Krikette Altı Vuruş Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Altı vuruş yapmak ustalaşması zor bir beceridir, ancak bir oyuncu bunu başardığında, bir kriket maçının en heyecan verici anlarından biri olabilir. Vurucu topa sınırın üzerinden vurur ve otomatik olarak altı koşu kazanır. Kalabalık tezahüratlar içinde patlar. Pratik yaparak nasıl altı vuruş yapacağınızı öğrenebilir ve takımınızı zafere taşıyabilirsiniz.

Bilmeniz Gerekenler

  • Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın ve ön ayak parmağınızı topun gitmesini istediğiniz yöne doğrultun. Bu sizi sağlam bir vuruş için hazırlar.
  • Ağırlığınızı arka ayağınıza verin ve 6'lı vuruş yapmanın en iyi yolu olan uzun bir vuruş yapmak için aşağı dönüşü (aşağı ve sonra yukarı doğru sallanma) kullanın.
  • Sopanızla topa kafa üstü vurun ve en isabetli vuruşu yapmak için sallanırken duruşunuzu mümkün olduğunca sabit tutun.

Adımlar

Duruşunuzu Hazırlama

  1. adım 1 dengeli, geniş...
    Dengeli, geniş bacaklı bir duruş. Dengeli bir duruş, top size yaklaşırken ayarlama yapmak için yeriniz olmasını sağlar. Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. Kendinizi sağlam ve dengeli hissettiğiniz bir pozisyon bulana kadar ayaklarınızı hafifçe hareket ettirmeyi veya ağırlığınızı değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
  2. adım 2 sakinliğinizi korumak için düzenli nefes alın.
    Sakinliğinizi korumak için düzenli nefes alın. Sabit nefes almak, vuruşa hazır olmanız için odağınızı geliştirecektir. Göğsünüzden hızlı ve sığ nefes almak yerine karnınızdan derin ve yavaş nefes almayı deneyin.
    • Karnınızdan aldığınız derin nefesler vücudunuzu sakin olduğunu düşünmesi için kandıracak, bu da odaklanabilmeniz için sinirlerinizi yatıştırmaya yardımcı olacaktır.
    • Zihninizde bir mantrayı tekrarlamak da yardımcı olabilir. Bir mantra basit, tekrarlaması kolay, cesaretlendirici bir ifade olabilir. Şöyle bir şey deneyin: Yapabilirim.
  3. adım 3 top size yaklaşırken başınızı topla aynı hizada tutun.
    Top size yaklaşırken başınızı topla aynı hizada tutun. Bu, gözlerinizin topta kaldığından emin olmanızı sağlayacaktır. Topun hızını değerlendirebilir ve ne zaman vuracağınızı bilebilirsiniz.
    • Odaklanmayı sürdürdüğünüzden emin olmak için gözlerinizi topun dikişine odaklamak yardımcı olabilir.
  4. adım 4 ön ayağınızın parmak uçlarını topun gitmesini istediğiniz yöne doğru tutun.
    Ön ayağınızın parmak uçlarını topun gitmesini istediğiniz yöne doğru tutun. Bu, topun doğru yöne gitmesi için vücudunuzu düzgün bir şekilde hizalayacaktır. Arka ayağınızı sabit tutun.
    • Dönmeyi kolaylaştırmak için bazı kişilerin arka topuklarını yerden hafifçe kaldırmalarına yardımcı olur.

Vuruşunuzu Mükemmelleştirmek

  1. adım 1 bowling oyuncusuna uzun atmasını söyleyin.
    Atıcıya uzun atmasını söyleyin. Uzun bir atış, topa havada daha yüksek vurma şansı verecektir.
    • Topu yükseğe vurmaya lofted drive denir ve altı vuruş yapmanın en iyi yoludur.
  2. adım 2 sopanızı tutun...
    Sopanızı tutun iki elinizle sıkıca tutun. Baskın olmayan elinizin sopanın sapını sıkıca tuttuğundan emin olun. Öndeki eliniz onun altında olmalıdır.
    • Omuzlarınızı düz tutun.
    • Dizlerinizi hafifçe bükün ve sırtınızı düz tutun.
  3. adım 3 ağırlığınızı yaklaşan atışa göre değiştirin.
    Ağırlığınızı yaklaşan atışa göre değiştirin. Atış uzunsa, ağırlığınızı arka ayağa kaydırın. Atış yakınsa, ağırlığınızı atıcıya daha yakın olan ayağa kaydırın.
  4. adım 4 top yaklaşırken sopanızı aşağı salınımda tutun.
    Top yaklaşırken sopanızı aşağı doğru sallamaya devam edin. Yüksek bir vuruş elde etmek için yüksek geri salınım şarttır.
    • Top yaklaştığında aşağı salınımda olduğunuzdan emin olmanın püf noktası zamanlamadır. Zamanlamayı öğrenene kadar aşağı dönüşünüzü çalışın.

Topa Vurmak

  1. adım 1 topun çizgisi boyunca vurmak için baskın elinizi kullanın.
    Topun çizgisi boyunca vurmak için baskın elinizi kullanın. Hareketinizin yumruklama yerine sallanma şeklinde olduğundan emin olun. Bu daha uzun bir sürüş sağlayacaktır.
  2. adım 2 topla düz bir bağlantı kurmayı hedefleyin.
    Topla düz bir bağlantı kurmayı hedefleyin. Düz bir bağlantı, dik açılı bir bağlantıya göre daha iyi bir vuruş sağlar. Topa düz ve sert bir şekilde vurun.
  3. adım 3 topla bağlantı kurarken mümkün olduğunca hareketsiz kalın.
    Topla bağlantı kurarken mümkün olduğunca hareketsiz kalın. Daha sonra emin olmak için bir saniye hareketsiz kalın. Hareketsizliğiniz teması sağlam ve sıkı hale getirecektir.
    • Sabit durabildiğinizden emin olmak için geniş duruşunuzu koruyun.
  4. adım 4 zamanlamaya odaklanın...
    Odaklanın zamanlamagüçten ziyade. Topa tüm gücünüzle vurmak daha az yumuşak bir bağlantıya neden olabilir. Bunun yerine yumuşak, sağlam bir vuruşa odaklanın.
    • Vücudunuz lofted bir vuruş için ne kadar kuvvet gerektiğini öğrenene kadar tekrar tekrar pratik yapın.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Sert vuruyorum ama gitmiyor ve aynı zamanda ıskalıyor. Ne yapmalıyım?
    Atışa çok fazla güç katmak yerine zamanlamaya bakın. Ondan sonra biraz daha güç ekleyin.
  • Soru
    Çok zayıfım, altı vuruş yapacak kasım yok. Peki, sadece klasik dalışlar mı çalmalıyım yoksa altılı vurabilir miyim?
    Sadece teknik oynamayı dene. Kalenizi kaptırmayın. Aksi takdirde yakalanırsınız.
  • Soru
    Eğer top kütüklere gitmiyorsa, o zaman serbest düşüşe mi geçmeliyim yoksa dört için zamanlamaya mı çalışmalıyım?
    4'lük için zamanlamaya çalış. Kaleni verme. En akıllıca fikir bu.

İpuçları

  • Duruşunuzu, vuruşunuzu ve vuruşunuzu mükemmelleştirmek için bir tenis topuyla pratik yapın. Yalnızsanız, tenis topunu yerden sektirin ve vurun. Ya da bir arkadaşınız sizin için topu fırlatsın.
  • Daha deneyimli kriket oyuncularını izleyin ve onlardan bir şeyler öğrenin. Duruşlarını ve tekniklerini taklit etmeye çalışın.

Uyarı

  • Kriket antrenmanı yaparken veya oynarken her zaman güvenlik kıyafetleri giyin. Vuruş yaparken bacak pedleri, karın koruması ve kask takmalısınız.