Hibrit Golf Sopası Nasıl Vurulur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Hibrit golf sopası, hem demir hem de fairway wood özelliklerine sahip çok yönlü bir sopadır. Hibritler uzun demirlerinizin yerini almak içindir ancak aynı zamanda başlama vuruşu için de kullanılabilir. Uzun bir demir yerine hibrit kullanırken, topa uzun bir demir sallıyormuş gibi vurun. Bir hibrit ile başlama vuruşu yaparken salıncak fairway wood kullanıyormuş gibi yapın ancak topu yere daha yakın tutun.

Adımlar

Fairway'de Hibrit Kullanımı

  1. adım 1 topu duruşunuzun ortasında tutun.1Topu duruşunuzun ortasında tutun. Topun pozisyonu, uzun bir demir ile vurduğunuzda olduğu gibi olmalıdır. Top, demirle vurduğunuzdan daha yükseğe ve daha uzağa uçacaktır, bu nedenle istediğiniz vuruş türünü elde etmek için topun konumunu ayarlamak isteyebilirsiniz.
    • Fade veya hafifçe sağa doğru kıvrılan bir vuruş yapmak istiyorsanız (sağ elini kullanan bir golfçü için) topu duruşunuzda biraz daha yukarıda tutmayı deneyin.
    • Hibritin sopa yüzeyinin daha büyük olması nedeniyle, topa sopa yüzeyinin ortasından vurmak bir demir sopa ile vurmaktan daha kolaydır.
  2. adım 2 uzun bir demire vururken kullandığınız duruşu benimseyin.2Uzun bir demire vururken yaptığınız duruşun aynısını yapın. Tıpkı 3'lü demir veya 4'lü demir savururken yaptığınız gibi, ağırlığınızı ortalayın ve omuzlarınızı, kalçalarınızı ve ayaklarınızı topun inmesini istediğiniz yere doğru hizalayın. Ardından ellerinizi topla ve göğsünüzün ortasıyla aynı hizaya getirin.
    • Nişan alırken, hibrit ile vurulan bir şutun uzun demir ile vurulan bir şuttan ortalama 4-12 yarda (3,7-11,0 m) daha uzağa gideceğini unutmayın.
    • Hibrit sopayla vurulan bir top genellikle daha yükseğe uçacak ve demir sopayla vurulana göre daha yumuşak inecektir.
  3. adım 3 salınımınızın inişinde topa vurun.3 Vuruşunuzun inişinde topa vurun. Topa tıpkı uzun bir demirle vurduğunuz gibi vurun. Topa doğru şekilde vuruyorsanız, sopanız temas ettikten sonra topun konumunun hemen önünde bir çukur veya çimde bir iz bırakmalıdır.
    • Hibrit sopanın kafası fairway wood sopasının kafasına benzese de, topu bir wood ile vururken yaptığınız gibi süpürmek istemezsiniz.
    • Ağırlığınız sol bacağınızda olacak şekilde vuruşunuzu tamamlayın.

Tişört Üzerinden Vuruş

  1. adım 1 i̇sabetli bir sürüşe ihtiyacınız olduğunda bir hibrit sopa seçin.1İsabetli bir sürüşe ihtiyacınız olduğunda hibrit bir sopa seçin. Hibrit bir sopa size geleneksel bir sürücü kadar mesafe kazandırmaz, ancak sürüşünüzde daha isabetli olmanızı sağlar.
    • Dar bir par 4, hibrit bir sopayla vuruş yapmak için ideal bir delik olacaktır.
  2. adım 2 topu bir sürücü kullanırken yaptığınızdan daha alçaktan yere vurun.2Topu, bir sürücü kullanırken yaptığınızdan daha alçakta tutun. Hibrit sopalar toplara doğrudan fairway'den vurmak için tasarlanmıştır, bu nedenle top tee üzerinde çok yüksekse tatlı noktaya vurmakta zorlanacaksınız. Hibrit bir sopayla başlama vuruşu yapıyorsanız, topun alt kısmının çimin üst kısmının hemen üzerinde olmasını ve daha yüksek olmamasını sağlayın.
    • Hibrit sopanızı topun yanına koyarsanız, topun sadece dörtte biri sopa başının üst kısmının üzerinde olmalıdır.
    • Yapmanız gerekebilecek ayarlamalar hakkında fikir edinmek için bir sürüş poligonunda hibrit sopayla başlama alıştırması yapın.
  3. adım 3 hibrit sopayı fairway wood sopası gibi sallayın.3Hibrit sopayı fairway wood sopası gibi sallayın. Tıpkı bir fairway wood kullanıyormuşsunuz gibi, topa düz ve süpürücü bir iniş hareketi ile yaklaşmalısınız. Temastan hemen önce vuruşunuzu dengeleyin.
    • Bu teknik, topa yukarı dönüşünüzde vurmak istediğinizde standart bir sürücü ile kullanacağınızdan farklıdır.
    • Hibrit sopalar, fairway wood'lara göre daha kısa bir şafta ve daha küçük bir sopa kafasına sahiptir, bu nedenle fairway wood kullanıyormuş gibi topa biraz daha yakın durmak isteyebilirsiniz.

Uzman Soru-Cevapları

İpuçları