Yavaş Atış Softbol Topuna Nasıl Vurulur

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Slowpitch softball'da yeniyseniz, vuruşunuzu geliştirmek için birkaç adımı burada bulabilirsiniz. Bunu gerçek atıcılarla ve vuruş kafesinde pratik yapmak yardımcı olacaktır.

Adımlar

Sopanın seçilmesi

  1. adım 1 sopanızı seçin.
    Sopanızı seçin. Liginiz için yasal bir sopa olduğundan emin olun. Koçunuz veya menajeriniz muhtemelen önce bunu kontrol edecektir. Sopanız çok uzun ya da çok ağır olmamalıdır ki mükemmel bir kontrole sahip olasınız ve sopayı sallarken kendinizi rahat hissedebilesiniz. Sopanın hızı, topa ne kadar iyi veya ne kadar uzağa vuracağınız konusunda sopanın boyutundan çok daha önemlidir.
    • Test etmek için sopayı elinizde tutun; vuruşunuza başladığınızda çok ağır geliyorsa kötü oturduğunu anlarsınız.

Doğru tutuşu elde etmek

  1. adım 1 sopayı kavrayın.
    Sopayı kavrayın. Eğer sağ elinizle vuruyorsanız sağ elinizi sol elinizin üzerine, sol elinizle vuruyorsanız tam tersine koyacaksınız. Sopayı sapına yakın tutun, ancak daha fazla kontrole ihtiyacınız varsa boğulmaktan çekinmeyin.
    • Sopanızın başınızın etrafına dolanmak yerine düz bir şekilde geriye dönük olduğundan emin olun. Bu sadece vuruşunuzu uzatır!

Topa vurmak

  1. adım 1 isınmak için birkaç salınım yapın.
    Isınmak için birkaç salınım yapın. Kimseye çarpmadığınızdan emin olun ve kaslarınızı sert vuruşlara hazırlayın. Sonuna kadar sallayın ve iyi bir teknik uygulayın.
  2. adım 2 vuruşa adım atın's box in a stance that feels comfortable.
    Vurucu kutusuna kendinizi rahat hissettiğiniz bir duruşla girin. Çoğu kişi doğrudan kaleye paralel durur. Kaleye olan uzaklığınızı, içerideyken topa vurmak için yer bırakacak şekilde ayarlamak isteyeceksiniz, ancak kalenin dışından gelen bir atışa ulaşamayacak kadar uzakta değilsiniz. İyi bir dengeye sahip olmak ve ayaklarınızı omuz hizasında birbirinden ayırmak isteyeceksiniz. Arka ayağınızın (yakalayıcıya en yakın olan) iyi bir şekilde dikildiğinden emin olun, çünkü bu ayağınızı itmek ve sallanırken güç kazanmak için kullanacaksınız.
    • Vuruşa hazır olduğunuzda, sopanızı kalenin orta köşesiyle ölçün.
  3. adım 3 vuruş sırasında bir veya iki vuruş yapın's box.
    Vurucu kutusunda bir veya iki vuruş yapın. Vuruşunuzun kale sahasını kapsadığından emin olun. Atış kalenin üzerinden yapılmalıdır, bu nedenle topun göğsünüz ile uyluğunuzun ortası arasından geçeceği yerde durduğunuzdan emin olun. Hazırlanmak için birkaç saniyeden daha uzun bir süreye ihtiyacınız varsa bir elinizi kaldırabilir ve hazır olduğunuzda indirebilirsiniz.
  4. adım 4 gözünüzü toptan ayırmayın.
    Gözünüz topun üzerinde olsun. Topun 6-12 feet (1,8-3,7 m) arasında kavis çizmesi ve kalenin hemen yanından geçmesi gerekecektir. Bunun iyi vurabileceğiniz bir atış olup olmayacağını mümkün olduğunca çabuk belirleyin. Çoğu zaman vuruş alanının dışındaki bir atışla temas kurabilirsiniz ancak bu sizin en iyi vuruşunuz olmayacaktır, bu nedenle bu tür atışlara vurmamaya çalışın. Eğer atış düzse (6-12 feet kavis yapmıyorsa), kaleyi geçse bile, vurmak zorunda değilsiniz ve atış top olarak adlandırılacaktır. Eğer vurmayacaksanız, rahatlayın ve top kaleyi geçtikten sonra vurucu kutusundan çıkın. Eğer vuruş yapmayı planlıyorsanız, sopanızın geride ve hazır olduğundan emin olun.
  5. Sopayı düz veya çok hafif yukarı doğru sallayarak topa doğru hızlıca sallayın. Sopayı sallarken atışı takip ettiğinizden emin olun.
    • Bacaklarınızla, özellikle de arka tarafınızla salladığınızdan emin olun. Gücünüzün büyük bir kısmı buradan gelecektir.
  1. adım 2 momentumunuzu ve sopa hızınızı artırmak için sallanırken atıcıya doğru adım atın.
    Momentumunuzu ve sopa hızınızı artırmak için vuruşunuzu yaparken atıcıya doğru adım atın. Çizgi vuruşları hızlıdır ve doğrudan bir saha oyuncusuna vurulmadıkça genellikle yakalanması zordur, bu yüzden düz bir şekilde vurmak istersiniz.
    • Eğer topa fazla mesafe bırakmadan vurursanız (topa havada vurursanız), çok fazla sallanıyorsunuz demektir. Pop up'lar saha oyuncularına topun altına girip dışarı çıkmaları için zaman kazandıracaktır, bu nedenle gerekirse vuruşunuzu ayarlayın.
    • Ayrıca, yere doğru da sallanmayın çünkü bu bir yere çarpmaya neden olacak ve saha oyuncularına sizi dışarı atmaları için daha iyi bir şans verecektir. Eğer faullü bir topa vurduysanız (dış saha çitine kadar uzanan beyaz çizgilerin arasında olmayan top), çok erken vurmuş veya topa tam olarak vuramamış olabilirsiniz.
    • Topun tatlı noktasına veya en geniş kısmına temas ettiğinizden emin olmaya çalışın. Çoğu metal softbol sopası, topa iyi vurmayı kolaylaştıran daha geniş bir tatlı noktaya sahiptir.
  2. adım 3 eğer siz...
    Eğer bir oyundaysanız, birinci kaleye koşacak ve ikinci kaleye mi koşmanız yoksa birinci kalede mi kalmanız gerektiğini belirlemek için birinci kale koçunuzu dinleyecek veya ona bakacaksınız. Eğer koç size el sallamıyorsa her zaman torbayı geçerek koşun. Eğer bu bir antrenmansa, sopanızı geri alın ve tekrar vurmaya hazır olun.
    • Koşabildiğiniz kadar hızlı koşun ve herhangi bir kale yakınında bir pop up olmadığı sürece hakeme bakmayın.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Softbol sopasını tutmanın en iyi yolu nedir?
    Bu gerçekten bir rahatlık meselesi! Bazı insanlar sopayı avuçlarının içine girdiği yerde tutmayı severken, diğerleri çoğunlukla parmaklarının orta boğumunda tutmayı sever. Eğer bir tokatçıysanız, kendinize daha fazla kontrol sağlamak için parmaklarınızda daha fazla tutmak isteyebilirsiniz. Güçlü bir vuruş yapmak istiyorsanız, sopayı elinizin daha derin kısmında tutun.
  • Soru
    Bir insanı sürekli topu çekmeye iten şey nedir?
    Bu, sopanın sallandığı yönün doğal bir sonucudur. Vuruşunuzu biraz geciktirerek topu çekmekten kaçınabilirsiniz. Ayrıca sallanırken ön ayağınızla karşı sahaya doğru adım atabilirsiniz. Bir dış atış, karşı sahaya vurulması en kolay olanıdır.
  • Soru
    Yavaş atış softbolunda pop up vurmayı nasıl durdurabilirim?
    Çalışmaya devam edin. Yaklaşık dokuz derecelik bir salınım düzlemine sahip olmalısınız. Göz teması kurun ve kalçanızı çevirin. Unutmayın, kalçalar sayı vuruşu yapar.

Video

İpuçları

  • En hızlı sallayabileceğiniz en ağır sopayı seçtiğinizden emin olun. Her ikisi de önemlidir ancak daha hızlı bir vuruş için sopanın ağırlığından biraz fedakarlık etmek daha iyidir.
  • Güven önemlidir, bu nedenle vurucu kutusuna her adım attığınızda iyi bir vuruş yapacağınıza inanın.
  • Daha iyi bir vurucu olmak için pratik yapın. Topa doğru sallanmaya ve düz sallanmaya odaklanın. Ne kadar çok atışa bakarsanız hangisinin top hangisinin vuruş olduğunu o kadar iyi belirleyebilirsiniz. Özellikle slowpitch softbolda çoğu insan çekerek vurur (sağcıysanız sol sahaya, solcuysanız sağ sahaya vurur), bu nedenle önce iyi bir çekerek vurucu olun. Temelleri öğrendikten sonra topu karşı sahaya vurmaya çalışabilirsiniz.

Uyarılar

  • Sallanmadan önce diğer insanlardan, hayvanlardan ve nesnelerden uzak olduğunuzdan emin olun. Yarasalar can yakabilir!

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Yarasa
  • Softbol(lar)
  • Atıcı veya atış makinesi
  • Vuruş eldivenleri (özellikle çok sayıda vuruş yapıyorsanız)