Golf Topuna Nasıl Daha Uzağa Vurulur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Her golfçü, oyununu geliştirmek ve vuruş sayısını azaltmak için sahada topa daha uzağa vurmayı hayal eder. Oyununuz sırasında topun kat ettiği mesafeyi artırmak istiyorsanız, öncelikle şunlara bakmanız gerekir salıncağın herhangi bir soruna neden olup olmadığını belirlemek için duruş. Vuruşunuzu mükemmelleştirdikten sonra, formunuzu ve mesafenizi nasıl etkilediklerini görmek için tahta ve demirlerle pratik yapın. Hala daha fazla güç elde etmek istiyorsanız, kas ve dayanıklılık geliştirmek için egzersiz yapabilirsiniz, böylece harika bir golf turu oynayabilirsiniz!

Adımlar

Salıncak Duruşunuzu Ayarlama

  1. adım 1 sopanızı önünüzde tamamen uzatılmış halde tutun.1Sopanızı önünüzde tamamen uzatılmış halde tutun. Sopanın başını topun arkasına yerleştirin ve sapı şaftın ucuna yakın tutun. Kollarınız neredeyse düz olana ve sopanın başı hareket etmeyene kadar toptan geriye doğru yürüyün. Ayaklarınızı kalçalarınızdan biraz daha geniş tutun, böylece top ya ayaklarınızın ortasında ya da ön ayağınıza daha yakın olur.
    • Toptan daha uzakta durmak, sopa kafasının kat ettiği mesafeyi artırır, bu da atışınızı yaparken daha fazla hız ve güç oluşturmasını sağlar.
  2. adım 2 salınımınıza başlamadan önce omuzlarınızı gevşetin.2Salıncınıza başlamadan önce omuzlarınızı gevşetin. Gergin omuzlar, hareket alanınızı kısıtladığı için vuruşunuz sırasında elde edebileceğiniz güç miktarını sınırlar. Omuzlarınızda gerginlik hissediyorsanız, kollarınızı aşağı sarkıtın ve gerginliği gidermek için hafifçe sallayın. Salınımınızı hazırlarken omuz kaslarınızı gevşek tutun, böylece geri salınımınız sırasında tam gücünüze ulaşabilirsiniz.
    • Bazen sopayı sıkı kavramak omuzlarınızı germenize neden olabilir. Sopayı bırakmayı ve tekrar biraz daha gevşek tutmayı deneyin.
  3. adım 3 tutuşunuzu gevşetin...3Gevşetin senin tutuşun sopayı çok sıkı tutmayın. Sıkı bir tutuş, kollarınızı ve omuzlarınızı gerginleştirebilir ve sallanırken hareket alanınızı kısıtlayabilir. Golf sopasını bırakın ve ellerinizi tutma yerlerinde yeniden konumlandırın. Sopayı gevşekçe sıkın, böylece ellerinizde güvende olur ancak kollarınızda gerginlik yaratacak kadar sıkı olmaz. Sopanın hareket edip etmediğini veya hiç kaymadığını görmek için yavaş bir geri salınım yapın.
    • Sopalarınızın sapları yıpranmışsa, sopanızı bu kadar sıkı tutmak zorunda kalmamak için onları değiştirin.
  4. adım 4 sopayı geri salınımınızda olabildiğince geriye getirmek için kalçanızı bükün.4Geri dönüşünüzde sopayı olabildiğince geriye getirmek için kalçanızı döndürün. Kalçalarınızı ve omuzlarınızı delikten uzağa doğru döndürürken gözünüzü toptan ayırmayın. Ön omzunuzu doğrudan başınızın altına getirin, böylece göğsünüz ve kalçalarınız topa vurduğunuz yönden uzağı gösterir. Sopayı, tüm hareket açıklığınızı rahatça kullanabildiğiniz kadar başınızın arkasına getirin.
    • Genel duruşunuzu etkileyebileceğinden, geri salınımınız sırasında ayaklarınızı yere sağlam bir şekilde basmaya devam edin.
    • Alıştırma yaparken, sopa kafasının nerede konumlandığını görmek için geri salınımınızın tepesinde durun. Yere neredeyse paralel olduğundan emin olun.

    İpucu: Sanki golf sopası sallayacakmışsınız gibi sırtınızı bir duvara vererek hareket aralığınızı geliştirin. Omuzlarınızı ve kalçalarınızı geri salınım yapıyormuş gibi döndürün ve avuç içlerinizi rahatça uzanabildiğiniz kadar duvara düz bir şekilde yerleştirin. Bu, en fazla gücü elde etmek için bir sopayı sallarken kollarınızı geriye doğru uzattığınız mesafe olmalıdır.

  5. adım 5 i̇leri salınımınızı yaparken ağırlığınızı ön ayağınıza verin.5Öne doğru salınımınızı yaparken ağırlığınızı ön ayağınıza verin. Geri salınımınızın zirvesindeyken vücut ağırlığınız arka bacağınıza odaklanacaktır. Sopayı tekrar öne doğru getirmeye başlar başlamaz, kalçanızı deliğe doğru döndürerek ağırlığınızı ön ayağınıza aktarın. Daha fazla güç sağlamak için ön ayağınızı hafifçe aşağı doğru itin.
    • İleri salınımınız geri salınımınızdan sadece biraz daha hızlı olmalıdır. Çok yavaş gitmeyin, aksi takdirde hareketleriniz sarsıntılı olur ve top istediğiniz yere gitmez.
  6. adım 6 en iyi etkiyi elde etmek için topa sopanın yüzünün ortasıyla vurun.6 En iyi etkiyi elde etmek için topa sopanın yüzünün ortasından vurun. Topunuz sopa kafasının farklı bir kısmına çarptığında, amaçladığınızdan farklı bir yöne gidebilir ve gücün yalnızca bir kısmını elde edebilir. Sopayı öne doğru getirirken düz tutun, böylece topla merkezde temas eder. Sopanın topu ileriye taşıması ve en fazla gücü elde etmesi için topa doğru sallanmaya devam edin.
    • Topun çarpma anında daha fazla orta yüze inmesini sağlamak için bir tutam yavaşlamayı öğrenin.
    • İleri doğru sallanırken sopayı yukarı çekmekten veya geriye eğilmekten kaçının çünkü yanlışlıkla topa istediğinizden daha aşağıdan vurabilirsiniz.
    • Topa sürekli olarak sopanızın ortasından vurmak için biraz pratik yapmanız gerekebilir. Sahip olduğunuz her sopayla salınım pratiği yapmak için bir sürüş poligonunda biraz zaman geçirin.

Uzun Sürüşlerde Vuruş

  1. adım 1 topu daha uzun süre havada tutmak için daha yüksek loftlu bir sürücü kullanın.1Topu daha uzun süre havada tutmak için daha yüksek loftlu bir sopa kullanın. Yükseklik, sopa kafasının açısıdır ve topun yönünü ve uçma süresini etkiler. Yükseklik açısını bulmak için şaft veya sopa kafasına bakın ve ilk başladığınızda 11 veya 12 derece yüksekliğe sahip bir sopa seçin, böylece topunuz vuruşunuzdan sonra daha uzun süre havada kalır. Sürüş mesafenizi nasıl etkilediğini görmek için bir sürücü seçerken birkaç farklı lof deneyin.
    • Sopa kafasının üst kısmına yakın yükseklik merkezden daha fazla olabilir, bu da atış mesafenizi artırmanıza yardımcı olabilir. Örneğin, merkezde 11 derecelik bir eğime sahip bir sopa, tepeye yakın 15 derecelik bir açıya daha yakın olabilir.
  2. adım 2 daha az backspin elde etmek için topu daha yükseğe kaldırın.2Daha az backspin elde etmek için topu daha yükseğe vurun. Sürücünüzün kafasını yere yerleştirin, böylece tee ve topunuza kıyasla ne kadar uzun olduğunu görebilirsiniz. Topun yarısı kafanın üstünden geçecek şekilde tee'yi yere yerleştirin. Bu şekilde vuruşunuzu yaparken kafanın üst merkezine yakın bir noktadan vurur, atışınızdan en iyi gücü elde eder ve topunuzun yere indiğinde geriye doğru zıplamasına neden olabilecek backspin'i önlersiniz.

    Uyarı: Topları deliğin başındaki ilk tee alanının dışında herhangi bir yere atamazsınız.

  3. adım 3 atışı hazırlarken topu ön ayağınızla aynı hizada tutun.3Atışı ayarlarken topu ön ayağınızla aynı hizada tutun. Atışınızı hazırlarken sopayı tamamen önünüzde tutun ve omuzlarınızın topun gitmesini istediğiniz yönü gösterdiğinden emin olun. Ön ayağınızı deliğe doğru yaklaşık 40 derecelik bir açı yapacak şekilde konumlandırın ve top ayak parmaklarınızla aynı hizada olacak şekilde durun.
    • Ayağınızı deliğe doğru hafif açılı tutmak, kalçanızı daha uzağa döndürmenize yardımcı olacak, böylece vuruşunuzdan daha fazla güç ve mesafe elde edeceksiniz.
  4. adım 4 sopayı daha iyi kontrol edebilmek için ileri salınımınızı aceleye getirmekten kaçının.4Sopa üzerinde daha iyi kontrol elde etmek için öne doğru salınımınızı aceleye getirmekten kaçının. Tüm salınımınız boyunca gözünüzü toptan ayırmayın, böylece topu kaçırmazsınız. Geri salınımınıza normal şekilde başlayın, böylece sopa başınızın arkasında ve yere paralel olur. İleri salınımınıza başladığınızda, kollarınız düz kalacak ve sabit, rahat bir hızı koruyacak şekilde sopayı aşağı indirin. Topla en fazla yükseklik ve teması elde etmek için salınımınızı tamamen takip edin.
    • Salınımınızı aceleye getirmek duruşunuzu etkileyebilir ve topa sopa kafasının yanlış kısmıyla vurmanıza neden olabilir.

Demir Vuruşlarda Mesafeyi Artırmak

  1. adım 1 siz topu ön ayağınızın içine yerleştirirken're swinging.1Salınırken topu ön ayağınızın içine yerleştirin. Sopa tamamen önünüzde uzanacak ve kollarınız düz olacak şekilde toptan geride durun. Ayaklarınızı omuz genişliğinde açık ve delikten 90 derecelik bir açıyla tutun. Topun arkasında durun, böylece top ya ayaklarınızın arasında ortalanır ya da top ön ayağınızdan biraz içeride olur.
    • Topun yolunu yönlendirmeye yardımcı olması için omuzlarınızı topun gitmesini istediğiniz yöne doğrultun.
  2. adım 2 topla tam temas sağlamak için sopanın yüzünü topa doğru ayarlayın.2Topla tam temas sağlamak için sopanın yüzünü topa doğru ayarlayın. Ütüler, sürücülerden daha fazla loft'a sahiptir, ancak mesafeden daha fazla dikey yükseklik elde etme eğilimindedirler. Sopayı topun arkasında tutarken, topa açılı bir şekilde vurmamak için sopanın alt kısmının düz bir şekilde ileriyi gösterdiğini kontrol edin. Sopanın şaftını hafifçe ön omzunuza doğru tutarak sopanın yüksekliğini azaltmaya yardımcı olun, böylece topunuz daha düz hareket eder.
    • Sopanızı vücudunuzun ön tarafına doğru tutmak ilk başta doğal gelmeyebilir, ancak rahat hissetmek için vuruşunuzu yapmaya devam edin.

    İpucu: Sopanın yüzü açılıyken topa vurursanız, top kancalanabilir veya kayabilir ve istediğiniz kadar uzağa gidemez.

  3. adım 3 geri salınımınızın en uzak noktasında sopanın yüzünü gökyüzüne doğru çevirin.3 Sopanın yüzünü geri salınımınızın en uzak noktasında gökyüzüne doğru tutun. Geri salınım sırasında sopanızı başınızın arkasına getirirken, maksimum hareket aralığını elde etmek için sopanın yere neredeyse paralel olduğundan emin olun. Başınızı kaldırın ve sopanın yüzünün gökyüzüne doğru düz bir şekilde baktığından emin olmak için sopanın başına bakın. Bu şekilde, sopanın düz bir şekilde aşağı inmesini ve topa yüzün ortasından vurmasını sağlayabilirsiniz.
    • Sopanın yüzünün yönünü yalnızca atışlarınızı ilk kez uygularken kontrol edin. Aksi takdirde, ileri salınımınız sırasında ritminizi bozabilir veya topu ıskalayabilirsiniz.
  4. adım 4 topla temas ettiğiniz anda arka bileğinizi öne doğru bükün.4Topla temas eder etmez arka bileğinizi öne doğru bükün. İleri salınımınız sırasında kollarınızı düz ve bileklerinizi kilitli tutun, böylece sopa tüm hareket aralığı boyunca aşağı iner. Topa vurur vurmaz, topu yerden 'kaldırmaya' yardımcı olmak ve atışınızda daha fazla güç elde etmek için arka bileğinizi öne doğru çekin. Atışın mümkün olduğunca uzağa gitmesini sağlamak için vuruşunuzu tamamen takip edin.
    • Bileğinizi çok erken 'kırmayın', aksi takdirde topa vuramayabilirsiniz veya top istediğiniz kadar uzağa gitmeyebilir.

Gücü Geliştirmek için Egzersiz Yapmak

  1. adım 1 golf salınım hareketini taklit etmek için ahşap pirzola üzerinde çalışın.1Golf salınım hareketini taklit etmek için ahşap pirzola üzerinde çalışın. İki elinizle ortasından 8-10 pound (3,6-4,5 kg) ağırlığında bir dambıl tutun ve ayaklarınız omuz genişliğinde açık olacak şekilde ayakta durun. Ağırlığı sağ omzunuzun üzerinde bir açıyla tutacak şekilde kollarınızı uzatın. Çömelme pozisyonuna gelene kadar ağırlığı vücudunuz boyunca sol ayağınıza doğru indirirken merkez bölgenizi sıkı tutun. Bir tekrarı tamamlamak için ağırlığı tekrar sağ omzunuzun üzerine kaldırın.
    • 15-20 tekrardan oluşan yaklaşık 2-3 set yapmayı hedefleyin.
    • Egzersizde kendinizi rahat hissetmeye başladığınızda ağırlığı artırmak yerine yaptığınız tekrar sayısını artırın. Bu şekilde, merkez bölgenizi ve oblik kaslarınızı daha fazla güçlendirirsiniz, böylece hareketleri daha hızlı ve daha güçlü bir şekilde tekrarlayabilirsiniz.
  2. adım 2 şınav çekin veya...2Do Şınav veya mekik çekirdek kaslarınızı geliştirmek için. Golf vuruşunuzdaki gücün büyük bir kısmını merkez bölgeniz sağlar, bu nedenle onu çalıştırmak önemlidir. Çok yönlü iyi bir egzersiz için merkez bölgenizi, sırtınızı ve kollarınızı harekete geçirmek için her seferinde 10-15 şınav çekin. Sadece merkez kaslarınıza odaklanmak istiyorsanız, 15-20 mekik setini deneyin. Daha rahat hale geldikçe, güç oluşturmaya devam etmek için hızınızı ve yaptığınız tekrar sayısını artırın.
    • Daha zor bir egzersiz istiyorsanız, mekik pozisyonuna geçin ve merkez kaslarınızı harekete geçirmek için omuzlarınızı yerden kaldırın. Bacaklarınızı bir ata biner gibi tekmeleyin. BİSİKLETve üst bedeninizi döndürerek karşı dirseğinizle dizinize dokunun.
  3. adım 3 çömelmeyi deneyin...3Dene ağız kavgası bacaklarınızda kas yapmak için. Bacaklarınız omuz genişliğinde açık ve sırtınız düz olacak şekilde ayakta durun. Bacaklarınızı bükün ve dizleriniz 90 derecelik bir açıya gelene kadar vücudunuzu indirin, ayaklarınızın yerde düz olduğundan emin olun. Kendinizi başlangıç pozisyonuna yükseltmeden önce 1 sayı boyunca pozisyonunuzu koruyun. 15-20 tekrardan oluşan 2-3 seti tamamlayana kadar squat yapmaya devam edin.
    • Vücut ağırlığıyla squat yaparken kendinizi rahat hissettikten sonra, daha fazla kas geliştirmeye yardımcı olması için dambıl kullanmaya başlayın.
    • Golf vuruşunuz sırasında gücünüzün çoğu alt vücudunuzdan gelir.
  4. adım 4 oynarken dayanıklılığınızı artırmak için kardiyo egzersizleri yapın.4Oyun oynarken dayanıklılığınızı artırmak için kardiyo egzersizleri yapın. Turunuzu oynarken geçirdiğiniz süre uzadıkça vuruşunuz daha da kötüleşebilir. Vuruşunuzun zamanla kötüleştiğini fark ederseniz, koşuya çıkarak, bisiklete binerek veya koşu bandında koşarak dayanıklılığınızı artırmaya çalışın. Kardiyo egzersizlerinize haftada en az 2-3 kez, her seferinde en az 30 dakika boyunca devam edin.
    • Kendinizi rahat hissettiğinizde hızınızı artırmak yerine kardiyo antrenmanınızı daha uzun süre yapın. Bu şekilde, bütün bir golf oyunu boyunca kendinizi rahat hissedeceksiniz.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Çok sayıda topa vurabilmek ve atışlarınızı mükemmelleştirebilmek için atışlarınızı bir sürüş poligonunda yapın.
  • Duruşunuzu ve atışlarınızı nasıl geliştirebileceğinizi görmek için vuruşunuzu analiz ettirebileceğiniz bir fırlatma monitörüne sahip olup olmadıklarını görmek için yerel sürüş alanlarını veya spor mağazalarını kontrol edin.