Jimnastik Halkaları Dışarıya Nasıl Asılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Jimnastik halkaları, egzersiz yapmak için eğlenceli ve etkileyici bir yol arıyorsanız mükemmeldir. Sadece esnekliğinizi ve gücünüzü geliştirmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda dengenizi ve el-göz koordinasyonunuzu da geliştirir. Bu iki halka kayışlarla havada asılı durur ve bunları şınav, barfiks, dips ve diz çökme hareketleri yapmak için kullanabilirsiniz. Halkalar üzerinde rahat ettiğinizde, karmaşık jimnastik manevralarını tamamlamak için kendinizi yukarı kaldırabilir, baş aşağı asılabilir veya halkalarla birlikte dönebilirsiniz. Dışarıda egzersiz yapmak istiyorsanız halkaları tutan kayışları asmak için güçlü, yatay bir nesneye ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Neyse ki, kayışları asmak için iyi bir yer bulduğunuzda halkaları kurmak ve ayarlamak oldukça kolaydır.

Adımlar

Yüzüklerin Asılacağı Yerin Seçilmesi

  1. adım 1 yerden 8-13 ft (2,4-4,0 m) yükseklikte bir asma konumu seçin.
    Yerden 8-13 ft (2,4-4,0 m) yükseklikte bir asma konumu seçin. Jimnastik halkalarının kayışları ayarlanabilir, bu nedenle sadece halkaların altında egzersiz yapıyorsanız yükseklik önemli değildir, ancak vücudunuzu halkaların üzerine kaldırmayı veya etrafında dönmeyi planlıyorsanız iyi bir alana ihtiyacınız vardır. İyi yerleri keşfederken yerden en az 8-13 ft (2,4-4,0 m) yükseklikte yatay yüzeyler arayın, böylece egzersiz yapmak için bolca alanınız olur.
    • Çoğu insan egzersiz yapmak istediğinde halkaları asar ve işleri bittiğinde indirir. Ancak halkaları bahçenizdeki veya araba yolunuzdaki bir yapıya asıyorsanız kalıcı olarak asılı bırakabilirsiniz. Bu gerçekten size kalmış.
    • Bazı insanlar jimnastik halkalarını modifiye şınav ve diğer alçak egzersizleri yapmak için kullanır. Eğer bu amaçla kullanıyorsanız, kayışları yerden 4-5 ft (1,2-1,5 m) yükseklikteki herhangi bir yere asabilirsiniz.
  2. adım 2 halkaları her iki tarafında en az 6-8 ft (1,8-2,4 m) açıklık olan bir alana yerleştirin.
    Halkaları her iki tarafında en az 6-8 ft (1,8-2,4 m) açıklık olan bir alana yerleştirin. Dönmeyi, ayaklarınızı dışarı çıkarmayı veya vücudunuzu halkalar üzerinde döndürmeyi içeren herhangi bir egzersiz yapmayı planlıyorsanız, çalışmak için biraz alanınız olmalıdır. Halkalar üzerinde ileri düzey egzersizler yapmayı planlıyorsanız, her yönde en az 6-8 ft (1,8-2,4 m) açıklığa sahip bir asma yeri arayın.
    • Halkalarla sadece barfiks veya şınav çekiyorsanız, ne kadar açıklığınız olduğu önemli değildir.
  3. adım 3 halkalar için uygun bir platform olarak güçlü bir ağaç dalı kullanın.
    Halkalar için uygun bir platform olarak güçlü bir ağaç dalı kullanın. Yakınlarda büyük, olgun ağaçlar varsa, kayışları asabileceğiniz kalın bir dal arayın. Antrenman yapmak için uzağa gitmek istemiyorsanız dallar iyi bir seçimdir. Arka bahçenizde büyük bir ağacınız varsa veya bir parkın yakınında yaşıyorsanız da harika bir seçenektir.
    • Halkaları bir dala asarsanız, dalın sallanmadığından veya bükülmediğinden emin olmak için halkaları sertçe çekin ve ayaklarınız yerden yüksekte olacak şekilde asın. Kayışları çektiğinizde vücut ağırlığınızı taşıyabiliyorsa, halkalar üzerinde herhangi bir egzersiz yapmak için dalı kullanabilirsiniz.
    • Dalın tamamen yatay olması gerekmez. Kayışlar ayarlanabilir, böylece dal üzerindeki iki nokta arasındaki yükseklik farkını telafi edebilirsiniz. Ancak dal çok sert bir açıyla eğilmemelidir; 15 dereceden daha dik eğimli bir dala asarsanız kayışlar siz kullanırken daldan aşağı kayabilir.
  4. adım 4 sabit ve kolay bir seçenek için bir oyun parkında uzun maymun barları bulun.
    Sabit ve kolay bir seçenek için bir oyun alanında uzun maymun çubukları bulun. Uzun maymun çubukları jimnastik kayışları için mükemmeldir, ancak bulması biraz zor olabilir. Çoğu oyun parkında uzun maymun barları yoktur, ancak yerden 8-9 ft (2,4-2,7 m) yükseklikte olanları bulabilirsiniz. Antrenmanlarınızı zamanlamaya çalışın, böylece tonlarca çocukla karşılaşmazsınız.
    • Halka açık bir parkta barfiks barı kullanabilirsiniz, ancak bu barların çoğu yerden ulaşılacak şekilde tasarlanmıştır ve halkaların üzerinde herhangi bir egzersiz yapıyorsanız yeterince yüksek olmayabilir. Birçok barfiks barının yanlarında da çok fazla yer yoktur, bu da kusursuz bir dengeye sahip değilseniz onları tehlikeli hale getirebilir.
  5. adım 5 eğer bir sahanın yakınında yaşıyorsanız basketbol potasının arkasındaki çubukları kullanın.
    Eğer bir sahanın yakınında yaşıyorsanız basketbol potasının arkasındaki çubukları kullanın. Çok fazla kullanılmayan bir basketbol sahasının yakınında yaşıyorsanız, potanın arkasına bakın. Eğer potayı destekleyen iki uzun metal varsa, halkalarınızı bu çubuklara asabilirsiniz. Bunlar harikadır çünkü size çalışmak için bolca alan sağlarlar. Sadece antrenmanınızı maçlara göre ayarlamanız gerekir.
    • Garaj yolunuza veya arka bahçenize inşa edilmiş bir basketbol potanız varsa muhtemelen en iyi seçenek budur.
    • Unutmayın, bunu yapmak için bağımsız jantlardan birini kullanamazsınız. Doğrudan betona monte edilmiş bir pota olmalıdır.
  6. adım 6 evde asmak için bitmemiş bir tavanda açıkta kalan bir kiriş arayın.
    Evde asmak için bitmemiş bir tavanda açıkta kalan bir kiriş arayın. Bitmemiş bir çıkıntınız, garajınız veya garajınız varsa, halkalarınızı kirişlerden birine asabilirsiniz. Bu, onları evde asmak istiyorsanız ve dışarıda açık bir tavanınız varsa mükemmel bir seçenektir, ancak yaşadığınız yere bağlı olarak bu seçeneğe sahip olmayabilirsiniz.
    • Tavan halkaları yağmur ve kardan koruyacağı için halkaları kalıcı olarak asılı bırakmak istiyorsanız bu harika bir seçenektir.
    • Garaj teknik olarak dışarıda değildir, ancak egzersiz yaparken kapıyı açarsanız dışarıda da olabilir!
  7. adım 7 aşağıdaki durumlarda bahçenizde bir halka çerçevesi oluşturun're ambitious and good with tools.
    Hırslıysanız ve aletlerle aranız iyiyse bahçenizde bir halka çerçeve inşa edin. Bahçeniz varsa her zaman kendi halka çerçevenizi yapabilirsiniz. Çimenlik bir alana iki adet 4 ft (1,2 m) çukur kazın ve bunları 8-10 ft (2,4-3,0 m) aralıklarla yerleştirin. Kazdığınız deliklere iki adet 4'e 4 inç (10'a 10 cm) kiriş yerleştirin. 12-16 ft (3,7-4,9 m) yüksekliğinde kirişler kullanın. Her bir kirişin tepesine, yatay bir metal çubuk için yuvarlak braketler takmak üzere ahşap vidaları ve matkap kullanın. Ahşap kirişlerin etrafındaki delikleri hazır beton ve çakıl ile doldurun.
    • Kendi bahçenizin mahremiyetinde çok sayıda halka işi yapmak istiyorsanız bu harika bir seçenektir, ancak arka bahçenizde kalıcı bir çerçeve istemeyebilirsiniz.
    • Elektrikli aletlerle ve ellerinizle çalışmakta zaten iyi değilseniz, bu güvenli bir seçenek değildir. Çerçeveyi doğru şekilde inşa etmezseniz, siz kullanırken kırılabilir.

Halkalarınızı ve Kayışlarınızı Satın Almak

  1. adım 1 en iyi tutuşu istiyorsanız ve kuru bir iklimde yaşıyorsanız ahşap halkalar alın.
    En iyi tutuşu istiyorsanız ve kuru bir iklimde yaşıyorsanız ahşap halkalar alın. Ahşap halkalar yaygın olarak en iyi seçenek olarak kabul edilir, ancak plastik veya metalden biraz daha pahalıdırlar. En iyi tutuşu sunarlar ve ellerinizi tahriş etme veya nasıra neden olma olasılıkları daha düşüktür. Ahşap ayrıca ellerinizdeki teri emerek halkalardan sarkarken kaymanızı çok daha zor hale getirir.
    • Ne yazık ki ahşap, hava koşullarına pek dayanıklı değildir. Halkaları sürekli olarak dışarıda bırakmayı planlıyorsanız veya çok fazla aşırı hava koşullarına maruz kalan bir bölgede yaşıyorsanız, dış mekan kurulumu için en iyi seçenek olmayabilir.
    • Bir ahşap halka seti için 40-60 $ harcamayı bekleyin.
  2. adım 2 dışarıda bırakmayı planlıyorsanız plastik halkalar satın alın.
    Dışarıda bırakmayı planlıyorsanız plastik halkalar satın alın. Plastik halkaların kullanımı ahşap kadar rahat değildir, ancak halkaları dışarıda bırakmayı planlıyorsanız her türlü iklime dayanacakları için daha iyi bir seçenektir. Her egzersiz yaptığınızda kayışları ayarlamakla gerçekten uğraşmak istemiyorsanız, plastik halkalar satın alın.
    • Bir dizi plastik halka için 15-30 dolar harcamayı bekleyin.
    • Bu halkaların bazıları kaymaz malzemelerden yapılmıştır. Kaymaz halkalar, halkaların elinizden kaymasından endişe ediyorsanız normal plastik halkalardan daha iyidir, ancak ahşap bir set kadar pahalı olma eğilimindedirler.
  3. adım 3 aşağıdaki durumlarda metal halkalar alın're doing simple exercises and you want the rings to last.
    Basit egzersizler yapıyorsanız ve halkaların uzun ömürlü olmasını istiyorsanız metal halkalar alın. Metal, halkalar üzerinde ters jimnastik ve çılgın dönüşler yapmak istemeyen kullanıcılar arasında popüler bir seçimdir. Akrobasi yapıyorsanız metal halkalar elleriniz için çok sert olabilir, ancak sadece barfiks ve basit egzersizler yapıyorsanız sorun olmaz. Ayrıca temelde her ortamda sonsuza kadar dayanma eğilimindedirler, bu da onları dışarıda bırakmayı planlıyorsanız harikadır.
    • Bu metal yüzükler genellikle çelikten veya çelik karışımından yapılır. Metal halkalar için 30-40 dolar harcamayı bekleyin.
  4. adım 4 eğer yoksa 15 ft (4,6 m) kayış satın alın't come with the rings.
    Halkalarla birlikte gelmiyorsa 15 ft (4,6 m) kayış satın alın. Neredeyse her halka seti ihtiyacınız olan kayışlarla birlikte gelir, ancak kayışları olmayan eski halkalar kullanıyorsanız veya halkaları ayrı olarak satın alıyorsanız, bazı jimnastik halkası kayışları. Bu kayışlar evrenseldir ve herhangi bir set herhangi bir halka ile çalışacaktır. Ayrıca neredeyse her zaman 15 fit (4,6 m) uzunluğundadırlar, ancak süper uzun kayışlar almadığınızdan emin olmak için iki kez kontrol edin.
    • Kayışları ayrı olarak satın alıyorsanız muhtemelen 15-30 dolar daha ödemeniz gerekecektir. Yüzükleriniz özellikle güzel veya yeni değilse, yeni bir set satın almaya değebilir.
    • Kayışlar Velcro tırnaklarla birlikte gelir. Bazen Velcro tırnaklar kayışlara takılır, ancak ayrı parçalarsa egzersiz yaparken bunları yanınızda getirmeyi unutmamanız gerekir.

Kayışların ve Halkaların Montajı

  1. adım 1 kayışın kumaş ucunu kullanacağınız nesnenin üzerine atın.'re hanging it from.
    Kayışın kumaş ucunu astığınız nesnenin üzerine atın. Üzerinde toka olmayan ucu alın ve asacağınız nesnenin üzerine atın ya da etrafına sarın. Çubuğun diğer tarafından tutun ve çubuğun, kirişin veya dalın her iki tarafında eşit uzunlukta kumaş asılı kalacak şekilde aşağı çekin.
    • Üzerinde toka olan ucu fırlatırsanız, yakalayamazsanız yere çarparak kopabilir.
    • Her adımı iki kez tamamlayabilir ve her iki halkayı aynı anda kurabilir veya her bir kayışı ayrı ayrı monte edebilirsiniz. Bu gerçekten önemli değil.
  2. adım 2 kayıştaki kırışıklıkları veya bükülmeleri çözün.
    Kayıştaki kırışıklıkları veya kıvrımları çözün. Herhangi bir düğümü veya sarılmış kumaşı çözmek için kayışın her iki tarafını gerektiği gibi bükün. Kayışın ucundaki toka halkaları astığınız nesneden uzağa bakacak şekilde her iki tarafı gerektiği gibi ayarlayın.
    • Toka içe bakıyorsa halkaları asabilirsiniz, ancak çubuktan uzağa bakıyorsa çok daha kolaydır.
  3. adım 3 halkanın ortasını toka olmadan kayışın içinden geçirin.
    Halkanın ortasını toka olmadan kayıştan geçirin. Halkayı kaldırıp kayışın boş ucunu halkanın ortasından geçirirken üzerinde toka olan ucun sarkmasına izin verin. Halka kayışın içine girdiğinde tokayı tutun ve bu işlemin geri kalanını tamamlamaya çalışırken halkanın kumaş üzerinde asılı kalmasına izin verin.
    • Halkalar kayışlara takıldıktan sonra dönecek ve havada serbestçe asılı kalacaktır. Halkaların belirli bir yöne bakması konusunda endişelenmenize gerek yok; sadece ellerinizle gerektiği gibi çevirebilirsiniz.
  4. adım 4 kayışın boş ucunu tokanın arkasındaki yarığa yerleştirin.
    Kayışın boş ucunu tokanın arkasındaki yarığa yerleştirin. Kayışın boş ucunu baskın elinizle tutun ve ön taraftaki klips sizden uzağa bakacak şekilde tokayı yukarı kaldırın. Tokanın arkasında, tokanın kayışa bağlandığı noktanın hemen altında metalde ince bir yarık olup olmadığına bakın. Kayışın boş ucunu bu yarıktan yatay olarak kaydırın.
    • Bazı insanlar otomatik olarak boş ucun tokanın önünden geçtiğini varsayar. Bunu asla yapmayın. Boş uçtaki kumaşı tokanın önünden geçirirseniz kayış kilitlenmeyecektir.
  5. adım 5 kayışın ucunu tokanın önünden geçirin.
    Kayışın ucunu tokanın önünden geçirin. Boş taraf yarığa yerleştirilmiş olarak, kayışı tokanın arkasından itmeye devam edin. Kayış otomatik olarak tokanın içindeki yola takılacak ve diğer taraftaki önden dışarı çıkacaktır.
    • Toka, kayışı otomatik olarak yerine kilitler. İtmeye devam edebilirsiniz ama çekip çıkaramazsınız. Tokanın ön tarafındaki klipse basmadığınız sürece, kayışlarınız güvenli bir şekilde kilitlenir.
  6. adım 6 halka tercihinize göre istediğiniz yükseklikte asılı kalana kadar boş ucu aşağı çekin.
    Halka tercihinize göre istediğiniz yükseklikte sarkana kadar boş ucu aşağı çekin. Kayışlarla oluşturduğunuz halka, kayışı ne kadar uzağa çekerseniz o kadar küçülmeye devam edecektir. Halka ne kadar küçük olursa, yüzük o kadar yükseğe asılır. Ne kadar yüksek olmasını istediğinize bağlı olarak halka yerden 5-7 fit (1,5-2,1 m) yüksekte olana kadar kayışı tokadan aşağı doğru çekmeye devam edin.
    • Eğer barfiks çekiyorsanız, yerden daha yüksekte olmasını istersiniz. Çok fazla alt vücut egzersizi yapıyorsanız, halkaları göğsünüzün yanında bırakabilirsiniz. Bu gerçekten size kalmış.
    • Kayışı yanlışlıkla çok uzun yaparsanız, kayışın kilidini açmak ve aşağı kaydırmak için tokanın önündeki klipse basın. Kayışı tekrar kilitlemek için klipsi serbest bırakın.
    • Her iki halkayı da yerden aynı uzaklıkta duracak şekilde asın. Mükemmel olması konusunda endişelenmeyin - bir inç veya santimetre fark hiçbir şeyi önemli ölçüde değiştirmeyecektir.
  7. adım 7 fazla kumaşı halkaya sarmak için velcro kayışları kullanın.
    Fazla kumaşı halkaya sarmak için Velcro kayışları kullanın. Halkalar istediğiniz yüksekliğe geldiğinde, tokadan sarkan 3-6 fit (0,91-1,83 m) fazla kayış olacaktır. Her kayış seti bir dizi Velcro tırnağı ile birlikte gelir. Asılı kumaşı birkaç ilmek halinde toplayın ve ilmekleri üstündeki kayışa doğru tutun. Ardından, egzersiz yaparken sarkan uzunluğun yolunuza çıkmasını önlemek için ilmeklerin ve kayışın etrafına bir Velcro tırnağı sarın.
    • Bazı kayışlarda, Velcro kayışların içine yerleştirilmiştir. Tırnaklar ayrı olarak geldiyse ve yanınızda getirmeyi unuttuysanız, fazla kumaşı gevşek bir düğümle kayışa bağlayın. İsterseniz sarkmasına izin verebilir ve sizi rahatsız etmesine izin vermemeye çalışabilirsiniz.
  8. adım 8 kayışların kilidini açmak için tokanın üzerindeki klipsi aşağı doğru bastırın.'re done.
    İşiniz bittiğinde kayışların kilidini açmak için tokanın üzerindeki klipsi aşağı doğru bastırın. Toka en alt noktada asılı kalacak şekilde halkayı kaydırın. Tokanın ön tarafındaki klipsi bastırın ve ilmek çözülene kadar boş ucu tokanın içinden geri çekin.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

Uyarılar

  • Egzersiz yapmadan önce vücut ağırlığınızı kullanarak kayışı astığınız nesnenin gücünü her zaman iki kez kontrol edin. Bu, özellikle bir ağaç dalı kullanıyorsanız önemlidir.

İhtiyacınız Olan Şeyler

Yüzüklerin Asılacağı Yerin Seçilmesi

  • Kürek
  • Ahşap levhalar
  • Matkap
  • Ahşap vidalar
  • Metal çubuk
  • Askı braketleri
  • Beton
  • Çakıl

Yüzüklerinizi ve Kayışlarınızı Satın Alma

  • Jimnastik halkaları
  • Halka kayışlar