Hokey Nasıl Durdurulur

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Yeni başlayan patenciler, sürtünme sizi kademeli olarak durdurana kadar ayak parmaklarını içe doğru çevirmeyi içeren 'kar küreme' veya 'pizza dilimi' yapmaktan kurtulabilirler. Ancak, daha hızlı kaymaya başladığınızda, bir anda nasıl duracağınızı ve yön değiştireceğinizi bilmeniz gerekecektir. İşte burada hokey durağı devreye girer! Hokey durağı temel olarak patenin kenarını kullanarak yana doğru kaymaktır. Bıçağın buz üzerinde sürtünmesi sizi yavaş yavaş durduracaktır.

Adımlar

Buz Hokeyi Durağını Öğrenmek

  1. adım 1 birkaç adım ileri kayın.1Öne doğru birkaç adım kayın. Tahtaları ellerinizle tutarak tahtalar boyunca başlayın. İlk başta yavaş olun. Hokeyin nasıl duracağını hissedene kadar çok fazla hızlanmak istemezsiniz. Ayaklarınıza değil, ileriye bakıyor olmalısınız.
  2. adım 2 bir yandan diğer yana itme ve durma alıştırması yapın.2Yandan yana itme ve durma alıştırması yapın. Ayaklarınızı hafifçe birbirinden ayırın ve patenlerinizin gittiğiniz yöne paralel gitmesini sağlayın. Yan yana hareketinizi sadece iç ayağınızla durdurabildiğinizi görebilirsiniz.
  3. adım 3 kalçanızı dönmek istediğiniz yöne doğru döndürün.3Kalçalarınızı dönmek istediğiniz yöne doğru döndürün. Sol pateni döndürmek için sol kalçanızı döndürün ve sağ pateni döndürmek için sağ kalçanızı döndürün. Aynı zamanda, buzu tıraşlamak için paten bıçaklarını hafifçe geriye doğru açmaya çalışın. Dikkatli olun! Çok fazla kazarsanız, 'kenar yakalayacak' ve öne doğru düşeceksiniz.
  4. adım 4 dizlerinizi derinlemesine bükün.4Dizlerinizi derinlemesine bükün. Kalçanızı döndürürken dizlerinizi büktüğünüzden emin olun. Ağırlığınızı düşük tutun ve denge üzerinde çalışın. Alçakta kalmak daha az çabayla durmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca düşmeyi daha katlanılabilir hale getirebilir.
    • Bükülme ne kadar derin olursa, durma o kadar hızlı olur. Dizleriniz bükülmezse, neredeyse her zaman düşersiniz!
  5. adım 5 durmak için patenlerinizi buz üzerinde sürükleyin.5Durmak için patenlerinizi buz üzerinde sürükleyin. İlk olarak, her bir pateninizdeki 'çukur' veya 'düz kenarı' belirleyin. Tüm patenlerin bir iç kenarı, bir dış kenarı ve ikisi arasındaki içbükey boşluk olan bir 'düz kenarı' vardır. 'Düz kenar', patenin buz üzerinde kazmadan yana doğru kaymasını sağlar. Durağa girerken kalçalarınızı döndürün, dizlerinizi bükün ve patenlerinizi 'düz kenarları' üzerinde kaymalarını sağlayacak şekilde çevirin. Durana kadar bu pozisyonu koruyun.
    • Açıklamak gerekirse: ağırlığınızı dış patenden azaltın ve her iki pateni de gittiğiniz yöne paralel olarak çevirin. Dış patenin iç kenarına ve aynı anda iç patenin dış kenarına basınç uygulayın.
  6. adım 6 hız ve incelik geliştirmek için pratik yapın.6Hız ve incelik kazanmak için pratik yapın. Hokey duruşunuz üzerinde çalışmaya devam edin. Yavaş yavaş daha hızlı ve daha hızlı kaymaya ve yüksek hızlarda durmaya çalışın. Rekabetçi hokey oynuyorsanız, yön değiştirmek veya bir şeyle çarpışmaktan kaçınmak için sık sık bir anda durmanız gerekecektir.
    • Durmak için bir yöne dönme konusunda kendinizi rahat hissettiğinizde: aynı tekniği kullanarak ters yöne dönme alıştırması yapın.

Hokey Duruşunun Uygulanması

  1. adım 1 dönmek için bir yön seçin ve diğer yönü denemeden önce mükemmelleştirin.1Dönmek için bir yön seçin ve diğer yönü denemeden önce bunu mükemmelleştirin. Çoğu patenci tek bir yöne dönmeyi daha kolay bulur. Sağa dönüyorsanız, sol pateniniz dış tarafta olmalıdır. Sola dönüyorsanız, sağ pateniniz dış tarafta olmalıdır.
  2. adım 2 siz hokey sopasının bir ucunu tutarken diğer ucunu tutacak birini bulun.2Siz hokey sopasının bir ucunu tutarken diğer ucunu tutacak birini bulun. Siz onların hareketine karşı koymaya çalışırken onların da sizin tarafınıza doğru çekmesini sağlayın. Doğru yapıldığında, siz kanatlarınızda küçük miktarlarda kar oluştururken sizi yavaşça yanınıza çekebileceklerdir. Bu, genel dengenin yanı sıra yere göre uygun vücut açısına daha aşina olmanıza yardımcı olacaktır.
  3. adım 3 hızlı bir geçişe kadar çalışın.3Hızlı bir geçiş için çalışın. Hızda durmanın anahtarlarından biri, paten pozisyonundan her iki ayağınızın da hareket hattınıza dik olmasına hızlı bir şekilde geçiş yapabilmektir. Birinin sizi çekmesini sağlayarak başlayın. Ardından, 'kayma' pozisyonundan 'durma' pozisyonuna geçme alıştırması yapın. Bu geçişte rahat olduğunuzda, kayma ve durma üzerinde çalışın: düşük hızlardan daha yüksek hızlara.
  4. adım 4 israrcı olun.4 Israrcı olun. Dizlerinizi, kalçalarınızı ve ayaklarınızı senkronize çalışacak şekilde eğitmek zaman alır - ve bu da buz üzerinde çok zaman geçirmeniz anlamına gelir. Dengenizi sağlayana kadar birkaç kez düşme ihtimaliniz var. Sadece denemeye ve ayağa kalkmaya devam edin. Biraz kararlılıkla, kısa sürede hokeyi durdurabilirsiniz!

Sıralı Patenlerde Hokey Duruşu

  1. adım 1 biraz hızlanmak için öne doğru birkaç adım atın.1Biraz hızlanmak için öne doğru birkaç adım atın. Dizler bükülmelidir. Güvenlik için ilk başta yavaş başlayın.
  2. adım 2 dönmek için en doğal hissettiren bir yön seçin.2Dönmek için kendinizi en doğal hissettiğiniz yönü seçin. Saat yönünde dönmek istiyorsanız, sol ayağınızın üzerinde kayacaksınız. Saat yönünün tersine dönmek istiyorsanız, sağ ayağınızın üzerinde kayacaksınız.
  3. adım 3 vücudunuzu kayan ayak önünüze gelene kadar döndürün.3Kayar ayak önünüze gelene kadar vücudunuzu döndürün. Ayağınız hareket ettiğiniz yöne dik olmalıdır. Bu, zemine karşı sürtünme yaratacaktır. Durana kadar bu pozisyonu koruyun.
    • Bacağınızı düzleştirin ve tekerlekleri zeminde kayacak şekilde açı verin. Bu sürtünme durmanıza neden olacaktır.
    • Paten yaklaşık 180 derece dönerken diğer bacağınızı dizlerinizden bükülü tutun. Tüm ağırlığınız bu bacak üzerinde olmalıdır.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Patenlerinizin sıkıca ve doğru şekilde bağlandığından emin olun. Eğer bağlayamıyorsanız, birinden yardım isteyin. Ancak, düzenli olarak hokey oynamayı planlıyorsanız kendi patenlerinizi nasıl doğru bağlayacağınızı öğrenmeniz önemlidir.
  • Hokeyde durma alıştırması yaparken, tahta boyunca kayın ve düşmeye başlarsanız tutabilmek için duvara doğru dönün.
  • Kask takın! Ped takın! Buz serttir. Dikkatli olun.