Golf Demirleri Kullanarak Saf ve Tutarlı Vuruşlar Yapmanın 8 Püf Noktası

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Golfte saf demir vurmak, uzun ve düz bir atış yapmak için sopanızla topa düzgün bir şekilde vurmak anlamına gelir. Mükemmel duruşu koruyarak ve sopanızı kontrol ederek, demir atışlarınız hedefinize doğru en uzağa gidecektir. Topunuz uzağa veya istediğiniz yöne gitmiyorsa, vuruşunuzda yapabileceğiniz kolay ayarlamalar vardır. İster yeni başlayan biri olun ister sahada profesyonel olun, demirlere daha istikrarlı bir şekilde vurabilmeniz için kendinizi konumlandırmanın, sopayı tutmanın ve vuruşunuzu takip etmenin en iyi yollarında size rehberlik edeceğiz.

Bilmeniz Gerekenler

  • Topu orta demirler için duruşunuzun ortasına, alçak demirler için hafifçe öne ve yüksek demirler ve kamalar için hafifçe arkaya yerleştirin.
  • Sopanın başının dik bir açı yerine yumuşak, kademeli bir yay çizerek hareket etmesi için salınımınız sırasında kollarınızı uzatmaya devam edin.
  • Aşağı dönüşünüzde kalçalarınızla ilerleyin ve sopa kafasıyla topa tam olarak vurmak için topa doğru süpürme hareketi yapmaya çalışın.

Adımlar

Güçlü bir iniş için tüm vücudunuzu döndürün.

  1. topa vururken vücudunuzu döndürmek en yüksek gücü elde etmenizi sağlar.
    Topa vururken vücudunuzu döndürmek en fazla gücü elde etmenizi sağlar. Atışınızın düz kalması için sopa başını geri dönüşünüzde kullandığınız kavisli yol boyunca aşağı indirin. Aşağı doğru sallanırken, ağırlığınızın çoğunu ön ayağınıza kaydırarak omuzlarınızı ve kalçalarınızı açın. Topa vurduğunuzda, arka omzunuzu ön omzunuzdan daha aşağıda tutun ve göğsünüzü hedefinize doğru çevirin.

Geri salınımınız sırasında ellerinizi dışarı uzatın.

  1. kollarınızı düz tutmak geri salınımınıza daha fazla genişlik katar.
    Kollarınızı düz tutmak geri salınımınıza daha fazla genişlik katar. Genişlik, sopanız ile göğsünüz arasındaki mesafedir ve daha fazla genişlik topa düzgün vurmanıza yardımcı olur. Hazır olduğunuzda sopayı sallaVücudunuzun üst kısmını döndürürken kollarınızı düz tutun. Tam bir geri salınım yaparken ağırlığınızı arka bacağınıza doğru kaydırın ve sopayı başınızın üzerine getirin. Göğsünüzle sopa arasındaki mesafeyi aynı tutmaya çalışın, böylece geri salınımda yumuşak bir kavis elde edersiniz.
    • Topa gerçekten vurmadan önce gevşemek için birkaç yarım geri salınım alıştırması yapın.
    • Geri salınımınızın üst kısmında baskın kolunuzu dirseğinizden hafifçe bükmeniz ve baskın olmayan kolunuzu düz tutmanız normaldir.
    • Bileklerinizin kırılmasına izin vermek yerine salınımınızın tepesinde sıkı bir tutuş sağlayın. Tutuşunuzu gevşetmek iniş salınımınızı daraltacak ve böylece salınımınızdan daha az güç elde edeceksiniz.

Atışınızı bitirmek için topu süpürün.

  1. salınımlarınızı takip etmek daha fazla mesafe almanıza yardımcı olur.
    Salınımlarınızı takip etmek daha fazla mesafe almanıza yardımcı olur. Temas sağladıktan sonra iniş salınımınızı durdurmak yerine, sopanın başını topun üzerinden hedefinize doğru ilerletmeye devam edin. Sopanız iniş salınımınızın en alt noktasındayken topa vurmaya çalışın. Salınımınızı bitirdiğinizde, kemer tokanızın veya pantolonunuzun düğmesinin hedefe dönük olduğundan emin olun. Kalçalarınız pozisyon dışında ise, bir sonraki salınımınızda dönüşü kalçalarınızla yönlendirmeye odaklanın.
    • Sopa başınızı piste inen bir uçak gibi düşünün. İniş salınımınızda keskin bir açıyla inmek yerine, topa doğru yumuşak, sığ bir kavis yapmaya çalışın.
    • Topa vurduktan sonra geride bir çukur bırakmanızda bir sakınca yoktur. Topunuzla temas etmeden önce yere vurursanız, sopayı çok keskin bir şekilde indiriyorsunuz demektir.
    • Topu havada daha yükseğe çıkarmak için sopanızla yukarı kaldırmaya çalışmaktan kaçının, aksi takdirde atışınızdan mesafe kaybedebilirsiniz.

Tutarlılığı artırmak için sallama alıştırmaları yapın.

  1. alıştırmalar yapmak, vuruşunuzdaki sorunları tespit etmenize ve düzeltmenize yardımcı olur.
    Alıştırmalar yapmak, vuruşunuzdaki sorunları tespit etmenize ve düzeltmenize yardımcı olur. Sahaya çıkana kadar beklemek yerine, evde veya sürüş poligonunda salınım alıştırmaları yapmayı deneyin. Alıştırmaları yaparken, nereleri geliştirebileceğinizi görmek için sopanızın hizasına, vücut duruşunuza ve vuruşunuzun yoluna odaklanın. Bazı kolay alıştırmalar şunları içerir:
    • Hizalama Çubuğu alıştırması: Topunuzun bir tarafına hedefinizi gösteren bir hizalama çubuğu yerleştirin. Ayaklarınızın hemen önüne ilkine paralel başka bir çubuk yerleştirin. Birkaç deneme vuruşu yapın ve her seferinde sopanın yüzünün ilk hizalama çubuğu boyunca ilerlemesini sağlayın.
    • Havlu alıştırması: Bir havluyu ikiye katlayın ve uçları koltuk altlarınızın altına gelecek şekilde göğsünüzün etrafına sarın. Havluyu salınımınız boyunca sıkıca tutmaya çalışın, böylece düşmez. Bu size yardımcı olur tutarlı, düz bir salınım sağlamak.
    • Divot modeli alıştırması: Bir sürüş poligonunda vuruş pratiği yaparken, her atıştan sonra çukura bakın. Eğer çukur kavisliyse veya merkezden uzağa işaret ediyorsa, çukurlar düz görünene kadar vuruşunuzun yolunu ayarlayın.

Sopanızı sıkıca kavrayın.

  1. güçlü bir tutuş, demirinizin kazanmasını sağlar't turn or shift during your swing.
    Güçlü bir tutuş, demirinizin salınımınız sırasında dönmemesini veya kaymamasını sağlar. Sopanızın başını hedefinize doğru bakacak şekilde düzleştirin. Sopayı tutun baskın olmayan eliniz sopanın ucundan yaklaşık 1-2 inç (2,5-5,1 cm) uzakta ve başparmağınız tutuşunuzun üstünde olacak şekilde sıkıca tutun. Ardından, baskın elinizi diğer elinizin hemen önünde, küçük parmağınız ve işaret parmağınız birbirine değecek şekilde tutuşun alt kısmına yerleştirin.
    • Sopanızı doğru kavrayıp kavramadığınızı anlamak için, baskın elinizdeki başparmak ve işaret parmağının oluşturduğu V şekline bakın. Tutuşunuzu, V vücudunuzun aynı tarafındaki omzunuzu gösterecek şekilde ayarlayın.
    • Sopayı çok sıkmaktan kaçının çünkü bu, atışlarınızı çekmenize neden olabilir.

Atletik omuz genişliğinde bir duruş sağlayın.

  1. ayaklarınızın omuzlarınızın altında olması güçlü ve sağlam bir temel sağlar.
    Ayaklarınızın omuzlarınızın altında olması güçlü ve sağlam bir temel sağlar. Demirin başını golf topunuzun arkasına yerleştirin ve toptan bir veya iki adım geride durun. Ayaklarınızı doğrudan omuzlarınızın altına yerleştirin, böylece salınımınız için güçlü bir temel oluşturmak üzere ağırlığınızın çoğu ön ayağınızın üzerinde olur. Dizlerinizi hafifçe bükün ve sırtınızı düz tutun. Kollarınız rahatça düz bir şekilde aşağı sarkana kadar kalçalarınızdan öne doğru eğilin.
    • Ayaklarınızın birbirine çok yakın veya çok uzak durması dengenizi bozabilir ve vuruşunuz sırasında güç almanızı engelleyebilir.
    • Ütülerin şaftları sürücülerden daha kısadır, bu nedenle salınımınız sırasında iyi temas kurduğunuzdan emin olmak için topa biraz daha yakın durmayı deneyin.

Vücudunuzun yan tarafını hedefinizle aynı hizaya getirin.

  1. vücudunuzu hedefinizle hizalamak aşırı salınım yapmanızı engeller.
    Vücudunuzu hedefinizle hizalamak aşırı sallanmanızı engeller. Duruşunuza girerken, vücudunuzun yan tarafından topun gitmesini istediğiniz yere doğru uzanan hayali bir çizgi hayal edin. Ön omzunuzu, topun gitmesini istediğiniz yeri gösterecek şekilde konumlandırın. Bu, kalçalarınızın geri salınımınızda çok fazla geriye dönmesini engeller.
    • Sopanızı her iki ayakkabınızın ucuna değecek şekilde yere koyun. Nereyi hedeflediğinizi belirlemek için sopanın ucunun nereyi gösterdiğine bakın.

Düşük demirler için topu ön ayağınıza yaklaştırın.

  1. topu öne yerleştirmek sopanın iyi temas etmesini sağlar.
    Topu öne yerleştirmek sopanın iyi temas etmesini sağlar. Topa vurduğunuzda sopanın yüzü kare şeklindeyse demir atışlarında en fazla kontrolü ve tutarlılığı elde edersiniz. Eğer 5'li veya 6'lı demir kullanıyorsanız, topu doğrudan ayaklarınızın ortasına yerleştirin. 3'lü veya 4'lü demiri savurduğunuzda, ayaklarınızı top ön ayağınıza 1-2 inç (2,5-5,1 cm) gelecek şekilde ayarlayın. Bir kama veya kısa demir attığınızda, top arka ayağınıza 1 inç (2,5 cm) daha yakın olacak şekilde durun.
    • Topu aşağı salınımda yakalamak, sopanız tekrar yukarı sallanmaya başlamadan önce vurmak anlamına gelir. Topa temas ettiğinizde zaten yukarı salınımdaysanız, sadece tepeye vurabilir ve kısa bir mesafe gidebilirsiniz.
    • Logolu bir golf tişörtü giyiyorsanız, 5 veya 6 demir için topu tişörtünüzün düğmeleriyle aynı hizada konumlandırın. 3'lü veya 4'lü demir için topu gömlek düğmeleri ile logo arasına yerleştirin.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları