Yeni Başlayanlar İçin Bir Sürücüye Nasıl Vurulur

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Sürüş, yeni başlayanlar için golfün en korkutucu kısmı olabilir. Herhangi bir delikteki ilk vuruştur, bu yüzden doğru yapmak önemlidir! Kendinizi ve topu doğru konumlandırdığınızdan emin olun, ardından vuruşunuzu yaparken uygun denge ve tekniği kullanın. topa vur. Topa tüm gücünüzle vurmaya çalışmak gibi yeni başlayanların yaptığı tipik hatalardan kaçının ve biraz pratikle kısa sürede düz ve uzak mesafelere atışlar yapacaksınız!

Bilmeniz Gerekenler

  • İlk olarak, geniş bir duruş, uygun ayak ve kol yerleşimi ve yeşilden yüksek bir tişört ile pozisyon almak isteyeceksiniz.
  • Ardından, duruşunuzu hizalamak için hedefinizi bulmanız, vücudunuzu gevşetmeniz ve vuruşunuza hazırlanmanız gerekir.
  • Son olarak, yukarı dönüşünüzü gerçekleştirin, sürücünüz başınızın üzerindeyken sadece bir saniyeliğine duraklayın ve ardından aşağı dönüşünüzü gerçekleştirin.

Adımlar

Pozisyon Alma

  1. adım 1 duruşunuzu omuzlarınızdan daha geniş ayarlayın.1Duruşunuzu omuzlarınızdan daha geniş ayarlayın. Ayaklarınız omuzlarınızdan biraz daha geniş olacak şekilde dik durun. Geniş bir duruş, sürüş sırasında daha uzun bir salınım yapmanızı sağlayacaktır.
    • Genel olarak, daha uzun sopalar daha geniş duruşlara ihtiyaç duyarken, daha kısa sopalar daha dar duruşlara ihtiyaç duyar. Örneğin, kısa bir kama sopası için çok dar bir duruş kullanırsınız.
  2. adım 2 baskın ayağınızın iç kısmı önünüzde olacak şekilde topu hizalayın.2Topu, baskın ayağınızın iç kısmı önünüzde olacak şekilde hizalayın. Yeni başlayanların çoğu topu tam ortaya yerleştirme eğilimindedir. Sürücü uzun bir sopa olduğundan, sürücünün topla aynı hizaya gelmesini sağlamak için topu duruşunuzda daha ileriye koymanız gerekir.
    • Bu aynı zamanda, sürücünün topa yukarı dönüşte vuracağı anlamına gelir, bu da daha az spin ve daha düz sürüşler yaratır.
  3. adım 3 sopayı baskın eliniz önde olacak şekilde bir beyzbol sopası gibi kavrayın.3Baskın eliniz önde olacak şekilde sopayı bir beyzbol sopası gibi kavrayın. Her iki elinizi de bir beyzbol sopasını tuttuğunuz gibi, ancak sopa topa doğru açılı olacak şekilde sopanın tutma yerine yerleştirin. Sopanın ucunu kemerinizin tokasına (veya olması gereken yere) doğrultun.
    • Baskın elinizin küçük parmağını baskın olmayan elinizin işaret parmağıyla kenetlemeyi deneyebilirsiniz. Bu, vuruşunuza rahatlık ve denge katabilir.
  4. adım 4 sürücüyü vücudunuzdan 10-12 inç (25-30 cm) uzakta tutun.4Sürücüyü vücudunuzdan 10-12 inç (25-30 cm) uzakta tutun.Sopanın sapını tutun böylece popo ucu kemerinizin tokasından yaklaşık 10-12 inç (25-30 cm) uzakta olur. Sürücüyü bu mesafede tutmak için yeterli alan yaratana kadar toptan uzaklaşın.
    • Ellerinizin vücudunuza çok yakın olması, salınımın ilk bölümünde zayıf bir salınım yaratacaktır.
  5. adım 5 2,75 inçlik (7,0 cm) bir tişört ile topu yukarı kaldırın.5Topu 2,75 inçlik (7,0 cm) bir tee ile yukarı kaldırın. Standart 2,75 inçlik (7,0 cm) bir tişört kullanın ve topu zar zor yere saplayın. Bu, yukarı dönüşte topa daha fazla vurmanızı ve topu daha uzağa ve daha düz göndermenizi sağlar.
    • Daha deneyimli hale geldikçe, topa vurduğunuz yüksekliği tarzınıza ve tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.

Sopayı Sallamak

  1. adım 1 nişan almak için uzaktan bir hedef seçin.1Nişan almak için uzaktan bir hedef seçin. Sadece yeşile bakmak yerine bir ağaç veya uzaktaki bir sığınağı seçin. Hedefinize bakın ve vuruşunuza başlamaya hazırlanmak için duruşunuzu hizalamak için onu kullanın.
    • Yeni başlayan biri olarak, odaklanmak için bir hedef seçmek yerine sadece fairway'e doğru nişan almak ve tüm gücünüzle savurmak gibi bir hata yapmak kolaydır.
  2. adım 2 geri salınımınıza başlamadan önce gevşemek için sopayı ileri geri sallayın.2Sırt dönüşünüze başlamadan önce gevşemek için sopayı ileri geri sallayın. Sıkı kilitlenmeyin yoksa kötü bir salınım yaparsınız. Parmaklarınızın ve ayaklarınızın gevşediğini hissedene kadar sopayı sallayın.
    • Yeni başlayanların çoğu sürüş baskısı altında donup kalır. İyi bir sürüş için vücudunuzu rahat tutmak çok önemlidir.
  3. adım 3 dengeli kalın, yavaş...3Dengeli kalın, yavaş gidin ve sopanızın tepesinde zaman geçirin. geri salınım. Geri salınımınıza başlarken ağırlık merkezinizi ortada tutun. Sürücüyü yavaşça geriye ve başınızın üzerine doğru çekin. Topa doğru geri indirmeden önce geri salınımınızın tepesinde saniyenin sadece bir kısmı kadar duraklayın.
    • Yeni başlayanların çoğu, ağırlık merkezlerinin arkaya kaymasına izin verme hatasını yapar, bu da sürüş sırasında isabetliliği ve gücü ortadan kaldırır.
    • En üstteki 'duraklama' aslında vücudunuzun sürücüyü iniş için ayarlamasına ve hizalamasına izin verecek hafif bir tereddüttür. Yeni başlayanların çoğu geri salınımlarında sopanın tepeye kadar ulaşmasına izin vermez, bu da salınımdan gücü ve isabeti alır.
    • Yeni başlayanlar arasında sürücüyü geri çekmeniz ve mümkün olduğunca hızlı sallamanız gerektiği yaygın bir yanılgıdır, aslında bunun tam tersi doğrudur. Geri salınım sırasında formunuza odaklanın ve sopayı yavaşça geri çekin.
  4. adım 4 i̇niş sırasında süpürme hareketi yapın ve dengenizi öne doğru kaydırın.4Süpürme hareketi yapın ve iniş sırasında dengenizi öne doğru kaydırın. Sopayı topa doğru geri getirin ve temas ederken ağırlık merkezinizi ön ayağınıza doğru kaydırın. Topa daha fazla kaldırma ve daha az spin vermek için aşağı doğru bir açı yerine süpürme hareketi kullanın.
    • Topu uzağa göndermek için tam güçle vurmanız gerekmediğini unutmayın. Sürüş, güçten çok form, denge ve teknikle ilgilidir.
  5. adım 5 topa doğru sallayın ve vurduktan sonra kol hızınızı koruyun.5Topu savurun ve topa vurduktan sonra kol hızınızı koruyun. Topla temas ettikten sonra bile kollarınızın süpürme hareketiyle sallanmaya devam etmesine izin verin. Bu, yumuşak bir salınım temposu yaratacak ve sürüşünüze daha fazla isabet sağlayacaktır.
    • Yeni başlayan biri olarak, topa sertçe vurmak ve ardından salınımınızı zorla durdurmak isteyebilirsiniz, ancak kollarınızın ve vücudunuzun salınımı tamamen tamamlamasına izin vermeyi unutmayın. Sürücüyü yine başınızın üzerinde, önünüzde bitirmelisiniz.

Paket Servis: Bir Sürücüye Vurmak

Uzman Soru-Cevap

  • SoruSürücüyü sallamak neden bu kadar zor? Bazı insanlar vuruşlarının hızına yeterince odaklanmıyor. Çok fazla hıza sahip olmayan harika görünümlü bir vuruşa sahip olabilirsiniz, ancak temelleri öğrendikten sonra hızı öğretmek çok zordur. Bu nedenle, önce nasıl hızlı vuruş yapılacağını öğrenmek ve ardından vücudu hıza göre olması gereken yere yerleştirmek her zaman daha iyidir.

İpuçları