Teniste Kick Serve Nasıl Vurulur

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Genellikle 'kick servis' olarak bilinen topspin servisler, popüler ve etkili bir tenis servisidir. Başarılı bir tekme servis, rakibinizin vurmakta zorlanacağı şekilde kortun rakibinizin tarafına çarpacak ve omuz hizasında sekecektir. Bu sekmeyi elde etmek için hem hızlı hem de aşağı doğru dik bir açıyla servis atmanız ve topspinin fileye doğru savrulmaması için topa doğru vurduğunuzdan emin olmanız gerekir. Kulağa zor gelebilir, ancak bol bol pratik yaparak harika bir vuruş servisine sahip olma yolunda ilerleyeceksiniz.

Adımlar

Vücudunuzu Konumlandırma

  1. adım 1 omuzlarınız sahaya bakacak şekilde durun.1Omuzlarınız korta bakacak şekilde durun. Dip çizginin arkasında durun (tenis kortunun sonundaki fileye paralel çizgi). Omuzlarınız dip çizgiye paralel olacak şekilde kortun yan tarafında durun. Bu duruş neredeyse tüm tenis servislerinde kullanılır, ancak özellikle tekme servis için önemlidir.
    • Vücudunuzun kortla aynı hizada olması topa mümkün olduğunca fazla spin vermenizi sağlar.
  2. adım 2 ayaklarınızı 2 fit (0,61 m) açık ve dip çizginin arkasında tutun.2Ayaklarınızı 2 feet (0,61 m) açık ve dip çizginin gerisinde tutun. Arka ayağınızı taban çizgisine paralel ve çizginin yaklaşık 2,5 fit (0,76 m) gerisinde olacak şekilde yerleştirin. Ardından, ön ayağınızı 45 derecelik bir açıyla, ayak parmaklarınız sahaya doğru bakacak şekilde konumlandırın.
    • Kick servis boyunca ayaklarınızın dip çizginin gerisinde kaldığından emin olun. Eğer dip çizginin üzerine çıkarsanız, servis diskalifiye edilebilir.
  3. adım 3 raketi tutun...3Raketi Batı tutuşuyla tutun maksimum topspin elde etmek için. Batı tutuşunu kullanmak için tenis raketini baş kısmı yere dik olacak şekilde baskın elinizde tutun. Başparmağınızın en alt boğumunu şaftın sol üst eğimli kenarına yerleştirin. İşaret parmağınız başparmağınızın ucuna değecek şekilde elinizi şaftın etrafına sarın.
    • Kick servis atarken Batı tutuşu kullanmak maksimum spin ve güç sağlar. Batı tutuşu genellikle kıtasal tutuş olarak da adlandırılır.
    • Teknik olmayan terimlerle topspin, topun hareket ettiği yönde ileriye doğru dönmesi anlamına gelir. Bu, topun yere indiğinde yükseğe zıplamasını sağlayacaktır.

Servis Atışını Ayarlama

  1. adım 1 topu üstünüzden havaya atın ve izlemek için ısınızı geriye doğru eğin.1Topu üstünüzden havaya atın ve izlemek için ısınızı geriye doğru eğin. Baskın olmayan elinizi kullanarak tenis topunu yaklaşık 4-6 fit (1,2-1,8 m) havaya fırlatın, böylece top başınızın biraz arkasında tepe noktasına ulaşır. Başınızı geriye doğru eğin ve gözlerinizi toptan ayırmayın. Top yükselirken onu izlemek önemlidir, aksi takdirde topu savurduğunuzda ıskalarsınız.
    • Topun havadaki bu yerleşimi, geriye uzanıp topa yukarı doğru vurmanızı ve böylece maksimum topspin oluşturmanızı sağlayacaktır. Topu fırlattığınızda top önünüzdeyse, ona fazla spin veremezsiniz.
  2. adım 2 dirseğinizi bükün ve raketi başınızın arkasına doğru eğin.2-Dirseğinizi bükün ve raketi başınızın arkasına doğru eğin. Topu havaya atarken baskın elinizle raketinizi aşağıda tutun. Topu bırakır bırakmaz, yumruğunuz omzunuza yaklaşacak şekilde baskın dirseğinizi bükün ve baskın omzunuzu geriye doğru döndürün. Bu sarma raketi kaldıracak ve sizi topa vurmaya hazırlayacaktır. Tamamen sarıldığınızda, raketin başının ortası göz hizasında olmalıdır.
    • Kolunuzu bu şekilde sarmak size büyük bir servis gücü sağlayacaktır. Sağlam bir sarma aynı zamanda raketinizi topa maksimum spin verecek şekilde konumlandıracaktır.
  3. adım 3 topu görüş alanınızda tutmak için sırtınızı eğin ve dizlerinizi bükün.3Topu görüş alanınızda tutmak için sırtınızı eğin ve dizlerinizi bükün. Kurma hareketinizin zirvesine ulaştığınızda dizlerinizi bükün ve gövdenizi 6-8 inç (15-20 cm) alçaltın. Göğsünüzü dışarı doğru itin ve sırtınızı kavislendirin, böylece topa vurduğunuzda arkanıza uzanabilirsiniz.
    • Dizlerinizi bükmek aynı zamanda gövdenizi geriye yaslamanızı ve böylece gözlerinizi toptan ayırmamanızı sağlayacaktır.

Topa Vuruş

  1. adım 1 kolunuzu hızla uzatın ve topa kavisinin en üst noktasında vurun.1Kolunuzu hızla uzatın ve topa yayının tepe noktasında vurun. Topa vurmak için hareket ettiğinizde kolunuzu uzatın ve raketi başınızın arkasından topa doğru sallayın. Bacaklarınızı da uzatın, böylece havada yaklaşık 2 inç (5,1 cm) yükseğe zıplayın. Raketiniz topla aynı yüksekliğe geldiğinde, raketin başının topla birleşmesi için bileğinizi öne doğru çırpın.
    • Tüm bunları tenis topu kavisinin zirvesindeyken yapmanız önemlidir. Eğer top aşağı inerken vurursanız, topa fazla spin veremezsiniz.
  2. adım 2 agresif bir topspin vermek için topu yukarı ve öne doğru itin.2Agresif bir topspin vermek için topu yukarı ve öne doğru itin. Raketinizi topa doğru vuracakmışsınız gibi sallayın. Raketin topla temas ettiğini hissettiğiniz anda dirseğinizi düzeltin ve raketinizi topun üzerinde ileri doğru 'yuvarlayın'. Servisi, raket servis atan elinizin karşısındaki kalça hizasında olacak şekilde bitirin.
    • Servis atışınızı bitirdiğinizde raketi tutan eliniz hala baskın kolunuzla vücudunuzun yan tarafındaysa, topa doğru vurmamışsınızdır ve servisiniz gerçek bir güce sahip olmayacaktır.
    • Topun üzerinde bir saatin yüzündeki gibi rakamlar olduğunu hayal edin. Topa raketinizle saat 7 pozisyonunda vurun. Saat 2 pozisyonuna gelene kadar raketinizi topun üzerinden ileri ve yukarı doğru itin. Doğru yapıldığında, bu top üzerinde topspin yaratacaktır.
  3. adım 3 rakibinizin en az 8 ft (2,4 m) derinliğine nişan alın's service box.3Rakibinizin servis kutusunun en az 8 ft (2,4 m) derinliğine nişan alın. Topspin, topun kort içinde düz veya kesik servise göre daha kısa gitmesine neden olur, bu nedenle kortun daha derinine nişan alarak bunu telafi etmeniz gerekecektir. Topun fileye çarpmaması veya kortun rakibinize göre çok gerisine düşmemesi için hedefinizi servis kutusuna odaklayın. Sonuç, topun mükemmel bir şekilde yere inmesi olacaktır: servis kutusunun derinliklerine çarpacak ve ardından yüksek vuruş yapacaktır.
    • Tenis jargonuna aşina değilseniz, servis kutusu tenis kortunun rakibinizin tarafındaki bölümüdür. Servis çizgisinin (tenis kortunun her iki yarısını yatay olarak ikiye bölen çizgi) önünde ve orta servis çizgisinin (tenis kortunun servis çizgisinin önündeki yarısını dikey olarak ikiye bölen çizgi) sol tarafındadır. Tüm ilk servisler rakibinizin servis kutusuna düşmelidir.
  4. adım 4 raketi karşı ayağınıza doğru getirerek devam edin.4Raketi karşı ayağınıza doğru getirerek devam edin. Devam etmek, topa mümkün olduğunca fazla spin ve güç vermenizi sağlayacaktır. Sağ elinizi kullanıyorsanız, raketi neredeyse sol ayağınızın parmak uçlarına değecek şekilde aşağı indirerek devam edin. Sol elle servis atıyorsanız takip işlemi tersine çevrilir: topa vurduktan sonra raketi neredeyse sağ ayağınızın parmak uçlarına değecek şekilde aşağı indirin.
    • Takip ederken dip çizgiye yakın durun. Vücudunuzla sahanın çok içinde bitirmeyin yoksa kendi ayağınıza takılabilirsiniz.

    İpucu: Derini hedeflemek ve topa sert vurmaya çalışmak genellikle oyuncuların dip çizgiden birkaç metre içeride durarak bitirmesine neden olur. Bu sıkıntılı bir durum olabilir çünkü bu pozisyondayken geri dönen oyuncu topa daha kolay bir şekilde ayağınızdan vurabilir. Bu da topu beceriksizce savurmanıza, yanlış vurmanıza ya da zayıf bir şekilde geri dönmenize neden olabilir.

  5. adım 5 topspin serviste ustalaşana kadar servis atma alıştırması yapın veya çiftler halinde servis atın.5Topspin serviste ustalaşana kadar servis atma veya çiftler halinde servis atma alıştırması yapın. Pratik yapmak, vuruş servisinizi mükemmelleştirmenizi sağlayacaktır. Bir kova top alın ve üst üste 20, 50 veya 100 kez tekme servisinizi çalışın. Ardından, daha deneyimli bir tenisçiden sizi izlemesini ve size bazı ipuçları vermesini isteyin. Bir arkadaşınızla birlikte kortlara gidip pratik yapmayı deneyin. Yapıcı geri bildirimler veren bir alıcıya sahip olmak, güçlü bir tekme servisi oluşturmanıza yardımcı olacaktır.
    • Tenis oyununuzu geliştirirken kick servisin harika bir değer olduğunu göreceksiniz. Rakiplerinizi diken üstünde tutmanın harika bir yoludur.
  6. adım 6 tekme servis kullanın...6Tek vuruşta ikinci servisiniz olarak tekme servis kullanın. tekler veya çiftler maçı. Tenisçiler kick servisleri etkili ve isabetli bir ikinci servis olarak kullanırlar. Bunu yaparlar çünkü tekme servis rakibinizi muazzam bir spine sahip olan ve rakipten daha yükseğe zıplayan bir topu geri göndermeye zorlar. normal düz veya dilim servis. İkinci servis olarak kick servisin rakibinizi şaşırtma ve puan kaybetmenizi önleme olasılığı daha yüksektir.
    • Teniste, ilk servisiniz saha dışına çıkarsa, ceza almadan servis atmanız için size ikinci bir fırsat verilir. İkinci servisi kaçırırsanız, skorunuzdan bir puan kaybedersiniz.
    • Tekme servisini tutarlı bir şekilde rakibinizin servis kutusunun derinliklerine atmayı başardığınızda, omuz hizasına kadar fırlayacak şekilde spini çivilediğinizde, tekme servisinde ustalaşmış olacaksınız.

Uzman Soru-Cevap

  • SoruTeniste adım adım nasıl servis atarsınız? Atışınızı çalışarak başlayın. Atışınızın sürekli olarak başınızın hemen üzerinde rahat bir yüksekliğe çıktığından emin olun. Ardından, topa vurabilmeniz için normal servisinizden biraz daha aşağıya düşmesine izin verin. Topa her seferinde aynı noktadan vurmaya çalışın. Tenis topunu bir saat kadranı gibi düşünün; üstte 12:00, altta 6:00, yanlarda ise 3:00 ve 9:00 saatleri olsun. Geleneksel düz serviste, sağ elinizi kullanıyorsanız 3:00'e, sol elinizi kullanıyorsanız 9:00'a vurursunuz. Tekmeli serviste topa 7:00'de vurmak ve 1:00'e kadar devam etmek istersiniz. Bu yukarı doğru hareket topspini oluşturur. Sürekli olarak derine vurmaya çalışın. Teniste derinlik her gün güce üstün gelir. Vuruşlarınızı tutarlı bir şekilde derine yaparsanız, rakibinizi geri çekilmeye zorlayarak kısa toplar elde edebilirsiniz, bu da ralliyi bitirmenize yardımcı olur.
  • SoruTekme servisi ne zaman kullanmalısınız? İkinci servisiniz olarak tekme servisi deneyin. Güçlü bir ilk servis atmış olsanız bile, ikinci serviste biraz gergin olmanız doğaldır. Eğer güvenli bir vuruş yaparsanız, top genellikle içeri girecektir, ancak çoğu zaman top doğrudan size geri gelecektir. Kick servis geliştirmek, topu kortun üzerinde yükseğe fırlatmanızı sağlar ve top sektiğinde kortun dışına fırladığı için başa çıkması zordur.
  • SoruNasıl daha iyi bir tekme servis atabilirsiniz? Kick servisinizi geliştirmek için bu aktiviteyi deneyin: Servis çizgisinde başlayın, iyi bir raket düşüşü ile kupa pozisyonuna geçin, atışınızı çalışın ve topa doğru savurun. Çok pratik yapmak gerekir, ancak topa topspin yaptığınızda, top gökkuşağı gibi yükselecek ve güçlü bir şekilde aşağı düşecektir. Ardından, aynı şeyi yapmaya çalışın, ancak bu sefer topu servis kutusuna inerken filenin üzerinden mümkün olduğunca yükseğe çıkarmayı hedefleyin. Bu konuda rahat olduğunuzda, dip çizgiye dönün ve normal servis pozisyonunuzda pratik yapın.

İpuçları

  • Tekme servis, eğilmesi en zor servis türlerinden biridir, bu nedenle anlamanız biraz zaman alırsa hayal kırıklığına uğramayın veya pes etmeyin. Aynı zamanda geri dönmesi en zor servis türüdür, bu nedenle servisi öğrenmek için harcayacağınız çabaya değecektir!