiniz, bu nedenle bırakılma konusunda stres yapmayın. Her zaman bir sosyal lig, başka bir spor, başka bir takım veya gelecek yıl vardır.

Uyarılar

  • Takıma girmek için kendinizi çok fazla zorlamayın. Sakatlık veya tükenmişlik ilerlemenizi engelleyecektir.