Fairway Woods'a Nasıl Vurulur

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Fairway wood vuruşu yapmakta zorlanıyorsanız, yalnız değilsiniz. Birçok golfçü bu sorunu yaşıyor. Ancak endişelenmeyin! Birkaç önemli püf noktasının bu vuruşu gurur duyacağınız bir vuruşa dönüştürmenize yardımcı olacağını göreceksiniz. Duruşunuz ve vuruşunuz üzerinde çalışın ve ardından topla bağlantı kurmaya hazır olun.

Adımlar

Duruşunuz Üzerinde Çalışmak

  1. adım 1 topu ortanın hafifçe soluna koyun.
    Topu merkezin hafifçe soluna koyun. Normalde topu tam önünüze koyuyorsanız, biraz sola doğru hareket ettirin. Vücudunuzun merkezi ile sol ayağınızın arasında olmalıdır. Göğsünüzün sol kısmı ile hizalayın.
    • Topu bir sopayla yapacağınızdan biraz daha geriye yerleştirin.
    • Topu bu şekilde yerleştirmek, topa doğru vurmanıza yardımcı olarak kaldırma kuvveti yaratır.
  2. adım 2 ağırlığınızı dengelemek için geniş bir duruş alın.
    Ağırlığınızı dengelemek için geniş bir duruş alın. Denge oluşturmak için ayaklarınızı omuzlarınızdan biraz daha geniş yerleştirin. Vücudunuzu ayaklarınızın ana kısmında sabitleyin. Ayak parmaklarınızın üzerinde dengede durmayın.
  3. adım 3 omuzlarınızı atış boyunca kare şeklinde tutun.
    Omuzlarınızı atış boyunca kare şeklinde tutun. Yeni başlayanların çoğu bu atışta omuzlarını açmaya çalışır. Ancak bu, aşağı dönüşünüzü çok dik hale getirebilir ve topa iyi vuramazsınız. Salınımı yaparken omuzlarınızın düz bir çizgide olduğundan, geriye çekilmediğinden emin olun.
    • Sol omzunuzu hafifçe kaldırın.
  4. adım 4 sopayı sağ elinizle kısmen sol elinizin üzerinde sıkıca kavrayın.
    Sopayı sağ eliniz sol elinizin üzerinde olacak şekilde sıkıca kavrayın. Sol elinizi sopanın ucuna yerleştirin, başparmağınız sopadan aşağıya, başın üst kısmına doğru baksın. Sağ elinizi, sağ başparmağınız sol başparmağınızın biraz solunda olacak şekilde sol başparmağınızın üzerine koyun.
    • Hareketi kontrol altında tutmak için sopayı sıkıca tutun.
    • Yeterince sıkı kavradığınızdan emin olmak için, sağ elinizi üzerine koymadan önce sol başparmağınıza bir bozuk para yerleştirin. Salınımınız boyunca çeyrekliği yerinde tutun.

Doğru Vuruşu Görselleştirmek

  1. adım 1 vuruşu görselleştirmenize yardımcı olması için 4 top tekniğini kullanın.
    Vuruşu görselleştirmenize yardımcı olması için 4 top tekniğini kullanın. Önünüzde 4 topu arka arkaya dizin. Sopanıza en yakın top, vuruş için vuracağınız yerde olmalı ve diğer 3 top da bu topun solunda arka arkaya olmalıdır. Şimdi, 4 topa da vurmak için sopayı nasıl sallamanız gerektiğini hayal edin. Sopayı alçakta ve yere yakın tutmanız gerekir.
    • Topların hizasının altında salınım yapmayı deneyin. Dört topa da vurmaya çalışmayın!
  2. adım 2 düzgün ve dengeli bir vuruş üzerinde çalışın.
    Düzgün ve dengeli bir vuruş üzerinde çalışın. Hız, topa daha uzağa vurmanıza yardımcı olabilir, ancak sonuçta yumuşak bir vuruş sizin için daha fazlasını yapacaktır. Çok hızlı sallanmaya çalışırsanız, salınımınızın kontrolünü kaybedersiniz ve topla teması azaltabilirsiniz.
    • Sağlam ve yumuşak bir şekilde sallanma alıştırması yapın. Güzel, eşit bir hareket yapın ve hızınızı yalnızca kontrolün sizde olduğunu hissettiğiniz noktaya kadar artırın.
    Tiger Woods, Ünlü Amerikalı Profesyonel Golfçü

    Fairway woods çantamdaki en önemli sopalar. En sık kullandığım ve atışlarım üzerinde bana en fazla kontrol sağlayan sopalar onlar. Koşullar ne olursa olsun onlara tutarlı ve isabetli bir şekilde vurabilmem gerekiyor.

  3. adım 3 her iki yöne de geniş sallayın.
    Her iki yöne de geniş sallayın. Sopayı geri çektiğinizde ve öne doğru salladığınızda geniş sallayın. Temel olarak, topa daha fazla kuvvet uygulayabilmek için sopayı sallarken olabildiğince geniş sallamak istersiniz.

Vuruşunuzla Topla Bağlantı Kurmak

  1. adım 1 son topun yerine golf tişörtleri koyarak bir atış deneyin.
    Son top yerine golf tee'leriyle bir atış deneyin. Atışı görselleştirdikten sonra, sopanızdan en uzaktaki 3 topu alın. Son topun yerde olduğu yere 2 golf teli koyun. Golf tişlerini kullanıyorsunuz çünkü golf topunu onların üzerinden vurabilir ve yine de tişlere vurabilirsiniz.
  2. adım 2 sopayı geriye doğru çekin ve ağırlığınızı kaydırın.
    Sopayı geriye doğru çekin ve ağırlığınızı kaydırın. Sopayı geriye doğru sallarken, tüm üst vücudunuz dönmelidir. Aslında, sırtınız topun gitmesini istediğiniz yere dönük olmalıdır.
    • Bu hareketi yaparken ağırlığınızı sağ iç bacağınıza kaydırın.
  3. adım 3 topun içine doğru sallayın.
    Topun içine doğru sallanın. Sopayı öne doğru getirirken ağırlığınızı sol bacağınıza verin ve bu ayağınızla yere basın. Sopayı topa vurmak için aşağı indirin ve ardından yere yakın tutun.
  4. adım 4 zeminde hafif bir çukur açın.
    Yere hafif bir çukur açın. Yerden vuruş yaparken topun altına girmeniz gerekir. Bu sopaların ön tarafında yuvarlak bir kenar vardır, böylece topu yerden kaldırabilirler. Elbette sopayı tamamen yere saplamak istemezsiniz, ancak hafifçe fırçalamak iyidir.
    • Temel olarak, fairway wood vuruşu yaparken sopayı her zaman yere yakın tutun.
  5. adım 5 alçakta kalarak ve ardından genişçe sallayarak vuruşunuzu tamamlayın.
    Vuruşunuzu alçakta kalarak ve ardından genişçe sallayarak tamamlayın. Topla bağlantı kurarken sopanızı yere yakın tutun. Salınımdan çıkarken tee'lere vurmaya çalışın.
    • Topu 'kepçelememeye' çalışın. Bunun yerine, topun içine doğru sürün ve ileri doğru hareket ettirin.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Fairway wood vuruşunun en zor kısmı nedir?
    Bu hareket, sürücü vuruşuyla hemen hemen aynıdır, ancak topu duruşunuzda daha geriye taşırsınız, sürücünün aksine topu aşağı dönüşünüzün son kısmıyla yakalarsınız, yukarı dönüşünüzün veya takip vuruşunuzun ilk kısmıyla.
  • Soru
    Fairway wood'larımın tepesine çıkmayı nasıl durdurabilirim?
    Sopa daha uzun olduğu için, insanlar duruşlarında her zaman daha öne koyma eğilimindedir ve muhtemelen olan da budur. Bunu duruşunuzda biraz daha geriye koyacağım, çünkü vuruşunuzun alt kısmının çimi yakaladığından emin olmaya çalışıyorsunuz.

İpuçları

  • Topa bir demirle vurur gibi vurun, çünkü bu bir fairway wood'a en yakın vuruştur.