Teniste Slice Servis Nasıl Atılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Tenis oyununuzu bir üst seviyeye taşımaya hazır mısınız? Dilimli servis, topu yana doğru kıvırarak rakibinizi kort boyunca koşturmaya zorlamanın bir yoludur. hizmet ediyorsun. Dilimli servis atmak için kullanışlı bir rehber ve servisinizi geliştirmek için yapabileceğiniz birkaç alıştırma hazırladık. Korta çıkmaya hazırsanız, kaydırmaya devam edin!

Adımlar

Topu Dilimlemek

  1. adım 1 bir kıta kullanın...
    Kullanın kıtasal kavrama raketi tutmak için. Bu tutuşla tenis raketinin açısı nötrdür ve raketi önünüzde tuttuğunuzda raketin çerçevesi yere diktir. Sağ elini kullanan bir oyuncu olarak, işaret parmağınızın alt boğumunu sapın ikinci eğimine yerleştirin ve diğer parmaklarınızı sapın etrafına sarın.
    • Eğer solaksanız, işaret parmağınızın alt boğumunu ikinci yerine sekizinci boğumun etrafına koyun.
    • Profesyonel olarak, bu tutuş büyük ölçüde sadece dilimler, voleybollar, servisler ve baş üstü vuruşlar için kullanılır.
    • Raketlerin 4 1/8 ila 4 ¾ inç arasında değişen farklı tutuş boyutları vardır. Bunlar Avrupa'da G1 - G5 olarak adlandırılır.
    • Bunlar oyuncunun ellerinin farklı boyutlarını yansıtır. Eğer şüpheniz varsa, yerel mağazanıza sorun.
    • Çok küçük bir tutuş seçerseniz, oyun oynama yeteneğinizi etkileyebilir ve hatta tenisçi dirseğine neden olabilir.
  2. adım 2 vücudunuza açı vermek için file direklerini referans noktası olarak kullanın.
    Vücudunuza açı vermek için ağ direklerini referans noktası olarak kullanın. Sağ elinizi kullanıyorsanız sağ file direğine, sol elinizi kullanıyorsanız sol file direğine dönün. Ardından duruşunuzu tamamlamak için omuzlarınız doğrudan fileye bakacak şekilde vücudunuzun üst kısmını sarın.
  3. adım 3 baskın olmayan elinizle topu yükseğe ve hafifçe yana doğru atın.
    Topu baskın olmayan elinizle yükseğe ve hafifçe yana doğru atın. Topu parmak uçlarınıza yakın tutun ve başınızın üzerine doğru fırlatın, böylece topu ağın üzerinden geçirebilecek yüksekliğe sahip olursunuz. Sağ elinizi kullanıyorsanız topu hafifçe sağa doğru atın (sol elinizi kullanıyorsanız tam tersi).
    • Yüksek bir atış aynı zamanda servisinizi gizler ve rakibinizin hamlenizi tahmin etmesini zorlaştırır.
    • Bu servisi ilk öğrendiğinizde, topu ne kadar yana attığınızı gerçekten abartın. Bu sizi yandan nasıl servis atılacağını öğrenmeye zorlar.
  4. adım 4 top havadayken dizlerinizi bükün ve vücudunuzu sarın.
    Top havadayken dizlerinizi bükün ve vücudunuzu sarın. Omuzlarınızı yaklaşık 45 derece döndürerek sahanın arkasına doğru çevirin. Aynı anda dizlerinizi bükerken kalçalarınızı sabit tutun.
    • Sağ elinizi kullanıyorsanız sağ ayağınızı hafifçe sağa kaydırın (sol elinizi kullanıyorsanız sol ayağınızı sola kaydırın). Bu vücudunuzu hizalar ve servisi genişletir.
  5. adım 5 vuruşa hazırlanmak için kolunuzu kaldırın.
    Sallanmaya hazırlanmak için kolunuzu kaldırın. İlk olarak, dirseğiniz 90 dereceden fazla bükülü olacak şekilde üst kolunuzu önünüze doğru açın (dambıl kaldırırken olduğu gibi). Bileğinizi rahat tutun ve raket başının yere doğru bakacak şekilde düşmesine izin verin.
    • Raketin kenarı önce topa doğru hareket edecek şekilde ileri doğru sallanmaya başlayın. Sağa (veya sola) savurana kadar bu açıyı koruyun.
    • Sallanmaya başlarken üst vücudunuzu gevşetin, böylece omuzlarınız hedefinize bakmaya başlar.
  6. adım 6 topun dış tarafına vurun, topun etrafından ve hafifçe altından dilimleyin.
    Topun dış tarafına vurun, topun etrafından ve hafifçe altından vurun. Dirseğinizi düzeltirken raketi önce topa doğru tutun. Hızlandıkça, raket açısı topa bakacak şekilde kolunuzu hafifçe çevirin. Topla temas ettiğinizde kolunuz neredeyse tamamen uzanmış olmalıdır.
    • Topun hafifçe altından geçerken vuruşunuzun yüksekten alçağa doğru hareket ettiğini gözünüzde canlandırın.
  7. adım 7 i̇leriye doğru momentumla devam edin.
    İleriye doğru momentumla devam edin. Topa vurduktan sonra raketin kenarının ileri doğru hareket etmesini sağlayın ve pronasyon yapmamaya (bileğinizi ve ön kolunuzu bükmemeye) çalışın. Omuzlarınızı döndürün, böylece vücudunuz doğrudan hedefinize bakar (doğrudan öne bakmak topu yana yönlendirmeyi zorlaştırır).
    • Çok fazla pronasyon topa düz vurmanıza neden olur. Bileğinizi sabit tutun ve topu takip ederken raketle doğrama hareketini sürdürün.

Dilim Servis Alıştırmaları

  1. adım 1 topu geniş bir şekilde kesmek için servis açınızı genişletme alıştırması yapın.
    Topu geniş açıyla vurmak için servis açınızı genişletme alıştırması yapın. Orta çizgiden uzağa servis atarak başlayın - bu size oynayacak çok fazla alan sağlar ve hedefinize doğal bir açıyla vurmanızı kolaylaştırır. Çizgiden 2 fit (0,61 m) uzağa başarılı bir şekilde servis atana kadar orta çizgiye yaklaşın.
    • Sadece pratik yapmak için orta çizginin uzağından servis atın. Bir maçta, bu pozisyondan atılan bir servis rakibinize servisinize karşı koyabileceği geniş bir alan sağlar.
  2. adım 2 sahada pratik yapın
    Servis yüksekliğinizi artırmak için 'sihirli sandalyede' pratik yapın. Filenin yakınına bir sandalye yerleştirin ve servis atmak için oturun. Raket tutuşunuzu kısaltın ve topu filenin üzerinden geçirin. Topu yukarı doğru sürerken ve yana doğru kavis verirken daha rahat olabilmek için bu alıştırmayı tekrarlayın.
    • Kendinizi daha rahat hissettikçe, tutuşunuzu raket sapından daha aşağıya doğru kaydırın ve sandalyeyi taban çizgisine doğru geri çekin.
  3. adım 3 takip vuruşunuz sırasında omzunuzun bükülmesini abartın.
    Takip vuruşunuz sırasında omzunuzun bükülmesini abartın. Servise normal şekilde başlayın, ancak topu mümkün olduğunca kavislendirmeyi hedefleyin. Omuzlarınızı açarken, baskın omzunuz 'hedefiniz' yerine fileye bakacak şekilde bükün.
    • Bu alıştırma vücudunuzu açmanıza ve geniş dilimleri kavislendirmek için doğru açıyı elde etmenize yardımcı olur.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Düz servise nasıl vurabilirim?
    Teniste düz bir servis attığınızda continental tutuş kullanırsınız. Slice serviste olduğu gibi topu kesmek veya kick serviste olduğu gibi topa topspin eklemek yerine, topa düz bir raket yüzüyle vurursunuz. Temas halinde düz bir raket yüzü, servisinizin düz kalmasına yardımcı olacaktır. Unutmayın, tıpkı diğer servislerinizde olduğu gibi, topun servis kutusuna girmesini sağlamak için yukarı doğru sallayın, takip edin ve bileğinizi hareket ettirin. Bir öğreticiyi çalışırken görmek istiyorsanız YouTube'a bakın.
  • Soru
    Reklam sahasına nasıl slice servis atabilirim?
    Topu başınızın üstünden sola doğru atın, topa yukarı doğru vurun ve sonra etrafından dolaşın. Bunu uygulamak için bazı ipuçları tenisteki 'sekiz rakamı' formasyonudur.

Video

İpuçları