Ağır Çanta Nasıl Asılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Ağır çanta, kol ve bacak direnç antrenmanından güç kazanmaya yardımcı olan ve yoğun bir kardiyo egzersizi sağlayan bir egzersiz ekipmanıdır. Ağır çanta kullanmak için profesyonel bir boksör olmanız veya bir spor salonuna üye olmanız gerekmez. Ağır çantalar tavana, duvara veya bir standa takılabilir ve kendi evinize başarıyla kurulabilir.

Adımlar

Bir Kirişten Asılı

  1. adım 1 çantanın nereye gideceğine karar verin.
    Çantanın nereye gideceğine karar verin. Evinizdeki alanı düşünün. Bodrum katınız ya da çalışma odanız var mı? Sahip olduğunuz alan miktarı çantayı nereye koyabileceğinizi belirleyecektir.
    • Tavan montajı veya duvar montajı arasında seçim yapabilirsiniz. Optimum bir antrenman için çoğu kişi çantanın etrafında 360 derece hareket edebilmeyi önerir. Bu, diğer şeylerin yanı sıra ayak hareketleri ve hareketler üzerinde çalışmanıza yardımcı olur.
    • Torba odanın ortasında değilse, potansiyel olarak bir şeyi kırabilir veya duvardan sekerek size geri gelebilir ve yaralanmaya neden olabilir.
    • Çoğu kişi ağır bir çantayı bodrum katında veya garajda tavana monte etmeyi önerir.
  2. adım 2 güçlü bir destek kirişi bulun.
    Güçlü bir destek kirişi bulun. Destek kirişleri, tavan boyunca uzanan ve aralarında boşluklar bulunan dar kirişlerdir. Genellikle destek kirişleri arasındaki boşluk 16 inçtir, ancak 24 inç kadar geniş olabilirler. Çoğu insan daha iyi hareket edebilmek için çantasını tavana asmak ister. Bunu yaparken, ağır çantayı güçlü bir destek kirişine bağlamayı planladığınızdan emin olun. Kiriş sadece ağır çantanın ağırlığını değil, aynı zamanda sallanırken oluşan darbeyi de kaldırabilmelidir. Bir destek kirişi bulmanın en kolay yollarından biri bir saplama bulucu kullanmaktır.
    • Destek kirişini bulmanın bir başka yolu da vurma testini kullanmaktır. Tavanınıza vurun; içi boş bir ses duyarsanız, arkasında destek kirişi yoktur. Bir destek kirişine vurduğunuzda, ses değişecek ve bir tahta parçasına vurduğunuz için artık içi boş olmayacaktır.
    • Destek kirişini bulmak için duvardan da ölçüm yapabilirsiniz. Duvarın kenarına bir mezura yerleştirin ve 16' ölçün. İstediğiniz yerleşime kadar 16 inçlik artışlarla ölçmeye devam edin. Destek kirişinin yerleşimini iki kez kontrol etmek için duvara vurun.
    • Tavana ağır bir çanta takmak, yanlış yapılırsa evinizde ciddi hasara neden olabilir. Bu nedenle yeterince güçlü bir kiriş bulmak çok önemlidir. Ağır çantanın kirişlere veya tavan bağlantılarına asılması alçıpanı tahrip edebilir.
    • Ağır çantaları tutmak için kullanılan tavan kirişleri çantadan daha fazla ağırlığı taşıyabilmelidir.
  3. adım 3 destek kirişine bir delik açın.
    Destek kirişine bir delik açın. Bu deliğe bir delikli cıvata yerleştirin. Delikli cıvatayı önce elinizle deliğin içine doğru döndürün ve ardından bir anahtarla sıkın.
    • Ağır torbalar kancalardan kolayca düşebileceğinden, mapa yerine kanca kullanmaktan kaçının.
  4. adım 4 çantayı asın.
    Çantayı asın. Zincirleri çantanın köşelerine takın. Ağır çantanızla birlikte verilmelidir. Zincirlere bağlamanız gereken bir s-kanca da dahil edilmelidir. Son olarak, çantayı mapaya takın.
  5. adım 5 çantanın güvenliğini değerlendirin.
    Çantanın güvenliğini değerlendirin. Güvenli bir şekilde yerinde durduğundan emin olmak için torbaya birkaç kez vurun. Bağlantılar zayıf veya kırılgan görünüyorsa çantayı yeniden takın.

Ağır Bir Çantayı Bir Montaj Aparatı ile Asma

  1. adım 1 bir montaj aparatı satın alın.
    Bir montaj aparatı satın alın. Bunlar ucuzdan çok pahalıya kadar değişir. Çoğu montaj aparatı, montaj için gereken tüm somun ve cıvatalarla birlikte gelir. Montaj aparatlarını spor malzemeleri satan mağazalardan veya internetten bulabilirsiniz.
  2. adım 2 3 veya 4 tavan kirişini veya destek kirişini bulun.
    3 veya 4 tavan kirişini veya destek kirişini bulun. Tavan kirişlerini veya destek kirişlerini bir saplama bulucu kullanarak bulabilirsiniz. Tavan kirişlerini harekete izin veren bir alanda bulduğunuzdan emin olun. Çantanız bir orta kiriş üzerine monte edilecektir.
    • Kirişler genellikle 16' aralıklarla yerleştirilir. Bir saplama bulucunuz yoksa, duvarın kenarından ölçmek için bir ölçüm bandı kullanabilir ve her 16' de bir işaretleyebilirsiniz. Bazı evlerde kirişler 24' aralıklarla yerleştirilebilir. İki kez kontrol etmek için vurma testini kullanın. Eğer tavana vurursanız ve içi boş bir ses duyarsanız, kiriş yoktur. Ses boşluklu değilse, bir tavan kirişine vuruyorsunuz demektir.
    • Tavanda mümkünse kirişin çapraz kirişle birleştiği bir yer seçin. Daha fazla destek için montaj parçasını çapraz kirişe ortalayabilirsiniz.
  3. adım 3 tavan kirişlerine delikler açın.
    Tavan kirişlerine delikler açın. Deldiğiniz deliklerin kirişler boyunca düz olduğundan emin olmak için bir terazi kullanın. Delikleri açarken kirişin ortasına doğru açtığınızdan emin olun.
    • 3 inçlik ahşap vidalara ihtiyacınız olacak. Vida üzerindeki dişlerin tavan kirişini yakalaması ve içine girmesi gerekir.
    • Bir matkap ucu seçin, böylece tavandaki delikler, açılan delik dişlerden değil, ahşap vidanın gövdesinden biraz daha büyük olacak şekilde boyutlandırılır.
  4. adım 4 2x6'lık bir parke levhayı tavana tutturun.
    Tavana 2x6'lık bir parke tahtası takın. Bu, montaj için taban olacaktır. 2x6, tüm tavan kirişlerini kaplayacak ve vidaları destekleyecek kadar uzun olmalıdır. Yeni açılmış delikleri ve ahşap vidalarını kullanarak tahtayı tavana tutturun. Tahtayı her kirişte tavana bağlamak istiyorsunuz.
    • Eğer bir kirişiniz varsa, ahşabı kiriş boyunca ortalayın. Burası çantayı asacağınız yer olacaktır.
    • 2x4 kullanabilirsiniz, ancak 2x6 veya daha yüksek bir tahta ağır çantanız için daha fazla destek sağlayacaktır.
  5. adım 5 bağlantıyı parke levhaya takın.
    Bağlantıyı parke tahtaya takın. Çoğu montaj aparatı, montaj aparatını tavana takmak için gereken tüm donanımı içerir. Bağlantıyı takmak için bir tornavida, matkap veya başka bir alete ihtiyacınız olabilir. Montaj aparatının ayaklarını orta tavan kirişinin ortasına takmalısınız.
    • Bağlantıyı asla alçıpanın içine monte etmediğinizden emin olun.
    • Montaj aparatı ile zincirler arasına ağır bir torba zincir veya yay yapıştırmayı deneyin. Bu, titreşimi azaltır ve muhtemelen alçıpanınızı kurtarabilir.

Diğer Araçları Kullanarak Ağır Çanta Asmak

  1. adım 1 bir duvar montaj aparatı kullanın.
    Bir duvar aparatı kullanın. Ağır bir çantayı tavana asmak sizi endişelendiriyorsa, duvara tutturmayı deneyin. Çoğu atletizm mağazası, duvara takmak için gereken tüm donanımı içeren duvar montaj aparatları satmaktadır. Bu yöntem sadece duvarlar için tavsiye edilir. Aksi takdirde evinize zarar verebilirsiniz.
    • Duvara montaj aparatının braketi tavana yakın duvara vidalanır.
  2. adım 2 ücretsiz bir stand satın alın.
    Ücretsiz bir stand satın alın. Ağır bir çantayı tavana veya duvara asmak mümkün değilse, birçok ücretsiz stand mevcuttur. Bazılarının daha fazla hareketlilik için tekerlekleri bile vardır. Serbest standlar, kullanım sırasında hareketi önlemek için ağırlaştırılmalıdır. Daha ağır çantaların hareket etmesini önlemek için genellikle yaklaşık 300 pound ağırlık gerekir, ancak daha hafif çantalar 100 pound kadar az bir ağırlıkla tutulabilir.
    • Serbest duran bir raf kullanıyorsanız, ağır çantanın zincirini raf üzerindeki S kancasına takmanız yeterlidir. Kurulum gerekmez.

Video

İpuçları

Uyarılar

  • Evinize ağır bir çanta yerleştirirseniz yapısal hasar meydana gelebilir. Evinizin ağır bir çanta için gereken destek türlerine sahip olduğundan emin olun. Büyük boy ahşaplar veya çerçevedeki çapraz destekler tavana montaj için en iyi sonucu verir. Bunlara sahip değilseniz, ağır çantanızı asmanın alternatif yollarını düşünmek isteyebilirsiniz.
  • Evinize tavana ağır çanta monte etmek çok tehlikeli olabilir. Çantanın düşme riski vardır, bu da çanta ve zincirler nedeniyle yaralanmanıza neden olabilir.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Bir çantam var, yaklaşık 1 metre yüksekliğinde. Çanta asıldığında çantanın altından yere kadar olan mesafe ne kadar olmalıdır?
    Bu gerçekten boyunuza bağlıdır. Boks torbasının ortası göğsünüzün önünde veya biraz daha aşağıda olmalıdır.
  • Soru
    Kum torbasını doldurmak için hangi malzeme uygundur?
    Kum, yırtık eski giysiler, parçalanmış lastikler ve hatta yatak süngeri bile işe yarayacaktır. Bu malzemelerin bir kombinasyonunu da kullanabilirsiniz.
  • Soru
    Çatım beton ise ne yapmalıyım?
    Bir zemin standı kullanın ve sert bir yüzeye koyun. Ağır bir taban kullanan bir yer çantası da kullanabilirsiniz.