Tackle Futbolunda Nasıl Daha Sert Vurulur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Daha sert mücadele etmeye çalışırken, iş temellere gelir. Çalım atmanın vücut ağırlığı ile çok az ilgisi vardır. Hızınızı doğru kullanır, vücut duruşunuzu mükemmelleştirir ve rakibinize doğru şekilde patlarsanız, kısa sürede daha sert mücadele edersiniz.

Adımlar

Vücut Duruşunuzu Mükemmelleştirin

  1. adım 1 ayaklarınızı doğru noktaya yerleştirin.
    Ayaklarınızı doğru noktaya yerleştirin. Ayaklarınız omuz genişliğinde açık ve kalçalarınızın altında olmalıdır. Ağırlığınız ayak parmaklarınızın üzerinde olmalı ve harekete hazır olmalısınız.
  2. adım 2 kürek kemiklerinizi sıkın.
    Kürek kemiklerinizi sıkın. Kürek kemiklerinizi birlikte ve aşağı doğru sıkmak sırtınızın üst kısmında gerginlik yaratacaktır. Bu, sırtınızı düz ve hizalı tutarak herhangi bir sırt sakatlanmasını önlemeye yardımcı olacaktır.
  3. adım 3 vücut ağırlığınızı yükleyin.
    Vücut ağırlığınızı yükleyin. Bacak ve karın kaslarınızı kullanarak vücudunuzu aşağı doğru batırın, böylece dizleriniz bükülür ve beliniz alçalır ve patlamaya hazır olursunuz. Vücut ağırlığınızı aşağı indirirken, gerginliği üst sırtınızda tuttuğunuzdan emin olun. Bu noktada 45 derecelik bir eğimde olmak istersiniz.
    • Gözlerinizi rakibinizin koltuk altında tutmak, sakatlanmayı önlemek için sırtınızı doğru pozisyonda tutmanın bir başka iyi yoludur.
  4. adım 4 ellerinizi hazırlayın.
    Ellerinizi hazırlayın. Ellerinizi önünüze koymanız harekete hazır olduğunuzdan emin olmanızı sağlayacaktır. Önünüzdekine odaklanmanıza ve ağırlığınızı ileride tutmanıza yardımcı olur.
  5. adım 5 kaldıraç kullanın.
    Kaldıraç kullanın. Bu vücut duruşuna sahip olmak, ancak rakibinize yaklaştığınızda doğru pozisyonda olursanız daha sert vurmanıza yardımcı olacaktır. Rakibinizi yere sermeye hazırlanırken sanki ayağına basıyormuş gibi tam üzerinde olmak istersiniz. Bir sonraki adımını ondan uzaklaştırın.

Hız Kullanımı

  1. adım 1 kollarınızı harekete geçirin.
    Kollarınızı harekete geçirin. Kollarınızı bacaklarınızın tersine sallayarak güç için kullanın. Sol bacağınızla her adım attığınızda, sağ kolunuz güçlü bir şekilde gelmelidir. Ardından, sol kolunuz sağ bacağınızla birlikte ileri doğru hareket ederken sağ kolunuz geri sallanmalıdır. Omzunuzun motoru bacaklarınızı yukarı ve aşağı kaldırmanıza yardımcı olacaktır. Kollarınızla agresif olun.
  2. adım 2 yüksek dizlere sahip olun.
    Dizleriniz yüksek olsun. Kollarınızı harekete geçirirseniz, dizlerinizi yukarı kaldırmanıza yardımcı olacaktır. Koşarken, diziniz sizi ileri itmek için yukarı kalkmalı ve ardından ayağınız doğrudan vücudunuzun altına inmelidir. Bu, kalçalarınızı çalıştırmanıza yardımcı olacak ve rakibinize doğru daha hızlı koşmanızı sağlayacaktır. Koşarken omuzlarınızı ve bacaklarınızı harekete geçirirseniz kalçalarınız elastik bir bant gibi yuvarlanacaktır.
  3. Tüm süre boyunca tam hız koşun. Oyuncular arasında en yaygın sorun, vuruştan önce yavaşlamalarıdır. Bu yavaşlama daha az vuruş gücü sağlar. Son adımınızı yarıya indirmek, ancak önceki adımlar kadar güçlü ve hızlı tutmak istersiniz. Bu yarım adım, vücut ağırlığınızı kalçalarınızın üzerinde hizalamanızı sağlayacak ve daha sert vurmanıza yardımcı olacaktır.

Vuruşa Doğru Patlama

  1. adım 1 tüm vücudunuzu kullanın.
    Tüm vücudunuzu kullanın. Tüm vücudunuzu rakibinizin üzerine sürün. Bunu, nihai güç için kalçalarınızı omuzlarınızdan ileri doğru sürerek yaparsınız. Omuzlarınızı onlara doğru sürün. Bu size rakibinizin boyutundan bağımsız olarak onu geriye doğru itecek gücü verir.
    • Alçaktan vurmayı unutmayın. Bu onların dengesini bozmaya yardımcı olacaktır. Yüksekten vurursanız sizi kolayca el sallayacaklardır. Omzunuz rakibinizin formasının numara bölgesine çarpmalıdır.
  2. adım 2 rakibinizin etrafını sarın.
    Rakibinizin etrafını sarın. Ellerinizi yukarı kaldırın ve rakibinizi yakalayın. Sadece formasından tutmadığınızdan emin olun yoksa penaltı yaptırırsınız. Kollarınızı etrafına dolamak için ayaklarınızı durdurmayın: tek bir akıcı hareket olmalıdır. Kollarınızı vücudunun etrafında kilitleyin; kollarınızı kilitleyemiyorsanız, dolgusunu tutabildiğiniz kadar tutun.
  3. adım 3 dönüş yaratın.
    Rotasyon yaratın. Bu sonuçta rakibinizin sahip olduğu herhangi bir kuvveti geçersiz kılmaya yardımcı olur. Daha küçük bir insan olsanız bile size avantaj sağlayacak olan şey rotasyondur. Bu dönüşü yaratmak için sağ veya sol ayağınızı kullanarak olabildiğince sert ve hızlı bir şekilde itin. Sağ ayağınızı kullanırsanız, rakibinizi saat yönünün tersine hareket ettirirsiniz: sol ayağınızı kullanırsanız, rakibiniz saat yönünde dönecektir. Bu, top taşıyıcıda 'yükselme' yaratacaktır.
    • Daha güçlü bir alt vücut, rakibinizi daha fazla güçle alt etmenize yardımcı olacaktır. Squat, deadlift, thruster ve hang cleans gibi ağır kaldırışlar yapmak alt vücut gücünüzü artıracaktır.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Sert darbeler almaya nasıl alışabilirim?
    Dövüşü kazananın köpeğin büyüklüğü değil, köpeğin içindeki dövüşün büyüklüğü olduğunu unutmamak önemlidir. En büyük veya en güçlü siz olmasanız bile, asla pes etmeme kararlılığınızı göstermeniz, herkese kendinize güvendiğinizi ve darbeleri kaldıracak kadar güçlü olduğunuzu gösterecektir. Zamanla vücudunuz çalım yemenin acısına uyum sağlayacaktır.
  • Soru
    Birini nasıl ezebilirim?
    Boyunuz/kütleniz üzerinde çalışın, efor ve bacak sürüşü kullanın, kendinizi dengede tutun, zamanlama yapın ve ağırlık merkezini kullanın.
  • Soru
    Korkmadan nasıl mücadele edebilirim?
    Kendinizi alçaltın ve oyuncuya doğru patlayın. Kendinizi alçaltarak daha fazla darbeye direnebilir ve kamyona çarpma olasılığınız azalır - dolayısıyla korku ortadan kalkar.

İpuçları

  • Gözlerinizi her zaman sayılardan veya rakibinizin sayılarından ayırmayın.
  • Ne kadar güçlü olursanız, top taşıyıcıyı indirmeniz o kadar kolay olacaktır. Ancak, hiçbir güç doğru formun üstesinden gelemez. Bu formu koruyun ve nihai sert mücadele için ağırlık odasında büyümeye devam edin.
  • Alçakta kalın ve alçaktan vurun çünkü bu size oynarken daha fazla güç verecektir.

Okuyucularımızdan İpuçları

  • Rakibinizin içinden, sanki orada değilmiş gibi koştuğunuzu hayal edin. Ya da onların ötesinde bir hedef nokta seçin ve oraya doğru tam gaz koşun. Bu ivme kazandırır.
  • Temastan hemen önce, alçak duruşunuzdan top taşıyıcıya doğru patlayın ve sarılırken ayaklarınızı sürün. Bu, etkili ve sert bir müdahale için güç katar.
  • Boyut farkı ne olursa olsun tüm gücünüzle vurun. Son maçınızmış gibi yoğun bir şekilde hareket edin. İstek ve çaba güç kadar önemlidir.
  • Çalım öncesi asla dik durmayın yoksa oyun bitmeden sırt üstü düşersiniz. Atletik bir pozisyonda kıvrılmış olarak kalın.
  • Darbe anında rakibin kalçalarına veya uyluklarına doğru sığ bir dalış yapın. Vücudunuzu fırlatmak mücadele gücü katar. Ama başınızı yukarıda tutun.
  • Daha fazla top kaybı için, sarılırken kaskınızı topu taşıyan tarafa sıkıca yerleştirin. Bu onu gevşetir.

Uyarılar

  • Başınız aşağıdayken vurursanız, omurganızı ciddi şekilde yaralayabilirsiniz. Başınızı yukarıda tuttuğunuzdan emin olun. Boyun yaralanmalarına veya beyin sarsıntılarına neden olabileceğinden, rakibinize kaskınızın üst kısmıyla çarpmaktan veya mızraklamaktan kaçının.