Full-Up Çubuğu Nasıl Asılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kendi kişisel barfiks barınızı kurarak evde sağlığınızı iyileştirmeye hazırsanız, bunu birkaç kolay adımda yapabilirsiniz. Sahip olduğunuz barın türüne bağlı olarak, bazı temel donanım ve basit ölçüm tekniklerini kullanarak barınızı bir kapı aralığına veya duvara asabilirsiniz.

Adımlar

Kapı Önü Çekme Çubuğu Kurulumu

  1. adım 1 barınızı kullanırken hangi yöne bakmak istediğinize karar verin.
    Barfiks barınızı kullanırken hangi yöne bakmak istediğinize karar verin. Bir kapı barfiks barını kullanırken yüzünüzü kapıya doğru döneceksiniz. Kapınızın bir kapısı yoksa veya kapınızı çıkarmayı seçerseniz, hangi tarafa bakacağınız konusunda bir seçeneğiniz vardır. Kapınız kapı aralığında kalırsa, barınızı kapı açıkken kapının bulunduğu tarafın tersine asılacak şekilde kurmanız gerekecektir.
    • Bir kapı barfiks çubuğu yerindeyken kapıyı kapatmanız mümkün olmayacaktır. Barfiks barınızı ya kapalı bir kapıya ihtiyaç duymayan bir kapı aralığına kurun ya da kalıcı olarak takmak için donanımı kullanmayarak her kullanımdan sonra barfiks barınızı çıkarın.
  2. adım 2 arka yatay parçayı diğer taraftaki kapı çerçevenizin üzerine yerleştirin.
    Arka yatay parçayı diğer taraftaki kapı çerçevenizin üzerine yerleştirin. Barfiks barınıza bakarsanız, barın geri kalan kısımlarından daha dar olan düz bir parçası olduğunu görürsünüz. Üzerinde bir parça köpük veya kauçuk olabilir. Bu parçayı yukarı kaldırın ve kapının içinden geçirin, böylece asılı olacağınız yerin karşı tarafındaki kapı çerçevesinin üstüne dayanır.
    • Yatay parçanın kapı çerçevesinin üstünde düzgün ve düz durduğundan emin olun. Eğer herhangi bir şekilde eğri duruyorsa, çubuğun kullanımı güvenli olmayacaktır.
  3. adım 3 çubuğu, kauçuk kapı çerçevenizin her iki tarafına temas edecek şekilde ortalayın.
    Çubuğu, kauçuk kapı çerçevenizin her iki tarafına temas edecek şekilde ortalayın. Çubuğunuzun, kapı çerçevenizin kenarlarına temas eden kısımlar kauçuk olacak şekilde ortalanmasını istersiniz. Merkezin dışında kalırsa, metal parçalar kapı çerçevenize temas edebilir ve çerçevede bir çentik oluşma riski vardır.
  4. adım 4 kalıcı bir çubuk istiyorsanız montaj braketlerini vidalayın.
    Kalıcı bir çubuk istiyorsanız montaj braketlerini vidalayın. Bazı kapı barları, barı kalıcı olarak yerinde tutmak için montaj braketleriyle birlikte gelir. Bunları takmak için arka yatay parçayı kaldırarak çıkarın ve elektrikli matkap kullanarak braketleri kapı çerçevenizin üzerinde yatay parçanın olduğu yere yaklaşık 13,75 inç (34,9 cm) aralıklarla takın.
    • Montaj braketlerini tam olarak ne kadar aralıkla takacağınızı belirlemek için barfiks çubuğu modelinizin talimat kılavuzuna bakın.
    • Kapı barfiks barları için montaj braketleri isteğe bağlıdır, çünkü vücut ağırlığınız, siz kullanırken barı yerinde tutmak için bir kaldıraç görevi gören arka yatay parçanın karşı tarafındadır. Çubuğun aşağı inmesini sağlamak için aslında çubuğun arkasını yukarı kaldırmanız gerekir.
  5. adım 5 emin olmak için çubuğu test edin's sturdy.
    Sağlam olduğundan emin olmak için barı test edin. Tüm vücut ağırlığınızı kullanmadan, hareket etmediğinden emin olmak için barı birkaç kez aşağı çekin. Bar ortalanmış ve arkadaki kapı çerçevesi ile aynı hizadaysa, tüm ağırlığınızı taşıyacak kadar sağlam olmalıdır. Ardından, tüm ağırlığınızı taşıyıp taşımadığını görmek için barfiks çekmeden üzerinde asılı kalmayı deneyin.
    • Bar, asılı ağırlığınızı hareket etmeden tutuyorsa, üzerinde çalışmaya ve barfiks çekmeye başlamaya hazırsınız demektir.
    • Barınızın taşıyabileceği ağırlık sınırından emin olmak için talimat kılavuzunu kontrol edin.

Duvara Monte Barfiks Barını Asma

  1. adım 1 aşağıdaki durumlarda duvar saplamalarının yerini belirleyin're hanging the bar on a non-concrete wall.
    Barı beton olmayan bir duvara asıyorsanız duvar çivilerini bulun. Barınızı normal bir duvarın içine asıyorsanız, barın ağırlığının duvarınızı parçalamaması için duvarınızın arkasındaki ahşap çivilere asmanız gerekir. Bir prizin yanındaki duvara küçük çivileri hafifçe çakarak saplamaları bulun; çivi çakarken tahtaya çarparsa orada bir saplama vardır.
    • Bir saplama bulduğunuzda, genellikle ilkinden 16 inç (41 cm) daha fazla ölçerek ve çivi testini tekrar yaparak başka bir saplama bulabilirsiniz.
    • Çivi doğrudan kuru duvara kolayca giriyorsa ve diğer tarafta bir şey olmadığı için çiviyi oynatabiliyorsanız, bir saplama bulamamışsınız demektir.
  2. adım 2 çıtanız için bir yükseklik seçin.
    Barınız için bir yükseklik seçin. Barınız, ona ulaşmak için kollarınızı uzatmanız gerekecek kadar yüksek olmalıdır. Bazı insanlar bara zıplayarak, bazıları ise ayakta durarak ulaşmak ister. Barfiks barları için popüler bir yükseklik yerden yaklaşık 80 inçtir (200 cm).
    • Barınız için tercihinize göre bir yükseklik seçin ve barınızın ulaşmak için zıplamanız gerekecek kadar yüksek olmasını istiyorsanız duvarı işaretlemek ve delmek için bir merdiven kullanın.
  3. adım 3 braketlerinizin asılacağı duvarları işaretleyin.
    Desteklerinizin asılacağı duvarları işaretleyin. Normal bir duvarda veya beton bir duvar kullanıyorsanız çivileri bulduktan ve çubuğunuz için bir yükseklik seçtikten sonra, bir mezura ile her işaret için zeminden aynı mesafeyi ölçün. Deliklerinizi açacağınız yeri işaretlemek için bir kalem kullanın.
    • Duvarı doğru genişlikte işaretlemek için özel çekme çubuğunuzun genişliğini kullanın, çubuğunuzu beton olmayan bir duvara asıyorsanız çivilerin işaretlerin arkasında olduğundan emin olun.
  4. adım 4 deliklerinizi işaretlerin olduğu yere önceden delin.
    Deliklerinizi işaretlerin olduğu yere önceden delin. Montaj vidalarınızın hangi boyutta olduğunu belirlemek için çubuğunuzun kullanım kılavuzuna bakın. İşaretlediğiniz yerde duvarınıza delik açmaya başlamak için aynı boyutta matkap ucu kullanın. Deliklerin tüm vidanın sığabileceği kadar derin olması gerekecektir.
  5. adım 5 montaj tapalarınızı deliklere çakın.
    Montaj tapalarınızı deliklere çekiçle çakın. Barfiks çubuğu kitiniz montaj tapalarıyla birlikte geldiyse, bunları bir çekiçle hafifçe deliklere vurun. Ön delme adımını ve bu adımı çubuğunuzda vidalayacağınız yer sayısı kadar tekrarlayın.
  6. adım 6 monte edilmiş çubuğunuzu donanımıyla birlikte duvara takın.
    Monte edilmiş çubuğunuzu donanımıyla birlikte duvara takın. Barfiks barınızla birlikte gelen vidaları, somunları ve cıvataları kullanarak barınızı 1 taraftan duvara tutturun. Vidaları delerken diğer tarafta çubuğu yerinde tutmanıza yardımcı olacak birini bulun. Tüm cıvataları sıkın ve dengesini test etmek için barınızı hareket ettirmeye çalışın.
    • Kendi çubuğunuzda hangi boyutta tornavida uçları kullanacağınızı görmek için çubuğunuzun talimat kılavuzunu kontrol edin.
    • Çubuğunuzdaki tüm cıvatalar, hareket ettirmeye çalıştığınızda çubuğunuz hiç hareket etmeyecek kadar sıkı olmalıdır.
  7. adım 7 çubuğunuzu test edin's stability.
    Barınızın dengesini test edin. Tüm vücut ağırlığınızı kullanmadan, hareket etmediğinden emin olmak için barı birkaç kez aşağı çekin. Ardından, tüm ağırlığınızı taşıyıp taşımadığını görmek için barfiks çekmeden üzerinde asılı kalmayı deneyin. Bar, asılı ağırlığınızı hareket etmeden tutuyorsa, üzerinde çalışmaya ve barfiks çekmeye başlamaya hazırsınız demektir.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Montajlı kapı veya duvara monte barfiks çubuğu
  • Çeşitli boyutlarda donanım ile elektrikli matkap