Sivrisinek Isırıkları Nasıl İyileştirilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Sivrisinek ısırıkları kaşınır çünkü sivrisineğin sizi ısırmadan önce vücudunuza enjekte ettiği tükürüğe karşı hafif bir alerjik reaksiyon gösterirsiniz. Dişi sivrisineğin ana besin kaynağı kurbanlarının kanıdır; bu nedenle çoğu sivrisinek gün boyunca birkaç farklı donörden beslenir. Erkek sivrisinekler ısırmaz. Sivrisinekler ciddi virüsler bulaştırabilse de, çoğu ısırık küçük tahrişlerden başka bir şeye neden olmaz.

Adımlar

Tıbbi Olarak Önerilen Tavsiyeler

  1. adım 1 etkilenen bölgeyi sabun ve suyla yıkayın.1Sonra etkilenen bölgeyi sabun ve suyla yıkayın. Bu, cildinizde kalan tahriş edici tükürüğü giderecek ve ısırığın enfeksiyon kapmadan iyileşmesine yardımcı olacaktır.
  2. adım 2 isırıldığınızı fark ettiğiniz anda sivrisinek ısırığını buzlayın.2Isırıldığınızı fark ettiğiniz anda sivrisinek ısırığını buzlayın. Çoğu sivrisinek ısırığı acımaz, bu nedenle birkaç saat boyunca fark etmeyebilirsiniz. Bölgenin buzlanması ağrı ve şişliğin kontrol edilmesine yardımcı olur.
  3. 3Kaşıntı ve şişmeye yardımcı olması için 10 mg setirizin alın. Setirizini reçetesiz olarak yerel eczanenizden satın alabilirsiniz. Sivrisinek ısırığının semptomlarını hafifletmeye yardımcı olmak için ağızdan 10 mg'lık bir hap alın.
    • Çocukları tedavi ediyorsanız, bunun yerine 0,3 mg/kg loratadin kullanın.
    • İlacı proaktif olarak almak semptomlarınızı önlemeye yardımcı olabilir.
  4. 4Geceleri kaşıntıyı hafifletmek için Benadryl kullanın. Eğer bir yetişkinseniz, 25-50 mg arasında Benadryl'i güvenle alabilirsiniz. 6-12 yaş arası çocuklar için bunun yerine sadece 12,5 mg verin. Uykulu olmanıza neden olabileceğinden Benadryl'i yatacağınız saatlerde alın.
    • Benadryl aldıktan sonra araba veya ağır makine kullanmaktan kaçının.
  5. adım 5 kalamin losyonu veya böcek ısırıklarında kullanılmak üzere tasarlanmış reçetesiz bir ilaç uygulayarak bölgeyi yatıştırın.5Böcek ısırıklarında kullanılmak üzere tasarlanmış bir kalamin losyonu veya reçetesiz satılan bir ilaç uygulayarak bölgeyi yatıştırın. Doğru şekilde kullandığınızdan emin olmak için ilacı uygularken paket talimatlarını izleyin.
  6. adım 6 kolloidal yulaf ezmesi, kabartma tozu veya epsom tuzu içeren bir küvette banyo yapın.6Kolloidal yulaf ezmesi, kabartma tozu veya Epsom tuzu içeren bir küvette banyo yapın. Küvetinizi doldurun ve suya karıştırmak için paket talimatlarını izleyin. Kaşıntınızı hafifletmek için küvette en az 10-15 dakika bekletin.

Ev Çözümleri

  1. adım 1 ağrı ve kaşıntıyı hafifletmek için evde bir çare deneyin.1Ağrı ve kaşıntıdan kurtulmak için bir ev ilacı deneyin.
    • Bir macun oluşturmak için bir miktar karbonata yeterince su ekleyin. Macunu ısırığa topikal olarak uygulayın.
    • Papain enzimi içeren Spice Cargo gibi bir et yumuşatıcı kullanın ve birkaç damla su ile karıştırarak macun haline getirin. Topikal olarak uygulanan bu karışım kaşıntı ve şişliği kontrol etmeye yardımcı olabilir.
    • Bir aspirini ezin ve macun oluşturmak için biraz su ekleyin. Topikal olarak uygulanan aspirin ağrıya yardımcı olabilir.
    • Kaşıntıya yardımcı olması için sivrisinek ısırığına uygulamadan önce bir kreme veya vazeline mentol veya fenol ekleyebilirsiniz.
  2. adım 2 ağrı için aspirin veya asetaminofen gibi reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçlar alın.2Ağrı için aspirin veya asetaminofen gibi reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçlar alın. Sivrisinek ısırığı ağrıya neden oluyorsa paket üzerindeki dozaj talimatlarını izleyin.

Uzman Soru-Cevap

Video

İpuçları

  • İyileşmesi daha uzun sürebileceğinden ısırığınızı kaşımayın veya kanatmayın. Isırığın üzerine bir kaşıntı kremi ve yara bandı koyun.
  • Alkollü mendil kullanmayı deneyin. Isırığı hem soğutacak hem de tedavi edecektir.
  • Isırık üzerinde ispirto kullanın. Bir Q-Tip alın, alkole batırın ve enfekte bölgeye uygulayın.

Uyarılar

  • Sivrisinek ısırığını kaşımaktan veya koparmaktan kaçının, bu daha fazla tahrişe neden olur ve kabuklanmaya veya yara izine yol açabilir.
  • Bir sivrisineğin bir donörden diğerine sıtma ve Batı Nil Virüsü gibi ciddi hastalıkları bulaştırması mümkündür. Batı Nil Virüsü'nün erken belirtileri arasında ateş, baş ağrısı, vücut ağrıları ve şişmiş bezler yer alır. Virüs belirtileri gösteriyorsanız, tedavi için derhal bir doktora görünün.