Duvara Kaykay Nasıl Asılır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kaykayları sürmek eğlenceli olabilir ama aynı zamanda benzersiz bir duvar dekorasyonu olarak da kullanılabilirler. İster emekli olmuş bir kaykayı ister düzenli olarak kullandığınız bir kaykayı asmak isteyin, bunu çekici, yaratıcı ve rahat bir şekilde yapmanın yolları vardır.

Ancak, herkes duvarda çivi veya cıvata için delik açmak istemez. Eğer siz de bu insanlardan biriyseniz, endişelenmeyin çünkü bunu yapmanın iyi bir yolu var. Şimdi kaykayı duvara çivisiz nasıl asacağımızı görelim.

Adımlar

Kaykay Güvertesinin Misina ile Asılması

  1. adım 1 kaykayınızı çıkarın's trucks.
    Kaykayınızın tekerleklerini çıkarın. Kaykayınızı yan çevirin. Bir pense kullanarak kaykayınızın 1 tekerleğindeki 1 cıvatayı yerinde tutun. Bir tornavidanın ucunu kaykayın üst tarafındaki ilgili vidaya takın. Vida tamamen çıkana kadar tornavidayı çevirin. 1 kamyonu çıkarmak için bunu 3 kez daha tekrarlayın ve ardından aynı yöntemi kullanarak diğer kamyonu çıkarın.
  2. adım 2 güvertenizdeki deliklerden bir parça misina geçirin.
    Güvertenizdeki deliklerden bir parça misina geçirin. Kaykay güvertesinin 1 ucuna en yakın 2 vida deliğini bulun. Ardından, bir makasla 1 fit (0,30 m) kadar misina kesin. Güverteyi alt tarafı size bakacak şekilde tutun ve misinanın 1 ucunu 1 delikten geçirin. Ardından, diğer delikten kendinize doğru geri besleyin.
    • Güvertenizdeki vida delikleri, daha önce vidaların güverteyi ve kamyonları bir arada tutmasına izin verdikleri için oradadır.
  3. adım 3 misinanın uçlarına bir düğüm atın.
    Misinanın uçlarına bir düğüm atın. Misina kaygan olabilir, bu nedenle büyükanne düğümü gibi tutacak bir düğüm attığınızdan emin olun. Güvertedeki deliklere çok yakın bağlamayın, bunun yerine asmayı kolaylaştırmak için düğüm ile güverte arasında biraz gevşeklik bırakın.
  4. adım 4 duvara bir çivi çakın ve misinayı buna asın.
    Duvara bir çivi çakın ve misinayı üzerine asın. Duvarınızda güvertenin üst kısmının bulunmasını istediğiniz bir noktaya bir çivi tutun. Ardından, çiviyi duvara dikkatlice çakmak için bir çekiç kullanın. Çivinin başı neredeyse duvara değdiğinde ancak tam olarak değmediğinde durun. Misinayı çivi başı ile duvar arasındaki çiviye asın.
    • Birden fazla kaykay tahtası asıyorsanız, tahtaların eşit aralıklarla asılması için duvarın neresine asılması gerektiğini bulmak için ölçüm bandı ve bir kalem kullanmak isteyebilirsiniz.
    • İdeal yüksekliğinizi ölçtükten sonra, duvara asacağınız kaykayın genişliğini ölçün. Rakamları yaptığınız işaretlerin üzerine yerleştirin ve kaykayların sıkışık görünmesini önlemek için aralarında yaklaşık 2″ boşluk bırakmayı unutmayın.
  5. adım 5 delik açmamak için misinayı duvardaki kancalara asın.
    Delik açmamak için misinayı duvardaki kancalara asın. Misinaya düğüm attıktan sonra duvara çivi çakmak yerine, kaykayınızın asılmasını istediğiniz yere zeminle aynı hizada olacak şekilde duvara yatay bir çizgi çizmek için bir kalem kullanın. Bir komut kancasını veya benzer bir şeyi misinanın ortasına bastırın. Ardından, misinanızı kancaya asın.
    • Duvarlarınızda delik açamıyorsanız, bu harika bir alternatif olabilir.

Kaykay Güvertelerini Sergilemek için Duvara Montaj Aparatları Kullanmak

  1. adım 1 duvarda bir delik açın ve bir duvar ankrajı yerleştirin.
    Duvarda bir delik açın ve bir duvar ankrajı yerleştirin. Güvertenizin asılmasını istediğiniz yerde duvarda bir delik açmak için bir matkap kullanın. Ardından, güvertenin ağırlığını etkili bir şekilde tuttuğundan emin olmak için deliğe plastik bir duvar dübeli yerleştirin.
    • Herhangi bir tesisat veya kablo tesisatını delmediğinizden emin olmak için duvarınızı delmeden önce derin tarama saplama bulucu kullanın.
  2. adım 2 güverte ekranınızı bir vidayla duvara sabitleyin.
    Güverte ekranınızı bir vida ile duvara sabitleyin. Güverte ekranınız bir vida ile birlikte gelmelidir. Ekranı duvara doğru tutun ve ortadaki deliği duvarda açtığınız delikle hizalayın. Vidayı ekrandaki delikten duvara vidalamak için bir matkap veya tornavida kullanın.
  3. adım 3 cıvataları duvara doğru döndürün ve panonuzu ekranın üzerine kaydırın.
    Cıvataları duvara doğru çevirin ve panonuzu ekranın üzerine kaydırın. Ekran duvara sabitlendikten sonra, ekranla birlikte gelen 2 cıvatayı ekrandan dışarı çıkan direklerin her birine bükün. Ardından, güvertenizin ucuna en yakın 2 vida deliğini direklerle hizalayın ve kaydırın.
  4. adım 4 t somunları ekranın üzerine çevirin.
    T somunları ekranın üzerine çevirin. Ekranla birlikte gelen 2 T somunu, güverteye tam oturana kadar her iki direğe çevirin. Bu, güverteyi güvenli bir şekilde yerinde tutmalı ve herhangi bir parçasının duvara temas etmesini engellemelidir.

Kaykayı Duvarda Saklamak için Halat Kullanma

  1. adım 1 25 inç (64 cm) kalınlığında bir halat parçası kesin.
    25 inç (64 cm) kalınlığında bir halat parçası kesin. Kaykayınızın ağırlığı altında zamanla kopmayacak güçlü, dayanıklı bir halat alın. En azından şu kalınlıkta bir ip tercih edin 1⁄4 En iyi sonuç için çapı 0,64 cm (inç) olmalıdır. Yaklaşık 25 inç (64 cm) ölçmek için bir cetvel veya ölçüm bandı kullanın ve ipi bu noktada kesmek için keskin bir bıçak kullanın.
  2. adım 2 i̇pin her iki ucuna birer düğüm atın ve yakın.
    İpin her iki ucuna birer düğüm atın ve yakın. İp parçanızın her bir ucuna basit bir düğüm atın ve uçları sıkıca çekin. Yakmak için bir ucun hemen altında birkaç saniye dikkatlice bir çakmak tutun ve ardından bu işlemi diğer uç için tekrarlayın. Bu, ipin uçlarının yıpranmasını önlemeye yardımcı olacaktır.
  3. adım 3 kaykayı duvarınızda asmak istediğiniz yeri işaretleyin.
    Kaykayı duvarınızda asmak istediğiniz yeri işaretleyin. Duvarınızda 2 yatay çizgi işaretlemek için bir kalem ve bir cetvel kullanın. Bu çizgiler eşit yükseklikte ancak yaklaşık 14 inç (36 cm) aralıklı olmalıdır.
  4. adım 4 vidaları düğümlerden geçirin ve duvara vidalayın.
    Vidaları düğümlerden geçirin ve duvara vidalayın. Düğümlerden 1 tanesinin ortasından bir vida geçirin ve bir tornavida ile işaretlediğiniz noktalardan 1 tanesine vidalayın. Bunu diğer tarafta da tekrarlayın. Ardından, tahtanızı dikey olarak halata 1 kamyonundan asabilirsiniz.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Kaykayınızı nasıl saklıyorsunuz?
    Bunun basit bir yolu, kaykayınızı indirip kullanmaya hazır olana kadar misina ile duvarınıza asmaktır. Kaykayınızın tekerleklerini çıkararak başlayın. Ardından, kaykay güvertesinin 1 ucuna en yakın 2 vida deliğini bulun. Bir makasla 1 fit (0,30 m) kadar misina kesin. Güverteyi alt tarafı size bakacak şekilde tutun ve misinanın 1 ucunu 1 delikten geçirin. Ardından, diğer delikten kendinize doğru geri besleyin. Misinanın uçlarına bir düğüm atın ve ardından asmak için duvarınıza bir çivi çakın. Duvarınızda delik açmak istemiyorsanız, komut kancası gibi bir duvar kancası da kullanabilirsiniz. Panoyu tekrar kullanmak istediğinizde aşağı indirin, ipi kesin ve kamyonları yeniden takın.
  • Soru
    Kaykayları duvarda nasıl sergiliyorsunuz?
    Süper temiz görünümlü bir yol, güvertelerin duvarda yüzüyormuş gibi görünmesi için duvara montaj aparatları kullanmaktır. Güvertenizin asılmasını istediğiniz duvarda bir delik açmak için bir matkap kullanın. Ardından, güvertenin ağırlığını taşıyabilmesi için deliğe plastik bir duvar ankrajı yerleştirin. Güverte ekranlarının çoğu, duvara tutturmak için bir vida ile birlikte gelir. Ekranı duvara doğru tutun ve ortadaki deliği duvarda açtığınız delikle hizalayın. Vidayı ekrandaki delikten duvara vidalamak için bir matkap veya tornavida kullanın. Ardından, ekranla birlikte gelen 2 cıvatayı ekrandan çıkan direklerin her birine bükebilir ve güvertenizin ucuna en yakın 2 vida deliğini direklerle hizalayarak üzerine kaydırabilirsiniz. Ekranla birlikte gelen 2 T somunu, güverteye tam oturana kadar her iki direğe çevirerek işi bitirin.
  • Soru
    Bir kaykay ne kadar ağırdır?
    Ortalama bir kaykay güvertesi, marka ve modele bağlı olarak 1-2 kg (2.205-4.409 lb) ağırlığındadır. Kamyonlar takılıyken, genellikle bir kaykay 2 ila 5 kg (6.614-11.0231) ağırlığındadır. Elbette, tahtanızın uzunluğu ve kalınlığına bağlı olarak çok fazla değişiklik olacaktır, ancak genellikle standart bir kaykay bu özellikler arasında olacaktır. Tahtanızı duvara asmaya çalışıyorsanız, ağırlığı taşıyacak kadar güçlü bir şey kullandığınızdan emin olun. Örneğin, misina kullanıyorsanız, bunun tahtayı tutacak kadar güçlü olduğundan emin olun. Bir duvar kancası kullanıyorsanız, onu tutabilecek ağır hizmet tipi bir kanca seçin. Tahtanın ağırlığını azaltmaya yardımcı olması için kamyonları da çıkarabilirsiniz.

Video

İpuçları

Uyarılar

  • Yaralanmaları ve yangınla ilgili diğer kazaları önlemek için ateşle çalışırken güvenlik önlemleri alın.
  • Aletlerle çalışmaya aşina değilseniz kendinize zarar verebilirsiniz. Dikkatli olun ve gerekirse birinden yardım istediğinizden emin olun.

İhtiyacınız Olan Şeyler

Kaykay Güvertesinin Misina ile Asılması

  • Pense
  • Tornavida
  • Olta misinası
  • Makas
  • Çekiç
  • Çivi
  • Ölçüm bandı (isteğe bağlı)
  • Kurşun kalem (isteğe bağlı)
  • Kancalar (isteğe bağlı)

Kaykay Güvertelerini Sergilemek için Duvara Montaj Aparatlarının Kullanımı

  • Matkap
  • Duvar ankrajı
  • Güverte ekranı
  • Vida
  • Cıvatalar
  • Fındık

Kaykayı Duvarda Saklamak için Halat Kullanmak

  • Halat
  • Cetvel veya ölçüm bandı
  • Keskin bıçak
  • Çakmak
  • Kurşun Kalem
  • Cetvel
  • Vidalar
  • Tornavida