Topuk Çevirme Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Topuk taklası (veya heelflip) güzel bir kaykay numarasıdır ve düzgün bir şekilde uygulayabildiğinizde kesinlikle harika görünür. Başarılı bir topuk taklası yapmak için arka ayağınızı kullanarak tahtayı patlatın, düz yukarı zıplayın, döndürmek için ön topuğunuzla tahtaya tekme atın, tahtayı ayaklarınızla 'yakalayın' ve inişe geçin. Bu numarada ustalaşmak biraz zaman alır, bu yüzden pratik yapmaya devam edin!

Adımlar

Tahtanızı, Ayaklarınızı ve Vücudunuzu Konumlandırma

  1. adım 1 bir kask ve diğer güvenlik ekipmanlarını takın.
    Bir kask ve diğer güvenlik ekipmanlarını takın. Topuk taklası atmayı öğrenirken neredeyse kesinlikle birkaç kez düşeceksiniz, bu nedenle kendinizi korumanız önemlidir. Düzgün oturan bir kaykay kaskının yanı sıra eldiven, dizlik ve dirseklik takın.
  2. adım 2 kaykayınızı sabit kalabileceği düz bir kaldırıma yerleştirin.
    Kaykayınızı sabit kalabileceği düz bir zemine yerleştirin. Topuk taklası ustalaşması en kolay manevra değildir ve sürece ileri hareketi eklemek onu daha da zorlaştırır. Hareket halindeyken denemeden önce kaykayınız ileri doğru yuvarlanmıyorken topuk taklası atmayı öğrenin.
    • Düz bir park yeri pratik yapmak için iyi bir noktadır. Çimenli bir alan daha yumuşak bir iniş sağlayabilir, ancak kaykayınız yerden o kadar kolay kalkmayacaktır.
  3. adım 3 ayaklarınızı kuyruğun üzerine ve tahtanın orta ön kısmına yerleştirin.
    Ayaklarınızı kaykay tahtasının kuyruğu ve ön ortası üzerine yerleştirin. Arka (sağ) ayağınızı kaykayın kuyruğuna (arka kenarına) doğru ve paralel olarak, topuğunuzun arkası hafifçe yana sarkacak şekilde yerleştirin. Ön (sol) ayağınızı tahtanın ortasının biraz ilerisine, ayak parmaklarınız tahtanın sağ ön köşesini gösterecek şekilde açılı olarak yerleştirin. Ön ayağınızın baş parmağı kenardan biraz sarkmalıdır.
    • Eğer 'aptal ayakla' (sol ayağınız gerideyken) biniyorsanız, ön (sağ) ayağınız tahtanın sol ön köşesini gösterecek şekilde açılı olmalıdır. Sonraki her manevra burada anlatılanların ayna görüntüsü olacaktır.
  4. adım 4 ağırlığınızı ortalayın ve omuzlarınızı ve gözlerinizi öne dönük tutun.
    Ağırlığınızı ortalayın, omuzlarınızı ve gözlerinizi ileriye dönük tutun. Dizlerinizi hafifçe bükün ve ağırlığınızı her iki bacağınıza eşit olarak dağıtın. Omuzlarınız tahtanın yanından çok öne bakacak şekilde vücudunuzun üst kısmını döndürün.
    • Gözlerinizi ileriye ve asıl taklayı attığınızda kaykayınızın önüne doğru odaklayın.

Ayaklarınızı Tahta Üzerinde Aynı Anda Manevra Ettirme

  1. adım 1 panoyu aşağı itin's tail with your back foot.
    Arka ayağınızla tahtanın kuyruğunu aşağı doğru itin. Kuyruğu yere doğru eğmek için arka ayağınızla tahtayı aşağı doğru sert bir şekilde itin. İterken, atlamaya hazırlanırken dizlerinizi daha derinden bükmeye başlayın.
    • Parmaklarınız yere değecek kadar alçalmalısınız. Aksi takdirde, tahtayı çevirmek için yeterli gücü üretemezsiniz.
    • Bu bölümdeki her hareket - tahtanın kuyruğunu indirmek, vücudunuzu çömeltmek ve ön ayağınızı yatırıp kaydırmak - aynı anda gerçekleşmelidir. Hepsini aynı anda yapmaya çalışın.
  2. adım 2 ön ayağınızı aynı anda hafifçe öne doğru eğin.
    Ön ayağınızı aynı anda hafifçe öne doğru eğin. Ön ayağınızın iç kısmı tahtadan kalkacak şekilde ön bacağınızın bileğini biraz öne doğru döndürün. Ancak dengenizi kaybedecek kadar eğilmeyin.
    • Ayakkabınızın alt kısmının dış kenarı hala tahta ile tam temas halinde olmalıdır.
  3. adım 3 eğilen ön ayağınızı tahtanın üzerinde çapraz olarak kaydırın.
    Eğik ön ayağınızı tahtanın üzerinde çapraz olarak kaydırın. Ön ayağınızı öne doğru eğerken, aynı zamanda ayak parmaklarınızın işaret ettiği yönde kaydırmaya başlayın. Bunu yaparken, ayağınızın ön kısmı kaykayın sağ ön köşesinden kaymaya başlayacaktır.
    • Eğer 'şapşal ayakla' kayıyorsanız, ön ayağınızın bunun yerine tahtanın sol ön köşesine doğru hareket edeceğini unutmayın.

Yukarıya Doğru Zıplarken Tahtaya Tekme Atmak

  1. adım 1 kuyruk yere ve topuğunuza çarptığında zıplayın's on the edge.
    Kuyruk yere değdiğinde ve topuğunuz kenarda olduğunda zıplayın. Aşağı doğru çömelme zamanınızı, tahtanızın kuyruğunun yere çarptığını hissettiğiniz ve duyduğunuz anda yukarı doğru sıçrayabileceğiniz şekilde ayarlayın. Aynı anda, ön ayağınız öne doğru eğilmiş ve tahtanın kenarından kayıyor olmalıdır.
    • İyi bir topuk taklası söz konusu olduğunda, zamanlama her şeydir. Bu noktaya kadar olan her şeyi, atlayışın kendisine devam etmeden birçok kez pratik yapın. Sadece zamanlamayı oturttuğunuzda yukarı doğru zıplamaya başlayın.
  2. adım 2 yukarı doğru zıplarken ön ayağınızla tekme atın.
    Yukarı doğru zıplarken ön ayağınızla tekme atın. Tahtadan havalanmaya başladığınızda, ön ayağınızı zaten kaydırdığınız yönde öne doğru tekmeleyin. Tekmenin bir parçası olarak ayak bileğinizi döndürün, böylece ön ayağınızın parmak uçları yukarı doğru açı yapmaya başlar.
    • Hareketin öne ve aşağıya doğru değil, öne ve yukarıya doğru bir tekme olduğundan emin olun.
    • Bu noktada ayaklarınız hala tahta ile temas halinde olmalıdır. Tahta, atlayışınızın ilk anında sizinle birlikte yerden kalkacaktır.
  3. adım 3 döndürmek için topuğunuzla tahtanın kenarını kırpın.
    Döndürmek için topuğunuzla tahtanın kenarını kırpın. Bu, topuk taklasının en kritik ve en zorlu kısmıdır. Ön ayağınızı tekmeleyip ayak parmaklarınızı hafifçe gökyüzüne doğru döndürdüğünüzde, bu ayağın topuğu doğal olarak aşağı doğru hareket edecektir. Tahtanın iç-ön kenarına tam dönüşe başlamak için yeterli güçle vurmak için bu 'topuk hareketine' ihtiyacınız vardır.
    • Tahtaya ön topuğunuzla sert bir itiş verin. Aksi takdirde, tamamen dönmeyecektir.
    • Topuk çevirmenin bu unsurunda ustalaşmanın tek yolu pratik, pratik ve daha fazla pratik yapmaktır. Sağlam, düz bir yüzey üzerinde çalışın ve doğru yapana kadar birçok kez hareketten 'kurtulmayı' planlayın.

İnişe Yapışmak

  1. adım 1 siz üzerinde gezinirken tahtanın dönüşünü izleyin.
    Siz üzerinde dururken tahtanın dönüşünü izleyin. Atlayışınızın en yüksek noktasına doğru yukarı doğru devam ederken gözlerinizi altınızdaki tahtanın ön tarafına odaklayın. Az önce ön topuğunuzla yaptığınız tekmeyle tahtanın saat yönünde dönmesini izleyin.
    • Atlayışınızın yeterli yüksekliğe sahip olduğundan emin olun. Tahtanın ayağınızın altında kalmasını istemezsiniz. Tahtadan ekstra boşluğa ihtiyacınız varsa atlayışın tepe noktasına ulaştığınızda dizlerinizi yukarı kaldırın.
  2. adım 2
    Dönüşünü tamamlayan tahtayı ayaklarınızla havada 'yakalayın'. Her şey plana göre gidiyorsa, tahtanızın tepesi yeniden görüş alanınıza girerken atlayışınızdan alçalmaya başlayacaksınız. Tahta tam dönüşünü tamamlamak üzereyken, tahtanın üst kısmıyla temas kurmak için ayaklarınızı düz bir şekilde aşağı doğru uzatın.
    • Bu noktada tahtayla yeniden temas kurmuş olacaksınız, ancak hem siz hem de tahta hala havada olacaksınız.
    • Ayaklarınız tahtanın üstünde görünen 2 cıvata setinin üzerinde olacak şekilde tahtayla temas kurmaya çalışın. Bu 2 çift cıvata sırasıyla doğrudan ön ve arka tekerleklerin üzerindedir.
  3. adım 3 tahtaya inerken dizlerinizi bükün ve ağırlığınızı ortalayın.
    Tahtayı indirirken dizlerinizi bükün ve ağırlığınızı ortalayın. Tekerlekler yere çarptığında her iki ayak ve tahta arasında güvenli teması koruyun. İnişi absorbe etmek için dizlerinizi biraz daha esnetin. Öne, arkaya veya yana eğilmek yerine vücut ağırlığınızı ayaklarınızın üzerinde eşit olarak ortalamak için elinizden geleni yapın.
    • Belirtildiği gibi, ayaklarınız cıvataların üzerinde olacak şekilde inmeye çalışın. Bunu yapmak daha güvenli, daha yumuşak bir iniş sağlayacak ve tahtanızın kırılmasını önleyecektir.
  4. adım 4 tahtanız hareket halindeyken topuk taklasına geçin.
    Tahtanız hareket halindeyken topuk taklasına geçin. Sabit bir kaykay üzerinde tutarlı bir şekilde topuk taklası atabildiğinizde, bunu hareket halindeyken deneyin. Kendinizi tahta üzerinde ileri doğru itin ve önceki gibi süreci takip edin.
    • Hareket halindeyken numarayı yaptığınızda düz bir şekilde inmek daha zor hale gelir, bu nedenle birkaç kez düşmeye hazır olun. Ağırlık merkezinizi tahtanın üzerinde tutmaya çalışın ve tahtanın üzerinde havadayken gözlerinizi tahtaya odaklayın.
    • Tahta hareket halindeyken tutarlı bir şekilde iniş yapabildiğinizde, kendinizi başarılı bir topuk çevirici olarak kabul edin.

Uzman Soru-Cevap

Video

İpuçları

  • İlk başta iniş yapamazsanız, umudunuzu kaybetmeyin; denemeye devam edin!
  • İnmeye çalıştığınızda tahta arkanızda kalırsa, düz bir şekilde yukarı doğru zıplamaya, vücudunuzu düz tutmaya ve gözlerinizi tahtadan ayırmamaya odaklanın.
  • Diğer bazı harika kaykay numaralarına göz atın, örneğin tekme çevirme, pop shove itve basınçlı kapak.

Uyarılar

  • Yetenekleriniz dahilinde kayın ve önce sabit bir tahta ile düz zeminde bu hareket üzerinde ustalaşın.
  • Dikkatli olun, çünkü kolayca kredi kartı pozisyonunda (yani, tahta bacaklarınızın arasında dikey olarak) iniş yapabilirsiniz.